Tala Fou

Toa kukume "ma le amio" pe tupu ai foi Momordica

O le aso tatou te tilotilo atu i se tasi laau totō.

E tele mea aoga, o se mea e le masani ai, ma e taua o le "Gourm vine gourd".

O le tele o ia mea e iloa i lalo o le igoa le mafaamatalaina "Momordika".

Faʻapuupuu e uiga i le laau

O le mea moni, o Momordica, o le igoa taatele mo le tele o laau totō - o vine taʻitasi ma vine.

O i latou uma lava e matua ese lava ma ou te fia tautala e uiga i ituaiga taitasi i auiliiliga auiliili, ae o lenei ua na ona matou fiafia i le tasi sui o lenei aiga.

O le "Momordika Kokhinkhinsky" lea e salalau i le vaega eleele, pei o Initonesia ma Saina.

O le tele o fai togalaau e ola i lenei laau ona o ona foliga masani. Ma, e mafai ona malamalama i ai.

O Momordica e umi, e oo i le lua mita, vine mama, teuteu i lau lapopoa, matagofie.

I le taimi o le fuga, i luga o vine e fuga mai fugalaau samasama samasama i luga o se fasi laau manifinifi, lea ei ai se manogi manaia ma le manaia. Peitai, e sili atu, o fua e fuaina e tagata e fiafia i fafo.

E leʻi pine ona maeʻa le faʻafefeteina o fugalaau, se lanu meamata, pei o loʻo ufiufi i manoa, ua faia le ovary, lea e amata ona ola vave. A oʻo i le tusa ma le sefulu senetimita le umi (ma e tupu le tele), o le fua e amata ona tumu i lanu samasama-lanu moli. O le vevela, e paʻu le fua i le vaega pito i lalo ma e le o umi ae fai ai ni gaʻo se tolu, o ni fasi uamea, ua teuteuina i lapopoa, lanu mumu-enaena.

Ae, o lenei fualaau faisua ua tupu e le gata ona o ona foliga vaaia, ae ona e matua manaia lava! E masani lava, o fua e seleseleina vave ma le susu mo le tolu i le fa itula i vai lelei.

Ua faia lenei mea ina ia aveesea ai le oona lea e tatau ona i ai ia Momordica - "Bitter Gourd". A maeʻa, o le fua (e pei o le pauka i le tofo) e masani ona falai.

Po o le kuka, faatasi ai ma fugalaau, laulaau talavou ma togi. O nisi e manaʻo e faʻasaoina fua e taumamafa ai i latou i le taumalulu.

E faapefea ona tupu le tinaordica?

O le auala pito sili ona faigofie e ola ai lenei fualaau faisua o loʻo i ai le fesoasoani a fatu. Faʻamasani i latou i se vaivaiga vaifofo o le potassium i le taimi nei, pe a ma le aso ao le i alu ese atu.

A maeʻa lena, tuʻu i totonu o se atigipusa po o ni pani falaoa e tumu i paluga faʻalelei.

O le totoina o le loloto e tusa ma le tasi ma le afa senitimita. Ua fautuaina le au fai togalaau e tuu i luga o le pito, ona fufuluina lea i le eleele, sasaa i le vai mafanafana ma le ufiufi i le polyethylene.

E mafai ona e faʻagalo e uiga ia i latou mo ni nai aso, mulimuli ane e tatau lava ona e tausia le palapala palapala, ma faatalitali e pasi gutu.

O le taimi lava e amata ai ona mafanafana i luga o le auala, matou te vaetogoina totogo i totonu o se fale kati ma aua nei galo e vai lelei, ma sulu i le vai mafanafana i le po. E le gata i lea, o le eleele e tatau ona faʻamalosia ina ia le mago le fale ile eleele leaga.

E lua ni faʻataʻitaʻiga faʻamaonia mo le fafagaina:

  • moli otaota moa, i le fua o le "tasi vaega o le palapala i le lita e lua lita";
  • mullein solution, faatasi ai ma se fua faatatau o "tasi i le sefulu," i le faasologa.
O le taua taua o le momordica, o se laau talatala, o lea ia galue ai, ia ofuina totigilima ma ofu lalaga umi!

O le sili atu ona faigata (ae le tele) auala o le totoina o togalaau o se laau matua matua. Mo lenei mea, o le faʻaopoopoga (poʻo, pei ona taʻua ai, "stepchild") ua vavae ese ma tuʻu i totonu o le vai mafanafana. I ni nai vaiaso o le a ia mauaa, ma a mavae le isi masina e mafai ona totō i le eleele.

I se tulaga lautele, o le aveeseina o itu laau e taua tele pe afai e te manaʻo e selesele se fua lelei. Ina ia mafai e le laau ona fua mai ni fualaau se tele, e tatau ona aveese uma auala i lona pito i lalo, o lona uiga, e oo atu i le faailoga o le limasefulu senetimita.

E masani lava ona tuua ni fatuga se tolu, ae le sili atu. O pupu uma e aliali i luga e vavae ese pe a maeʻa le fua muamua.

O meatotino aoga o le "ipu oona"

O le mea moni, o meatotino uma o lenei fualaau faisua e leʻi suʻesuʻeina, ae ua i ai le tele o mafuaʻaga e aofia ai ipu inu vevela i au meaʻai.

Ua tumu i meaʻai. Ua faaalia i suʻesuʻega e lua taimi e sili atu ai le peta-carotene, calcium ma le potassium nai lo le maua i le broccoli, meaola ma faʻi, i le faasologa.

O laʻau ma 'auʻau e le gata o le suamalie, ae o se sui sogasoloa o le anthelmintic. Afai e te faia se fusi o ia mea, o le a fesoasoani i le malulu, ma le maʻisuka ituaiga 2.

O fua e aoga e avea o se diuretic. E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻamaoniga e iai so latou aoga i le manava o le manava, ma e moni lava, e avea o se sui anti-inflammatory.

Masalo i le lumanaʻi, o lenei laau toto o le a fesoasoani i togafitiga o le malaria, HIV ma le kanesa, ae o suʻesuʻega i nei vaega ua faatoa amata.

O se mea moni taua o le momordica juice, o le mea oona i ona foliga masani, o lea e le tatau ai ona e 'aina le mea saʻo, o lea e le tatau ona e' aina lenei fualaau aina e aunoa ma le gaosia.

Contraindications

Ae paga lea, e le mafai e tagata uma ona 'aina lenei fualaau faisua.

Muamua, e le tatau lava ona e 'aina, pe afai o loʻo e maua se manava matala, o loʻo i ai se avanoa o le a faʻaleagaina mai le ipu oona.

Lona lua, e sili atu le aua le tuʻuina atu fatu i tamaiti ma fafine maʻitaga. E le mafai e le tino o le tama ona tumau i se suega, ma o fafine ua maitaga e faateleina le lamatiaga o le le mautonu. E seasea lava, ae e tupu.

Mo le vaega o totoe, e aoga le elekonia oona. Ae ui i lea, e mafai lava ona faʻaleleia i luga o le 'upega tafaʻilagi mo le matagofie, ona avea lea o oe ma filifiliga.