Potatoes

Ogatotonu-muamua o pateta eseese Ilinsky

Faatasi ai ma le fiafia i ituaiga eseese o pateta, na maua ai e Ilinsky le lauiloa tele, lea e lauiloa mo ona seleselega lelei, lelei lelei ma uiga lelei tau pisinisi.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga na gaosia ai le vaega o le faatupulaia o le vaega o Moscow Region i nisi o faatoaga na faia ni suesuega i ituaiga eseese o pateta. O le tusitala o le All-Russian Research Institute of Potato Farming na faaigoa i le A.G. Lorch. I le Setete Setete o le Russian Federation na faamauina i le 1999 ma fautuaga e faʻaoga i le Nofoaga Aupito Lua ma Central Black Earth o Rusia.

Faʻamatalaga

E tusa ai ma lona faʻamatalaga, o le ituaiga o potato potato Ilyinsky e talitutusa ma le tele o isi, ae o loʻo i ai le tele o tulaga lelei.

Vaʻai ia ituaiga pateta e pei o le "Adretta", "Bluishna", "Queen Anna", "Luck", "Irbitsky", "Rosara", "Gala", "Kiwi".

Lanu

O laau toto e tutusa le maualuga ma se fuainumera tele o laulaau. E paʻuʻese ogalaau i autafa, e pei o le tele o isi meaola.

O le mea lea, e fautuaina ia spud laau e aunoa ma le toilalo, ma faʻapupulaina ai le seleselega ona o le tuputupuaʻe o se fuainumera tele o fualaau aina i le eleele faaopoopo faaopoopo.

O laʻau e laʻititi, e toetoe lava leai se vaivai i pito. Fuga i lanu piniki piniki-lanu violē.

E te iloa? Belarus e muamua lava ona faatulaga muamua e tusa ai ma le tele o le gaosiga o pateta gaosi.

Fua

O fua o Ilinsky o loʻo i ai mea nei:

  • taamilosaga, e seasea lava ona le mautonu;
  • laiti laʻitiiti, 70-140 g;
  • o le luga e sinasina-mumu, matua lauiloa;
  • tino papaʻe;
  • mumu laititi mata;
  • o le fuainumera o le malolo ei ai le faasinoupu - 16-18%, o sina mea e mama le kuka, ae i le faagasologa o sauniuniga e tumau lona foliga
  • manaia matagofie, faia ni meaai mama mai lenei ituaiga.

E te iloa? Afai e te selesele pateta alalaʻau o lenei ituaiga, o lona pulupulu o le a tumau pea le lanu paʻepaʻe tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela.

Eseese uiga

O le vaega autu o uiga o le cultivar Ilinsky o le vave amata. O fua e vave vave selesele ma seleseleina e mafai ona faia i totonu o le tolu masina mai le taimi o le totoina. E i ai lona fua faatatau: 210-295 c / ha. I lalo o tulaga lelei, o le 350-370 centene i le hectare e mafai ona aoina. Mo faifaatoaga masani ia malamalama i nei fuainumera, ia tatou fai atu ia e oʻo atu i le 5 kilokalama o fualaau aina mai le tasi sikuea sikuea o le fanua.

O Ilyinsky o loʻo teuina lelei, aemaise lava pe a faʻatusatusa i ituaiga o meaola masani, o lona uiga o le faʻatumu o taumafa taumafa taumafa e aunoa ma se teuina umi. O le faailoga o le tausia o le lelei e oo atu i le 93%, o se faailoga sili ona maualuga.

O le laau e masani lava ona faʻasao i le kanesa o pateta, pala, ma le tele o faʻamaʻi viral. Ae e mafai ona faʻatoʻilaloina e le nematode ma o le mea e paʻu ai le paʻu.

E taua! O fua e masani lava ona le tali atu i le tuai.

O Potatoes Ilyinsky e manumalo i le vevela o le tau ma le lāmala.

Vaega o le tuputupu ae

Aganuu e tatau ona toto i se mamao e 0.6 m i le va o lua ma 0.35 m i le va o laina. E fautuaina e faʻapipiʻi le eleele ma faʻaumatia vao.

E taua! Laʻau toteta Ilyinsky sili ia Me.

E maua e Ilinsky le tuai ma le nematode.

O le faʻamaʻi umi o se faʻamaʻi e faʻaalia i le foliga mai o pogisa muamua i luga o le laʻau, ona aafia ai lea o le laau atoa. O le puipuiga vave o le a fesoasoani e puipuia le faʻamaʻi. E mafai ona togafitia le laau i le suauu sulfate, suauu sulfate, manganese poʻo le Bordeaux.

Ia fesoasoani foi i fualaau faasaina: "Oxy", "Ridomil Gold MC" ma le "Ridomil MC".

O le nematode e iloa lava ia i le tuputupu ae lemu o le laau, mago ma samasama o lau. O le tele o le tubers e mumu, ma o le rhizomes e pei o se omomi. Faʻasaga i lenei meaʻai o fualaau lelei ia e pei o Thunderbolt 1, Thunderbolt 2 ma Medvedtoks U. O Ilyinsky o se ituaiga faʻamaoni e sili ona lauiloa e le gata i lo tatou eria, ae i ai foi i totonu o faifaatoaga o latalata i fafo. Latou te ola ae mo le faʻatau ma mo i latou lava.