Laʻau

Sanchezia - tausiga ile, ata o meaola

Sanchezia (Sanchezia) - teuteu - laau vao mai le aiga o Acanthus. O le laufanua lauiloa o se mea fiafia tele mo ona lau o le emerald ma lanu manogi matagofie. O le maualuga o sanchezia, e oo lava i totonu, e mafai ona sili atu nai lo le mita, pe afai e te le taina le pito i luga.

E vave ona tupu le vao, o tausaga taʻitasi e oo i le 7 laulaau fou e aliali i luga o pupu tetrahedral. O Sanchezia e fuga i le taumafanafana, o ona fugalaau faʻalanu ua faʻafefeteina e aoina i se faʻavavega o foliga. I lalo o le natura masani ua salalau solo i itu o vevela o Ekuatoa, Peru, Kolomupia, ma Pasila o loo taʻua o le nuu o sanchezia, lea na sau mai le XVIII senituri na aumai i Europa.

Ia mautinoa e te tilotilo i le laau mai le Acanthus ruellia ma le aiga whitefeldia.

Maualuga maualuga. 6-7 lau fou i le tausaga.
E fuga mai i le taumafanafana i le vevela maualuga ma le maualuga maualuga.
Faigofie le tupu.
Laʻau tele.

Sanchezia: tausiga ile. Faʻapuupuu

O le tuputupu ae o sanchezia i le fale e matua faigofie lava, o le mea autu o le fatuina o tulaga sili ona lelei mo togalaau lelei o le laau:

Tulaga o le vevelaI le taumalulu - e le laʻititi ifo i le 14 ° C, i le taumafanafana - e tusa ma le 23 ° C.
Faʻamamaga o le eaLuga o le 55%, fufulu ma solo le laʻau ma se solo.
MalamalamaLe malamalama malamalama; matagi sasaʻe sasaʻe.
FaʻasaI le taumalulu - e tasi i le 14 aso; i le taumafanafana - o nisi taimi e oʻo atu i le tolu taimi i le vaiaso; o le palapala o le eleele e tatau ona faʻamago i le va o vai.
Sogi mo sancheziaLaufanua uma ua saunia mo eleele totō; sui mai le eleele turf, peat, fanua o togalaau, oneone, faia i vaega tutusa.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le tautotogo ma le tau mafanafana - faʻamalolo vai faʻaaogaina i le vai mo laau teuteu ma le faʻasolosolo, faalua i le masina.
Faʻafeiloaʻi SanchezLaʻau laiti - o punavai uma, tagata matutua - i le lua tausaga.
TofigaFatu po o le vavae.
Tulaga TutupuO loʻo ola vave le vao. O le mea lea, o tautotogo taitasi uma e vavae ese, aveese pe tusa o le ¾ o le mama. Sanchezia e manaomia se ea fou. O le potu o loʻo i ai e masani ona faʻasalalauina, i le taumafanafana o le togavao e ave i fafo o le faapaologa, tapuni mai le ata ma le paolo i le aoauli mai le vevela o le lā.

Sanchez tausi i le fale. Auiliiliga

Sanchezia o se tagata e le masani ai i fale mautotogi. Afai e mafai ona fatuina ni tulaga manaia mo le laau toto, o le a fiafia le malo malolo i le matagofie o laupepa vali ma aumaia le fealofani i le fale.

Fuga

O le fugago sanchezia e pau i le taumafanafana. Fugalaau faʻalelei faʻalelei i lanu moli, valiina le lanu o lemoni. O loʻo faʻavaeina i luga o faavae o laulaau laʻau ma faʻaputuina i ni mea faʻapitoa. O le pito pito i luga o le fugalaau na lafoina i tua, ma faʻaalia ai le umi o uumi uumi.

O le fugalaau e muamua, ae pe a uma ona vevela, ona paʻu ai lea o lau, ma o laulaau e leiloa lo latou malosi. Ina ia aloese mai lenei mea, o le teuteuina o laʻau e faia i le amataga o le tautotogo, ae lua pupule o loo i le ogatotonu o le laau ina ia fiafia ai i se vaaiga e le masani ai o mea e le masani ai. I le natura natura, o le sanchez o le pollinated e hummingbirds. A uma ona fuga, o le fua e foliga mai o se atigipusa ma fatu laiti i le nofoaga o inflorescences.

Tulaga o le vevela

Aiga Sanchezia o se laau e sili ona mama. Ina ia mafai e laulaʻau ona faatumauina lo latou matagofie, e taua le faatumauina o le saʻo lelei o le vevela. I le taumafanafana, o le vao e toʻafilemu i le 20 - 22 ° C. Afai e sili atu ona vevela, o le a faʻavaivaia e lau laau laulaau.

I le taumalulu, e teuina le laau i le vevela o le potu. E tatau ona faamautinoa o le koluma mercury o le thermometer e le pa'ū ifo i lalo ifo o le 13 ° C. Sanchezia e tau le lelei i tusi ma le vevela o le vevela.

Lafoaia

I totonu o le potu e le o taimi uma e faigofie ai ona faatulaga le tausiga agavaa o se fale vevela. Sanchezia i le fale e tatau ona tausia i se maualuga maualuga. Mo le faia o lenei mea, sulu le vao ma taele i totonu o le fagu.

I le taimi o le fugalaau, e le tatau ona faatagaina le susu i luga o masima: faʻavaivai o le a mafua ai ona pala. I lenei tulaga, o se maualuga maualuga o le susu o loʻo lagolagoina e isi metotia: aofia ai le agamalu; o le fugalaau ua faʻapipiʻiina i luga o se paʻetaʻu ma ni maamae susu; O se pusa tatala o le vai ua faapipii i tafatafa ane.

O taimi taʻitasi, e fufulu laulaʻau i se ie susu susu.

Malamalama

O se tasi o mafuaʻaga mo le le lelei o le ola o laau vevela i totonu o le falemaʻi ua filifilia le malamalama. O se laau afu ma muamua laulaau ei ai ni aʻafiaga o le vevela e mafai ona fetaui lelei i le paolo, ae o le matagofie o lau o le a mou ona o le leai o se malamalama. O le mea lea, o le sanchezia i le fale e sili ona lelei i luga o le itu i saute sasaʻe poʻo sasaʻe i sasae, pe a mafai e le laau ona maua le malamalama pupula felafolafoaʻi i le tau manaʻomia.

I luga o le faamalama i saute, i luga o se aoauli vevela, ua paolo le vao, puipuia o laulaau mai mea e mu. O se faamalama e feagai ma le itu i matu e matua le talafeagai mo le laau toto: o le a faʻaosoina le vaovao, ma a aunoa ma lena tamai fugalaau e tipiina, ma o le mea e sili ona taua, o le matagofie o lau o le a mou atu (o le a paʻu le lanu, e mafai ona mou ese atu).

Matagofie Sanchezia

O nisi taimi e faigata le tausisia o fuataga pe a fausiaina se fale tifaga. I le iloaina o le peti lanu meamata e fiafia i le susu, o le tagata talimalo e saili e vai i le tele e mafai ai. O le iʻuga, o le fugalaau e mafai ona mamae mai le suavai. E pei ona fautuaina e tulafono mo le tausiga o sanchezia, i le fale, o le fugalaau e faasūsūina pe a faʻaumatia le pito i luga o le meaʻai pe a ma le 10 mm. I le taumafanafana e masani ona tupu lenei mea - e oo i le lua taimi i aso uma 7.

Afai e itiiti le susu i le togavao, o le a faʻaitiitia le laʻau. O le tulaga e mafai ona vave faʻasaʻoina e ala i le tele o le faasusuina o Sanchezia ma le tuʻuina o se pusa paʻu i luga mo le tele o itula. O le fugalaau o le a vave faʻafouina le leo. I le taumalulu, o le sanchezia e faʻaitiitia ona faʻaitiitia - masani lava i le 10 i le 13 aso.

Faʻasuina i vai mamago lelei. Ua sasaa mai le suavai mai le sipuni ina ia le aʻafia aʻa o le laau i le susu. O le lio o le poloka o loʻo mulchedia ma se meaʻai niu, paʻu paʻu po o le galu, ina ia sili atu le umi o le susu.

Pusa Sanchezia

O le filifiliga sao o le fugalaau e fesoasoani i le tulaga masani o le aʻa, ma o le mea lea, o le atinaʻeina lelei o le laau. Ona o le lapisi lapoa o sanchezia, o se ipu tele e iai ni alavai faʻavaivai i le pito i lalo ua filifilia mo lea. Filifili le maualuga o le ulo, aua neʻi galo e uiga i le mafiafia o le alavai o loʻo manaʻomia ona faʻamaligi i lalo.

I se tulaga faapena, o le a manava lelei aʻa o le vao, o le a faʻaitiitia le tulaga lamatia o le susu.

Soo

Sanchezia o le a atiaʻe lelei pe afai e saʻo le filifilia o le eleele. E le tatau ona naʻo le afaina, ae le gata foi. O se mea e masani ai mo laau totino e leai se paleni poʻo sina acidic acid e talafeagai.

E tele fugalaau fugalaau latou te saunia le paluga o le eleele ia latou lava, ia tutusa le tele o fanua o le togalaau, peat, oneone ma le eleele maso. O le faʻaleleia atili o le friability, vermiculite, agro vermiculite, mekilo piliki poʻo le sphagnum malepe ua faaopoopo i le paluga. Afai e te faaopoopoina se meaʻai niu, o le eleele mo sanchezia o le a vaivai ma manava.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Ina ia mafai ona ola maloloina le laau, ma o laulaau e tumau ma matagofie ma susulu, laei pito i luga ma le faʻaaogaina e faʻaaogaina i le taimi o le tuputupu ae malosi. O aso uma e 14, mai ia Mati e oʻo atu i le amataga o Setema, e faʻasaina ai le sanchezia ma faʻalua faaluaina o se auala mo laau teuteuina.

O le meafaigaluega e tatau ona i ai se mea faigata o elemene. E tatau ona e suʻesuʻeina ma le faaeteete le igoa i luga o le fagu ma ia mautinoa o le elemene i le lisi o elemene e le oi le laina muamua. O le tele o lenei vaega e mafai ona taitai atu ai i le monochrome ma le paʻu lau. Latou te fafagaina i le afiafi le fafaga. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi Sanchezia. I le taumalulu, ua taofia le fafaga.

Suiga

E totoina e laau talavou ia punavai uma. E le manaʻomia tele se faʻafeiloaʻiga mo le sili atu o le sanchetsia - e faia i tausaga uma e lua. O se vao matua e faigata ona faʻafetaui e aunoa ma le faaleagaina o aʻa. O le mea lea, e suia le totoina o mea e ala ile fesuiaiga, ma i le aluga o taimi, e aunoa ma le toe totoina o le laau, toe faafou le pito i luga o le meaʻai.

Sanchezia ua totoina i totonu o se potoa telē ma lua faʻavaivai i lalo. Ua totoina le laau e aunoa ma le faalolotoina o le ua. A maeʻa le faʻagasologa, e masani lava ona pa'ū laʻau i le togavao. Ina ia toe faʻaleleia o latou leo, o le fugalaau ua lelei ona faʻafeinu, ma tuʻuina i luga le ato palasitino. O lenei auala e mafai ai e le togavao ona vave faʻaolaina. A maeʻa le faʻavasegaga, e teuina Sanchezia i le paolo mo ni nai aso ina ia aluese ai le atuatuvale.

O luga o laʻei e toe faʻafou pe a mavae le 21 aso.

E faʻapefea ona totoina le sanchezia?

Ua vave ona tuputupu ae Sanchez. Afai o le alualu i luma e le faatuai i le taimi, o le a avea ma se laau tele. Ina ia pulea le tuputupu ae ma le fausia o se pale matagofie, e teuteuina le togavao i vaipuna uma. O le pikiina o se vevela vine, e mafai ona e galue faʻamalosi, e aunoa ma le fefe e vavae ese le "tele": o le a vave ona totoina e le laau ni totō fou.

O le faapipiiina o laʻau e faia i taimi uma. E taua le iloa o laulaau fou o le a le tele naua e pei o muamua. Ae afai e te fausiaina se laau toto e tasi, aveese lala lala, o loʻo i ai le faʻamoemoe e maua ni lau lapopoa.

A maeʻa ona teuteu, e faʻaititia le fuainumera o mea e faʻavaivai ai ina ia le maua ai le susu.

Taimi e malolo ai

I le ogatotonu o Novema - o le afa muamua o Fepuari o loʻo i ai se taimi malolo o sanchezia. E manaomia e lenei laau lenei taimi ina ia mafai ai ona faʻaaogaina le malosi, ia faʻamalosi lau laʻau i le maualuga. Sanchezia e tatau ona malolo atoa ma malolo.

I le taimi nei, faʻaititia le tele o le faʻamafa, faʻaitiitia le vevela o mea o loʻo i totonu ma taofi le fafaga. O le faʻafiafiaina o le fatuga o le a mafua ai le faʻamaeʻaina o le pala.

Faʻapenaina o le sanchezia e ala i le oti

E le mafai ona maua fatu o se laau i le fale, e faigata ona faʻatau. I le fale, naʻo le faʻamalosagaina o le sanchezia e ala i le gaogao e mafai. A maeʻa le teuteuga o le tautotogo, e filifilia ni aulelei matagofie e filifilia. O fasi keke e mafai ona togafitia i se aʻafiaga aʻa. Ua aveese ia lau pito i lalo. Totoina i totonu o se mea susu susu ma ufiufi i le cellophane.

E i ai i le + 24 ° C, fafaga ma feaveaʻi se laau. E tusa ma le 20 aso mulimuli ane, o le a tupu mai (o le a iloa lea i le fausiaina o laulaau fou). A maeʻa lena, ona aveese lea o le ata ma ua totoina le laau i totonu o se fagu telē.

Maʻi ma meaʻai

Afai o le tausiga o togalaau e le mafaamatalaina, e masani ona osofaia e meaola faalafua, ma o le maʻi e pau i luga o se fugalaau vaivai. O faʻafitauli le lelei e tupu:

  • o faʻamalosi o sanchezia e faʻamago - mai le faʻaitiitia o le maualuga o le ea (faʻapipiʻiina, tuu i luga o se paʻu ma le susu ua lautele);
  • lau o sanchezia pa'ū - o mea o loʻo i totonu o le fale i le vevela poʻo le malulu; avanoa i le tusiaina; umi le leai o se vaiinu; fafaga i vai malulu (suia tuutuuga o le taofiga, fetuunai fetuutuunaʻi);
  • lanu enaena i laulaau o sanchezia - mai le vevela (i le vevela vevela i le la);
  • o le pito i lalo ole laʻau e pala - mai le faʻasusu i vai malulu ma le tele o le susu (faʻamautuina lelei, vai i vai mafanafana);
  • sanchezia o loʻo tuputupu malie lemu - le lava o meaʻai (faafou le eleele, fafaga).

O nisi taimi e osofaia e iniseti le sanchecia: fuainumera iniseti, mealybug, aphids, miti vaʻaia. Insecticides o le a faasaoina mai meaola faalafua.

Ituaiga fale sanchezia ile fale ma ata ma igoa

I le natura, e tusa ma le 60 ituaiga o sanchezia. I le aganuu a le aiga, o le lua o ia mea e taatele.

Sanchez Noble

O le maualuga o le vao e tusa ma le 2 m. O laʻau lanu meamata lapopoa, "teuteu" ma lemoni, ua i ai se foliga eli. O loʻo tuʻuina tutusa i luga o laʻau tumutumu mafiafia ma ua faailogaina i se lanu matagofie. Fugalaau lanu samasama ua aoina i se faʻaloloa o mea e faʻaloloa - o se taliga.

Sanchez laitiiti-solo

Shrub, o lona maualuga e seasea ona sili atu i le 0.9 m. O vailaʻau vaʻaia o loʻo valiina i se lanu enaena lanu enaena. Faʻasalaga - o laumei emerald elliptical o loʻo ufiufi i vela vela auro, ao le velo ogatotonu o loʻo i lalo le lanu mumu.

O le matagofie o le matagofie o le sanchezia e tuʻuina atu ai foliga uma i totonu, faʻafeiloaʻi le mataʻutia o le tulimanu ma faʻaalia ai se siosiomaga lelei i totonu o le fale.

Faitau nei:

  • Ruelia - tausiga ile, ata o meaola ma ituaiga
  • Callistemon - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola
  • Duranta - tausiga o aiga, ata o ituaiga ma ituaiga
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Oleander