Fualaau aina

Tatou te totoina se ituaiga fou: o le a le lelei o le kapisi Miro F1?

O tausaga taʻitasi i le lalolagi o loʻo i ai se numera faateleina o ituaiga eseese o kāpeti, o ia mea uma ei ai ona lava lelei.

I le taimi talu ai nei, na faʻaalia ai e Syngenta le faʻataʻitaʻiga o le kāpeti o Mirror i luga o le faʻaaliga, ae na vave lava ona maua le lauiloa i le au faifaatoaga ma tagata tomai faapitoa.

Lulu fou, lanumeamata lanumeamata o le ulu. Faiga fou fou mo tagata faʻatau: maualuga maualuga le suka, mea lelei sili.

Fuafuaina mo le tuputupu ae i lalo o ata tifaga, ufiufi mea ma i luga o le eleele. Tetee e faʻamalosi, faʻafefiloi le vevela vevela, faʻasaga i le taʻavale. E sili atu i lenei mea i le tusiga.

Auiliiliga auiliiliga

O le ulu o le kāpeti o le Mirror F1 e faʻaalia i le i ai o se lanu lanu meamata. O loʻo i ai se vae maualuga, lea e taofia ai le fesuiaʻi o pepa pito i lalo pe a tele le faʻafefe o le fualaʻau. O loʻo iai se laupepa pepa.

I le aotelega o le tuputupu ae o le laau e tumau mo le 45-48 aso. O lenei ituaiga kopa paʻepaʻe ua taʻua o se kulupu, o lona maualuga e oʻo atu i le 1.5 kg (tasi ulu). O le fomu, faapea foi i isi sui, ua faataamilosaga. O le fausaga o se mea manogi tele, laitiiti.

Talafaasolopito o

O le faʻaleleia o le ituaiga laulaʻau na tuʻuina atu na faia e le au Dutch mai le kamupani Syngenta. I Rusia, o le eseese na faaalia i le 2009.

Eseese mai isi ituaiga

E ese mai i isi ituaiga kapisi e ala i le tele o lona tetee atu i se faʻamaʻi pei o le fusarium. E le gata i lea, o le fale o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi.

Eseese pisi "Mirror" e maualalo lona kaloriona o mea e masani ona faʻaaogaina i taumafa eseese.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le vailaʻau o Dutch o le kāpeti e faʻaalia i le tele o tulaga lelei:

  1. Maualuga maualuga. E tasi le mita sikuea o mea totō e mafai ona aoina e tusa ma le 11 kilokalama o kāpeti.
  2. O le mamafa o le ulu e tasi e oo atu i le 7 kilokalama.
  3. E masani ona faʻaaogaina i le kuka (laʻau pusa e talafeagai lelei mo le taʻavale, fufuluina, piina poʻo le faʻaaogaina fou).
  4. E le lelei le fale i le tausiga.
  5. O le tele o kapisi "Mirror" e matua puipuia lava i suiga o le vevela, o lea e mafai ai ona ola i le toetoe o itu uma o Rusia.

O le vailaʻau e i ai ni mea le lelei.:

  • o le laau e tosina uma ituaiga o meaola faalafua, o lea o togafitiga ma vailaʻau e tatau ai;
  • leai se tausiga lelei e vave ona oʻo i le faʻaitiitia o le aofaʻi o le seleselega;
  • pe a fai e le lelei ona teuina, faʻaauau ona siaki le fualaau aina.

Laasaga taʻitasi i le laasaga mo le tausiga ma le tulaueleele

Ina ia maua se fua maualuga o fualaau o kapisi "Mirror" e tatau ona e mulimuli i lenei faatonuga:

  1. Faʻatauina o fatu. E mafai ona e faʻatau fatu i soo se togalaau faʻatoʻaga i Rusia, o le tau o le 2500,000 fatu o le 1,500 rubles.
  2. Taimi faʻaleleia. O le totōina o toga e sili ona lelei i le amataga o Aperila poʻo le amataga o Me. O le vaitaimi lenei o le a lava le vevela o le eleele. E tusa ma le lua vaiaso aʻo lei totoina, e manaʻomia ona faʻamaʻaina fualaau. Mo lenei mea, o loʻo totoina laau i fafo.
    O aso uma, e tatau ona faateleina le taimi e toto ai laau i le auala. E tatau foi ona maitauina o le totoina o loʻo faia i le taimi lea ua uma ona le itiiti ifo ma le 3 laʻau i luga o le kapisi.
  3. Filifiliga o nofoaga tulaʻi. O le kalama 'eseʻese o le "Mirror" e le fautuaina e totō i luga o moega, lea na muaʻi tupu aʻe ai radishes, beets, tamato poʻo isi ituaiga o laau faasatauro. Ae o na nofoaga na latou masani ai e totoina pateta poo kāloti e manatu lelei.
  4. Soo. O le kapisi o le ituaiga laau ua faamatalaina ua tupu lelei i luga o le malamalama.
  5. Faʻamasinoga. E totoina le fatu i le palapala i le taimi lava e uma ai ona vevela. O le faia o lenei mea, i le eleele ua faia ni pu poʻo ni vavae. I le va o laau taitasi e tatau ona i ai se mamao e 35-50 senitimita. E tuʻuina le fatu i le palapala mo le 2-3 simita.
  6. Lulu. Ole maualuga ole vevela mo le tuputupu aʻe ole kapisi e 15 tikeri, le maualuga - 25 tikeri. O le maualuga o le vevela e 18-20 tikeri.
  7. Faʻasa. E manaomia e le laau le suāuʻu masani, ae aua nei faatagaina vai inu. O le manaomia o le suavai e faateleina i le faaiuga o le taumafanafana, pe a amata ona fausia ulu o kapisi. A uma ona toto le kapisi i luga o le eleele, ia fautuaina e fausua i aso uma e lua. A maeʻa vai inu uma e tatau ona faʻamalo le eleele.
  8. Laʻei pito sili. E taua le tauaveina o luga o laʻei e tasi i le masina. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina mullein vai, urea, ammonium nitrate, ash, potassium chloride.
  9. Isi togafitiga. Eseese pisi "Mirror" e afaina ai aafiaga o meaola faalafua ma vao, o le mea lava lea pe a uma ona totoina le laau i le palapala, e tatau ona e faaaogaina fualaau aina. E le tatau ona galo ia i tatou le vaʻaina o kapisi.
  10. Seleseleina. E tatau ona faia le fuaina o fualaau aina i le 48 aso talu ona toe totoina. I le avea ai o se tulafono, o lenei seleselega e seleseleina i le tautoulu, pe sili atu foi, i le amataga o Oketopa. E tatau ona tipiina se ulu o kapeti ina ia tusa ma le 3 inisi sima o le stalk ma le 2 lau o totoe.

Vaomatua faʻatoʻaga

Mo le teuina umi o sea kapisi e tatau ona e puipuia mai le malulu. O le mea moni lava, afai o le ulutala ua faʻamaʻapeʻa, o le a amata loa ona faasolo ina leaga. O le laau e mafai ona teuina i totonu o le pulou poʻo le fogafale lalo i le vevela o le 2-3 tikeri.

Maʻi ma faʻamaʻi

Vailaʻau eseese E seasea ona maua le moli i faʻamaʻi, ae o le masani masani mo le kāpeti "Mirror" - lemu palapala.

O faailoga autu o le maʻi:

  • o foliga vaaia i luga o laupepa samasama;
  • i luga o le pepa o loʻo i ai le fugalaau papaʻe;
  • ona o le aʻafia o le anufe, o laʻau ua mamae;
  • faʻasaina i le atinaʻe.

O loʻo faʻapea ona faʻaleleia i luga o se siʻosiʻomaga gaogao, o lea, e tatau ai ona faia ni metotia talafeagai. Mo faʻamaʻi, o le laau e na o aafiaga o aphids e afaina.

Puipuiga o faafitauli eseese

Ina ia aloese mai faafitauli i ituaiga kate "Mirror", Manaomia le pulea o vai inu, e puipuia ai lologa poo le faamalolo o le palapala ma faʻapipiʻi taimi. Afai e te mulimuli i fautuaga, e mafai ona e faʻamaonia se maualuga o gaosi o kāpisi "Mirror". O le faʻaleleia o lenei ituaiga kāpeti e mafai ona faʻapipiʻi uma i latou faʻapitoa ma tagata atamamai.