Tupe teu

O le faʻaleleiaina o le kolone pipi: o le auala masani

I aso nei, toetoe o soʻo se apiary pipi tele e le faʻaogaina auala masani o le fafagaina o pi. O ia metotia e le o aoga, latou te aumaia le tele o mea e leiloa ma le afaina i le au tausi manu. E le gata i lea, o mafuaʻaga ma le faʻaaogaina o le pi o le pi e leʻi suʻesuʻeina auiliili ma siitia ai le tele o fesili mai tagata tomai faapitoa. I totonu o lenei tusiga, o le a sili atu ona tatou faʻalagolago e uiga i mataupu faavae o le sosolo ma le fausiaina o le paluga i totonu o le aiga, faʻapea foi ma le faʻafefe ma le vela, faamamaina ma le totoina o le afifi o loʻo tupu i totonu o le moa.

Faʻamatalaina o le vaʻaiga

O le toe gaosia o pi i se auala masani, e pei ona faataatia e le natura i le tulaga, e lua auala: e ala i le faʻalavelave ma e ala i le ola aʻe i totonu o le aiga.

Faʻasalaga faʻafefe o lona uiga o le vaevaeina o le aiga i ni vaega se lua, ma, e le gata i lea, e le tutusa i taimi uma. E tasi le vaega e sola ese mai lo latou nofoaga tumau e nofo ai, e ave faʻatasi ma i latou le manava tuai ma saili se faletalimalo fou e mafai ona latou nofo ai ma tausia a latou fanau. O le vaega lona lua o loʻo tumau pea i totonu o le sulu, lea e tuʻuina ai fuamoa uterine. E le pine, o le a foliga mai le matua, o le tele foi o le a lele ese ma swarms. Ae tasi le mea o totoe ma o le a aumaia ni fanau fou.

Toto i totonu o le aiga tuputupu ae ma le fesoasoani a pi o tagata faigaluega. O le mea faʻapitoa e tuʻuina i luga o siama na saunia e le pi. O loʻo ola aʻe Drones mai i fuamoa e leʻi faʻafefeteina, ma mai le faʻamalosiina - o le galue o pi ma le masiofo. A maua mai e le matua le fanau, e fafagaina pea e le fagafao ia peeli oona, lea e iloga i le maualuga o le caloric. I le tasi aso, e mafai e le matua ona tuʻuina fua o fuamoa e tele o lo latou mamafa o le a tutusa ma le mamafa o le ana lava ia, ona e tatau ona tatau ona tele le susu.

Roy ma ona foliga

Roy-burs e faia i le tuʻufaʻatasia o ni aiga i le tasi. Ua faia lenei mea, i le tele o tulaga, ao lei o ese aiga i luga o le taufaaleaga autu. E taua le aua le faʻafesoʻotaʻi swarms e aunoa ma se sauniuniga muamua, talu ai o le 90% o faʻafitauli o le a amata, ma o uma uma e aʻafia e mafai ona mate. Ona tatau ai lea ona e lafoai pupuni ina ia puipuia ai se faalavelave.

I le puipuia o le feitagai mai le tupu, e tatau ona tosina aiga taʻitasi i le mint (ia iloa e tagata ia tagata ese e ala i le manogi, ona o latou totoga manogi, ma afai e manogi uma, e le amataina le feitagaʻi). I totonu foi o le tusi o beekeeping ua taʻua ai e mafai ona vaevaeina le sulu i ni vaega se tasi ma le fesoasoani o pepa. I le gasologa o taimi, o le a amata ona faia ni pi i totonu o le pepa, faʻaosooso lemu ae le o le ita.

E taua! Aua nei asiasia sulu mo le faʻamaʻiina o fafine i le vaitau o vaʻavaʻavaga e mafai ai.

Swarm medoviki fomu e ala i le faʻafesoʻotaʻi o swarms, o lona tele e le sili atu i le 1.5-2 kg. O keke pulu meli ua maua e tusa ma le 6 kilokalama, ma o le tele o beekeepers ua taʻua i latou o le "heroic". O ia ituaiga o meli e malosi ma e sili atu ona malosi. O isi ituaiga mea e fausia i le auala lenei: e tele ni swarms ua sasaa i totonu o le sulu, ua tuʻuina se mea vavaeese (e puʻe ai nofoa ma nofoa faʻasalalau), o le pi o loʻo sosolo i le mint vai. Pe a amata ona lele ese mai (e masani ona le sili atu i le 2 kg) i le aso e tasi, e mafai e le beekeeper ona fausiaina se laʻau meli malosi, o le a totogi e ana pusi galuega le tele o mea taufaasese. E le gata i lea, i totonu o le aiga fou o le a le avea ma nirones, lea na faʻaumatia ai le tele o le meli.

E i ai se isi auala mautinoa e fatuina ai se meli, lea i le lumanai o le a aumaia le tele o le meli ma e le eli. O sea togafitiga e mafai ona toe faʻanofoina pe afai o loʻo i ai lau 20 atigipusa faʻataʻaloga ma le gapa o le itu. A tuʻuina atu e le aiga le vao, o le a tuʻuina atu i le ala i fafo ma puipui mai le nofoaga avanoa.

E totoina se sosolo i le vaega na togi, ma i le aluga o taimi, o le a felelei ai pi felelei. I le itu i fafo, o le tino e galue malosi e gaosia ai fuamoa, peitai, 10-14 aso ao le i faia le taufaaleaga, o le a toe faʻafeiloaʻi vaega, ma tuʻu ai le pito sili ona lelei. O le taunuuga o le aiga o le a aoina atili ai le meli ma e le eli.

Talu mai aso anamua, ua matauina e le tagata le aoga o oloa gaosi - paluga, pollen, falaoa o le palu, paluga o le tupu, zabrus, propolis, venom, homogenate, marv, podmora - ma ua latou mauaina uma le aoga.

Le lelei o le natura masani

O le gaosia faalenatura o kolo pipi, pe a faatusatusa i mea e leai ni mea, e tele mea le lelei:

  • Faʻafouina faʻamalosi e masani ona faia e pei ona fuafua, e le masani ai. O mataupu faavae o le sosoʻo e le o malamalama atoatoa. O pi e mafai ona amata eli i soo se taimi, ma afai o le taimi nei ua misi, o le apiary o le a faʻalavelave faʻapisinisi. E le gata i lea, e ese le eseesega o pia i le tele o tausaga, e mafai foʻi ona taofi le leai o se mea.
  • Faatasi ai ma le toe gaosia faalenatura, e mafai ona taofia le faagasologa o le sosolo, faasolosolo, o le aoina o le meli e faʻagesegese. Afai e faʻalauiloaina puleʻaga o povi e ala i auala o le faʻafefete, e le tupu ai le gaioiga, ma o iniseti o loʻo faʻaauau pea ona faia faʻatauvalea.
  • O le faagasologa o meaola, o lona uiga, o le toe gaosia faalenatura, e tupu faʻafuaseʻi, ma o le tele lava o taimi e sili atu ona maua ai le tele o aiga e maua ai. Afai tatou te faʻaaogaina metotia o le toe gaosia o mea, e na o na sili atu e mafai ona faʻaleleia.
  • Faatasi ai ma le toe gaosia o laau, e mafai ona fausia ni papa o soʻo se malosi, lea e matua le taliaina i le taimi o le natura masani. E le gata i lea, o le toe gaosia faʻamalosi e mafai ai, i le taimi muamua ma i lalo o tulaga masani, e faʻatoʻaina ai le tamaʻitaʻi o le tupu fafine mo fale fou o pusi.
  • O faʻatoaga faʻatoʻaga e faʻaaogaina na o le faʻaaogaina o peʻa e mafai ona faigofie ona tuʻuina faʻamaumauga i luga o le aoina o le meli o aiga taʻitasi. Pe a faʻatupuina pepeti pipi i auala faʻanatura, e faigata tele na ituaiga taufaasese, aua i soo se taimi lava e mafai e aiga ona vaeluaina pe faʻapipiʻi ai sima.
  • O tagata faigaluega i apiaries o loʻo gaosia ai pusi kenera i auala faʻapitoa e sili atu le avanoa e suʻesuʻe ai nofoaga o le meli i le eria ma isi galuega. Uma ona o ia ituaiga o faagasologa ua atoatoa ona pulea. O le toe gaosia faalenatura e mafai ona le mautonu, ma e tatau ona mataala pea le au pipiʻi e mataʻituina le vaega muamua.
Ae ui i lea, e tatau ona maitau o le toe gaosia faalenatura e le gata ina le lelei. O loʻo i ai ni tulaga lelei o sea faʻavavega. O tagata tausi manu o le Itumalo o Krasnoyarsk ma le Oryol Region e masani ona fafagaina ni pi ma le saogalemu i auala masani. E pei ona latou fai mai, ua sili atu le vave ona mafai ona toe fausia ni fou fou, ae o lo latou malosi e tuusao saʻo i le aoina pea o le meli.

Mai aiga ua o ese, e mafai ona fausia ni paluga o le meli o le a aumai ai le tele o le meli, ma mea lelei. Ma o faʻamatalaga faʻatinoga ma fuainumera faʻamaumauga a le au tausi pipi o le a le mafatia lava, ma atonu, i se isi itu, o le a latou alualu i luma.

Laʻau o le povi

Mo le puʻeina o pusi sima e faʻaaogaina e pei o "pusi". "Cats" o mailei e ese mai ai e le oona. I totonu o nei mailei na maua ai e pitonuʻu o pusi ni nofoaga fou e nonofo ai. Ma, pe a maua e le beekeeper le tele o pi i totonu o "pusi" moni ua faavaeina, o le a amata ona ave le aiga i le apiary.

E te iloa? I Kenya, e faʻaaogaina se lubricant faʻavae faapitoa i le basil e faʻapipiʻi ai le pipi. E pei ona fai mai tagata tausi keni a Keniana, o paluvao o loʻo faʻafefiloi i le basil e 10 taimi e sili atu ona ono tosina mai ai ni pi (pe a faʻatusatusa i pusi vao).

O ia mailei e tu i luga o laau tuai po o luga o tumutumu o mauga (i nofoaga ia, e tusa ai ma uluai fuafuaga, o le a auina mai se sosolo). "Cats" e faia mai i le paʻu oisa, linden poʻo le efuefu. E masani ona faia i foliga o se paʻu, o totonu o loʻo i ai se koluse. O satauro ma le isi vaega o le mailei ua lubiliina i se paluga faapitoa e tosina mai ai iniseti miti. O lenei faʻafefiloi ua faia i le faavae o le propolis, o le suauʻu ma le sushi tuai.

Faʻafefea ona faʻaaogaina pitonuu o pipi

E pei ona fautuaina mai e le poto masani, i le taimi lava e maeʻa ai, ua amata ai e le aiga tuufaatasi ona tuʻuina masini masiofo, ma toe faia ai foi le faagasologa. Ae e le aoga lenei mea mo tagata tausi pipi, ma e tatau ona taofia ia faiga.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga lenei metotia:

  • O le itu tauagavale e maua ma tuʻu i le sulu fou, e sosoo ai ma le sulu o le aiga matua e tatau ona i ai.
  • E manaʻomia e Roy ona tuʻuina atu ni laʻau e 2 ma le launiu, 2 le meli ma le amber ma sina meli (o le honeycomb ua faʻaopoopoina i le sili atu le lelei o le aofaʻi, lea e faalagolago i le tele o le pusi o le paluvao).
  • A maeʻa le 3-5 aso, o le a amata ona galue malosi le pi, ma mafai ona aveese le sulu faatasi ma le tina tina, ma o se sulu faatasi ma le aiga e mafai ona tuu i totonu.
  • A oʻo mai le faʻaputuina o pi, mai le sulufaʻiga e tatau ona filifili uma laupepa ma pepe ma pepe. E tatau ona e tuua na o le tasi le faavaa ma le honeybird, matua matutua ma le masiofo sili ona lelei. O laʻau uma e iai tamaʻi laiti e tuʻu i totonu o le faamoega, ma tuʻuina le fale lona lua.
  • Ma le isi, o laupepa filifilia e tolu ua tuu i totonu o se nofoaga na saunia muamua. A oʻo i le ulugalii e paʻu i le la, o le nucleus e faʻapipiʻi le paluga (ua aveese muamua le matua tuai).
Afai e fausia e pitonuu o pusi ni tuutuuga e tusa ai ma tekinolosi o loʻo taʻua i luga, ona le toe eli lea o le aiga e tupu. E le gata i lea, o gaʻo uma lava mai se aiga faapena o le a faʻamalosi totoina mai le meli.

Faʻaipoipo masiofo

O le paga o masiofo e amata ona tupu i le 3-5 aso i le maea ai o le suiga mai le red i totonu o se iniseti matua. I le taimi muamua, o le matua e faia se tasi pe sili atu faʻataʻitaʻiga vaʻaia faataamilo i'ie. O ia vaalele e mafai ona tumau mai le 5 i le 20 minute. Latou te manaʻomia ina ia mafai ai ona maua saogalemu le fale i le maeʻa ai o le fetaui. Aʻo faagasolo le vaitau o le faaipoipoga, e le fautuaina e suʻesuʻe le sulufaʻi o le tuatusi, a leai o le a le toe foi mai.

E amata le vavao i se aso mafanafana ma le le mautonu. I le taimi nei, ua maeʻa ona atinaʻe le pusa o le perenise, ma ua sauni mo le faiga o le faaipoipoga. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le amataina o le faʻasologa faʻasolosolo mai le uiga masani o le atunuʻu. O feusuaʻiga o le tuatoa ma le ogatotonu e tupu i le maualuga o le itiiti ifo i le 3 mita, ae leai se faʻamaumauga saʻo, talu mai le taimi nei e leai se saienitisi na mafai ona matauina le faagasologa o le faʻamaʻiina o le mea matua. I le faagasologa o le inisetiina o le pusi o le masiofo e amata mai le 5 i le 20 drones, o lenei metotia ua taʻua o le "polyandry".

E taua! I le taimi o se afi, o le faʻaleleia o le faasaoina o le tagata lava ia e galue i pi, ma e toetoe lava a le tali atu i tagata, ae taumafai e faʻamalosi faʻasoa i luga o le meli. O le mafuaaga lena e mafai ona pulea ai pi i le asu.
O le faaipoipoga e amata i le vaitau mai le 10 i le 18 itula, e tumau mai le 20 minute i le tele o itula. E pei ona fai mai le au faipese poto ma saienitisi, e sola ese le masiofo ma ona nofoa mai ona auga, lea e taumafai e maua ai ni nofoa mai isi aiga. Ae ui i lea, i se mamao mamao lava, e lele le Queen Bee e siʻosiʻomaga i luga o nofoalii mai lona lava aiga. I le taimi o le vaalele, latou te puipuia le tagata mai manu felelei ma isi mea matautia. Afai e le maua e isi le tele o vaʻa latalata ane, e mafai ona toe foi i lona sulufaʻi ma tolopo le faiga o iniseti seia oʻo i le isi vaalele. Atonu e iai ni ituaiga o ituaiga, ma afai e le maua ni atunuʻu mai isi aiga, o le a faia feusuaiga ma a latou lava tama.

I le faagasologa o le vaʻai, o le tino feusuaʻiga o le tamaʻi tane e tumau pea i totonu o le itutino masani o le tagata matua. O le drone o lē na tuʻuina atu lana okeni e tumau pea ona ola mo se taimi umi, na o ia na te puleaina e toe faafoi atu le tuatua i le mea e nofo ai (peitai, e oʻo lava i lea e le o taimi uma e mafai ai). O le taimi nei ua faʻasaina le ato, ma a maeʻa le 3-5 aso o le a amata ona tuʻu fuamoa.

E le o toe manaomia e le o le tausi povi po o le kolone pi. Afai e le faʻaumatia i latou e le 'auʻaunaga a le faatoʻaga lafumanu, ona fai lea e le aiga o pi mo ia. O mea uma i le natura e tutusa lelei lava: i totonu o le kolone pipi, soo se tasi na te faia le galuega e 'ai le meli, ma o loʻo nofo i lalo e le fetaui i le nectar, ma ao le i oʻo i le taumalulu, o le a faʻaumatia. O nofoia o drones na tuliesea mo sina taimi i fafo o le sulu, ae iu lava ina oti.

Totoina o pi i totonu o le sulu

I totonu o le sulufaʻi, o pepe e toe fananau i feusuaiga, ma o tagata uma o loʻo aliali mai o tuafafine i le laina o le tina. O na iniseti e tupu mai i fuamoa faʻamaʻaina e avea ma masini poʻo ni pi. Drones e aliali mai mai fuamoa e leʻi faʻafefeteina. Ole laʻau ole pepe e eseese, talu ai ua faamaonia e soloina e le perenise le 5-10 drones mai isi apiaries i le taimi e felelei ai. O se taunuuga o ia ituaiga o gaioiga, o pi e maua mai ai mea eseese o le gafa.

O tagata taʻitoʻatasi i le faagasologa o le oʻo atu i vaega taua e tolu o le atinaʻe: fuamoa - vava - red. O le faagasologa o le atiina ae o le tagata i totonu o le fuamoa e tutusa mo ituaiga uma o tagata taitoatasi ma ave aso e tolu (i lalo o tulaga sili ona lelei, lea e masani ona matauina e iniseti). O le isi atinaʻeina o le 'eseʻese o le a eseese mo masiofo, tagata faigaluega ma drones.

I le taimi galue o le olaga o le aiga, e toetoe lava a tuu ai e le fatu le fua i totonu o sela e muaʻi polilaina e pi. O le malolo e manaʻomia e na o le 15-25 minute. O le faagasologa o le fuamoa fuamoa e mafai ona faʻalavelaveina naʻo taimi o le mamafa o le seleselega o le meli pe pe a le tele ni meaʻai protein. Aʻo tuʻuina e le matua le fuamoa, e masani ona fafagaina e le au faiʻai i fualaʻau a le tupu. O fuamoa na tuʻuina e le tagata matua o le a faasolosolo saʻo i totonu o sela, ae o le taimi latou te amata ona punou. A maeʻa aso e tolu, o le fuamoa ua uma ona i ai i se tulaga vavalalata. O pi e masani lava ona i ai i totonu o le sulu, lea e tausia a latou fanau laiti, talu ai e le faia e le fatu le mea lenei, aua o le mafuaaga tonu e tuu ai fuamoa ma 'ai ai meaai maualuga-kalori. I aso muamua e tolu, o susu e fafagaina le susu - o le tele o meaʻai i sulu ei ai fuamoa. O lenei susu e le gata o meaai, e mafai foi ona faʻagaoioia le tatalaina o le fuamoa.

E te iloa? O le susu o le susu o se meaai paleni lea i totonu o le tolu aso o le mamafa o le tino o se tagata talavou e faateleina le 250 taimi!

Ma le isi, faatasi ai ma le amataga o le fa aso, o loʻo i ai se faiga sili ona manaia i le atinaʻega. Mo aso muamua e tolu, e tutusa uma lava ia ituaiga ma e le eseese a latou mea totino. I le fa aso o le a latou filifili po o ai latou te fafaga: drones, o pi o loʻo galue po o masiofo. Ina ia mafai ona maua mai ni pi ma ni ova, o le paluga o falaoa pipi ma le meli o loʻo faaopoopo i sulu faʻatasi ma le 'oti. O na siama o le a faʻamaufaʻailogaina i le ono o aso, o le a foliga mai ai pi. Afai na faamauina ia sela i le aso lona fitu, ona filifili loa lea o pi e aumai i fafo o nofoalii talavou. O le faamauga e tupu i le wax ma le pollen (ua mamanuina nei mo le manava). Afai e filifili pi e ave se mea fou fou, ona latou filifilia lea o se aso e tasi o le vavao. E tupu lenei mea pe a leiloloa le aiga tuai, pe a fai e le aoga tele le matua tuai (e tatau ona maitauina o le tuatoa, o ona tausaga e sili atu i le 700 aso, amata ona faataatia fua o fualaau suamalie, lea e le aoga mo le aiga).

O le larva ua filifilia o le fafagaina lea o le jeli i le lima aso o le matua. I le taimi lea, o le pi e faʻalauteleina lona puʻupuʻu i le tele o le masini masiofo. O meaai latou te fafagaina i luga o lenei vavao e fesoasoani i nisi suiga i le morphogenesis. O le mea lea, o laʻau o loʻo fafagaina i le suamalie a le tupu, o le a le toe i ai ni paluga, nai ato laiti i luga o latou vae ma se faʻamau umi i le faagasologa o le atinaʻe, ae latou maua se faʻalauteleina o le tino.

O nisi taimi i le aiga o le pia e matauina leai se tasi e sui. O sea ituaiga o gaioiga e tupu pe a filifili le pi e suia le matua tuai i se mea fou, pe i le amataga o le faagasologa o le sosolo. I le tulaga muamua, o le foafoaga mai i le 5 i le 7 masini masiofo e mafai ona mataituina, i le lona lua - mai le 10 i le 20. E masani lava ona fausiaina falepuipui o tina mai le ogatotonu o le faamoega, talu ai o le ita e mafai ona amata i le va o le matua tuai ma le talavou.

E taua! Afai e mate le matua tuai, ma e leai ni uterine larvae e sui ai i totonu o le sulu, ona amata ai lea ona fafagaina o ni pi o loʻo galue i lali. O lea ituaiga taʻiala e tau atu ai i le mea moni o le a gaosia e le au faifaatoaga le fausiaina (o le auala lea latou te taumafai ai e faaumiumi a latou taʻaloga ae le faʻaumatia le aiga). Peitai e le mafai ona toe faʻaleleia lelei a latou gaioiga, ma o ia fatu o le a le maua ai ni fanau masani. E le gata i lea, latou te le faʻamaʻiina, o lea e mafai ai ona latou naʻo ni fuamoa drones. A aunoa ma le taimi e gaoioi vave ai le tagata tausi meaʻai, o le a faʻaleagaina se aiga i le faʻaumatia.

O se peʻa galue i totonu o se faamaufaʻailoga e mo le 12 aso. O le kuata muamua o lenei vaitau o loʻo nofoia e le faiga o le vasega. Остальные три четверти происходит метаморфоз, в процессе которого личинка теряет промежуточные органы и приобретает новые, присущие взрослой особи. Трутневые личинки находятся в запечатанном состоянии на протяжении 14 дней, 10 из которых отделены на процессы метаморфоза. Молодая королева пчел развивается в маточнике на протяжении 8 дней. O le aso ao le i alu ese mai le potu, o le a felelei mai pi i se vaega o le solo mai le pito o le ulu o le aloa. O le isi vaega o le ogatotonu e faʻaaogaina lava pe a sau mai le ava ava malosi.

O le mea autu o le tausiga o le beekeeping e moni lava o le meli, ae o ona mea e eseese e fuafua i le ituaiga - paleni paʻepaʻe, papikeke, hawthorn, atonu, espartsetovy, buckwheat, lime, acacia, clover, acacia, mai pine paina, iloa le taimi ma le mea e faʻaaoga.
Soo se faagasologa o le atinaeina o pepe e pei ona taua i luga e mafai ona tupu i lalo o ni tulaga sili ona lelei. O le solia o le vevela, le lava o meaai poʻo le leai o ni tausisoʻi pepe i le sulufaʻi e taʻitaʻia ai le faʻalavelave o le atinaʻeina o le laʻau. I le faʻaopoopoga, e mafai ona mataʻituina faʻaleagaga o le tino i le taimi o le atinaʻeina. O pepe laiti na faatoa tuua laulaau ua vaivai, faʻavaivaia ma e le mafai ona pipii. E i ai a latou uiga lanu enaena e lanu enaena ma sina pala.

Faʻasologa o le kolone pipi

O le toe gaosia o puletini o pusi e ala i le vaeluaina o nei mea e mataituina i taimi masani. I le faʻaaogaina o meaʻai, o tamaliʻi e taumafai e faʻateleina lo latou nofoaga, sui aiga e leai, pe na o le faateleina o le numera o aiga o loʻo iai.

O faailoga muamua o le faagasologa amata o le taina o pana ma le toe alu ese o drones. O le sosoʻoina o pi i luga o pi o le a le avea pea ma faailoga muamua o le amataga o le sua, ae o le alu ese o drones o le a uiga o le vave alu ese o le afa o le aiga. A o lei amataina le pala, o le fafagaina o manu e masani lava ona amata amata ona fafagaina le mea matua, ina ia mafai ai ona tuu fuamoa, lea e le o toe mamao ona amata ai lea o le fatu talavou. I totonu o ia aiga, o le faagasologa o le aoina mai o nectar ma pollen e taofia.

O le mea muamua e masani lava ona lafoaʻi pe a uma ona maua muamua ia sela muamua ma le pito i tua o le matua. O nisi taimi o le faʻagasologa o le tuua o se kulupu o pi e mafai ona faʻalavelave i timuga, malosi malosi poʻo se malulu malulu. I soo se tulaga, ao leʻi amataina laʻau, e amata ona fafagaina e le tausimaʻi pepe le fafagaina ole tino. I nei fua faatatau, e faʻaitiitia ai le faagasologa o fuamoa fua, ae, i le isi itu, o le fatu o le fatu e laʻititi lona lapopoa ma o le a sili atu ona faigofie le lele i se nofoaga fou e nofo ai. E le gata i lea, pe a tuu e le matua le fuainumera o fuamoa, o le tele o pi o le a leai a latou galuega ma nofo i tulimanu o le sulu pe tautau ile puipui pito i luma. O ia ituaiga o pia e malolosi tele, talavou ma physiologically atiae. O le a avea i latou ma "faavae" i le lumanai o le aiga fou, ma o le saoasaoa ma le lelei o le faagasologa o le aoina mai o le meli ma le toe fausia o fale fou o le a faalagolago ia i latou.

E te iloa? Ina ia maua se sipuni sefe o le meli, e tusa ma le 200 pepe e tatau ona galue malosi mo le 15 itula.

I le 90% o mataupu, o le aiga e amata amata tele i le taeao, ma e tatau ona e fuafua e alu ese aʻo lei faia le aoauli. Roy-pervak e seasea lava ona sau pe a mavae le 14 itula, e ui lava e mafai ona faalagolago lenei mea i le tulaga o le vaʻaia ma le tau. Aʻo lei oʻo i fafo, o pepe uma e tumu ia 'oti i le meli mo le 1/4 o lo latou mamafa.

E toʻatele atonu latou te le talitonu i ai, ae o loo i ai le alu ese pea lava o swarms ao lei amataina se faititili. E lagona e pi le malosi o le ea, ae taumafai pea e tuua lo latou fale tuai. Ma faʻatasi ma i latou o le fatu, lea e leʻi faʻaloaloa ona apaau mo se taimi umi, o loʻo taumafai e lele ese. O nisi taimi e sola ese ai le pusi palasi mai le asaga, ae e le pine ae toe foi mai. E tele mafuaʻaga mo lenei mea: o aʻafiaga i totoga o le ana lava ia, leaga leaga o le tau, ma isi. E le gata i lea, o le toe faafoi o le mea matua e mafai ona tupu e tusa lava pe toetoe lava o le lapisi atoa ua uma ona totoina i se nofoaga fou e nofo ai. Ae, o sea ituaiga o le a toe foi mai pe a uma le manava, ma o le a toe amataina i le aso e sosoo ai.

Ae seia toe amataina, e mafai ona faalogoina e tagata tausi manu le masiofo "pese" i le po atoa. O le masiofo tuai o le a alaga i lalo fou, i le taimi nei ona taumafai ai lea e faʻaumatia tamaʻitaʻi masiofo. Ae o le a le faatagaina e pia o ia e faia lenei mea, ma i le aso na sosoo ai, o le a lele ese le vaega muamua, ma ave le masiofo tuai.

O le le mautonu e mafai ona tulai mai i nisi o taimi, ma o le sosolo o le a faia se manava manava. O le Pervak, lea ua alu ese atu, ua nofo i luga o le laau lata ane, ma o le togitogi, i le taimi nei, o loo sailia se nofoaga fou e nonofo ai, ma o le taimi lava latou te maua ai, o le a latou faia se "siva" e faailoa ai le itu atoa o le lele agai atu i le sulu.

O le vaega o le aiga o totoe i le nofoaga tuai o le fale ua vaivai nei, ae ua lava le tele o meaai. O le mafuaʻaga lena na amata ai ona ia faʻateleina le faʻaleleia ma fatuina se aiga fou, lapoa ma le sologa lelei. E le o toe mamao ae toe amata foi le afaina, ma o le taimi nei o le a lele ese le afifi. Laʻau ave faʻatasi ma ia se talavou, e le o faʻamagaloina ma malamalama i totonu. O le mea lea, o sea ituaiga e mafai ona felelei i soo se taimi ma e oʻo lava i le vevela o le tau. O le fuafuaina o se mea faigofie: e masani ona nofo maualuga o ia nai lo se vaega tele. A maeʻa le vaega lona lua e mafai ona lele le tolu ma le fa. E tupu lenei mea i le umi lava e le "faʻaumatia. E tatau ona maitauina e faʻapea, i vaega taʻitasi mulimuli ane, e toʻaitiiti ma feololo pepe e lele ese.

O laau lelei o le meli o le: linden, pea, cherry, viburnum, fugani, hazel, rowan, plum, currant, blueberry, apple, thyme, cherry bird, coltsfoot, dandelion, mint, lemonium balm, cornman, clover, phacelia, bruise taatele, moa, tautua, hyssop, catnipur feline,'oti o le 'oti, paʻu, aurorod, espartset, safflower, sverbig, vatochnik, derbennik.
A maeʻa e le aiga le faʻaogaina o le gaioiga, i le sulufaʻi ua faʻaumatia uma le manava o le manava, sei vagana ai le tasi. E le pine ae sili atu lona malosi, paʻu ma le nofoalii ma amata ona fai ni fuamoa - ona toe manuia lea o le aiga.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le faʻaogaina o auala e faʻatatau i le fausiaina o pusi fou. O vaega uma e tafe ese pe a maeʻa ona maua se nofoaga fou e nofo ai o le a faʻagasolo lelei foi e faʻalauteleina e le auala faʻafefe i totonu o le aiga. Le iʻuga: o le faateleina o le numera o pi ma aiga i le vaitau i le 3-5 taimi.

Faaiuga a le tupu tama

Ae maise lava o apiaries tetele, e taumafai tagata e teu beekeepi e sui le masiofo tuai i le fou ile 1-2 tausaga. O le mea lautele, o le olaga o le perenise o le pini e mafai ona 8-9 tausaga. Ae o le tuatusi, lea e matua atu nai lo le lua tausaga, ua le o toe aoga tele ma ua taoto fua. E le gata i lea, toetoe lava o fuamoa uma e paʻu. E masani lava, o le pi latou te faia le "filemu" tausia o masiofo talavou, ona faʻaumatia lea o le mea tuai.

Ae o le beekeeper e tatau ona puleaina masiofo uma i totonu o lana piary, ma afai na te iloa o nisi o tupu tuai ua le toe talafeagai mo le faʻatauina o fuamoa, ona tatau loa lea ona ia galue loa.

E toatele latou te le iloa pe fia aso e malolo ai le masiofo. E masani lava, o lenei faiga e na o le 16 aso le umi.

E taua! O pi o loo i ai i tulaga vaivai e le mafai ona tui.

O le auala tuai ma le lautele o le tosoina o le pepe fou o le togafiti lenei: e manaʻomia lou faʻaleagaina o le apaʻau poʻo le vae o le matua tuai, ona fafagaina ai lea e pi o se masiofo fou, ma o le a faʻaumatia e latou lava. I aso nei, e tele auala faʻapipiʻi o le fausiaina o tupu gafa matua ma mama. O ia metotia e faʻaaogaina e faʻamautinoa ai o vaʻa vailaau e taumalulu-faigata, faʻaleleia, ma faʻasao i le tele o faʻamaʻi.

Laʻau mama

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le faʻafoeina o le otaota, o le pipi o loʻo i ai o loʻo faʻalauina i le vai. O se vaega o loʻo faʻaputuina e aoina i se faʻapitoa faapitoa. Ina ia aoina mai iniseti, e tuʻuina i lalo i lalo o le fagu vaʻa, ona luluina ai lea o pi i totonu o se tane. O le solo uma o le a le manuia, o le mea lea, o isi o totoe e aoina i se laʻau, pe na o le luluina i luga o lala paʻu. O pi e le o alu i le roev, o le a liʻo faataamilo ma o le a faapotopoto iina.

O nisi taimi o le aiga o le pusi e faigata ona aoina. Mo se faʻataʻitaʻiga, i mataupu latou te nofo ai i luga o se ogalaau. Ona susunuina lea o le asu e nisi o taususu. A maeʻa uma ia pi ona faʻaputuina lea i totonu o le paluga, e ave i se mea malulu, pogisa o le mea latou te tutu ai ae leʻi tulaʻi i totonu o le moa.

E i ai se tasi auala faigofie e fufulu ai se sosolo, e faʻaaoga ai, e te le manaʻomia le faʻaaluina o le tele o le taimi ma taumafaiga. Ina ia faia lenei mea, pe a tuua se paluga, puʻe le ogalaau na foliga mai, tuʻu i totonu o se paluga, lea e tatau ona tautau i luga o le laau pito i lata i le maualuga o le 3-4 mita. A maeʻa sina taimi, o le a faʻapotoina uma ia pi i roevna.

Lafoaʻiina o vaega i totonu o le sulu

Aiga ma pepe e tatau ona faʻamuta i le leva o le afiafi po o le po. Afai e tuu le lapisi i totonu o se asiasiga i le taimi o le ao, ona i ai lea o le avanoa e toe faʻaleleia ai, o se vaega poʻo le atoa, le paipa o manu felelei ma tuua le apiary.

O se vaega o loʻo puʻeina ua tuʻuina i se nofoaga fou e nofo ai pe a maeʻa sauniuniga amata. Ua faʻapipiʻi le sulu i luga o se nofoaga tumau, lea e tatau ona i ai i le paolo, talu ai e mafai ona lele lele mai se nofoaga lanu. Aʻo sauniuni le sulu, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu se mamanu faʻavae ma honeycombs. Mai le pito i tua o le faamoega, e tatau ona e faʻapipiʻi se tasi faʻasologa ma le meli ma le paʻu, ma vavalalata i le ogatotonu - tasi pe lua laulau faʻamaʻi. Afai e le o faʻapipiʻiina ia laupepa, e tumau pea le maualuga o le a tuua e iniseti le nofoaga fou e nonofo ai, aua o le a leai se mea latou te faia.

Ina ia mafai ona saogalemu le galu i totonu ole sulu, e tatau ona e faʻaaoga le faleoloa. Afai e le sao le iniseti i iniseti, ona mafai lea ona faʻaaoga se mata ulaula. A maeʻa le sosoʻo atoa, e tatau ona ufiufi. Pe a oʻo i le 24 itula pe a uma ona tulaʻi i luga o le vaitafe, e tatau ona asiasia atigilima mo le faʻaaogaina o masini i luga o le fogaeleele.

Tausia o se aiga na tuʻuina atu le vao

E masani lava, pe a paʻu le Pervak, o loʻo i ai pea ni nai masiofo i le aiga. E leʻi faʻapipiʻi o latou fua i le taimi e tasi, o le mea lea o le a latou aliali ese mai. Afai e le aveeseina e le beekeep uma fuamoa mai le sulu i se taimi tatau, o le aiga o le a faasolosolo seia oo ina vaivai. O le a le toe i ai se mea fou, ae matua vaivai lava, swarms. O se taunuuga, o le a leai lava ni pi e totoe i le aiga, o le a matua vaivai lava.

E te iloa? Ina ia maua mai le 1 kilokalama o le meli, e tatau ona lele e pe tusa ma le 8 miliona fugalaau.

Ina ia mafai ona taofia le vaivai o le aiga, ua aveese le afa. Afai o le aiga na matua fua tele, e le aveeseina ia sel o queen. E pipii atu i aiga fou, e sui ai masiofo tuai.

Vaʻalele taimi

I le belini Nonchernozem o Rusia, o le a amata ona amata mai le afa muamua i le ogatotonu o Mei. O le taimi lena e amata ai le vaitau o le faʻatoʻaga. E amata ona tuʻuina e le matua le fuamoa e faʻateleina ai le aiga. O le vaitaimi o le afaina e tumau i le 2-5 vaiaso, e faalagolago i tulaga o le tau, tulaga manuia o le aiga, o le i ai o se mea taufaaleaga, ma isi.

O nisi taimi o le faagasologa o le suamalie e mafai ona toe faia i le tautoulu, pe afai o le natura o le ai ai ni mea taufaasese. Ae peitai, o sea faagasologa e seasea ona tupu, ma e toetoe lava a le tupu i le sone o Non-Chernozem.

I le tele o itu i saute o Rusia, e mafai ona amatalia le faagasologa o le ola ma le toe gaosia i le amataga o Me. I le itu i saute o Rusia ma Iukureini, o pi e oo atu i le ogatotonu o le uluai faʻatau, e le gata i lea, e mafai ona toe faʻafefe i le tautoulu.

I Belarus, o le faagasologa o gaioiga e amata i le faaiuga o Me po o le amataga o Iuni, e fuafua i le itulagi (o le pito i matu o le apiary, o le mulimuli ane amata lea o le amata). Ae o le muamua vaega muamua mo le toe gaosia e le masani ona lele ese mai le taimi tonu lava, talu ai ona o na faagasologa, e tatau ona matauina ia mafuaaga talafeagai, lea na matou talanoa e uiga i luga. I lenei tusiga ua tatou faamatalaina auiliili pe faapefea ona gaosia pepe i se auala masani. Ma e ui lava i aso nei e ono seasea lava ona vaaia ia ituaiga o fanau i ni apiaries tetele, o le natura moni o kolotilo taitasi o manu ma o loo afifi i iniseti i le tulaga o le kenera.