Laʻau

Kallizia - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola

Kallizia, musika auro (Callisia) o se laufanua laʻau, o le aiga o le Kamupani Telefoni. O le fanau mai o le telefoni o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, o ona lala, pe a atiae i le fale, ausia le 1 mita le maualuga. Faʻasalaga lelei, o laau ola maloloina e faateleina i le tele i le tele o senitimita i le tausaga.

O fugalaau e tupu mai i le taumalulu taumalulu seia oʻo i le tautotogo O fugalaau e faʻaalia i ni vaega laiti, lanu paʻepaʻe. Latou te potopoto i ni mea laiti laiti. O laulaau o le telefoni siaki, e fuafua i le eseesega, e iloga i le lautele o le ipu mafiafia ma se uiga lelei o le itu pito i tua: e mafai ona avea ma lanu violē, siliva, mūmū po o le paʻu.

Fua faatatau o le tuputupu aʻe, 7-10 cm i le tausaga.
O fugalaau e tupu mai i le taumalulu taumalulu seia oʻo i le tautotogo
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau tele.

O faʻamalologa o meatotino o le telefoni

O laʻau o le laau e mafai ona faʻamalolo tino faaletino i le atemosifia, o lea e fautuaina ai e faʻanofo le togalaau i le ulu o le moega i le po. O le a fesoasoani i le aveesea o le fefe ma le moe malulu. O le sua mimiti auro e aoga ma faʻaaogaina i vailaau faʻatagata:

  • faalauiloa le faamaloloina o manuʻa;
  • togafitia maʻi paʻu;
  • aveese le laisene, maʻi, le eczema;
  • fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi ma faʻafitauli o le manava.

O le vein vaega o le togalaau e mafai ona fufulu ao le i momoe - faʻafefe le sua ma lafo ese le pipi.

Callis tausi i le fale. Faʻapuupuu

O le laau e le o se mea alofa, o lea ia tausi lelei e faigofie. Kallizia i le fale o loʻo faʻaalia i se fua faatatau o le tuputupu aʻe, o le mea o loʻo galue ai faʻatoʻaga:

LuluI le taumafanafana, e manaʻomia se vevela mai le 18 i le 24 tikeri Celsius. I le vaitau o le taumalulu, o le a lagona e le laau le tele o faailoga o le itiiti ifo ma le 12 tikeri nai lo le zero.
Faʻamamaga o le eaIna ia puipuia le lagolagosua o laulaau mai le faʻamamago, e tatau ona tuʻu ese mai le mafanafana afi i le taumalulu. O le laau e gafatia le faʻaleleia lelei o le vai i le tau mafanafana, aʻo le ea vevela e le fefe i ai.
MalamalamaO le pulou auro e le fiafia i le susulu o le la, o lea e lelei ai le faʻaaogaina o le malamalama faʻasalalau mo le laau. Afai e leai se moli, o le a faʻaosooso ia pu.
FaʻasaO le taumafanafana ma le tautotogo o le vai e faʻaalia i se taimi e tasi le 1 i le 3 aso, e tatau ona fofo le vai. I le autumn, susu e tasi i le vaiaso, ma i le taumalulu - e le silia ma le tasi i le 10 aso.
SooO le eleele mo le telefoni ua filifilia faapitoa, o le faʻafefiloi o le oneone, peʻa, humus, faʻapea foi lau laʻau ma togalaau aina e talafeagai lelei.
Fertilizer ma le faʻamaloloFertilizing ma fertilizing e tupu na o le taumafanafana ma le tautotogo. Mo lenei mea, o le suavai e faʻamautuina i le vai e faʻaaogaina.
SuigaE faia i le tausaga i le faaiuga o Me - e tatau ona faia lenei mea i laau talavou.
TofigaE tupu mai i le tipi, lafoaʻi ma le musika.
Tulaga TutupuO lau o le a pala pe a oʻo atu le vai i totonu o le pusa pe a faʻafeinu. Aua le faʻaalia le totoina i faʻataʻitaʻiga ma le vevela o le vevela. O nisi vailaʻau e talafeagai mo le tautau o laau.

Callis tausi i le fale. Auiliiliga

I totonu o le fale, o le telefoni ma le fetolofi e sili ona manaʻomia mo le tuputupu ae. O le totoina o loʻo tausia i potu mafanafana ma potu vavalalata, o le tausiga e le o iai ni faigata ogaoga.

Fugalaau fusi

O fugalaau e leai ni mea teuteu teuteu, ae o se mea manaia, o se manogi manaia. O le fugalaau e amata i le amataga o le taumafanafana, ae afai e malulu le tau o le itulagi, ona mafai loa lea ona amata mulimuli ane lenei faagasologa. O fuga o aiga e fuga mai i nai paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe, e aoina i ni vaega se tolu i luga o tumutumu.

E le mafai e le laau ona mitamita i le tele o fualaau aina i tulaga o le potu ona o tulaga o le vevela. O fugalaau valaʻau fugalaau e sili ona manaia, o isi meaola e seasea fuga.

Tulaga o le vevela

O tagata e totoina laau toto e filifilia le faʻalapotopotoga ona o lona le mautonu. O Kallizia e lagona le manaia i le vevela o le potu, o se tasi o tulaga taua mo le atinaʻe o le taofia lea o faʻataʻitaʻiga. E le o fautuaina foi le tuu o le fale i totonu o potu ma le malosi o le fesuiaiga i faailoga o le vevela.

Gaoioiga sili ona lelei mo taimi eseese o le tausaga:

  • i le taumafanafana - +20 - 25 tikeri;
  • i le taumalulu - 16 tikeri.

O le vevela e le tatau ona pa'ū ifo i lalo + 14 tikeri i totonu o le potu, a leai o lau o le laau o le a vaivai. Afai e te tuʻuina le fagu i totonu o se potu ma mafanafana i le taumalulu, ona faʻaosooso tele lea o le telefoni.

Lafoaia

O le mafuaʻaga o le laau e mafua mai i le vailaʻau, o le mea lea, o le telefoni i le fale e tatau ona i ai i taimi uma i le maualuga. O le fufuluina o meaʻai e faʻamaonia saʻo: o laulaau e le tatau ona aʻafia i le malosi o le pā fana. O le filifiliga pito sili ona lelei o le suʻeina lea o vai vai mai se mamao o le 1 mita.

I le taumalulu, e manaʻomia foi e le siaki ona manaʻomia le susu. Ona o le i ai i taimi uma o maʻa, ua amata ona mago, o lea e tatau ai ona e lafoaia le masani ona faʻaalia i le ea.

I le taumalulu, e manaʻomia foi ona lanuina laʻau, peitaʻi, e taua le mataʻituina le aofaʻi o le vai - o laulaʻau e tatau ona laʻititi.

Malamalama

Talu ai o le laau o loʻo i ai se lanu susulu o laulaau, e manaʻomia ai le vaivai, ae faʻalauiloa le malamalama. E le fautuaina le tuʻuina o le fagu i vaega malulu o le potu - o le a afaina ai le atinaʻe. Afai o le pusa ma faila e tu i luga o le faamalama o le faamalama i le itu i saute, ona e manaʻomia lea ona e natia le mai i le tuusaʻo tuusao i le radiation ultraviolet.

O le tele o vaega o moli afi:

  • i le taimi mafanafana, e sili ona tuʻu le siaki i luga o le faamalama sisifo poʻo sasaʻe;
  • atinaʻe i le ogatotonu o se potu susulu ua faatagaina;
  • o le umukuka e le fetaui mo le tuputupu aʻe - e tele naua mea manogi;
  • i le taumafanafana, mo le sili atu o le malamalama, o le telefoni e ave i le faapaologa.

O le laau e lelei mo le tuputupu ae i totonu o le ofisa. Afai o le totoina o loʻo totō i totonu o se mea malulu, o le a tupu vave.

Faʻasa

Mo le faʻamalosia o le faʻaaloalogia, na o vai vaivai e faʻaaoga. Faʻatulagaina poʻo timuga suavai e talafeagai lelei mo lenei mea. O le taumafanafana ma le tautotogo e tatau ona faʻaalia i le faʻafeinu masani, ona o le vevela o le siosiomaga e latalata ane ua amata malie. Ole taimi ole fafagaina ole faʻamamaina ile faʻamamaina o le eleele.

I le taumalulu, o le laau e faʻafefeteina le vai - e fuafua i le vevela o le potu. Liligiina o le suavai i le ogatotonu o le pusa e faʻasaina - o le a pala ai laulaau. Afai o le eleele e matutu, o le a mate le faatoaga.

Pulu mo callis

A uma ona mauaina se laau i se faleoloa fugalaau, e le toe totoina. Pe a tuputupu ae le laʻitiiti laitiiti, e mafai ona e faʻatulagaina. Ina ia faia lenei mea, filifili le pusa saʻo: o le ipu e tatau ona lautele, ae ia i ai se loloto loloto.

E sili atu le filifilia o se koneteina e fai i mea teu, ae masani ona faʻatau e tagata ni fagu palasitika - e talafeagai foi.

O se tasi o tulaga tāua o le iai o se paolo vavalalata umi.

Callis eleele

O le paluga eleele e tatau ona saʻo saʻo.

Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga eleele eleʻele, humus ma le oneone. O vaega uma lava e maua ile vaega 1: 3: 1. Soddy porous earth, faʻamaoaigaina i meaʻai e aʻafia ai le tuputupu aʻe.

O le Humus e aofia ai le manulele e pala i totonu o se kativa ma eleele. Laʻau e fesoasoani i le laau - e taʻalo ai le alavai ma faʻatoʻa pasi lelei le ea. O vaega e tolu o loʻo i luga o le faʻafefiloi e mafai ona saunia i se tulaga tutoatasi, pe mafai foi ona faʻatau faʻataʻitaʻiga saunia i totonu o faleoloa fugalaau.

Fertilizer ma le faʻamalolo

O le fugalaau o Soisia i le fale e le lelei, ae o loʻo i ai pea i le fomaʻi. O faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga e matauina o le totoina e tatau ona fafagaina mai Mati ia Aokuso. E tatau ona faia lenei mea tasi i aso uma e 14.

O loʻo faʻaaogaina ni minerale tuʻufaʻatasiga mo laau taʻavale e faʻaaogaina e fai ma laʻei pito i luga. O le fualaʻau e faʻaalia i luga o le pusa e tatau ona vavae, ma e le faʻaaogaina i le tau malulu.

Callis totoina

O le laau e faʻaalia i le tuputupu aʻe vave, o lea e mafai ai ona totoina laau matutua i le tautotogo po o le autumn i tausaga uma.

O le fagu fou e tatau ona 2-3 cm le tele o le lautele o le mea tuai. Aʻo leʻi toe gafa, e tatau ona faʻaleleia lelei le palapala i le 1 aso ina ia faigofie ona aveesea aʻa.

O le faʻatulagaina o le gaioiga e foliga faapenei:

  • tapenapenaga eleele mai le oneone, humus ma eleele suauu;
  • tapenaga o se alavai palapala mai le galala lautele po o maa;
  • ave se laau mai se ulo tuai ma se masini eleʻele;
  • totoina togalaau i totonu o se fagu fou.

Afai o le mamanu ua fausia i le eleele tuai po o isi faafitauli ua aliali mai, ua fautuaina e fufuluina aʻa ina ia leai se faailoga o le maʻi. Afai e manaʻomia, o aʻa e faʻamaʻi.

Teuteu

E pei lava o soʻo se mea totō, e manaʻomia e le faʻapitoa i le tausiga o aiga le teuteu taimi. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea i le tautotogo, pe a tele le faʻaopoopoga o le mama. O le teuteuina e fesoasoani e tuʻuina atu ai i le vao se foliga masani.

Ina ia sili atu le matagofie o le laau, o le tele o laʻau e totoina i le taimi e tasi i totonu o le ulo. O le totōina e le faʻafefeteina le teuteu.

Callisia toe gaosia

Toe faʻafoʻiina o le laau e tupu mai i le vavae, ona o le tele o taimi, o pupu o taʻalo i lalo o loʻo faʻaalia. O le toe gaosia e faia foi e ala i le faʻalanu ma le musika.

Faʻapenaina o le telefoni e ala i le vaʻaia

O le pupu mo le seleseleina e naʻo le pe a ma le sili atu ma le 10 ni "sooga" fou ua tutupu i luga. Ina ia faia lenei mea, o le vaega pito i luga e tipi 2 "sooga" i lalo, pe a fai o le ogatotonu o le "soofaatasi" lona tolu. Ua totoina laʻau mo le aʻafia i le vai ma ufiufi i se paʻu paʻu.

Ina ia mafai ona maua aʻa, o le a le itiiti ifo i le 2 vaiaso. O le taimi lava e amataina ai le aʻa o le aʻa, e mafai ona totoina i le eleele. O le Kallizia manogi e manaʻomia le faʻatulagaina o le lagolago, e pei ona iloga i luga o ni maualuga.

Faʻapenaina e ala i le taoto

E mafai ona e totoina i totonu o le fagu matua, pe eseese, pe afai e le lava le avanoa i totonu. E tatau ona faataatia ma sola ese le sola ese i le eleele i le maualuga o 2-3 "sooga". A oʻo mai aʻa, e vavae ese laulau mai le tina ma totoina i totonu o se isi atigipusa.

Mustache Callisia Toe faia

E mafai ona e faʻaogaina se musika mo le toe gaosia i le telefoni. O ia lea na te faia i le pito o le musele se tamai gaioiga i aʻa. E seleseleina ma totōina i se isi ipu. E mafai foi ona e faatonutonuina le musumusu i se pusa lata ane e aunoa ma le teuteuina. O le taimi lava e mauaa ai le musele, e mafai ona totoina.

Maʻi ma meaʻai

Kallizia pe a tupu aʻe i le fale e noatia i faafitauli nei:

  1. Faalauiloa le tulaga o Tutuila - e le lava le malamalama o le laau.
  2. Kallizia e faasolosolo lemu - o loʻo i ai le leai o se faʻamaʻi.
  3. Laʻau laititi laiti ma paʻu - e le lava le faʻamalaina o le minerale.
  4. Sofie callia leaves - o le vevela vevela e maualalo tele.
  5. Laʻau puna e pala - e oʻo atu le vai i le ogatotonu o le pusa pe a faʻafeinu.
  6. Brown i luga o filati - o le ea i totonu o le potu ua matua matutu.
  7. O le toto e ola vave - E manatu o se faiga faʻa-natura e puipuia ai, faʻaaoga le toe faʻafouina e ala i le tipi.

Faatasi ai ma isi faafitauli taatele, e iloa e le au faifaatoʻaga mea leaga i le aʻa ma le pala. O faʻamaʻi e mafua ona o le susu mai o le coma coma ma le faʻaleleia o alavai. Pests e aʻafia ai le telefoni: vailaau vaʻavave, mumu ma le iniseti iniseti.

Ituaiga o telefoni aiga ma ata ma igoa

Valaisia ​​pale (matagofie)

Vaʻaia mataʻutia ma fuga fuga. Laʻau o le laau - 30-40 cm, lau ovalu tusi i pito o loʻo i itu uma e lua. O le pito i luga o laulaau e tele, o loʻo i ai le paʻu siliva-paʻepaʻe paʻepaʻe, o loʻo i tua o lanu lanu viole. O fugalaau fugalaau e aliali i le leva o le taumafanafana

Fragrant Callisia

O le igoa lona lua lauiloa o le Ufiufi auro. O loʻo i ai i le laau ni mea e faʻamalolo ai, o lona maualuga e oʻo atu i le 70-120 cm. O laulaau e mafiafia ma tino i itu uma e lua, o loʻo faʻatusa mai e ituaiga e lua: e saʻo ma oʻo atu i le 30 cm le umi, faapea foʻi ma le vavalo lianike. O le fuga e tupu i le faaiuga o le taumalulu, e mafai ona iloa matala meaai, ae o le manogi e susulu.

Kallizia fetolofi

Faʻailoa i laʻau laititi, e oʻo atu i le 10 cm le maualuga. O le uiga ese o le faʻaaisaia o fetolofi o le tupu vave lea. O le togavao e salalau ile luga, ma fai ai se kapeta lanumeamata.

Vaʻaia Navicular

O lenei laau e fai i le ituaiga o suauu toto, o ona gaʻo e pupuu, o laulaau e mafiafia, ma le tele o le sua. O laʻau e uumi lona umi i le 2 cm, i lalo ifo o le la, latou te maua se lanu mumu.

Faitau nei:

  • Crassula (tupe) - tausiga o fale, ata o meaola
  • Fuchsia - tausiga ile, ata
  • Hoya - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Maranta - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Pakhira - tuputupu ae ma tausi i fale, ata o meaola