Laʻau

Syngonium - tausiga i fale, ata o ituaiga ma ituaiga

O Syngonium o se fualaau matagofie o le aiga o Aroid. O le laau e manaia, e masani lava ona ola i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, i Pasila. E faʻaaogā faʻaogaina i totonu o vaomatua i totonu o le fale ona o uiga lelei teuteu ma le le lelei i le tausiga. O fualaau o le symononium e tutupu vave, e sili atu i le tausaga e oo atu ai le lala i le 30 cm, ma tuuina atu ai le 6-7 lau lau.

O se tagata matua e ola i le 1 mita. O laʻau pito i lalo ma le pito i luga o le fusi e eseese. O vaega matutua e iai foliga foliga, o tamaiti e sili atu le olon. Faʻalagolago i ituaiga o meaola, atonu e ese lanu lanu laʻau ma se mea teuteu teuteu i laumei paʻepaʻe poʻo le pogisa.

E 33 ituaiga o laau nei e lauiloa ma faamatalaina. O le Syngonium e le o se mea e teuteuina ma le teuteuina, ae o se mea e seasea tupu, e mafai ona ia faia ni mea e le mafai ona maua, e le o se mea manaia tele.

O fualaau o symononium e tutupu vave, e sili atu ma le tausaga e oʻo atu i le 30 cm
I se tulaga e le masani ai, e mafai ona fausia ai ni mea e le o ni mea e sili ona manaia.
Ua ola le laau ma ua faigata tele.
Laʻau tele.

Mea aoga o le symononium

O le syngonium e iai sona aafiaga lelei i le siosiomaga i le potu. E talitonuina o lenei mea totino e fesoasoani i le "agaga o taimi" ma fesoasoani e faʻasaʻo ese mai mea uma ua leva, e faʻataʻitaʻiina ai mata o le tasi i le lumanaʻi. O le totoina o se laau i totonu o le fale ua fautuaina mo i latou e masani ona tepa i tua ma e le mananao e talia mea moni i aso nei.

E mafai e Syngonium ona tuʻuina atu le malosiaga malosi, faʻasaʻoloto ai setete o le atuatuvale ma le pasi atu, e afaina ai lagona ma faʻatinoga. E aoga le tuʻuina o se mea fetolofi i totonu o le potumoe pe a afaina oe i ni miti leaga.

Tausia o le syngonium i le fale. Faʻapuupuu

Ina ia tupu manuia le syngonium i le fale, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono. I le natura, o le liana e tupu i atunuu i saute, o lea e sili atu le vevela ma e le taliaina ai faʻataʻitaʻiga.

LuluO le maualuga o le vevela e mai le +15 tikeri i le taumalulu, ma e le laʻititi ifo i le +18 - i le taumafanafana. I totonu o se potu malulu tele, o le a faʻagesegese ai le laau, o le a tupu lauusiusi.
Faʻamamaga o le eaFofo: e le itiiti ifo ma le 60%. E tai lua 2-3 vaiaso, e tatau ona suʻe lau o le symononium. E le fautuaina e faʻapipiʻi se fagu i se laau lata ane i radiators.
Fiafia a SyngoniumE fiafia i se ata lafoia, e le gafatia le susulu o le la.
FaʻasaAotelega ae seasea, i le vevela, o le syngonium e le sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso, i le taumalulu - 1 taimi i le vaiaso.
SooE manaʻomia e Liana se moli, o se mea e sili ona lelei e faʻasaʻo lelei ai le okesene ma faʻafefe ai le susu.
Fertilizer ma le faʻamaloloA o faagasolo le vaitau o le gaosiga o vao, o loʻo faʻalauiloaina se faʻaaogaina o mea faʻapitoa mo mea taumafa i totonu.
SuigaO laau laiti e totoina i tausaga taʻitasi, tagata matutua - e le silia ma le tasi ile 2-3 tausaga.
TofigaLaʻau, fatu.
Tulaga TutupuI le fale, o le liana e mafai ona avea ma teuteuga matagofie o totonu, ae e taua le filifilia o se nofoaga e tuu ai. O le tele lava o taimi e faʻasaʻo ai i totonu o se fagu pe faʻaofuofu i luga o lagolago. E mafai ona ola i luga o balconies poʻo totonu o togalaau, i nofoaga e le paʻu ai le la.

Tausia o le syngonium i le fale. Auiliiliga

O le tausiga o Syngonium i le fale e le manaʻomia le faigata tele. Afai e te tausia le vevela manaomia, ia maitauina tuutuuga o le faasūsūina ma taofia mea faalavela, o le a fiafia le laau i lala laau vevela ma laʻau matagofie.

Fugalaau syngonium

I totonu o le fale, e le fuga mai le syngonium. Ae afai e te manaʻo e fuga le laau, e mafai ona e totoina i le togalaau mo le taumafanafana. O fugalaau e na o totonu o se tagata matua e tupu ai. Laititi, mālū piniki poʻo le papaʻe, latou te faia i luga o le tipu i foliga o taliga.

A maeʻa ona toto, o le liana "malolo" mo le tele o tausaga ma fugalaau fou faatoa aliali mai pe a uma le 3-4 tausaga ina ua mavae mea ua tuanai.

Tulaga o le vevela

O le Syngonium i le fale e faigata i le vevela. Afai e malulu tele le potu, ona faʻagasolo malie lea o le tuputupu ae o le laau, ma amata ona paʻu lau lau. E le tatau ona faʻatagaina se paʻu vevela o sili atu i le -15 tikeri.

Lafoaia

Ina ia faia ni mea e lata ane i vailaʻau suamalie mo le vine, e tatau ona suʻeina i taimi uma mai le fagu moli ma vai vai vevela. O le totoina i taumafanafana vevela ma le taimi o le mafanafana e taua tele.

E aʻafia tele le aʻafiaina o mea faʻapitoa syngonium e faʻafefe ai le ea. E faapena foi e mafai ona faatulaga le "taele" i le laau 1-2 taimi i le masina. Ina ia faia lenei mea, e faapipii se fagu fugalaau i totonu o se pesini po o se ipu i le vai ma totoe mo le 1-1.5 itula.

Malamalama

O le syngonium i le fale e le gafatia le susulu o le la, o lea e sili ai ona filifili se nofoaga paolo mo ia. Luga sili ona lelei ile windowsills mai le itu i saute ma sisifo. Laʻau lanu meamata lanu o le symononium ua paʻu i le la ma ua leai ni foliga teuteu.

O meaola o laau ma laulaau laʻau e itiiti le manaʻo e faʻamalamalamaina ma e faigofie ona faʻafefe le susulu o le la.

I totonu o se potu pogisa tele, o laulaau i le symononium e laiti, e leai se pupula, o le mea lea, o le a vave ona pulapula le ao, e fautuaina e tuu le laina latalata i le faamalama.

Faʻasa

Mo le syngonium, e taua tele le susuina o le palapala, ae le tatau ona faatagaina le suavai i totonu o le tumutumu. E mafai ona taʻitaʻia ai aʻa ma le oti o le vine. E tatau ona vai le vai i le vai inu i le vevela o le potu. Aua nei faʻaaogaina le vai malulu e sasaa mai le suavai.

O tagata fugalaau fugalaau taʻutaʻua fautuaina tasi i le masina e suʻe lauʻau ma eleele mai le taʻele e ala i le tuʻuina o se ipu ma le syngonium i le taele. O le faʻamaonia o le eleele e lelei le susu o le vai i totonu o le apa. E tatau ona liligi vave.

Syngonium pot

O le fuga o le symononum i le fale e mafai ona lagona le tutusa lelei, i totonu o se ulo lapotopoto ma totonu o se pusa o soʻo se foliga. Le tele o le vaʻaia. E le tatau ona telē, ae e maualuga tele.

E le tatau ona e faʻaaogaina pusa mo le tupuina o le symononium e aunoa ma ni pu mo le faʻafefe vai. Sui le fagu pe a tumu uma aʻa i le tane.

E lelei tele le faʻaaogaina o ipu omea.

Laʻau mo le syngonium

O le syngononi Liana e sili ona fiafia i le malamalama, o le palapala lafoaʻi. E mafai ona e faʻaaogaina le fusi ua maeʻa, faʻatau i totonu o se faleoloa ma fuafua mo totonu ole vaomatua. E manaʻomia le pH i le laina 4 i le 7.

E mafai foi ona e saunia le eleele atoatoa mo le laau oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le oneone, peat, turf ma le fanua i fanua i le maualuga o le 1: 1: 1: 3. E pei o le faʻatamaoaigaina o le palapala e faʻaaoga ai le fala o le ponaivi.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Afai e leai se meaola o le laau, e le foliga mai e pala, o lau laʻau e ono tupu mai ma le enaena. I le vaitau o le galue malosi, o loʻo i le syngonium e tumau mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le malulu muamua o le tau malulu, e manaʻomia le faʻalautele 2-3 taimi i le masina.

E fautuaina le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o meainu, lea e tatau ona avea ma calcium. I le taumalulu, e le manaʻomia le fafagaina o le syngonium.

Syngonium transplant

E tatau ona manaʻomia se suiga i vine. O lenei mea e le gata ina suia ai eleele palapalā ma eleele e sili atu ona lelei, ae ia siaki foi pe a le tumu le aʻa i totonu o le ulo. O se laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi i le tautotogo po o le taumafanafana. O le syngonium matutua e le mafai ona faalavelaveina mo le 2-3 tausaga.

Aʻo lei toe faʻaaogaina, o loʻo aʻafia lelei aʻa o le laau, pe a oʻo mai ni faailo o le pala, ona vaʻaia lea o aʻa ua faaleagaina ona o seleni. A maeʻa ona totoina, o le liana e matua susu ma o le vai e sosoo ai e faia pe a pala le eleele i le 2-3 cm.

Teuteu

O le vavaeina o lala ma lala o symononium, e le gata ina fausia ai se pale matagofie o le laau, ae e faaosofia ai foi foliga vaaia ma le tuputupu ae o laulaau fou. O le teuteuina e faia i ni seleulu lamolemole po o se togalaau faʻatoʻaga i luga ole laulau 6-8. O fugalaau tuai lea e faʻagesegese ai le tuputupu ae o mea fou e tatau foi ona aveeseina.

I le taimi o teuteu, e tatau ona e mulimuli i tulafono o le saogalemu ma fai totigilima, talu ai o le syngonium juice e mafai ona afaina ai ma mumu ai le paʻu.

Taimi e malolo ai

O le Syngonium e tutusa le matagofie i soo se taimi o le tausaga, ae i le taumalulu e amata ai se vaitaimi malolo. E aofia ai le faʻagesegeseina, ma o nisi taimi e matua taofia ai le tuputupu ae o vine, ae o lau o le symononium e le lafoai. I le taimi o loʻo moe ai, e tatau ona taofi le fafagaina ma faʻaititia le numera o vai, faʻaitiʻitia i le 1 taimi i le vaiaso.

Faʻailoaina o Syngonium

O le syngonium e mafai ona faʻasalalau faigofie ma talafeagai vave. O auala sili ona faigofie o le vavaeina ma le faʻalauteleina o fatu. E mafai ona e faʻaaogaina le metotia o le vaevaeina o le rhizome, ae o aʻa o le laau e matua manifinifi ma e faʻapipiʻiina ma o le a mautinoa lava e ono faaleagaina i le taimi e valavala ai.

Faʻapenaina o le syngonium e ala i le tipi

  • Mo le faʻaleleia e ala i le tipiina, o mea faʻasolosolo mai le symononium, 13-15 cm le umi, ma le 2-3 laʻau i luga o fasi laau taʻitasi.
  • E faigofie ona maua aʻa, e le gata i le vai ma le mea e sui. E mafai ona e faʻaaoga le oneone susu poʻo le sphagnum.
  • O le ufiufi e ufiufi i se ata tifaga e fatu ai se "gaogao" ma tuua ai i se nofoaga mafanafana, e masani ona faʻasuina le eleele.
  • O le a totogo le laau i totonu o le 3-4 vaiaso.
  • Ona mafai lea ona totoina i totonu o se ulo pe tuu "maua le malosi."

Tuputupuina syngonium mai fatu

Mo le faʻaleleia e fatu o le syngonium, naʻo mea fou e totoina ai e faʻaaoga, talu ai e le mafai ona teuina fatu o lenei laau mo se taimi umi ma e le tupu pe a lūlūina. E mafai ona e lūlū fatu i totonu o se ulo o le a tupu aʻe ai se togavao. O fua o loʻo tuʻuina i totonu o le eleele malulu, faʻafefe faʻafefeteina i le oneone poʻo le sphagnum ma ufiufi i se ata tifaga.

Maʻi ma meaʻai

Faʻasalaga le talafeagai ma le faʻatupulaia o tulaga faʻatupulaia, o le sycononium e mafai ona oʻo i le tele o faʻamaʻi e faʻaleagaina foliga vaaia ma e oʻo lava i le oti o le laau. O le tele o taimi, e feagai fugalaau fugalaau i faafitauli nei:

  • O lau Syngonium e lanu samasama - le lava o minerale, e le lava le palapala poʻo le malamalama tele.
  • O lanu o Brown e aliali i luga o lau o le symononium - Vaʻa mamago i totonu. E toe faʻaleleia le laau e ala i le faʻaleleia e le aunoa ma le faatonutonuina o le maualuga o le vevela i totonu o le potu.
  • Faʻasoʻoto faʻamau - O le mafuaʻaga e mafai ona masani ona faʻasusu ma e le lava le faʻamagoina o le masini. E tatau ona toe iloiloina le toe faʻaleleia.
  • Ua faʻasaʻo le uʻu - faʻamalamalamaina le mama ma moli e toso i le malamalama. O le faafitauli lava lea e tasi e mafai ona tupu pe a tumu le laau i totonu o le fagu, ma o ona aʻa e faatumulia uma ai le apa.
  • Faʻasogo i luga o fautuaga o laʻau syngonium - I lenei auala, o le liana e sili atu le susu i le eleele ma i le ea.

O ituaiga eseese o syngonium e faapitoa lava le malamalama i le maualuga o le malamalama. Afai e le lava, ona vaivai ai lea o laulaau, paʻepaʻe ma leai ai le lanu.

O Liana e mafai ona osofaia e iniseti leaga, fuainumera iniseti, paʻepaʻe, moli vavave, mealybugs. Afai e maua ni meaola faalafua, e tatau ona togafitia le laau i le iniseti, ma i mataupu sili, aveese mai le ulo, fufuluina aʻa i se vaivaiga vaivai o le manganese ma suia le eleele.

Ituaiga o syngonium home faatasi ai ma ata ma igoa

Syngonium pinnate (Syngonium podophyllum)

O se laau e mafai ona i ai uma lanu lanumeamata ma laulaau o se fatu fatu. O vaega tuʻufaʻatasia o laʻau taʻitasi e fatuina ai le lobe lapoa mai le 7 cm i le 13 cm le umi. E le afaina ai ni mea.

Syngonium Albolineatum

Vaʻaiga faʻapelu faʻatasi ma se lanu faʻaalia o veins. Paʻu paʻepaʻe teuteu lau ma faʻataʻitaga faʻamalosi i tua.

Syngonium White Butterfly

O se laau lauiloa e seasea lava, e toetoe lava atoa le lanu paʻepaʻe o laupepa. Manaomia le malamalama lelei.

Syngonium Intra Red

O le tamaititi laititi i lenei kulupu e piniki i lanu. A o tuputupu ae, ua faaopoopo le puaa lanumeamata, ae o loo tumau pea le lanu piniki.

Syngonium Spear Point

O se ituaiga lauiloa, e masani ona faʻaaogaina e pei o le hydroponic culture. O le tulaga ese o lau o le eseesega o paʻu paʻepaʻe e tafe tutusa ma vein taʻitasi. O laʻau e sosolo, vavalalata nai lo isi meaola.

Syngonium auricular (Syngonium auritum)

O laʻau o lenei ituaiga o ituaiga o foliga e pei o le 'au e lua "taliga". O fasi pepa a se tagata matua e i ai vaega e lima ma sili atu ona faʻalauiloa i syngoniums. O fualaau o le fusi e umi, e mafai ona ola e tusa ma le mita i le tausaga.

Faitau nei:

  • Auala - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Ficus rubbery - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Kaladium - tausiga ile, ata
  • Asene Kenera - tausiga ile, ata
  • Dieffenbachia i le fale, tausiga ma toe gaosia, ata