Laʻau

Potu o Yucca: tulafono mo le tausia o fale

E taʻua Yucca o le "lili pama." O le fugalaau o le aiga o Agave, e tusa ma le 40 o ona ituaiga. O fafo e pei o se tamai laau pama.

O le tufatufaga o yucca - o le toafa o Amerika i Matu, o le tele o vailaau o loʻo iai i le Nofoaga Tutotonu o lenei konetineta, faʻapena foi i atumotu o le Caribbean ma Asia. E sili i eleele papa ma vaega ma le susulu o le la. O laau toto e oʻo i le 10 mita le maualuga ma pei o se laau. I le fale, o le yucca e le tupu i luga atu o le 1 m.

Faʻamatalaga

E i ai se ogalaau mafiafia, ma o le mea lea e faasino i laau toto. O laʻau e matua malosi lava, e pei o le lanu, e lanumeamata ma se lanu mata, e iai vao tuitui i pito. O pito e vaʻavaʻaʻi, uʻamea pe oona. Lapoʻa ua aoina i se fusi i le pito i luga o le laau, o loʻo i luga o ogalaau ua faʻalauteleina pe tupu mai i se rosette tuusao mai le palapala.

O le pale e aofia ai se tasi poʻo le sili atu ile pito i fafo. O fugalaau o Paama e papaʻe, e pei o logo, e oo i le 9 cm le umi. O le faʻaogaina o se paʻu masani.

O isi lanu e maua i le natura: kulimi, samasama, canary, lanumeamata lanumeamata. I luga o le pama e tasi e oʻo atu i le 200 fugalaau. E seasea lava ona fuga i le fale ia Yucca. O le fua o le fugalaau o se pusa malie, o loʻo i ai foʻi ituaiga meaʻai.

Ituaiga o le potu Yucca

VaʻaiFaʻamatalaga
Aloeist MarginataE fuga mai i le tau mafanafana, e foliga mai e le tele ni fugalaau e pei o logo. Lalaga i ni vailaʻau i luga o le pito, fugalaau lanu meamata ma le lanu violē.
TotoSe fesuiaiga o le fugalaau malie o le yucca. Ua faapuupuu le fatu, o laulaau e lanumoana ma se lanu enaena, ua aoina i se sola. Faʻamasani pito i lalo i se totoa i le pito. E fuga mai i le taumafanafana ma le tele o fugalaau e pei o logo e mumu le manogi manogi. O le lanu e tutusa lava ma le ituaiga muamua. O le tau e tusa ma le 4000 rubles.
Filamentous poʻo LeoleoE leai se mea e malu ai, e faʻamausalisa, e tupu lautele. Faʻafetaia le vevela e oʻo i le -20 ° C. Laua seʻia oo i le 65 cm le umi, ia i ai se lanu lanu meamata ma se lanu felanulanuaʻi, o le pito i luga o le laʻau e tusi, filamentary paʻepaʻe paʻu i pito. Fuga i fugalaau samasama.
Elefane po o ElefaneE faasolosolo malie lemu, i le aluga o taimi e avea ma se vao vao. O le ogalaau e faʻamafiafia, o le mea e faʻaaogaina. I le pito i luga e iai se rosette ma lanu lanumeamata vaivai. E fuga mai i le taumafanafana, faʻasaʻo se limasefulu i le tasi mita le umi.
Sizaya po o le moligao a le AliiEvergreen e maualuga le 2 mita le maualuga. O laulaʻau e aoina i totonu o se tele lanu, faigata, lauulu-lanumeamata. I pito pito i tua o lanu uliuli. Fuga e tupu i le taumafanafana.
Mamalu po o IoaneSe tamai laau e oo i le 5 mita le umi. E leai se ogalaau o le laau talavou, o se vao vao. O lanu lanumeamata lanumeamata ma se paʻu o le pa'ū. Fuga i totonu o le taumafanafana ma fugalaau paʻepaʻe ma pito i lalo. O le taimi lava e mou atu ai le ponuncle, i lona tulaga o se atigipusa o fatu fatu pipi ua faia.

E mafai ona totoina Yucca i ni suauu po o fuchsia. E tuusaʻo lelei lava i le ficus, spathiphyllus.

Aiga Tausi

A o tuputupu aʻe le potu yucca, e tatau ona e gauai atu i tulaga nei:

ParakalafaWinterSummer
Nofoaga / MalamalamaTuʻuina atu faʻamalamalamaga faʻamalosi, e pei ona fautuaina mo le Yucca ia faʻaalia i le malamalama 16 itula i le aso.O le a ola tupu Yucca i le itu i saute ma sisifo o le potu. O laau laiti o le a sili atu le malamalama nai lo tagata matutua. I le vevela o le tau, e tatau lava ona tuu i totonu o le paolo. Faatasi ai ma le leai o se la, ua maʻi le fale.
LuluE fautuaina le tuʻuina atu o le meaʻai i sina malulu itiiti ifo i le 10 ° C. E mafai ona ave i le faapaologa pe a vevela. A leai, sili atu ona tatala le faamalama ma tuu le poti latalata ile tioata.Lavela mafanafana e oo atu i le + 23 ° C. Afai e maualuga atu, ona e manaʻomia lea e faʻafefeteina le ea.
TotogiLeai se mea e manaʻomia mo le maualuga o le susu.A oʻo i le maualuga o le vevela i le + 25 ° C, faʻapipiʻi atili le faʻamamafana: faʻapala pe faʻapala le laʻau i totonu o le ulo ma faʻafefeteina i taimi uma.
FaʻasaE le mafai ona faʻaaogaina se laau, mataʻituina le magoina o le eleele ma faʻaitiitia le faʻavave o le fafaga.E tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia, ae o le tele o le vai mai le puni e tatau ona faʻafefe i se taimi talafeagai, a leai o le a pala le aʻa.
Laʻei pito siliE le manaʻomia ni faʻamaʻi.Fafaga faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻaseʻe tasi i le vaiaso. O ni mea lelei mo le cacti ma le pama.

Teuteu

E saofaga i le tupu aʻe o ni vaovao fou, mai le matagofie o laau toto. O le faʻatulagaina o loʻo faia ia Mati, o le vaega pito i luga e vavaeeseina e le au faʻataʻitaʻi, toe foʻi i tua mai le 60 cm. Aua e te momotu le ogalaau, o le a mafua ai se faʻamaʻi o le togavao po o lona maliu, e tatau ona e vaʻaia ma le faʻamaʻapeʻa le tipi.

E tatau ona fufuluina se fasi pepa fou i le malala poo le parafari, o lea o le yucca o le a taofia ai le susu i totonu. A uma ona tuʻuina le vao i se mea pogisa, a maeʻa le 3 masina o le a oʻo mai ni pine fou i le nofoaga o le tipi.

E mafai ona e tipiina se laau faʻatasi ma le lautele o le sili atu i le 5 senitimita. A leai, e le mafai ona e tipiina le aʻa.

Filifiliga o le pot, eleele, totoina

O le mea muamua e tatau ona faʻatulagaina e tatau ona faʻatino i le maeʻa ai o le faʻatau o le laau, ma le isi i Mati. E ui o le togavao e mafai ona toe totoina i tausaga taʻitasi, pe a uma le 3 tausaga.

E fautuaina e totō tuusao ma se faaputuga eleele ile aʻa. Ia mautinoa e sasaa vai i le pito i lalo ole ipu ina ia le aʻa le aʻa pe a uma ona faasusu.

Laasaga Laasaga:

  1. Faʻatau se ipu omea ma lua i le pito i lalo mo le faʻafefe vai 2 lapopoʻa tetele nai lo le muamua.
  2. Liligi le suavai 4 cm le maualuga i le pito i lalo, ma fufulu ile palapala i luga.
  3. Faatasi ai ma se faaputuga o le eleele i luga o aʻa, fesiitai le laau i se fagu fou.
  4. Ufiufi avanoa avanoa i le eleele ma susulu lemu.

Aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua, e tatau ona e aveeseina ni lanu uli, mago, ma fufuluina fasi pepa i le malala ua gaoioi. A maeʻa ona totoina, o le yucca e le tupu mo le masina ma le afa.

O se eleele malulu laitiiti e talafeagai mo le laau. E tatau ona faʻaleleia lelei le vai ma meaʻai ile aʻa. E sili atu le faaopoopo o le oneone oneone po o le humus i le paluga o le otaota. O loʻo i ai ni mea na saunia mo le faia o pama, cacti ma dracaena e mafai ai ona e toto se yucca.

Tofiga

Faʻatoʻaina e le Faatoaga yucca i auala e fa.

Fatu

O le mea autu iinei o le filifili lea o fatu saʻo mo le totoina. I le fale, e faatoa mafai ona aoina pe a maeʻa le palota. Tulaga:

  • Fafati fatu i le lautusipepa e faʻaleagaina ai le atigi gutu, o lea latou te vave totogo ai.
  • Sogi i totonu o le vai mo se aso.
  • Toto i totonu o se atigipusa ma se paluga faapitoa.
  • Ufiufi i afifi ma tuu i se nofoaga mafanafana i totonu o se fale ma moli lelei, faʻaleleia e le aunoa le palapala.
  • Fufulu le kiriata i aso uma e aveese ai le faʻasalaga.
  • O le taimi lava e aliali mai ai pine ma lau (pe a ma le masina), totō laau i pusa eseese, fafagaina i latou i fugalaau i le aso 10.
  • Pe a uma ona totogo 5 laulaau, o le laau ua manatu o se tagata matua.

Laʻau

  • Mai se tagata matua, ia faia se lamolemole lamolemole o le vavae.
  • Fufulu ma togafiti ma se sui o le tuputupu ae.
  • Mo le palapala, faaaoga se paluga o peat ma le oneone.
  • Faʻaliliu le tipi i le eleele ma malemo i le eleele e 3-4 cm.
  • E lelei i le faʻaleleia o le eleele, o le faagasologa lava ia e faʻaali i aso uma.

Vaega o le ogalaau

O lea e mafai ona e faʻateleina se tagata matua, ae naʻo le tautotogo. Faʻasologa:

  • Faʻasoʻoto le vaʻaiga o le vao ma faʻagogo.
  • Tuu le meaʻai i totonu o le vai seʻia oʻo ina tuʻuina atu muamua aʻa, pe a uma - ile eleele.
  • O le taimi lava e maua mai ai e le taamilo i le taʻi vine, totoina.

Laʻau faʻamau

Used for stemless yucca species. I le tau mafanafana po o le tautotogo, e seleseleina ni aʻa i se naifi, ma ua totoina fatu i totonu o se ulo o le oneone susu.

Mea sese i le tuua

FaailogaLaʻasagaFaaleaogaina
O le laʻau e faʻamalulu ma foliga enaena.O le palapala e matua susu.Faʻaauau vai inu masani.
Lanu ma malamalama.Silasila i lugaTaofi le vevela.
Lafoaʻi lau, lanu enaena.Le lava le susu ma le susu.Faʻataʻitaʻi le faʻamamaina ma le suʻeina i aso uma.
O laʻau e foliga mai e paʻu ma paʻu.Le lelei ma le vevela.Mataʻituina tulaga malamalama ma le vevela.

Faamai, meaola faalafua

Faailoga (mea e tupu i lau)Maʻi / PestTogafitiga
E matutu.
  • vaalele e le mautonu;
  • le matagi;
  • le lava le suāvai.
Faʻasusu vai e le aunoa, faʻaleleia o laau ma faʻafeʻesea le ea i le potu.
Suʻe samasama.O se faiga masani lea. Lea ola i ni nai tausaga, ona lanu samasama ma oti.Leai se togafitiga e manaʻomia.
Pau ese.
  • sua tele;
  • malulu
  • faʻataʻitaʻiga.
Vaʻai le faʻamamaina, tuʻu le vevela ma faʻamalama vavalalata.
Malamalama malamalama i luga ia i latou.Tele tele malamalama.Mātauina le faʻamalama o le auala.
Tualua i totonu o se pu.O le mafuaaga o le maalili o le maalili.Fetuunai le vevela o le potu.
Ua i luga ia i latou ni lanu pogisa.
  • malie;
  • sili atu le susu.
Aveese laulaau pau ma faʻamalolo le laau ma le fungicide. Totoina o le oti.
Liliu ma faʻalautele.
  • itiiti le malamalama;
  • fiva.
Mātauina tulaga faʻamafanafana ma māmā.
O vailaʻau e iloagofie ai i latou: togi, aphids ma caterpillars.Faʻainu malosi.Lafoaia ma iniseti.

Fai mai Mr. Summer Resitala: yucca - o le laau o le ola

O le aoga o ia alofilima o le faʻamamaina o le ea ma faʻaititia ai le pisa i le potu. Laʻau o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina, o loʻo aofia ai le seleni, antioxidants, zinc, chlorophyll ma sapogenins steroidal. O le rhizome e aofia ai le magnesium, iron ma le calcium.

O Yucca e faʻaaogaina mo faʻamoemoega faʻalelei, faapea foi i vailaau masani. Ua saunia mai samoosu, ua togafitia i le prostate, maʻi suka, ma le maʻi o le manava. E le gata i lea, e maualalo ai le toto cholesterol ma e faʻaaogaina i le kuka (pei o pi i le tofo).

O le laau e toetoe lava a leai se faʻasalaga mo le faʻaaogaina, ae e sili atu le lelei le faʻafesoʻotai o se fomaʻi. Faʻatasi ma fatu fatuga, maʻitaga ma lactation, e faʻasa ona faʻaaoga yucca. I vailaau mo togafitiga, e leʻo faʻaaogaina, na o togafitiga faʻasoifua maloloina masani.

E i ai le faʻamaoniga o le yucca i totonu o le fale e faʻamalosia ai sootaga faaleaiga.

O le leaga a Yucca e faapea:

  • Mama i totonu o le manava e mafua ai le ita.
  • E mafua ai se allergy, i se mea e seasea tupu, le mautonu.
  • E mafai ona faigofie le lavea o ni aʻa ma tamaiti.
  • E aofia ai vampire plants, aua le tuʻuina se ulo i le potumoe ma le potu o tamaiti.

O Initia sa taua o le yucca "o le laau o le ola."