Laʻau

Amaryllis: faʻamatalaga, ituaiga, tausiga, eseesega mai le lafu

O le Amaryllis o se pupuvao o fualaau faifaatoaga o le aiga e tasi. Taua. Homeland - Valley of the Olyphants River i Aferika i Saute. O le tufatufaga e lautele. Ua maua le laau i Aferika i Saute, Ausetalia, Iapani.

O le igoa o le fugalaau e fesootaʻi ma le tagata lauiloa Roma o Virgil. Amaryllis, o se leoleo mamoe matagofie, o loo maua i ana galuega. Mai le igoa Eleni anamua ua faaliliuina e pei o se lanu.

Amaryllis Description

O lanu lanumeamata lanumeamata lanu meamata ua faatulaga i laina e lua. O le foliga e talitutusa ma se fusi laititi. Inflorescence o se ituaiga faamalu.

O le aʻa o se polo lapotopoto lapotopoto, e laʻititi faʻalelei i luga. Diamita - 5 cm O loʻo ufiufi i le lanu paʻepaʻe, ma e tupu mai i le pito i lalo se manua papaʻe paʻepaʻe. O le pusa e tumau lona mafai mo le 10-15 tausaga.

O le taimi vavalalata e amata i le ogatotonu o le tautotogo. Umi - 1,5 masina. Muamua na fausia ai le paʻu o le tino 0.6 mita le maualuga. I le pito i luga, o se tulaga e foliga tutusa ma le faamalu ua faia. O le foliga o le 6-petal fugalaau e foliga mai o se logo. Valivali - paʻepaʻe, kulimi, piniki, samasama, mumu-mumu. I le ogatotonu o pine uumi, ovate.

A maeʻa ona totogo, ona fai lea o pusa fualaʻau, lea e sili atu ma le 6 fatu. Latou te matutua i le 30 aso.

Vaʻaia vaaiga o le au matutua

Amaryllis ma le laʻau e masani ona fenumiaʻi. O nei laau totino o se vaega o le vaega e tasi. Le tele o le lappeastrum e tele atu. E tusa ma le 90 ituaiga o meaola ua maua i tulaga masani.

O eseesega i le va oi latou o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Faailoga o faatusatusagaAmaryllisHippeastrum
FugaAokuso - Setema.Fepuari - Mati.
ScendFaʻaalia manino.Ua misi.
Laʻau o le puaʻa (lautele i le cm)10-126-8
Numera fugalaau4-6. Faia 12.2-4. Tulaga maualuga - 6.
LanuMai le paepae paʻepaʻe, o le i ai o ni lanu piniki.Snow-paʻepaʻe, lilac, lanu samasama, lanu viole, lanu meamata. Faʻafeiloaʻiga o lanu.
Le i ai o laulaau i le vaega o le fugalaauUa leai. Faʻaauau le tuputupu aʻe pe a uma le faʻamaʻi.O loʻo iai.
Fugalaau fugalaauLelei, e aunoa ma se faasee. Length 0.4-0.6 m. E i ai sana lanu ulaula.70 cm le umi lanu lanumeamata. O le mea e fai ai sina mea itiiti pe a paʻu. E lafo i se lanu uliuli-enaena.
Pulu foligaPear-shaped. Ufiufi i lauulu uliuli.Taamilosaga, faʻaloloa i le pito i lalo, faʻapipiʻi pupuu i itu.
AigaAferikaAmerika i Saute

Ituaiga ma ituaiga o amaryllis

Mo se taimi umi, na manatu ai le aiga e tutusa lava le ituaiga laau. I le taimi nei e lua ituaiga autu o fugalaau teuteu e iloga:

VaʻaiFaʻamatalaga
Amaryllis BelladonnaE atiina ae mai i luga o lapisi lapotopoto, lapotopoto, lapisi. O le lanumeamata lanumeamata e 0.5 mita le maualuga. E manaia, manogi manaia. I le taumalulu, e susulu Belladonna, i le taumafanafana e alu atu i se nofoaga malolo.
Amaryllis ParadisicolaE eseese i le numera o inflorescences: e 21. E i ai se manogi manogi. Pink fugalaau. O le saturation o le paolo o le a faateleina pe a amata ona pupula. E le maua le tufatufaga i totonu o fale.

E tusa ai ma nei ituaiga o meaola, ua fafagaina e le faifaatoʻaga ituaiga fou. E iloga i lanu, foliga, tele o fugalaau:

VasegaFugalaau
DurbanE foliga mai o se logo e foliga mai. Lanu mumu ma se vaega susulu i le faavae.
ParkerPink ma se vaeluaga samasama.
Snow queenFugalaau lanu paʻepaʻe-paʻepaʻe paʻepaʻe ma se atigilima.
FaatuatuaLulu māmā ma se paʻu penisina.
La PazGreen ma se lanu mumu.
MacarenaLanu violisi ma se paʻepaʻe paʻepaʻe.
MinervaFaʻasologa o petale.
SiliFaʻagasologa malie mai le lanu piniki i se paolo sili atu.

E mafai ona e maua se mea e le masani ai. I le taimi o le fugalaau, o le pollen e aoina mai peni o le tasi ituaiga, tuʻuina atu i se isi ituaiga. Mai fatu na maua, ua tupu aʻe se ituaiga fou e faʻafefiloi ai lanu o matua.

Amaryllis tausi i le fale

Amaryllis e sili atu ona lofituina i mea e sili atu nai lo le lapisi. O le gaosia e faalagolago i le vaitaimi na oʻo mai ai le laau.

TulagaFua o laauTotogi
Fugalaau e nofo aiItū i Saute. Mata mai le susulu o le la.Nofoaga malulu.
MalamalamaLulu susulu malamalama 16 itula i le aso.E le manaʻomia.
FaʻasaFaʻaaogā vai faʻafefe. Faʻasaina faalua i le vaiaso. A o leʻi fuga, ia faʻafefete i le mea itiiti. O le maualuga o le humidity e 80%.Ua taofia le taofiofi. Lafoa le palapala. Fofo ile nofoaga o taofia - 60%. E toe faʻaleleia le faʻasalaga peʻa oʻo le maualuga ole 12 cm.
FaʻaleagainaTaofi i totonu o se potu malulu e aunoa ma ni kopi.
Tulaga o le vevelaI le aso + 22 ... +24 ° C, i le po +18 ° C. Faʻafuaseʻi suiga i le vevela e le faatagaina.+ 10 ... +12 ° C i taimi uma.
Laʻei pito siliE tasi i le sefulu tausaga. Fertilizers - Emerald, Agricola, Kemira. I le vaega o le fugalaau, faʻaaoga i aso uma 5. E sili atu le fiafia i fomaʻi faʻatasi ma le maualuga o meaʻai o le potassium, phosphorus.Aua le faʻaaoga.

Faiga o le totoina o meaʻai

Laasaga muamua o le filifilia o se fugalaau fugalaau. Mo tamaʻitaʻi, o se falemaʻi, malosi tele e talafeagai. O le maualuga e faalagolago i le tele o le totō totoga.

E sili lava le mafaufau i se ipu loloto ma se lautele lautele e faapipii i luga. O le isi laasaga o le sauniuni lea o palapala.

O atigipue maua mo le gaioiga o pulu e:

  • sasaa vai inu;
  • tuʻu i totonu o le pusaaisa mo se aso.

O le sui mo tamaʻi tamaʻitaʻi e saunia tutoatasi. Mo le faia o lenei mea, fanua o le togalaau, eleele eleʻele, humus, peat, oneone oneone ua fefiloi i tutusa tutusa. O se laulau o le galala lautele, lapotopoto, maʻila, ma le faʻapalapalaina o alavai e tuʻuina i le pito i lalo.

Mo le totoina totoina mea e sili ona lelei: puʻupuʻu e aunoa ma ni vaʻa, nifo, faailoga o faʻamaʻi faʻaleaga, mamanu, manogi manogi. Le faʻamaʻiina o loʻo faʻaaoga i totonu o se vaifofo o le hydrogen peroxyide, o le palatini e masani ai, Bordeaux vai, mago mo le aso.

O le mea na sauniuni e tuʻuina atu i le afa o le ipu. Tuu le riki, ma tuu le vaega lona tolu i luga ae o le eleele. Toto le eleele, faʻamaluluina tele, tuu i luga o se faamalama lanu.

O le sipili o Hippeastrum e faʻatinoina pe a uma ona fuga. Aʻoga - 3 tausaga. O le vaiaso ao lumanaʻi le fale ua fuafuaina lelei le fale.

O le fugalaau, faʻatasi ai ma se palapala eleele, e aveesea mai le ulo. Lue, asiasi le aʻa, aveese le pala. E vavae ese tamaiti mai le pulufana, lea e faʻaaogaina o se mea totō tutoʻatasi. Amaryllis totoina

E faʻapipiʻi le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i le palapala. E masani ona faʻaaogaina Agricola. O isi manipulations o loʻo totoe, o loʻo faʻapipiʻi. 4 cm le palapala eleele malulu ua aveeseina i tausaga taʻitasi. Ua faaopoopo le sui fou i le tulaga muamua.

Periods of flowering and dormancy

Pe a paʻu le fugalaau natura, e fufulu le pito i luga o le au. O loʻo i ai se faʻalauteleina o meaʻai i aʻa. O le fugalaau e fugau samasama. Ona aveese lea i se naifi malosi. A maeʻa lenei togafitiga, e ola lau laʻau fou. I le vaitaimi lea, ua lelei le vai, fafagaina le laau.

I le faaiuga o le taumafanafana, o le faamamaina o le faʻaitiitia o le faʻaititia, latou te le toe faʻapalapala.

Laʻau e vaivai, samasama. I le faaiuga o le autumn, o se fugalaau i totonu e tuu i se nofoaga pogisa. Faʻafiafia taimi - 75 aso. A maeʻa lena, o le a toe totogo le laau.

I le amataga o le taimi o totoe, o le pusa e teu i totonu o se potu pogisa i le vevela tumau + 10 ... +12 ° C. Aʻo lei tupu laulaʻau, e le faʻamaina le laau. E le faʻaaogaina le fafaga.

Tofiga

Aganuu ua faʻalauteleina i ni auala se lua:

  • e ala i fatu;
  • vegetatively.

Mo le mauaina o se mea e maua mai ai le faʻasolosolo ole palakalafa. Faigofie. Ua siitia le pollen mai le tasi fugalaau i le isi. A uma ona tatala atigipusa, ona aoina lea o fatu e taofia ai le germination mo le 1.5 masina. Fanauina o fatu

Tanie ua tumu i le eleele mama. E lelei le susu o le palapala. Ua totoina fatu 5 mm loloto ma ufiufi i le polyethylene. A oʻo mai lau laʻau moni e lua, o loʻo ola le laau. Lanu lanu pe a mavae le 7 tausaga.

Pe a faʻaleleia vegetatively, o laau e taofiofi uiga eseese. O fuʻa e amata ile tolu tausaga.

Faiga faʻaleleia:

AualaFaia
Matagaluega a tamaitiTotoina o polotini laiti. Muamua, e le teuteuina laʻau: e faʻaputuina meaʻai ma taofia.
Bulb DivisionO mea totō filifilia e vaevaeina i ni vaega. O fasi fasi falaoa ua fufuluina i le efuefu. O vaega e tuʻu i le oneone, faʻafefiloi mo le 30 aso i le vevela o +27 ° C. Faatasi ai ma le oo mai o lau moni moni e lua, ua totoina i se tulaga maualuga.

O le pulu oona o le amaryllis e mafai ona mafua ai le ita i luga o le paʻu, ia fai ni totigilima puipuia pe a galue.

Faafitauli pe a Tuputupu Aʻe Amaryllis

O le le faʻaeteete o le tausiga o tamaʻitaʻi i nisi taimi e mafua ai nisi faigata:

Le faafitauliAuala toe faaleleia
Faʻateleina le tuputupu aeSiaki le tulaga ole pulu. O le leai o se atinaʻe i totonu o le 30 aso talu ona faʻatoʻa totoina e le faʻaaogaina.
Le lava o le fugalaauSummer vacation, tulaʻi i luga o se nofoaga lalelei.
Laulaʻau muamuaLe faʻaaogaina o le faʻamaʻi.

Faamai, meaola faalafua

Maʻi / anufeFaailoga o faaaligaFaaleaogaina
StagonosporosisO Burgundy e tu i luga o pulu, aʻa, lau.Aveeseina o vaega pala, o le gaioiga ma le vai o le manganese-acids, faʻamago i aso uma. Laʻauina pulu fou i le Maxim.
Gau palaBrown i luga o le pulufana, o laʻau ua le toe aoga.O le gauiina o mea leaga, gaioiga ma lau lanu meamata, malogo mo le 48 itula, totoina ile eleele fou.
ThripsLaʻau mamago mama i luga o lau.Faʻamatalaga faʻamaʻi (Fitoverm, Intavir).
Spider miteFaʻamasalaina o laʻau e ufiufi i filo filo.Faʻaleleia faʻamaʻi - Oseron, Neoron, Faʻailoga. Le faʻaogaina o metotia faa-Iutaia: fofo o le fasimoli, salu, sisi-kesi-fulu.
Amaryllis WormPaʻu mea leaga. Le fiafia o le pusi e pei o le vevela, o loʻo i lalo o le fua.Le faʻaaogaina o iniseti (Akarin, Arrivo).
AphidsYellows leaves.Aoina o meaola faalafua. Faʻaaogāina ole laʻau faʻamaʻi solo faʻamaʻi faʻamalosi i le ava malosi.
ShieldFaʻaleagaina o le laʻau: o foliga mai o meaola tuga.Faʻaaoga se vaifofo mataga.
FaʻailogaLe faʻaalia o ni anufe laʻitiiti i le palapala.Suia o eleele tuai ma le fou. Faaitiitia vai inu.

E fautuaina e le Susuga a le Summer Summer le tala: matua - o se fugalaau e faataunuuina ai manaoga

E tusa ai ma le saunoaga a Feng Shui, o le sui matua o se sui iloga o le afi afi. O lea malosi e faapitoa lava i laau totō ma fugalaau lanumumu. O le nofoaga sili mo ia o le umukuka. O le fugalaau paia o le faatusa lea o le faamaualuga, le mafai ona gafatia, alii.

O mea leaga o le laau o loʻo faʻaalia i le gafatia e faʻatupu ai manaʻoga.

O nofoaga talafeagai, tausiga alofa o le a mafai ai ona maua miti o le alofa, femalagaaiga, faʻaleleia atili oe lava. Amaryllis aumaia le filemu, tamaoaiga ma le mafanafana i le fale.