Fua o le gaosiga

Fautuaga mo le tausiga o le fugalaau Decembrist i le fale

O le fale cactus i la tatou faʻataʻitaʻiga o se faʻalaʻau ma prickles o se faʻasologa o foliga ma lanu lanu meamata. Ae i totonu o le vaega o fugalaau talitutusa faapena, ua iloa ai e saienitisi ituaiga tulaga ese o le vevela e matua ese lava mai tulaga mausali io tatou mafaufau.

Faʻamatalaga ma fugalaau fugalaau Decembrist

Dekabrist po o zigokaktus (Igoa latina - Schlumbergera) o meaola o le botanists o le ituaiga o epiphytic cacti. Homeland - vaomatua o vaomatua o Pasila. I luga o lala o se laau tele ua matagofie ona totoina fua.

E te iloa? O le Kerisimasi na aumai i le konetineta o Europa e se tagata e aoina mai laau toto. A. Talofa toetoe 200 tausaga talu ai. I le 1858, na sau ai C. Lemaire ma le igoa o le laau Schmerberger.
O laʻau paʻu o le faʻamatalaga masani e saoloto mai vao tuitui o le cacti. E tele ni laumei i autafa o le paranesi. Le tele o mea masani paʻu o fugalaau i luga o tautau:

  • mūmū;
  • moli;
  • lanu piniki;
  • lanu viole
  • lanu viole;
  • papaʻe

O le fuga mai o le Kerisimasi e amata ia Tesema, i le taimi tonu lava aʻo leʻi taamilosaga le Tausaga Fou ma Kerisimasi. I lenei itu, o le ipu ua masani ia i tatou le igoa. O petals e oʻo mai i le 4 i le 8 cm le uumi. E matala le tumutumu o sina pepe, ma i le taimi o le taumalulu e fiafia le laau i fugalaau pupula i luga o le windowsill.

O le aiga Cactus e aofia ai foi: prickly pear, epiphyllum, hatiora.

O le ituaiga o zigokaktus e na o le tolu ituaiga o meaola ma le tele o laau toto, hybrids. E i ai se fugalaau e foliga tutusa ma le ulo Kerisimasi. E taʻua o le "Eseta cactus". I fafo atu, i luga o mata latou te faigata ona iloa e aunoa ma le tele o le malamalama i le faʻatoʻaga.

O ituaiga masani o fugalaau i la tatou eria "Varvarin lanu" ma e masani ai. O le uluai ituaiga o Schlumbergara e tupu i le vaomatua i vao susu o Pasila i matu. O fugalaau e oʻo atu i le 8 cm le umi. O le laʻau o loʻo i ai se fuainumera tele o petals o foliga faʻataʻitaʻi e pei o foliga faʻamalosi.

O le ituaiga lona lua o le zygocactus ei ai le paleni sao pe salalau ma se vaega itiiti o vaega. O o latou pito e i ai se faailoga patino. Fugalaau fugalaau ma le matagofie o suiga o se lanu tuufaatasia.

O a tulaga e faia i le fale

Schlumbergera o se tasi lea o nai fuga laau e mafai ona faʻamalolo ona tupu i le taimi malulu. Fugalaau Decembrist e manaʻomia le tausiga lelei i le fale. O le faʻavaeina o faʻamaumauga e amata i aso o Tesema, e oʻo atu i le lua masina. Ae mo lenei mea e tatau ona e faia ni tulaga faapitoa mo le tausiga o cactus Kerisimasi.

Nofoaga ma moli

O le laau e atiina ae masani i luga o pupuni faamalama e feagai ma le itu i matu ma sisifo. Filifili se nofoaga susulu e aunoa ma ni ave tuusao o le la, faatasi ai ma se malamalama i le va o le 70-85%.

E taua! E mafai ona e tuʻu se zigokaktus i totonu o se fagu ma luga o le faamalama i saute, pe'āfai e lava le ufiufi mai ave saʻo o le la. O faʻamalamalama UV e mafai ona mafua ai mumu i lau.

Lulu

O le cactus fuga o Pasila e faapalepale i se vevela maualuga o + 2 ... + 39 ° С. O le vevela sili ona lelei o le mafanafana o le + 18 ... + 20 ° °, ma i le taumalulu - + 13 ... + 15 ° С. O le mea autu o le mataʻituina o le maualuga o le suavai - faʻasoa i luga o le faʻaleleia o le pale i le susu, sina vai vevela.

Auala e tausi ai i le fale

O le Decembrist e aofia ai fugalaau totonu totonu. Mai le amataga o le tautotogo e oʻo atu i le faaiuga o le taumafanafana e faʻamamaina le vai. Zigokaktus e masani lava ona sasaina i taimi vevela, fafagaina e le silia ma le lua taimi i le masina.

I le taumafanafana, o se fagu e iai se fugalaau o le Kerisimasi e faʻatinoina i luga o se faletusi poʻo se matala matala. E mafai ona tuʻu i totonu o le fanua i lalo o le pale lautele o le laau, ae ia mautinoa o le a le faʻaumatia ai slugs ma gata.

I le taunuu mai o Setema, o le suavai e faasolosolo malie lava ona faʻaititia ma fuga lau fugalaau i totonu o se potu malulu poʻo se faapaleni puipui (o le pito sili ona lelei e tusa ma le + 15 ° C). I le oʻo mai o le tau malulu, ua fanau fanau i totonu o le fale. Faatasi ai ma lo latou tuputupuaʻe tuputupu ae, latou te faateleina le faasusuina ma le vevela o le ea O le umi o le nofo i totonu o se ipu malulu o le a faaumiumi ai le vaitau fuga.

Faitau foi le tausiga o isi laau: Kalanchoe Kalandiva, clerodendrum, tsiperus, havortiya, kampanuloy, plumeria.

Faʻasaina tulafono

O le tulafono autu o le taualumaga o le masani. E leai se leaga o le palapala i luga o le eleele. Ae sasaa le ipu i luga o le ulo e le aoga foi. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi o le Decembrist ma e manaʻomia vave togafitiga. O le faailo mo le fafagaina o le faamamaina lelei o le eleele.

Lelei Faʻasologa o taimi e faʻafefe ai taimi:

  • Mai ia Oketopa ia Novema - o le laasaga o le "malolo" i se nofoaga malulu faatasi ai ma le fausua tasi i le vaiaso. I le tausaga lona lua o le masina talu ai o le tautoulu, ua faʻamaʻaina le fale i aso uma ma ua faʻalauiloaina se faʻaleleia.
  • Mai ia Novema e oʻo atu i Tesema - fuga. E tatau ona matua tele ma faʻafefe i taimi uma pei o le mago o le palapala i totonu o le ulo.
  • Mai ia Tesema e oo ia Fepuari - ia matau le masani ai le vai i le vai ma aua neʻi faʻafefe le ipu i se isi mea.
  • Mai Mati ia Aokuso - o le taimi mo le toniga faʻamaʻi faʻasaina vai.

E le o ni nai faletua e gauai i le auala ma le auala e inu ai le Decembrist. Aloese mai le faʻaaogaina o vai inu mai le tap. I lona tuufaatasiga tusia se maualuga maualuga o le chlorine poo le lime sludge. O le ipu sili ona lelei e aoina ai le timu. Faʻasalalauga faʻamaloloina - vai inu tapuni.

Faʻamamaga o le ea

E taua le tausia lelei o le maualuga o le susu ile potu. Manatua le Amerika Amerika i Saute o le zygocactus. O lenei mea moni e tautala mo ia lava. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e manaʻomia le faʻaleleia taimi o laulaʻau i vai mafanafana, ina ia aua neʻi avea ma mea e le faʻaaogaina.

E te iloa? O cactus branched decorative e fiafia i se maualuga o le maualuga o le susu. I le faʻaopopo atu i le pulupuluina, i lalo o lana fagu e mafai ona e tuʻu ai se fata ma susu susu.

I le vevela vevela, e mafai ona e faia le tele o taimi i le vaiaso, ma i le taumalulu - 1-2 taimi i masina taʻitasi. Mo le fufuluina o le faʻaaogaina o se moli po o le faʻavainuina e mafai ai ona faʻafefe. Suavai mo lenei taotoga e tatau ona i ai ile vevela vevela.

Faʻatauga

I le faiga o le fafagaina o le Decembrist cactus fertilizers e talafeagai mo le fuga. E mafai ona faʻatau i soʻo se faleoloa fugalaau. O le taimi manaomia o le taualumaga o vaiaso uma ia i le vaitau o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe o le aʻa (mai Mati ia Aokuso).

O paluga o loʻo aofia ai le vailaʻau oona, potassium ma fugalaku e faʻafefeteina i vai. Fugalaau i totonu o le fale na fafagaina i le fausiaina o pusi.

Faʻasolo le Decembrist

E fautuaina Zigokaktus e fai se "lauulu lauulu" mo le fausia o se pale paleni matagofie ma laulelei i le lumanaʻi. "Faʻaseseina" Decembrist e mafai ona faʻaleleia e ala i le teu. O le faʻataʻitaʻiga o le toe faʻavasegaina o isi faʻaopoopoga ma teuteu vine ua leva ma lalago. Aveese vaega o le ulo e mafai ona faʻaaoga mo le tipiina o le cactus Kerisimasi.

E faʻapefea ona tausi pe a tupu le fuga

O le fugalaau e masani ona toe faʻaleleia ona fua. O lenei tulaga o le tulaga masani o fetuunaiga i tulaga fou o le taofia.

I le vaitaimi o le "malologa" ua tuʻuina ai le Decembrist i luga o le faamalama sill ma le penumbra mama, e le mamao mai le faamalama i tua o le ie puipui. Laʻau pe a mavae le fugalaau e mafai ona tutupu i le vevela mai le +2 i le + 37 ° C, ae o le vevela sili ona lelei mo le tuputupu ae o le + 18-25 ° C.

E te iloa? E tusa ai ma taunuʻuga aupito lata mai o suʻesuʻega a saienitisi Siamani, o le Decembrist e laʻititi lava lona faʻaleagaina. O le mea lea, e tatau i fomaʻi ona suia le fagu i isi laau e teuteu ai pupuni o le fale.

Faʻafefea ona vaʻaia

O le talavou Schlumberberg e totoina uma i le lua i le tolu tausaga, ogalaau matutua - faatasi ai ma le va o le fa i le lima tausaga. O le ogatotonu o Mati o le taimi sili lea ona lelei le kalena, pe ae mafai ona toe fai le fugalaau Decembrist.

E le mafai ona taʻua le mamanu o le laau e matua mamana, o lea aua le totoina i se lautele lautele. Mo le tele o fuālaau tele, ua totoina le Decembrist i totonu o se vaa vaiti.

Le eleele mo le aiga zigokaktus e faia mai i lea vaega:

  • oneone;
  • peat;
  • tutusa tutusa o pepa ma eleele palapala.
O le 1/3 vaʻa faʻafeiloaʻi ua tumu i se alavai ma 2/3 faatasi ai ma se mea e fai ile fale.

Auala e faʻateleina i le fale

O le fugalaau e faʻaleleia i auala faʻamaonia e lua: tipi ma le faapipiiina. Mo le suiga muamua o le faʻatinoga, o le a manaʻomia ni vavaega eseese (mai le 3-5 vaega). O vaega sauni o le aʻa e faaopoopo i ai le pata i se mea susu.

E taua! O se isi ipu tioata po o se ipu palasitika ua tuʻuina i luga o le tipi e faia ai ni lauʻeleʻele.. Mai lea taimi i lea taimi, o le "puipuiga" e sii aʻe e aloese mai le suia o le oti.

Mo le totoina i totonu o se potoa tumau e tatau ona faʻatali mo le fausia o le mafiafia o aʻa. Fugalaau e le fautuaina le totōina o ni laau mama i totonu o ipu tetele. E mafua ai lenei foliga mataga. E i ai foi se taufaamatau i le atinaʻeina o se totogo e le maluelue ona o le tele o le susu ile eleele.

O le metotia lona lua o fugalaau fugalaau e faʻaaoga laitiiti ona o nisi o nuances. O le ae manaʻomia se laau mo le toe totoina i lalo o le igoa o Opuntia. I le mea e fai ai le galuega, e faʻamamaina le uʻamea mai luga o le pale ma le pito i luga e vaeluaina i le afa.

O le toe totoina o Zigokaktus e tatau ona aofia ai ni vaega se lua pe tolu. E faʻamaʻaina i se naifi ma faʻapipiʻi i le vavae o le prickly pear. Ona faʻamau ai lea o vaega e lua o le vavae vaevae ma se nila, faʻapipiʻi faʻatasi ma le lipine tape poʻo le mea faapipii. O le vaitaimi o le faʻamalosiaga o le a tumau e tusa ma le 14 aso. O le vevela e manaʻomia i totonu o le potu e + 18 ... + 20 ° C. E aveeseina le faʻapipiʻi i le taimi lava e amata ai ona tupu le sulu. Mai le faavae e manaʻomia e vavae ese ai maʻau ma laʻau fou. O le Decembrist ua tuʻufaʻatasia ia Aperila o le a faʻamalieina ma le faʻatoʻa tupu i le tau muamua o le taumalulu.

Faʻamatalaga faʻafitauli i le tuputupu ae

O le Decembrist e masani ona afaina i maʻi o le natura (Fusarium, Phthium poo Phytophthora). O le manu e paʻi i le ua o le rhizome. Faatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, o aʻafiaga o le kulupu o Erwinia e aʻafia ai le aʻafia. O nisi taimi o vailaʻau e leai se malosi, e tatau ona e tipiina le vaega na aafia o se cactus bran. O moli vavaveleve ma mealybugs e afaina ai le fugalaau e tele.

E toʻatele e fiafia i le fesili moni: aiseā e faʻamago ai le Decembrist i tafatafa o le faamalama? O nisi taimi e mou atu ona o le vevela vevela mai sau vevela i le taumalulu - e tatau ona e mataʻituina le viliina ma fafaga le eleele i totonu o se ipu.

Faʻafitauli i puaʻa e fesootaʻi ma le moli sese. E le pei o isi ituaiga o laau o le fale, e le tatau ona e suia vave le nofoaga mo le cactus faʻalauteleina.

E taua! O le feaveaʻi o le fagu i le taimi o le vavao e mafua mai i le gasologa o le pa'ū o le gaʻo.

O le maualuga o le susu o aʻa e mafai ona mafua ai le pa'ū tele o laulaau. E sili atu le vavae ese o le vavae ese mai le ulo pe afai ua matauina se manua lanu uliuli lanu-mumu ma ua i ai se manogi manogi. "O le vai o le Lolo" ua vave ona mate.