Laʻau

Rebucia - o se meaola matagofie o le puaa cactus

Rebucia cactus o se tasi lea o laau taatele i le lalolagi atoa. O ana mea ofoofogia, pupuu laititi vavalalata vavalalata i le eleele e ufitia i le tele o lanu susulu ma faigofie le aulelei o faifaatoaga. O le tele o ituaiga o le aiga o Cactus. O ona sui e taatele i le itu i saute sisifo o Amerika i Saute, ma i atunuu sili atu ona vaivai ua latou tuputupu ae e avea o se fale ile fale.

Uiga o le Botanical

O le Rebucia o se genus of succuments stem. Latou te ola i laufanua lauusiusi i totonu o le mutia poo i totonu o papa o papa i le maualuga e oʻo atu i le 3 kilomita. O le laau o loʻo i ai se vao mafiafia, umi umi ma le lapotopoto. I le pito i luga o le afuafula o loʻo i ai se faʻalavelave laitiiti.

E iʻu i luga o le siʻosiʻomaga, e aofia ai nai faʻamaʻi laiti. O laau talatala o le laau e pupuu, e malo. E valiina i le siliva po o lanu samasama.

Fugalaau e faia mai i lalo ifo o itu i luga o le itu poʻo le pito i lalo o le ala. O le fugalaau ei ai se paʻu faʻafefiloi o peti paʻu felafoaʻi. Ole maualuga o le logo e le sili atu i le 2.5 cm. E mafai ona vali paʻu i le kulimi, lanu piniki, lanu violē poʻo le mūmū. O le tumutumu o loʻo ufiufi i lanu samasama masani. Fugalaau e tupu ia Aperila-Iuni. E fuga fugalaau taitasi i se aso vevela, ma i le po e gaosia ai ona gaʻo. O le fuga o le tasi bud e tusa ma le lua aso.








Vaʻaia totonu ole aʻoga

O le fesuisuiai e matua ese lava, o lea o le lisiina o ituaiga uma o fagu e faigata tele. O loʻo faʻateleina le faʻalauteleina o le vaʻaia ma faʻalauiloaina ituaiga eseese. Aʻo vaʻavaʻai i le faʻamaumauga ma ata o le aʻoga, e faigata ona fai se filifiliga, aua o kopi taʻitasi e i ai se uiga faapitoa.

Rebucia Demint. O le laau o loʻo i ai se mea lautele e tusa ma le 10 cm le maualuga ma le 6-8 cm le lautele. O lenei ituaiga meaola e vave ona avea ma afafine teine, o lea ua tumu ai le ipu i le tele o polo matagofie. I luga o se lanu lanumeamata lanumeamata o loo i ai e oʻo atu i le 13 ituaiga o foliga, o papupuni e ufiufi papilla. O le Areoles ua paʻu'ū tele ma nisi nila malolosi. O lapisi e 5-6 mm le umi. Ia Iuni-Iulai, e tele fugalaau fugalaau e fuga mai i le pito i lalo o le au. E le sili atu i le 3 cm le maualuga o latou laulaʻau.

Rebucius Demintus

Rebucia e laitiiti. O le lanu lanumeamata i le foliga o se polo ua uma ona paʻu e le sili atu ma le 5 cm le maualuga. O le papillae ua faatulagaina i se taamilosaga ma ua ufiufi i ni pupuʻu pupuu, mafiafia. O nila e valiina i le siliva po o le lanu auro. O fugalaau lanumumu mumu e fuga mai ia Iuni, o le latou mita e 3-4 cm.

Faʻasalaga malosi

Rebucia albiflora pe paʻepaʻe. O le laau e fai ai se ie puipui tele o le tele o polo laiti. O laumei laiti o loʻo ufiufiina i se paʻu papaʻe. Fugalaau tetele e tusa ma le 4 cm le sili atu i le tele o le au. Laʻau paluga o loʻo i ai le lanu piniki.

Rebucia albiflora poʻo White-faʻaleleia

Dwarf Rebucia. O le laau o loʻo i ai se uʻamea lanumeamata lanumeamata lanumeamata. O loʻo totō Spines i luga o le papillae i fusi ma oomi i luga o le aʻa. O lona pito i lalo e ufiufi i fugalaau lapopoa faʻatasi ma piniki piniki pe mumu. Fugalaau e amata ia Me.

Dwarf Rebucia

Rebucia o se mea mamafa. O le lanu lanumeamata lanumeamata e oʻo atu i le maualuga o le 8 cm ma le lautele o le 7 cm. O lona pito i luga o loʻo ufiufi e le papillae laititi i le tele o pine vao. O le umi o le nila e 3 mm. I le tautotogo, e totoina e le laau le tele o fugalaau lanumumu ma pupuʻu vavalalata, ma malosi.

Rebucia senile

E mafai e le Rebucia ona faʻatautaia. Cactus o loʻo sili atu lona malosi i le lamala. O se tamai mea faʻafefeteina faʻafefeteina e ufiufi i ni uumi uumi umi. O nai fugalaau laiti e faatulagaina i foliga o se pulou i le pito i luga o le au. Bluebells o fugalaau e aofia ai petals papaʻe ma se tuaoi mataʻutia ma se lanu samasama samasama.

Rebucia Caniguerali

Rebucia Mansoner. O loʻo i ai i le laau ni 'ie mafolafola faʻapipiʻi e ufiufi i le mafiafia. I itu ma le pito i lalo o upega o fugalaau tetele. E faʻapipiʻi faʻatasi uma mata, liliu le ie puipui i totonu o se motu laʻitiiti.

Rebucia Mansoner

Rebucia moo. O le cactus o ni polo prickle ma e oʻo i le 5 cm le lautele o le tino. O le faʻafanua atoa o loʻo ufiufiina i vavao papaʻe ma e sili atu i le fulufulu fulufulu mamoe o se manu. O fugalaau o le aso lanumoana ua i ai se masini faʻalanu. O le limite o peti tatala na 5 cm.

Faʻaaogaina o le gutu

Rebucia Krajnets. Ole ituaiga o meaola e le fausia ai se ie puipui ma e masani ona tuputupu ae i le tulaga o se tasi mea. O 'auʻusiʻu' oloʻo ufiufi i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ma se pulou pupuu ma se pine siliva siliva. O fuga laʻau e aofia ai ni vavae lauiti, ma solo. E le faʻapipiʻiina pupuʻu i luga o le ala, ae i le tasi itu.

Kreinz Rebucius

Tuputupu ae

O le toe gaosia o tupe e maua ai fatu ma fualaau vegetative. Mo le lūlūina o fatu, faʻaaoga pusa lautele, lautele pusa ma eleele faʻamaina. Faʻaaogā se faʻafefiloi o le palapala palapala, oneone ma le pusa vaʻa. O fatu ao leʻi totoina mo se aso ua faʻafefeteina i le manganese. E lūlūina i luga o le palapala ma faʻafefete sina susu i le meaʻai. Ufiufi le pesini ma tuu i se mea manaia i le ea o le ea + 15 ... +20 ° C.

O fatu e vave ola vave. A oʻo i le maualuga o le 'au e oʻo i le 2 cm, o le gaʻo e lūlūina ma faʻapipiʻiina i totonu o ni ulo laiti. O le tausaga muamua o le olaga, o le cactus e puipuia mai le la ma le faʻafefe lelei.

O se auala sili ona faigofie ma sili ona lelei o le aʻafia lea o auala i fafo. Ua lava le vavae ese o le tipi ma tuu i luga ole vaega o le oneone-peat. E leai se manaʻoga e faʻalautele le faavae, latou te faia le lagolago mo le mautu. O le eleele e tatau ona mafanafana ma sina susu. I le maea ai o le 1-2 vaiaso, o le Rebucia cactus o le a maua aʻa ma amata ona tuputupu ae vave.

Totoina o laau

O pusa laititi ua filifilia mo le toe fausiaina, o lea o le a tatau ai ona toe totoina soo se laau toto, i le 1-2 tausaga. Faʻaaoga vaʻa papaʻu e iai ni pu tetele ma se alavai faʻafefe. O le eleele mo le toe faʻafouina e tatau ona i ai le faʻaituau poʻo le vaivai. E mafai ona e faʻatau se mea faʻapipiʻi mo le cacti poʻo le faia oe lava mai vaega nei:

  • eleele suamalie;
  • malala;
  • lau laʻau;
  • togitogi.

Cacti ua totoina i le tautotogo e ala i le faʻapipiʻiina ina ia le aʻafia aʻa. O vaʻaiga mamafa tele e fautuaina e vaeluaina.

Tausiga Tausi

I le fale, o le tausiga o le aʻoga e matua faigata lava. E oo lava i laau na galo mo se taimi umi e le mafatia ma faaauau pea ona fiafia i tagata e ona le fugalaau matagofie, lea e mafai ona vaaia i le tele o ata o aʻoga.

E tupu lelei le cactus ma faʻapupulaina fugalaau i se mea susulu. E le fefe o ia i le susulu o le la, ae i le vevela vevela, e manaʻomia pea le faʻaleleia o le ea e aloese mai le la. Folasaga e sili ona fiafia i ai o aʻoaʻoga faʻasalalau poʻo sisifo. I le taumalulu, e mafai ona e toe fetuunai le toe faalua i le itu i saute pe faaaoga le moli.

E maualuga le maualuga o Rebucia i luga o mauga, o lea e suia ai le vevela o le vevela ma le mafanafana. E mafai ona ola i le masani mai le +5 ° C i le +25 ° C.

Cactus e seasea ona faasusuina i ni vaega laiti o vai mafanafana. O le mea e tatau ona faʻamamago lelei i le va o vai. Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le vevela o le ea, o le faʻasusu e sili atu ona le talafeagai Faatasi ai ma le tele o le inu ma susunuina, o le a amata ona pagatia mai le pala. E le afaina tele le afaina, ae i le taumalulu e aoga le aveeseina o le ipu mai maa vevela.

Ia Aperila-Aukuso, faʻafefiloi le vai faʻatasi ma le pito i luga. Faʻaaogā se faʻapitoa faʻapitoa mo suāuʻu suavai ma maua ai mea maualalo o le suka.

O nisi taimi i luga o laʻau e mafai ona e mauaina se mealybug poʻo se mumu moli. Insecticides e tatau ona togafitia i le taimi lava lena mai le pala. Toe faʻaleleia le fufuluina pe a uma le 5-7 aso.