Fualaau aina

Parel F1: o se laʻau paʻepaʻe paepae ma le le lelei

Parel F1 o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, na maua e tagata faʻatoʻa Dutch.

Paʻu paʻepaʻe Parel - faʻaputu vavalalata. E talisapaia le maualuga o le gaosiga, tofo lelei, faigofie o le galueaina, agavaʻa e faʻaaogaina, faaulugalii faauo.

O lenei ituaiga o loʻo lisiina i totonu o le Setete Setete i le 90 o le seneturi talu ai ma vave ona maua le lauiloa. E maua ai se seleselega lelei i tulaga leaga uma o le tau. O le rosette o laulaau e faʻatusatusa, o le rosette leaves e faʻatulaga saʻo. Gaioiga - e oʻo atu i le 4.5 kilokalama / sq. Mo nofoaga tatala, mo le amataga o le taumafanafana. O le kulupu e fetaui lelei mo le tulaʻi mafiafia.

Faʻamatalaga

Vaitaimi Parel F1 e 50-55 aso. Fualaʻau maualuga-gaosia. O le fua o lona lafo, faatasi ai ma le lapotopoto, lanu lanu meamata lanu, ei ai le mamafa e oo atu i le 2 kilokalama. Laʻau sili ona lelei ma laʻau. O loʻo lelei ona feaveaia, ei ai lona ola umi, faʻasaoina lana aʻoaʻoga mo se taimi umi. E puipuia le laau i le tele o faamai.

Ata

Le isi e mafai ona e vaʻaia le ata o le kapeti Parel F1:





Talafaasolopito o

Faʻafetai i le laasia o le tele o ituaiga meaola eseese, na mafai ai e le Dutch ona fua mai ni fua lelei ma se tofo lelei. I Rusia, ua tupu le fualaau aina mo le silia i le 20 tausaga.

Eseese mai isi ituaiga

I tulaga talafeagai, o le kapisi o lenei ituaiga e tupu i le 50-55 aso. O sea faailoga e faʻatusatusa i isi ituaiga e mafai ona taʻua o se faʻamaumauga.

O le aumaia o se kulupu o kapeti Parel F1, o faifaatoaga na mafai ona faaitiitia le taimi matua o ulu.

Vaega o le kapisi Parel F1:

  • O le avanoa e maua vave ai le seleselega.
  • Laʻau faʻatele o fatu.
  • Uo fiafia.
  • Faʻaauau i le fesuiaʻiga o tau.

Totoina o le gaosiga

O ulu o lenei toto, ona o le vave matua, o se faaopoopoga sili i le laulau i le ituaiga o salati fou. O le faateleina o le anotusi o vitamini "C" ma isi meaʻai e mafai ai ona faʻaaoga lenei fualaau faisua mo le kukaina o pepe ma meaai. E le gata i lea, o le kāpeti vave ripoti Parel F1 e mafai ona avea o se auala sili ona lelei e maua ai tupe maua pe a faʻatau atu i luga o le maketi.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le aoga sili o le kulupu o lona tofo sili.. O laʻau o lenei kapisi e soona suamalie, suamalie ma faʻanoanoa.

A uma ona tipi le ulu o kapeti, o loʻo i ai se mea e iloagofie, malie lelei e umi se taimi. O le Kapisi e tu i fafo mo le tetee atu i vaʻalele ma fuālaʻau, faʻalelei i ituaiga muamua, ona e le fefe i le malulu.

Faatasi ai ma tulaga mautinoa lelei, o lenei ituaiga o loʻo i ai se tasi o toe foʻi: e le mafai ona fai le seleseleina Palani F1 mo le taumalulu. Ae i le taimi nei, o lenei ituaiga o kapisi ua fuafuaina mo le taumafa fou ma ua matua oʻo mai lava i le taimi e manaʻomia ai e le tino tagata totoga ma vitamini eseese e tele naua i laulaau o le kāpuni o Iuni.

Faatonuga mo le tausiga ma le tulaueleele

Taimi e tau ai

I le avea ai o se tulafono, o le lulu e amata i le ogatotonu o Mati. O fatu e totoina i le loloto o le 1 cm, ma i le faaiuga o Aperila, o laau e tatau ona lima pe sili atu lau. A o faagasolo lenei vaitau, ua totoina i le togalaau.

Filifilia se nofoaga

A o lei totoina toteti o fatu laau i luga o se moega, e tatau ona faia ni faʻamatalaga o talosaga mo le suia o fua o faatoaga. E le fautuaina le totoina o kāpeti pe a uma ni beets ma ni vaitau i se laina i luga o le nofoaga lava e tasi.

O le nofoaga sili e tuʻu ai moega o le a avea ma fanua pe a uma kāloti ma kukama.

Laʻau mo uluai ituaiga

E fautuaina le kukaina o moega mo nei fualaau faisua i le tautoulu, mo le mea lenei e mafai ona e faʻaaogaina le manua fou e avea o se faʻamalo ma eli i luga le saite. I lalo o le amataga o le gaosiga o togafiti e amata ile amataga o Aperila.. E tatau ona tufatufaina atu le faapalaga i luga ole laupepa ma toe eli i se loloto o le 17-20 cm.

Faʻamasinoga

  1. A lūlūina fatu i luga o se moega, e tatau ona lūlūina le kapeti muamua i ni laina ma se mamao e 30 cm. E masani lava, o fatu e totoina i totonu o tamai togalaau, faʻamalamalamaina i le eleele ma faʻapouliuli.
  2. Ona manaʻomia lea ona sasaa vai ma faʻafefiloi ile polyethylene, lea e tatau ona aveesea pe a maeʻa le germination. A oʻo ina totoina le kāpeti i se auala fatu, e tatau muamua ona e saunia, mulimuli i tulaga faigofie o tausiga. I lenei tulaga, o le mea e sili ona manaʻomia o le tatalia o le vevela pe a ma le 20 tikeri ma le malamalama mo le pe a ma le 10-12 itula.
  3. Pe a faʻaalia le 5-7 lau, e mafai ona totō laau i le eleele i le auala tutusa e pei o fatu. O le loloto o le totoina i le taimi e tasi e le tatau ona sili atu nai lo le tulaga o le tuputupu aʻe o le aʻa.

Lulu

O le Kapisi, e aunoa ma se masalosalo, o se laau e faigofie ona faapaleniina le maualalo o le vevela. E ui lava mo se pupu taamilo ua lava lea + 3-5 tikeri, ae mo foliga vaaia o fualaau e te manaʻomia +20 tikeri. Mo fua o laau toto mo le tuputupu ae masani, + 14-17 tikeri ua lava. O le kāpeti e afaina tele i le vevela o +25 tikeri ma luga.. I ia tulaga vevela, o le laʻau gaʻo e amata ona mafiafia, ma o laʻasaga pito i lalo e lanu samasama ma pauu.

Faʻasa

O se fuainumera taua mo le lelei o fua o fualaau faisua e masani ona lelei ma faʻamalosia lelei le faʻafeusuaʻi o laau. E faalagolago ia te ia le tofo ma isi meatotino o kapisi.

O le fufuluina o fualaau faisua i totonu o le togalaau e tatau ona maua ai le vai mafanafana, talu ai o le malulu e mafai ona faʻaosoina ai le vaivai o le aʻa ma o le taunuuga - o se faʻamaʻi o le laau.

O se taunuuga, o ulu o cabbages atonu e faʻavaivaia, pe le oʻo foi ina amata ona fai. E taua tele le tausisi i le puleaina o le suavai i luga o laau toto.

Laʻei pito sili

O le a faʻapupulaina le laau, ma le tele o le ulu o le a faʻavae, e faʻalagolago i le auala e maua ai le fualaau aina i le gaʻo. E taua tele lenei mea ao leʻi amataina le vavae, ma pe a amata ona fai le fua, e tatau ona faʻafefiloi le fugalaau.

O lea, 7 aso pe a uma ona totoina, e tatau ona fafagaina i le vailaʻau oona (3 punetini i le 10 lita o le vai), ma aʻo lei faia se vaitusi, o le ammonium phosphate e faʻaaogaina i le tutusa lava.

Hilling

I le avea ai o se tulafono, o lenei taotoga e faalua ona faia i le tafaoga: tasi ma le afa vaiaso i le maea ai o le totoina o laau, ia tumau ai se mea vevela ma pe a mavae le 40 aso - ia faamalosia le aʻa. E le gata i lea, o le toe puipuia e puipuia ai laau mai le malosi o le matagi (e le faatagaina ai e punou) ma aveese le tele o susu mai le eleele.

O le taimi lava e maua ai aʻa, e tatau ona e taofiofia muamua.. Mulimuli ane e faʻatinoina i le va o le 8-9 aso.

O nai upu e uiga i le mauga - o lenei mea taua e taua tele, aua o se fasi toto ua sausau i le eleele e maua ai aʻa faaopoopo, lea, i le itu, ei ai sona aafiaga lelei i le seleselega i le lumanai. O le uluai hilling e faia i le 3 vaiaso talu ona tulaʻi.

Seleseleina

O fatu gaosi e masani lava ona taʻu mai se taga o le gaʻo - Parel F1 e le o se tuusaunoaga. O nei ituaiga ituaiga pusi e amata ona aoina i le faaiuga o Iuni, ma o lenei faagasologa e faaiuina i le ogatotonu o Iulai.

Vaomatua faʻatoʻaga

O lenei kulupu e puupuu lona ola.faapea foi ma ituaiga uma o ituaiga muamua. I lenei tulaga, o tagata atamamai malamalama, i le iloaina o le a le mafai ona latou faaaogaina le seleselega i le isi 3-4 vaiaso, taumafai e faatau atu i le maketi ma maua se tupe maua mai ai.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le amataga o le gasegase e afaina i ituaiga uma o faamai. O le taatele ma faʻaleagaina o:

  1. Fusarion wilting. Faʻaalia i totonu o le 3 vaiaso talu ona faʻauluina, e aafia ai le aʻa ma lau. O laʻau e lanu samasama ma faasolo ina vaivai.
  2. Vailaʻau faʻaleaganuʻu. O faailoga muamua o le maʻi na faʻaalia i le parel F1 vaiaso e fa vaiaso talu ona toto fatu i luga o se fugalaau, ma o nisi taimi e faʻaauau seia oʻo i le seleselega.
    Manatua o se vaega e muamua aliali i luga o laʻau pito i lalo, ma faasolosolo malie lava ona oʻo le meaʻai i le ogatotonu tutotonu.
  3. Mucous bacteriosis. I le taimi o le faʻavaeina ma le faʻavaeina o le ulu o le kapeti, e foliga mai o lanu enaena o loʻo i luga o laulaau o loʻo i lalo, ona aʻafia ai lea o siaki o le parenchymal ma faʻafeusuaʻi le manogi ma faʻalauiloa ai se manogi le lelei.

Puipuiga

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi - oa latou metotia e feutagaʻi ai ma i latou. Toeitiiti lava o faʻamaʻi uma lava e tasi le mafuaʻaga - lē tausisia le vevela ma le susu ile palapala.

Ma o se tasi o mafuaʻaga taua o faʻamaʻi o se solia lea o tulafono lautele mo le faʻatupulaia o lenei fualaau, e pei ole:

  • Taimi vave faamama o toega o vao i le faaiuga o le vaitau.
  • Totoina
  • Totoina o moega mai le autumn.
  • Faʻaaloalo i le faʻatonuga o le fua o le seleselega.

E fautuaina le totoina o paʻu e taʻe ai iniseti mai laau.. O lo latou sulugi e le faʻafefeina ai manuʻa.

Faaiuga

O le aoga sili o le kāpeti Parel e mautinoa lava o lona tulaga muamua, lea e mafai ai ona le gata ina fiafia i salamamamama i le amataga o le taumafanafana, ae ia maua foi se tupe maua pe afai o nei fualaau aina ua tupu tele.