Faatoaga faatoaga

E faapefea ona fausia se fasi moa mo le 5 moa ma o latou lava lima

Ina ia masani ona maua fuamoa fou, ua lava lava le i ai o se lafu itiiti o le 5 laulau.

Mo la latou tausiga, e mafai ona e fausia se moa moa, lea o le a lagona ai e le manulele le mafanafana. E faʻapefea ona fai se mini coop, matou te mafaufau i le tusiga.

Vaega o le fausaga o le fale mo le 5 moa

O le coop mo le 5 laulau e iai le tele o itu:

  • laiti laiti;
  • e mafai ona feaveaʻi pe feaveaʻi;
  • o le fale mafanafana e le manaomia le faʻamafanafanaina;
  • o le matafaioi o le faʻaleleia o le tino o le a faia se tamai faitotoa mo moa;
  • naʻo 1-2 inisiua, 1 inuinu, tele o meaʻai ma mea e faʻaoga mo masini totonu.

O se tasi o mafanafana o moa moa - e mafai ona fesiitai mai le tasi nofoaga i le isi. E faigofie tele le faʻafefe o le chicken coop i luga o le 'upega tafaʻilagi i le mea o loʻo i ai le mutia mo le savalivali poʻo se nofoaga e puipuia mai le matagi. O le a tuʻuina atu le mafanafana o le la i le taimi malulu.

Lisi, tulaga, ata tusi

Muamua lava, fuafua le mamanu o le moa moa ma faia se ata tusi ma ni fua. E masani lava mo le fausiaina o le fale ua fuafuaina i le tulaga o se tamai fale. E tusa ai ma tulafono faatonutonu vailaʻau, 1 sikuea. mita, e mafai ona e faʻafoe 3 folasisi. E tusa ai ma lea, mo le 5 moa ua lava le 2 sikuea. mita O itu o le fale e mafai ona 100x200 cm poʻo le 150x150 cm O lona maualuga e fuafua e faʻavae i luga o le tuputupu aʻe o tagata e ona, e faaopoopo i ai le 20 cm i totonu: i lenei tulaga, e mafai ona faigofie ona e fufuluina pe faʻamaʻi.

E te iloa? O taʻitaʻi e toʻatolu i le gaosia o fuamoa e aofia ai Leggorn. O le faamaumauga e patino lea i le tamaʻitaʻi Princess Te Cavan. Sa ia faataatia le 361 fuamoa i le 364 aso.

Mo lafoaʻi, o ni foga i totonu o pusa laʻititi e iai le laʻititi ifo ile 40x40x40 cm e manaʻomia. E mafai ona tuʻuina i luga o se faʻailoga poʻo le faia o se pusa laititi pusa mo la latou tulaga. O le maualuga o le perch e faalagolago i le ituaiga: mo moa e le o felelei, e le tatau ona sili atu i le 120 cm ma e tatau ona faapipiiina se apefai. O le tele o le pa puipui e tatau ona le itiiti ifo ma le 2 sikuea sikuea. m Mo le faia o le faʻamalosi, e mafai ona e faia se isi faitotoa faʻafeiloaʻi i manulele na o atu i totonu o le vaalele. A fai le faʻamafanaina o paipa e lua, ia faʻaalia e tatau ona tutusa paʻu o pipili ma ia faʻapipiʻiina ni vanu, ina ia mafai ona tapunia.

Matou te fautua atu e faamasani i ituaiga o le ea ma auala o lona gaosiga ma ou lava lima.

O le faamalama e tatau ona aofia ai le itiiti ifo ma le 10% o le aofaiga o vaega o puipui. Ina ia puipuia le tafe mai o le ea mafanafana e ala i le faamalama i le taumalulu, mafaufau i le faalua pe tolu fulu. O le ata o loʻo faʻaalia ai foi le fua faatatau mo le aiga hen

Mea ma mea faigaluega mo le galuega

Mo se moa moa faatasi ma le 5 laulau o le a e manaʻomia:

  • laupapa ma se vaega itiiti o le 40x40 mm mo le faʻavaa;
  • patipati, OSB-papatusi, panini suauu poʻo isi mea laupapa mo le faapipii;
  • paʻu, uʻamea, mea faʻapipiʻi - e ufiufi ai le taualuga;
  • faasologa e fatu ai le savali;
  • toso ma lemu mo faitotoa ma faamalama;
  • tioata mo le faamalama.
Meafaigaluega:

  • laupapa vaaia;
  • uʻamea silasila;
  • fofo vrewdriver.
E taua! O Wood o se tasi o mea sili ona lelei fale. E lelei le faʻaleleia o le siosiomaga ma mafai ona vevela le vevela. O mea faʻapena fale o loʻo faʻavae i luga o laupapa faʻasao i meaola ma meaola faalavela, faʻafefe o le susu ma maua lelei lelei mea faʻapipiʻi.

E faʻapefea ona fai se moa moa faʻatasi: faʻasologa i lea laasaga taʻitasi

O le saunia o laupapa mo le faʻavaa e aofia ai le tipiina i le umi ole manaʻo. Afai o le fale o le a gaoioi, ona faʻapipiʻiina lea o fagu uʻamea i lalo o uili. O loʻo faʻapipiʻiina se faʻavaa mo fausaga faʻasolosolo mai se pa:

  • faʻamaufaʻailoga - mo itu o le fale;
  • se faʻamaufaʻailoga faʻatasi ma se pusa i totonu - e faʻapipiʻi ai ni meaola o moa;
  • i luga o le tasi itu o loʻo i ai se paʻu mo le faʻapipiʻiina o le faitotoa, ma i le isi - mo le faʻapipiʻiina o le faamalama.

O faʻamau faʻamalosi e faia mai fafo ina ia faigofie ai ona faʻafeiloaʻi pe a manaʻomia. Fausiaina o se fale:

  1. I luga o le saite e faʻapipiʻi ai le fale, e aveese ai se palapala palapala, ma ua ufitia i le lapisi.
  2. O le faʻavaa o le fale o loʻo alu i luga o le saite.
  3. O le fausaga o le ai luga o vae, atonu o ni uili.
  4. O le taofiga (faʻavaa) o le fola e mafai ona faʻatūina i se maualuga e 15 i le 30 cm luga aʻe o le eleele.
  5. O le fola o loʻo ufiufiina i se laupapa i luga o le 2 tuʻulaʻi ma faʻamau faʻamau.
  6. O pa puipui ua lalagaina i le sanuisi paneli.
  7. O faitotoa ua faapipiiina i totonu o le faitotoa (lautele mo tagata e ulufale mai ma laiti mo moa e ulufale i le aviary).
  8. Faatuina se faamalama.
  9. O le taualuga e faia mai i le sanuisi sanuisi e tasi ma e ufiufi i mea e fau ai luga.
  10. Mai le fausaga laupapa ma le faasologa o vaega ua faia mo le aviary.
  11. O le aviary e tu i autafa o le fale.
  12. O faʻamoega, vavave vavalaʻau ma fafie ua faʻapipiʻiina i totonu o le fale, o loʻo faʻapipiʻi le paʻu.

Matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i faatonuga o laasaga mo le fausiaina o se moa mo le 30 ma le 50 moa.

Vitio: DIY Mini Coop Afai o le fale o le monolithic, ona saunia lea o le faavae:

  • o loʻo eliina se vaʻaiga, o loʻo faia le galuega ma e sasaa le sima;
  • poo le faia foi o se faaputuga ma faatu se koluma faavae.
I lenei tulaga, o le fola o le fale e mafai ona fuafua, ma o le fausaga o le potopotoga e potopoto e tusa ai ma le fuafuaga ua taua i luga.

Afai e te fatuina se fola o le manoa ma tuʻu i lalo le pama, o le a sili atu ona faigofie le fufulu mai le fata. O le taualuga e tatau ona faia i le tasi-pitch pe lua-tau ina ia taofia ai le timu o le timu po o le kiona mai le faaputuputu i luga o le fogaeleele.

E taua! O laumei lanu moana o se mea e faʻaaogaina mo le fausiaina o fausaga faʻapitoa. Atiae i le 1930. E mafai ona taualuga ma puipui.

Faatulagaina o le falemoa

O aʻa i totonu o le mini-coop I totonu o le coop mo le 5 hens e tatau ona:

  • 1-2 nofoaga;
  • 2 perches;
  • 1 le fafagaina i lalo o ni iliʻese maʻalaʻau po o se penisina;
  • 2 tagata e fafagaina fatu;
  • 1 fafaga mo meaai susu;
  • 1 ipu inu;
  • 1 laʻau eleʻele.

Perches

O le aofaʻi atoa o perches mo le 5 laulau e tatau ona le itiiti ifo i le 5 mita. O le maualuga o le faʻavaeina e faalagolago i le felelei o manu felelei. Sili - e le itiiti ifo i le 130 cm mai le fola. Perches e mafai ona i totonu o laina e 2: tasi e laʻititi ma o le isi e maualuga.

Nest

1-2 chicks are enough for 5 chickens. E mafai ona e faʻapipiʻiina i luga o se faʻailoga i totonu o le moa moa i tafatafa o le perches pe i le tulaga o se pusa faʻaopoopoga i le moa moa. Mo le gagau o fua i totonu o lea mea e mafai ona e faia se ufiufi.

E te iloa? I le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o moa a Wyandotte, na matauina ai e le au faifaatoaga US o le gaosia o fuamoa o sensini tasi e 30% le maualuga nai lo ē e ona le fomaʻi eseese.

Fafaga ma tagata inu

O le foliga o le fafaga e tatau ona amanaʻia le mea moni o moa e fiafia e fafaʻi meaai ma o latou uaea. O le mea lea, o le sili o le a avea ma fafaga e faia i le polypropylene poʻo le polyvinyl chloride pipe. E mafai ona faʻapipiʻi le paipa i le afa i le puipui o le fale pe a ma le 20 cm mai le fola poʻo se ituaiga 4 paipa eseese e muta i le tulivae, lea e avea o se fafaga.

O se auala faigofie lea mo fagafao fatu fatu - o loʻo lava le tele o fafaga i luma o manulele, lea e le mafai ona salalau i luga o le fola. O le foliga tutusa lava e mafai ona avea ma meainu.

Litia

O le faʻamauina i luga o le fola e faʻamaua ai nisi o galuega taua:

  • tuʻuina atu le tuʻuesea faʻaopoopo i paʻu o papa maʻa mai le malulu;
  • iloa lo latou atamamai e saili mo meaʻai;
  • puipuia le fola mai le vao.

Faʻasalaʻau oe lava i le faʻaaogaina o le faʻamamaina o moa mo moa.
O le laulau e faia i le vao, vaovao, peʻa, vaovao. Ole laʻititi aupito maualalo e 20 cm.

O a mea e tatau ona tausia i le taumalulu

I totonu o le fale o le a lava le tasi pulu

O le vevela i totonu o le fale i le taumalulu e le tatau ona pau i lalo ifo o le 14 ° C. O loʻo i ai ni paneta o loʻo i ai le faʻamalosia lelei o le vevela ile maketi o fale. O manulele i totonu o se potu laititi e maua ai le tele o le vevela ina ia le manaʻomia ai le mafanafana.

Ae mo le moli, o tulaga mama mo 1 sikuea. m sikuea e tatau ona tala mo le 3-4 watts o le malamalama. O le mea lea, i totonu o le fale mo le 5 laulau e lava e faʻaopoopoina ai le 1 moli malamalama. I le taumalulu, o le a fesoasoani le moli uila e tausia ai le fagaina o moa i fuamoa. Pe a faʻapipiʻi le moli, e mafai ona tuʻuina atu le 1 'eletise ma se nofoaga e faʻapipiʻi ai le vevela pe a fai e tumau le malulu o le ea i lalo -20 ° C.

Mo le faʻatulagaga o le avanoa i le ea fou i totonu o le potu, ua lava lava se faitotoa itiiti e ui atu ai moa i totonu o le fale. Afai e te manao e vave faʻafefeteina le moa moa, e mafai ona e tatalaina se faitotoʻa tele, ma o le ea o le a faʻafou i minute.

Aoao pe faapefea ona fai se moa vao moa mo 20 moa.

O le fausiaina o se fale mo le 5 moa o le a le sili atu i le 1-3 aso ma o le a maua ai manu felelei ma se potu mafanafana e fetaui lelei ma se tamaʻi laʻititi. O mea o loʻo fausia i aso nei o le a faatumauina se microclimate sili ona lelei i totonu ma o le a fesoasoani e puipuia le ola maloloina o manulele.

Vitio: DIY Coop