Laʻau

Sprekelia poo shprekelia: faʻamatalaga, ituaiga, tausiga

Sprekelia o se fugalaau o le aiga Amaryllis. Na maua i Kuatemala, Mekisiko. O ituaiga Aztec teuteuina ia latou sauniga fiafia.

Faamatalaga o Sprekelia

O le Sprekelia matagofie (Formossima Sprechelia) e lauiloa i laina laina uumi e oo atu i le 50 cm le maualuga ma le maualuga, e tofu ma le fugalaau lanu mumu lanu mumu ma le ono tafe mai i le 13 cm le lautele.

O laulaau o le laau e foliga mai pe a tupu, e amata ona paʻu i le amataga o le tautoulu. O le aʻa o loʻo i ai i le foliga o se pupuuli lanumoana lapotopoto ma mūmū mūmū, i fafo o loʻo ufiufi i fua faʻatautau.

Ituaiga o Sprekelia

Le tele o mea matagofie - mai lenei ituaiga ituaiga o ituaiga ma lanu eseese ua fafagaina.

VasegaFugalaau
KarvinskyFugalaau i paʻepaʻe paʻepaʻe.
Orient RedUu ma se paʻepaʻe paʻepaʻe.
PeruPogisa mumu.

Laʻau tele-faʻafetaui - o se kulupu ma ni nai laʻau, fugalaau tetele e iʻu i le 15 cm le umi. E i ai le manogi o le vanilla.

Sprekelia tausi i le fale

Florists e pei o le potu teuteu sprekelia. Tuutuuga mo le taofia:

TaimiTautotogo / TausagaWinter / Autumn (Novema - Mati)
Malamalama / NofoagaLe susulu o le la i le taeao ma le afiafi, sei vagana ai le aoauli.E le manaʻomia.
Lulu+ 22 ... 25 ° C+ 16 ... 18 ° C
FaʻasaFaʻaauau, tumu i vai malulu mafanafana. Suavai e aunoa ma le paʻi i le pulu ma laʻau (luga o le paʻu poʻo le pito o le ulo)'Otiʻoti pe a faʻamago uma laʻau e le inu vai.
Laʻei pito siliI le oʻo mai o le limasusu, faʻamalolo vai mo le totoina o laau taʻitasi i le vaiaso seia oʻo i le amataga o Setema. Aua le faʻaaoga mullein, faʻamalu manu.E le manaʻomia.
TotogiLe maualuga e le manaomia, solo i se pefu pe fai se mafanafana.E le manaʻomia.

O le galueaiina ma le tausiga e eseese i tulaga o le tausia: mai le amataga o le tautotogo i le amataga o le tautotogo - ua aveeseina pulufana, tuu i totonu o peat mago, tausia i le vevela o + 12 ... +13 ° C pe tuua i le taumalulu ia latou ipu. I le faaiuga o le vaitaimi o loʻo moe, ua toe tuʻuina i totonu o le ulo. E aumai i latou i le malamalama ma toe faʻafefe faʻamafanafana pe a faia ni gafa.

Shchepelia faʻaliliuga ma toe gaosia

O se tagata matutua e totoina i le tasi taimi i le tolu tausaga, talavou i tausaga taʻitasi. O le gafatia e filifilia i le maualuga o le 3 cm le maualuga nai lo le pulu. Latou te faʻatauina le eleele ua saunia poʻo le faia foi e latou lava: eleele turf, humus, peat ma sand (2: 1: 1: 1). Faʻaopopo nisi meaʻai superphosphate poʻo le ponaivi. I le pito i lalo tuʻu le faʻavaivai o iliili, faʻalautele le ele. E tasi le senitimita o le oneone e liligi ifo i lalo o le riki, faʻaloloto i le ½ le maualuga, ma o le pito i luga o loʻo totoe.

Mo le totoina, e manaʻomia le vevela + 20 ... 25 ° C.

Totoina ile laufanua i se mafanafana o le tau i le tautotogo, pe a lelei le mafanafana o le palapala ma tumau le vevela. O le nofoaga e filifilia i le la, e faaopoopo le humus i le palapala. Amu pepe i le 10 cm.

Faʻapenaina faʻatasi ma le fanau a fanau. O nai pulu laiti e tipi ese mai le tina, o vaega ua togafitia ma le malala ua faʻaaogaina. Totoina i le malamalama eleele eleele. O le auala o le faʻaleleia e fatu e faʻaaoga e tagata tomai faapitoa.

Maʻi ma meaʻai

O le laau e mafai ona pala i le taimi o le vevela, faʻavaivai i le vai, le faʻaaogaina o le paʻu mo le faʻamaʻi. O meaola faalavela, ua osofaʻia spreckelia e se apogaleveleve mite, scutellum ma le mealybug.