Laʻau

Alpine violet: faʻamatalaga, totoina, tausi

O le violet alpine o se faʻalaʻau faʻamalosi e pei o le cyclamen. E fiafia o ia i tulaga o le mauga, lea na ia maua ai lona igoa taua.

Alpine Violet Description

O lona isi igoa taatele o le Cyclamen purpurea (Europa), ma i le tutusa tutusa - o se pala. O lenei fugalaau e mafai ona maua i luga o le talafatai atoa o le Metitirani ma i mauga o North-East Africa. O le laau e manaia le manava ma e le taliaina le vevela. O le mea lea, e vaevaeina lona lio i vaitau e lua: malolo ma le tuputupu ae. I le tau mafanafana, o le alpine violet e faʻaleleia ona lau ma "moe", ma i le autumn o le taimi e amata ai togalaau. E fuga uma le taumalulu - mai ia Oketopa i Mati.

O fua o lenei laau e maua mai i paʻeʻeʻe papaʻe, lanu viole ma piniki. Laʻau lanu meamata i le siliva o mamanu i foliga e pei o le fatu.

Ituaiga Alpine Violets

Alpine violet e silia ma le 20 ituaiga. Ae ona o faigata o tausiga ile fale, na o le toʻalua ua matutua: Persian ma le lanu viole.

Vaʻai

FaʻamatalagaLea

Fugalaau

Persian cyclamenMaualuluga, e oʻo atu i le 30 cm le maualuga, e i ai le aʻa o le aʻa, ma le 15 cm le 15 cm.Tele, e oo i le 14 cm le lautele, e tupu mai i se fatu, fatu-foliga, lanumeamata lanumeamata ma se mamanu malamalama, petioles e mumu-lanu enaena.E lima lima taʻalo, peʻa faʻafefeteina, e oo i le 5 cm le umi. Lanu mauaʻe: paʻepaʻe, piniki, paʻu, lanu viole, mumu lanumumu.
Cyclamen Magenta (Europa)Se laʻititi laʻititi 10-20 cm le maualuga. O fatu laiti e afaina i aʻafiaga o aʻa.Laititi - 2-4 cm, tafatafa. O le vaega pito i luga o le lau e lanumeamata ma le ata vali, o le vaega pito i lalo o le lanu mumu.E aofia ai le lima o le paʻu o le lanu piniki, vine mama po o le lanu viole. O fugalaau e pele.

Alpine violet: tausi fale

Faʻapitoa i tulaga masani, o le fugalaau e manaʻomia le faʻalogo faapitoa pe a faʻaleleia totonu. Faʻatasi ma se auala talafeagai, o le a le mate le cyclamen ma o le a fuga mai mo le tele o masina i se laina.

Vaitaimi

Taimi e malolo ai

NofoagaI masina o le taumalulu, e tuu ai laau i luga o sulu i sisifo po o sasaʻe ma faʻamalama lelei. Pe i luga o fagu faʻatasi ai ma moli faʻaopoopo.O se nofoaga paolo i totonu o le togalaau poʻo luga o le faletusi. Sili atu i le ea fou. E mafai ona tuʻuina i le va o le faʻamalama.
LuluO le vevela aupito sili ona lelei i lenei vaitau e + 17 ... +19 ° C. O le siitia i le +25 ° C o le a mafai ona iloa e le fugalaau e fai ma faailoilo mo le faʻauʻu.A o faagasolo lenei vaitau, e vave ona tali mai le laau i le maualuga o le vevela. O le malulu o le po i luga o le loggia poʻo le faapaleo ei ai lona aoga aoga i le faʻatauina o fatugaʻo.
FaʻasaE le fiafia o ia i le manava, o le mea lea e tele ai le vai, ae le masani, e sili atu ile alalaupapa - o le vai e le maua ai laʻau ma tubers.Na o sina suavai susu le eleele i le vai malulu, e puipuia ai fatu mai le mago ma momotu.
Laʻei pito siliNa o tagata matutua matutua 1 taimi i le 2 vaiaso ile fua ole 1 g / 1 lita. Soʻo se faʻafefiloi o mineral potassium-phosphorus ma se faʻaititia o le aofaʻi o le nitrogen e talafeagai.E leʻi gaosia.

Suiga ma eleele

O le violet alpine e totoina i le taimi o le sulufaʻi vavalalata vavalalata i le pa'ū, pe a oʻo mai laʻau i luga o le pusa ma aʻa. O le tele o le ulo e tatau ona sili atu nai lo le maualuga o le tui i aʻa. I totonu o se pusa telē, o le tupu aʻe e le tupu.

Persian cyclamen

O loʻo faʻamauina se alavai i le pito i lalo, ona sasaa lea o le faʻafefiloi eleele. O le faia o lenei mea, peʻa, oneone, fanua o togalaau ma humus ua fefiloi i le tutusa tutusa. O aʻago mamago pe mama e aveesea mai luga o le rhizome ma faatofuina i le eleele. O le cyclamen Persian e tatau ona loloto i le 2/3, ma o le Europa e mafai ona ufitia uma i le eleele. Afai e fuafua le toe gaosia, ona muamua lea o le pulou, tuu le tumutumu ma aʻa i vaega taitasi. O le vaeluagaina o loʻo togafitia i le koale.

Ina ia faatelevave le tuputupu ae, e suʻaina fatu i vaifofo faapitoa ma faʻatagaina e faʻamago i le la, ae le o lalo ifo o avega saʻo. Ona mauaʻa lea i le eleele. A maeʻa ona totoina, ona tuu lea o le fagu i se nofoaga manaia ma susulu. Aʻo le i aliali muamua lau laʻau, e tatau ona pala le sua.

Pe a faʻaleleia e fatu, e tatau ona tuʻu se paluga o le apa i totonu o se pusa papaʻu, faʻalautele ia fatu taʻitasi i le 1 cm ma le maualuga. Ufiufi le pito i luga i se ata e mama, e faʻafeusuaʻi le palapala. A maeʻa le 30-50 aso, o le a amata ona aliali mai fatu. Cyclamen Purple

Alpine violet: tausiga o togalaau

O le nofoaga lelei e totō ai i totonu o le togalaau o le palealii o soo se laau poʻo le vae o se vao. O lenei mea o le a puipuia ai le fugalaau mai le susu o le susu i le timu ma mai le susulu o le la. E fiafia le Cyclamen i eleele palapala, lea e mafai ai e le vai ona pasia ae le taofia. Ina ia faia lenei mea, e sili ona lelei ona eli lua ma faatumu i se palapala palapala ole palapala ma lau laʻau i le i ai o le maa maa, lea e avea o se alavai. I totonu o le togalaau, ua faʻalauteleina ai le fatu i le 10 cm e puipuia ai le maalili i le vaitaimi malulu.

I le taimi o le fuga, e manaʻomia e le violet alpine le fafagaina masani. O le susu i totonu o le laʻau e taʻitaʻi atu ai i le pala o le laau. O fualaau mamago ma laulaau samasama ua aveesea.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e ufiufi le cyclamen i se mafiafia papa o laʻau. O se palanikeke faapena o le a le faatagaina ai le fugalaau e tafe ma taofi le susu i le eleele.

Maʻi ma meaʻai

Faailoga

Mafuaaga

Faaleaogaina

Lanu samasama i le vaitau o le tuputupu ae.Ava malulu, maualuga le vevela, leai se vaiinu.Tuʻu masani le suāsusu, faʻasaʻo le avanoa i luga aʻe o le fugalaau mai le fagu moli, tuʻu i totonu o se mea manaia ma lelei.
Laua ma laʻau e pala, e aliali mai lanu enaena.Faʻafeinu tele, vai e alu i totonu o le sooga ma le pulumu.Aveese vaega na aafia o le laau, mago, fufuluina i le malala. Sui le eleele, tuʻuina atu le lelei eleele palapala.
O le fugalaau e taofi, o le lagolagosua o lau lanu samasama.Faʻamaʻiina i se anufe.Sui sui. Faʻatoʻaina o le fugalaau Topsin-M.
Paʻepaʻe paepae, pogisa i luga o lau.Gau pala.Suʻu suauu i totonu o le isi ipu, togafiti faʻatasi ma le faimalaga, faʻafefe faʻafefe.
Fugalaau ma laʻau ua pala, ua ufiufi i paʻu paʻepaʻe.Thrips.Ua vavae le laau, o le faʻauigaina o loʻo faia e Spintor, Fitoverm, ma isi.
O laulaau e lanu samasama, e ufiufi i luga o le lanu paʻepaʻe, tuputupu aʻe ma le faʻatoʻa tupu.Faʻamaʻi ma se cyclamen poʻo se apogaleveleve mite.Le gaioiga ma inisoacaricides: Danitol, Mauritius, Sumiton, ma isi.

Ua fautuaina e Mr. Dachnik: o vailaau faafomai o violet alpine

O uiga faʻamalolo o le cyclamen ua faʻaaoga mo le tele o seneturi. O lona fatu ei ai vailaʻau e fesoasoani e tau ai le polyps i le isu, ma le sinusitis ma le sinusitis. O patemea ma susu e faʻasaʻo ai le tiga o le gasegase. Alcohol tinctures mai upega o violet alpine ua faʻaaogaina mo le rūmatism, gout, maʻi o le intestinal, ma migraines.

O pulumu ma se vaega mai le rhizomes o le laau o loʻo i ai se aʻafiaga faʻapitoa ma le antimicrobial. I totonu o tagata faʻamuamua, e aveese le tulei mai le sinususina i le taimi o le mu mumusu, ua saunia le sua suamalie mai fatu toto ma 1-2 laulaʻau e toʻatasi faʻapipiʻi solo i mataitusi taʻitasi. Ua lava lenei mea e amata ai le tatalaina o le tulei i le afa itula. O le le mafai ona tausisia le tui e mafai ona mafua ai se faʻafefe ma se mea e afaina ai, ona o le cyclamen o se laau oona. Ina ia aloese mai lenei mea, o vailaʻau taʻitasi e faʻavae i luga o le faʻaaogaina e faʻaaogaina i luga o le fautuaga a se tagata tomai faapitoa.