Puleaina o pest

E faʻafefea ona togafitia togafitiga a tagata popoto, o le faʻaaogaina o auala faʻaleleia e faʻafefe ai manufeʻai

Aphid po o le totoina o laau - o se iniseti e matua lamatia ai le iniseti, mai lona olaga e mafatia i le tele o aganuu eseese. Laʻau e aʻafia e lenei meaola e masani lava ona le toe tupu, e faʻasauā, ma masani ona oti.

O le mea lea, pe a maua ia faailoga muamua o se parasite, e tatau ona vave faia ni auala e faʻaaogaina ai. O lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga auʻiliʻiliga i le auala e taulima ai aphids i togafitiga a le fale.

O le a le mea matautia o le aphid description pest

I le telē, o le aphid e laʻititi, o se tagata matua e ola i le umi o le 0.5-2 mm. Le tino o lona fuamoa, pe a nutimomoia le nutimomoia. O le iniseti o loʻo faʻatusalia e ituaiga ituaiga eseese (e tusa ma le 4000), e eseese i foliga vaaia.

I luga o laau fualaau aina, laau teuteu (rose, chrysanthemum), o le aphid green is usually parasitic, legumes ma cornbsers e aafia i le aphid uliuli. O loo i ai pea le melo, cotton, apple, tapaa, pea, fuamalie, Kalina aphid.

O le iniseti e mafai ona i ai apaʻau ma aunoa ma latou. O na tagata e mafai ona gaoioi na o luga o le eleele e masani lava ona ave e pulu.

Aphids e matua lelei lava, faʻateleina televave ma tele. O vaiaso uma e lua, o le fou fou o le 150 o laʻau na fanau mai. O le mea lea, o le tau faasaga i aphids i le togalaau e masani ona fesootaʻi ma taumafaiga tetele.

E te iloa? I se vaitau e tasi, o fualaau aina e foliga mai 12-18 tupulaga.
O le mea e sili ona lamatia mo laau totino o le aphid peʻa pe a inu le pipi mai pu, lau, ma pu, ma e aʻafia uma ai meaʻai. O le iʻuga, e faʻaumatia le aganuʻu ma e mafai ona oti i le tulaga o le tele o le toilalo.

O ona laulaau ma luga e punou, o le a le tupu aʻe aʻa. O le tulaga sili ona matautia o le aphid e mo laau laiti laiti.

Laʻau paʻu pipi (pad), ufiufi le laupepa, faʻalavelaveina le faagasologa o le photosynthesis. E le gata i lea, o le aphid o se tagata gasegase o siama matautia, siama ma sigi e mafua ai le tele o faamai.

O le tele lava o taimi, o le laau toto e tupu mai i vaega e leʻi faʻaaogaina, i luga o eleele o loʻo i ai le tele o le gaʻo po o le faʻamalolo.

O lau faʻamaoniga o lau togalaau poʻo lau togalaau na osofaia e aphid atonu o ni faailoga:

  • ufiufi pito i lalo o lau ma le papa;
  • o le i ai i lalo o le laau o paʻepaʻe paʻepaʻe - otaota iniseti lafoai;
  • o le i ai o ni fuifui vine, "ala eletise" faataamilo i le laau;
  • lanu ma le samasama o laulaau;
  • pulupulu e le faʻapipiʻiina.
E te iloa? Aphids o loʻo feaveaʻi e le vao. Na te faʻamaonia le manaia malie o nei tagata faigaluega laiti e fiafia e fiafia ai. O le mea lea, e aunoa ma le faʻaumatia o mea faʻaleaga, o taumafaiga e faʻaumatia aphids o le a le manuia.
A e mauaina uluaʻi faʻamaoniga o fualaʻau o le seleselega, e tatau ona vave amata ona e tau faasaga i iniseti parasite. O le auala sili ona vave ma sili ona lelei e tafao faamasani ai, o le mea moni, o le togafitiga o laau ma insecticidal aphids.

E ui i lea, talu ai e masani ona osofaia e le lice laau laau toto, laʻau, o loʻo 'aina, o le faʻaaogaina o kemisi o se mea e le manaomia, sili, ma e le saogalemu.

O le mea lea, o le au faifaatoaga ma le aufaatoaga e sili ona fiafia e faʻaaoga metotia eleelea, faʻaogaina o fasimoli, teuteu o vailaau iniseti, tapaa tapaa, ma isi. E masani ona latou faʻaaogaina masini, lea e aofia ai le faʻaleagaina o siama, aveeseina o laau (i le taimi muamua o le faaleagaina) iniseti i le lima.

Auala masani o le tagofiaina o aphids i le togalaau

Afai e te filifili e faia le taua faasaga i aphids e fofo a tagata, ona e manaʻomia lea ona e iloa e toetoe o i latou uma e le faʻaumatia meaʻai, ae na o ni mea e faʻatau ai. E tatau ona faʻatolu faʻatolu (a itiiti ifo) i vaitau o le 7-10 aso. O le togafitiga e faia i le afiafi, i le leai o se timuga, pe a uma ona timu.

I le avea ai o se sui solasolo mo le faʻaaogaina i totonu o le togalaau, faaaoga se faʻamaonia lelei laupapa fafiee manaʻomia ona ufiufi laʻau. Saunia e pei o lenei: 300 g o le pefu o loo kuka i le 10 lita o le vai mo le afa itula, ma 40 g o le fasimoli e fefiloi aʻo lei togafitia saʻo.

Amonaia vs aphid

Amonaia o se auala aoga e faʻaumatia ai lisi laau i totonu o le togalaau. I le 10 l faʻamaʻiina i le 2 sipuni tele o le ava malosi, ma aʻo leʻi fufuluina le fasimoli (40 g). A mavae le lua vaiaso, ona toe faia lea o togafitiga.

E taua! A maeʻa le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-tagata e le tatau ona vave faia ni vai inu, a itiiti ifo mo le lua pe tolu aso.

Soa ma aphid

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e lafoai ai se iniseti o le togafitia o laau totő ma vaifofo, talu ai o aganuu na faʻapipiʻiina ma i latou e le talafeagai mo aphids. E tele auala e faia ai.

Sapalai tagamea mai aphids faʻaaoga i le aofaiga o le 300 g i le 10 lita o le vai. E faʻamamaina pe fuafua lelei ma faʻasese i se pakete vai.

Faʻasua foi vaifofo vai (125 g / 10 l). E mafai ona faaopoopo le kuka poʻo le sipisi i le fasimoli. O le fofo o loo folasia pe olo i luga o laʻau ma laulaau, aemaise lava nofoaga e maua ai aphid - o la latou vaega pito i lalo.

E tele suʻega mo le sauniaina o se fasimoli solution mo le aphid processing mai le fasimoli lanumeamata:

  • i le 9 l o le vai e te manaʻomia e faʻafefiloi lelei 20 g o le paʻu o le vaimalie ma 200 g o le suauu lanumeamata. Ona faaopoopo ai lea o le copper sulphate (20 g / 1 l);
  • 1.5 kg o le pefu laupapa e fefiloi ma le 50 g o le fasimoli lanumeamata, faatumuina i le vai i le vevela o + 60 ... +70 º ma mausali.
Mo le togafitiga o fualaau toto mai le parasite fafagaina, o le faʻaogaina o le fasimoli mo le soa aphid soap e faʻaaogaina foi: 100 g / 10 l vai.

I le avea ai o se sui antiparasitic ma i le taimi lava lea e tasi o se pito i luga, o le a galue le gaioiga vaifofo o le fasimoli. 300 g faamama i vai (10 l). Latou te manaʻomia le pamu i luga ma le pito i lalo o laupepa laupepa, gaʻo.

O nei togafitiga saogalemu tagata e pei o ni fasimoli solutions fesoasoani e tau ma aphids i rosa. Rose bushes i le tulaga o se manuaga matuia, o le totoina o le 100-200 g o le fasimoli o le fale ua soloia i le 10 lita o le vai o le a faasaoina ai sprays.

E tele suʻega e fautuaina ai e faʻapipiʻi le vevela, ae o tagata fai togalaau ua uma ona faʻataʻitaʻiina lenei filifiliga e masani ona faitioina e mu ai laʻau o laau.

E faʻapefea ona aveese faʻamatalaga aphid o le fufuluina o paʻu

Fasia le aphid e mafai ona fufuluina le paʻu paʻu. Ae peitai, pe a faʻaaogaina, e tatau ona e matua faʻaeteete e le mafua ai ona mumu i lau o le laau. Talu ai e eseese uma pulu, o le a manaʻomia le filifilia saʻo. E fautuaina e amata ile 1% o tali.

E taua! Ae e te leʻi taulimaina togafitiga a le tagata aphids i le itu atoa o le pusa, e tatau ona suʻeina le aʻafiaga o le fofo poʻo le teuteu i luga o se laau e tasi. Ia mautinoa o loʻo saogalemu, pe a uma le aso e mafai ona e taulimaina uma laufanua.

Pipi toto e faasaga i aphids

I le faʻaopoopoga i oloa o fale, o loʻo i ai le tele o faʻatoʻaga, o faʻalavelave e aloese ai le faʻaaogaina o laau toto. O a laau e le fiafia i aphids? Muamua, o le chamomile, marigold, dandelion, wormwood, celandine, yarrow, tansy, keleti, sipisi, pepa mumu, solofanua, tamato, pateta ma isi.

Mai nei aganuu e mafai ai ona e saunia sauniuni antiparasitic ma infusions, ma totōina i latou i tafatafa o laau, e tele lava ina mafatia mai osofaiga a aphid.

E te iloa? O le fefefe i fualaau faisua i vavalalata totoina le garlic, aniani, chamomile, mint. Mai aganuu fugalaau e le fiafia le aphid i le begonia, kosmeyu, mallow.
Toe faʻaleleia o meatotino pateta mo le sauniuniga lea: 1 kilokalama o tumutumu fou (0.7 kilokalama) e manaʻomia ona tipi, sasaa se pakete vai, faʻamalosi tolu itula ma le aʻa. Mo le sili atu le aoga, o le fasimoli o le fale (30-40 g) o loʻo faʻaopoopo i le fusi.

Omoni ma laʻau tipi, pe faapefea ona faʻaumatia faʻasolosolo aphids tagata

Fefe aphid ma togafiti togafiti o aniani ma le kulisi. Ua saunia i latou e pei ona taua i lalo:

  • 200 g o le sipisi e manaʻomia ona faʻauʻu 12-15 itula i le 10 lita o le vai mafanafana, ona aʻafia ai lea;
  • Onu fagu e fefiloi ma le paʻu o le sua, sasaa vai inu, tu mo aso e tolu, vevela, ma faʻafefe i le vai aʻo leʻi totoina taitasi;
  • 200 g o ulu o le sipi, e tumau i le 10 lita o le vai 12-18 itula, siaki, faaopoopo 40 g o le fasimoli.
E taua! Pe a faʻaaogaina togalaau ma faʻamalosi e tatau ona manatua e mafai ona susunuina laulaʻau i ni atopaʻu tetele ma maualuga maualuga. O nisi o na mea e lamatia mo lice laau ma isi iniseti, ma atonu foi e ono afaina ai le soifua maloloina o le tagata.

E faʻafefea ona taulimaina le afhid chamomile

Feteenaʻi ma lice meaʻai ma vailaʻau faʻapitoa o vailaʻau. Mo lona sauniuniga o le a manaomia le 1 kilokalama o laʻau mago ma mea e le maua. Latou te faʻaosoosoina le 12 itula i le 10 lita o vai. Ona faamama lea e ala i gau. Mo se togafitiga se tasi, ia saunia se fofo, faʻaalu le chamomile e faʻafefiloi i le vai i le ratio 1: 3 ma faʻaopopo le fasimoli (40 g / 10 l).

Faaaogaina o conifers i le taua faasaga i aphids

E le talia e Aphi le manogi o le faʻafefe, o lea la e mafai ona faʻataunuʻuina le taua i le fesoasoani a nei fofo faʻapitoa e pei o teuteuga ma le faʻaogaina o nila ni pine.

I le gasologa o le vaiaso e tatau ona faʻamalosi le 2 kilokalama o nila i le 10 lita o le vai, faʻamalosia ai le gaioiga i aso uma. Teu le faʻasolo e tatau ona i ai i se nofoaga pogisa. A maeʻa le vaiaso, e tatau ona faʻafefe ma faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 3 (mo le fufuluina) aʻo leʻi faʻaaogaina, ma faʻaititia i le fua faatatau o le 1: 1 mo le vaeluaga o laina.

E mafai ona e faia se vaifofo o le vailaʻau faʻafefiloi: 4 tbsp. sipuni i le 10 lita o vai.

Le tau faasaga i tapaa tapaa ma tapaa

O mea inisetiidal properties o tapaa e mafai ona faʻaaoga e laveai ai aphids. Tapaa, tapaa tapaa ma le tapaa ua faʻaaogaina i sauniuniga o mea faʻaoga, teuteuga ma fofo.

Faʻatau: Vili le 200 g (paʻu) lau lau tapaa, sasaa le 5 lita o le vai, tuu mo le 24 itula, aumai le suavai i le 10 lita, faʻaleleia mo le lua itula ile vevela vevela.

Faʻasalalau: Sasaa le tasi vaega o le pefu tapaa ma le 10 vaega o le vai, tuu mo le 48 itula, faʻafefe i le vai 1: 3 ma faaopoopo le fasimoli (40 g / 10 l).

E taua! A faʻaaogaina oloa e saunia i luga o le faavae o le tapaa, e tatau ona mataituina fua tutusa o le saogalemu o le tagata lava ia e pei o le togafitiga o vailaau faʻasolosi.

O se tasi o laau e sili ona fiafia i ai lice laau o le viburnum. E masani lava ona faʻamautu i ai, ma pipii mau i lala o le laau. O le mea lea, e tele taimi e fiafia ai faifaatoaga i le fesili auala e taulima ai aphids i Kalina.

E mafai ona e taumafai e faʻaaoga lenei tali: 1 le ipu o le asu tapaa po o le fagu, 1 le ipu fafie, 1 tbsp. sipuni o le fasimoli vai, 1 tbsp. sipuni o le sinapi, e tatau ona e sasaa le 2-3 lita o le vai ma le vevela o + 70 ... + 80 ° C. Faʻamalosi mo le lua itula ma le aʻa. Ona aumaia lea o le vai i le 10 lita. O le pamu e tatau ona avea ma pito pito i lalo o le laupepa, faia le gaioiga faatolu i vaitau o le 6-8 aso.

Laʻau, manulele ma iniseti faasaga i aphids

Aphids ei ai fili masani - tamaʻitaʻi, mantis tatalo, puʻupuʻu, paʻu palapala, siaki. Alofa e 'ai i fualaau faisua ma manulele: manu iti, tits, linnet, suauu toto, robins. O le mea lea, mo le faamoemoe o le puipuia ma le pulea, e tatau ona tosina mai manulele i le togalaau ma le togalaau, e ala i le fausiaina mo i latou e fafaga, inu pusa, mea e taʻe ai. O iniseti e mafai ona togafitia i le totoina o laau latou te fiafia i ai, e pei o kāloti, pasili.

Na matou taʻu atu ia te oe e uiga i auala eseese o le taulimaina o aphids.. Faatasi ai ma i latou o le a mautinoa lava o mea ia e talafeagai mo oe ma au laau toto, ma fesoasoani ai i le taofia faʻasalaga aphids mai le saite. Ma le mea mulimuli, o nisi nei o fautuaga e faatatau i le faʻaaoga tatau o togafitiga faʻatoʻaga i luga o ituaiga laau eseese.

O le mea lea, o fualaau aina ma laau toto e togafitia faatolu: i le taimi o le vevela, pe a uma ona fuga ma 14 aso aʻo lei seleseleina. O fualaʻau e felafolafoaʻi aʻo lei tupu ma pe a uma le seleselega. O le gaioiga mulimuli o fualaau faisua e tatau ona faia i le masina ao le i piki fualaʻau.

Pe a faʻaaogaina mea e maua mai luga o pateta, tomato, tapaa, henbane, datura fualaau aina e le mafai ona 'aina pe a maeʻa ona faʻaleleia mo le isi 10 aso.