Fualaau aina

O le faifeʻau i luga o lau kesi o se poloka Tomatela Parata: faʻamatalaga o ituaiga ma mea e faʻaleleia ai.

"Fugalaau Parataiso" - o se ituaiga Rusia tulaga ese, e aofia i le laina "Miraberi Miracle." O le aiga o tamato e fusia faatasi lanu lanu piniki-lanu piniki o fualaau suamalie ma suamalie suamalie.

O le faasologa ua mauaina le tele o tipiloma ma faailoga, e alofagia e tagata tomai faapitoa, tagata fai faatoaga ma tagata e umia faatoaga tumaoti.

E mafai ona e iloa nisi mea e uiga i le eseesega, faatasi ai ma lona faʻamatalaga, faʻatupulaia uiga ma uiga i la tatou tusiga.

Tomato Raspberry Parataiso: faamatalaga eseese

Igoa tulagaFugalaau fugalaau
Faamatalaga lauteleMuamua matutua maualuga-gaosia o totoga o le augatupulaga muamua
FaʻatonuRusia
Toto90-95 aso
PepaTaamilosaga, faatasi ai ma le matauina o le lipine i le ala
LanuLiki lanu
Faatatauga o fuamati amata500-600 kalama
TalosagaFaleʻai
Tuʻu atu ituaigamaualuga
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

"Fugalaau Tomato Parata" - o se uluaʻi fua o le kiona-o le gaosiga o totoga o le augatupulaga muamua. O le togavao e le faʻapitoaina, i totonu o se fale lauʻeleʻele e mafai ona ola e oʻo i le 2 m, i totonu o le laufanua e sili atu ona faʻapipiʻi le laau. O le aofaiga o le lanumeamata lanumeamata e faʻalelei, o laulaau e lanumeamata, faigofie. Fua e kuka i tamai pulumu o le 3-5 fasi.

Tomato tetele, e mamafa le 500-600g. O le fomu e lapotopoto, faatasi ai ma le matauina o le lipine i le au. O le lanu o le paʻu ulaula-lanu piniki, o le paʻu mimiti paʻu e puipuia ai fua mai le momotu. O le aano o se mea malie, sugary, faʻafefete i le gutu. Fatu i le fua o sina fua.

O le maualuga o mea o suga ma masini vaigogo e maua ai tamato o se meli susulu-o le suamalie suamalie ma ni fua manino. O Tomatoes e lauiloa tele i tamaiti.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o lenei ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Fugalaau fugalaau500-600 kalama
Le afaina120-260 grams
Crystal30-140 kalama
Valentine80-90 kalama
O le baron150-200 kalama
Taliga i le kiona50-70 kalama
Tanya150-170 fua
F1 sili ona fiafia115-140 fua
Lyalafa130-160 fua
Nikola80-200 gm
Meli ma le suka400 kalama

Amataga ma le Faʻaaoga

Tomato Raspberry Parataiso F1 o se vaega o se faasologa o Miraberi Miracle, na atiina ae e tagata faifaatoaga Siberia. O le kulupu e fuafua mo le toto i luga o moega avanoa ma lalo o le ata.

O le togavao Greenhouse e fautuaina i itulagi ma le malulu o tau.

O fua o le seleselega ua lelei ona teuina, o fualaau lanumeamata e vave ona vave faʻavave i le vevela o le potu. O tamato o le tino ma le suamalie o ituaiga salamata. Latou te manaia fou, talafeagai mo le kukaina o soupasi, saula, palu pateta ma isi ipu. Mai tomato muamua e liua sua suamalie suamalie lanu piniki.

O tamato tetele e le fetaui mo le gaosiga atoa, ae e mafai ona e faia ituaiga eseese o tamato mai ia i latou: lecho, pasta, soupuni.

Faitau foi i la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua se seleselega tele i le malae vaʻaia? O le a le faʻaogaina o le tekinolosi o le totoina vave o ituaiga o meaʻai?

E i ai ni tamato i le taimi e tasi e maualuga le maua ma lelei le puipuiga?

Ata

Vaavaai i le ata: tamato fualaau aina mama

Malosiaga ma vaivaiga

O mea taua o le ituaiga e aofia ai:

  • maualuga le tofo o fua;
  • fua lelei;
  • tausia le lelei o tamato e seleseleina;
  • tetee i faʻamaʻi matua o tamato i totonu o greenhouses.

Faatasi ai ma vaivaiga o le eseese e tatau ona matauina:

  • lagona i le malulu;
  • maualuga manaoga i le taua o mea taumafa o le eleele.

Vaega o le tuputupu ae

Toto Tomatoes "Fugalaau Parataiso" ua fautuaina ina ia totoina fatu. O fatu ao leʻi luluina o loʻo faʻaaogaina i se mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe. Mo vaomatua o loʻo sauniuni le eleele mai le faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma le humus poʻo le peat.

Mo le totoina o fatu i le afa lona lua o Mati. E sili ona lelei le totoina i totonu o fala oona, lea e mafai ai ona e faia e aunoa ma le pikiina ae le afaina ai aʻa pe a siitia atu i se nofoaga tumau o le nofo ai. Mo le vave faʻafuaseʻi o le pine e manaʻomia ai le toʻamalie faʻalelei ma le vevela o 23-25 ​​tikeri. E faʻafefea ona togafitia fatu i le fale ao le i luluina, faitau lenei tusiga.

O fualaau e tuʻuina i luga o se malamalama susulu, faʻafeinu i le vai mafanafana mai se fagu moli pe faʻafeinu. Pe a 50 tamatamaʻi tamato, e faʻafefeteina, ave i fafo i le ea fou i aso uma mo ni nai itula.

Toto Tomatoes ua totoina i moega avanoa i le amataga o Iuni, e mafai ona latou siitia atu i le fale kiona i le 1-2 vaiaso muamua atu. O le palapala e tatau ona mafanafana atoatoa. O le moega e faʻamaʻaina ma le humus, o le totoga o loʻo totoina i totonu o pupu faatasi ai ma le fagu, faʻasusu i le eleele ma faʻafeinu i vai mafanafana.

Aʻo leʻi toe faʻavasegaina i le eleele, e faalua ona fafagaina falaʻau i le faʻapalaina o le suavai.

O ogalaau e tuu i se mamao e 60-70 cm mai le tasi. I le taimi lava e uma ai ona totōina, e faʻapipiʻi laau i lagolago. Faʻatonuga i le 1 'eleʻele ma le faʻaaogaina o auala i luga aʻe o le 3 suāsusu e fautuaina. I le taimi o le totoina o le vaitau, e fa taimi e fafagaina ai le fugalaau.

Faitau atili e uiga i le faʻamaʻiina mo tamato:

  • Phosphoric, organic, mineral.
  • Foliar, pe a totō, mo tipu.
  • Yever, iodine, boric acid, hydrogen peroxyide, selu.

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei o isi fatuga fou, tomato o le eseese o le Raspberry Parataiso e puipuia mai faamaʻi autu: Fusarium, Verticillus, mosaic tapaa. Mo le puipuia, o loʻo totoina laau i se vaivaiga vaivai o le potassium popo poʻo le phytosporin.

O le eleele aʻo lei totoina e mafai ona faʻamaligiina i se vaifofo suamalie o le copper sulphate. I le taimi o le afaina o le faamai, o tamato o loo togafitia lelei i fualaau omea..

O vailaau faʻavaomalo faʻapitoa poʻo togafitiga faʻasolosolo e fesoasoani i meaola iniseti: celandine decoction, water soapy, amonia.

Parakalafa Crimson o se filifiliga manaia mo faifaatoaga alofa. O totogo e manaʻomia le tausiga totoʻa, tali atu i le seleselega tele. O fua e suamalie, sili ona suamalie, e talafeagai mo se soifua maloloina lelei ma suʻesuʻega o le gaosiga.

VaitausagaLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AnastasiaBudenovkaPalemia
Fagu vineMaea le naturaFualaʻau
Meaalofa a le TupuPink roiDe Barao le Sili
Polokalama MalachiteCardinalDe barao
Pink heartTinamatuaYusupovskiy
CypressLeo TolstoyAltai
Toa lapisiDankoRocket