Laʻau

Lychnis: ituaiga, totoina ma tausi ile eleele

Lychnis o se laufanua lauiloa ma lau laʻau tele ma fugalaau fugalaau pupula. I tagata taatele latou te taʻua le taeao po o le pule. Faʻatasi i le aiga vavae. O le tufatufaina atu o le Europa i saute.

Faamatalaga o Lychnis

O se laau ua i ai se lanu mumu lanu mumu po o le fulufulu e tuu i lalo, e oo i le 40-100 cm.

E i ai sona aʻa malosi. O laulaau e umi, vaapiapi faataamilo i itu, e ese mai i totonu o le aʻa. Lanu - lanumeamata lanumeamata.

E muta le pito i lalo i se fua o fugalaau laiti mai le paʻepaʻe ma le mūmū (lanu piniki ma le lanu violē) e aoina i ulu poʻo talipupuni. Fugalaau e mafai ona toeitiiti atoa le masina. I totonu o le tasi ipu, e mafai ona ola le adonis mo le tusa ma le 5 tausaga.

Laisene a le Crown, chalcedony ma isi meaola

I le aotelega, e sili atu i le 30 ituaiga o le laisene na gaosia. E na o nisi oi latou e totoina i le togalaau:

VaʻaiFaʻamatalagaLeaFugalaau

Vaitaimi

ChalcedonyTaua. O le uʻamea e uumi, faʻasaʻo, tupu e oʻo i le 90 cm. O gutu malulu e le matautia.Faʻalautele, oval, tusi i le pito. Fausia i ni paga.O le aofaʻi o le taamilosaga e tusa ma le 9 cm. Lanu - lanu mumu poʻo le paʻepaʻe. E i ai taimi, e maitauina ai vaovao lanu piniki ma se mumu i le ogatotonu.

E tusa o se masina e amata ia Iuni.

FaʻamaloneLaʻau e oʻo i le 70-90 cm le maualuga.Oval, laʻititi siʻitia. Malamalama malamalama.Nofofua. Lanu - paʻepaʻe, piniki piniki, fugalaau.

O le faaiuga o Me - o le faaiuga o Setema.

KukushkinO le ogalaau e oʻo atu i le 80 cm. E fautuaina e toto i luga o auala, i autafa o le vai, i luga o le susu susu.Oval, faʻapuupuu.O le taamilosaga o le tumutumu e tusa ma le 4 cm, lanu piniki. O petals e vaevaeina i ni vaega se 4 e tautau ma felaʻiaʻi.

Me-Iuni.

AlpineO se laau totoga e maualuga lona maualuga e oʻo i le 20 cm. E faʻaaogaina e teuteu ai mauga mauga.Malamalama lanumeamata, faʻaloloa.Laʻau, piniki.

O le faaiuga o Me - o le amataga o Aukuso.

ViscariO se mūmū mūmū umi e oʻo i le 1 mita le maualuga. I le pito i luga o le ogalaau o se vaega faʻapipiʻi.E i ai foliga o se oval.Paʻu, lanu - lanumumu ma paʻepaʻe.

O le faaiuga o Me - o le amataga o Aukuso.

RosettaGrungy stalk, e oʻo i le 1 mita. O fatu a Rosetta e le tupu, ma o lenei ituaiga e le sili atu i le 2 tausaga.Faʻataʻititi, ufiufi i itu uma e lua i se paʻu pupuu.Fugalaau suamalie mapu.

Me-Iuni.

FaʻaiʻugaVaʻaiga taualoa 45 cm.Tele, fatu. Lanu - lanumeamata lanumeamata.Pistiform, lanu - lanu moli. Diamita - 5 cm. Petals e vaivai, vaneina.

O le faaiuga o Iuni - Aukuso.

FaʻatonuMaroon stalk, e oo atu i le 40 cm. Vaiaso Vesuvius e lauiloa.Faʻatele, lanumeamata-paʻamea.Tasi, o le lapoa e tusa ma le 2.7 cm. Lanu - lanu moli.

O le faaiuga o Iuni - ogatotonu o Aukuso.

JupiterO se laʻau vavalalata e oʻo i le 80 cm le maualuga o le pala. Manaomia le toe faafouina i le 4 tausaga.Faʻasalaga, malamalama lanumeamata.Malamalama lanu viole.

Le faaiuga o Me - Iuni.

SuluSulu 40-60 cm le maualuga.Oval, sina mea e faʻaloloa.

Scutellaria, e lata ile 5 cm. Lanu - lanu mumu.

Me-Iuni.

Lagaina o Lychnis

E fafagaina Lychnis i ni auala se tolu:

  • fatu;
  • toso;
  • vaevaega o le vao.

A o tuputupu ae mai fatu, ua totoina i le ogatotonu o le tautotogo, pe a vevela le ea i + 18 ... +20 ° С.

O mea totō e faʻapipiʻi tuusao ile eleele, ile loloto o le 1.5 cm. O le moega e ufiufi i se ata tifaga, ona totoina lea o fatu ile 2-3 vaiaso. I le faʻavaeina o le lautusi lona tolu, o loʻo totōina ai fualaʻau i nofoaga tumau. Fugalaau e faamoemoeina i le taumafanafana e sosoo ai. Mo ituaiga laau toto, e le talafeagai lenei auala.

O fatu e seleseleina mai fugalaau pe'ā faʻapouliuligia a latou pusa. Ua sasaaina i totonu o pusa pepa po o taga tapoleni, faamama i se potu malulu malulu. Latou te leiloa le germination mo le 4 tausaga.

I totonu o le itu i matu, o fatu e totoina mo laau toto. Ina ia faia lenei mea, i le faaiuga o Ianuari, o le totoina o mea mo le 3-4 vaiaso o loʻo tuʻuina i totonu o le pusaaisa mo le faʻamalosi. Ona sosoo ai lea ia Mati na latou totoina i pusa uumi ua faatumulia i eleele palapala. A uma ona lūlūina, o pusa na ufiufi i afifi, ae o loʻo faʻagasolo i aso uma.

O fatu e maua i le vevela o +20 ° C, o le meaʻai e susu sina. I le taumalulu, e faʻamalamalamaina laau toto i le filo. O le totoe o le tausiga o laau e le ese mai le lūlūina o fatu i luga o le togalaau.

Afai e filifilia le filifiliga ma le seleselega, o le gaioiga o se laau matua e seleseleina i le amataga o le taumafanafana, o le umi e tusa ma le 15 cm. O vaega o loʻo faʻasusu i le koala.

Ona faʻapipiʻi lea o le gaioiga i totonu o se mea mama, lea e masani ona susu. I le faaiuga o le taumafanafana, o le aʻa e faʻapipiʻi i le vavae. I le amataga o le autumn, ua totoina i se nofoaga tumau.

Pe a vaevaeina le vao, e tatau ona manatua o tausaga taʻitasi e tupu mai le aʻa o laau taʻitasi. I le faaiuga o le tautotogo, eli ai se togavao. Ma o se suo maa e vaeluaina, o vaega taʻitasi o le ai ai sona aʻa ma a itiiti ifo ma le 3-4 fatuga. Seʻi vagana ua mamago le rhizomes, tuʻu i le eleele ma faʻafeinu.

Fausiaina o laisa laisene i fafo

O le fugalaau e le lelei, ae o le totoina ma le tausiga i le eleele e manaomia ai le gauai faapitoa. E sili atu le tele ma le umi o le fugalaau e mafaufauina pe a totoina i totonu o se nofoaga lelei.

E mafai ona tuputupu aʻe Lychnis i luga o soʻo se eleele, ae o le a atiina ae lelei i luga o le eleele mama. Ona amata muamua lea o le fugalaau, ma o fugalaau o le a tele atu lapopoa.

Mo le totoina, o le tafa o ata e eli se pu 3 taimi le tele o le aʻa o le adonis.

Pe a totō i totonu o se lua ma le oneone, o le a faaopoopo se oneone. E ui lava o le adonis o se laau mama, o le suavai e afaina ai. O le mea lea, o le piliki e mumu pe faʻalautele le omea e tuʻuina i totonu o le lua 1 cm faʻamafanafana mo le alavai. O lenei mea e sili ona taua i le i ai o le eleele laufusi.

Kili se pu i luga o le bayonet o se suo. O le mamao i le va o le adonis e tatau ona tusa ma le 30 cm. O fualaau aina e faʻamalūlūina ma aveeseina mai le mea e totō ai meaʻai i le eleele. O sina superphosphate ua fefiloi ma le oneone ua sasaaina i totonu o le lua ma se paʻu.

Ona latou totoina lea o se fatu laau ma faatumu i le eleele, ma tuua ai le 5-6 cm i le pito. Toto le eleele faataamilo i fatuga ma alofilima. O le laau o loʻo faʻasusu i le pito faʻatasi ma se laʻau o le vaimasi poʻo le paʻu paʻu o laau o le lau.

Tausia ma luga o laei

O fugalaau a Adonis e mafai ona tupu aʻe i lalo o le paolo, ae mo le tele o fugālaau latou te manaʻomia se vaega o le la. Naʻo le laisene lichen e sili atu le atinaʻe i le paolo ma i totonu o le paolo.

Vai le fale i vaiaso taʻitasi, ma le lamala - i aso uma 3. O laau e susulu i aso uma. Faaaoga na o le vai mafanafana ma lelei.

Afai o le eleele e lafulemu, faia le faʻatoʻa faʻatoʻaina Agricola ma le faʻaopoopoga o le superphosphate. E faʻaaogaina i le 2-4 taimi i le taimi o le taumafanafana. Afai e le lelei le fanua, ona tatau lea ona fafagaina i masina uma.

E vavae ese vao i lalo o le vao ma faʻasaʻo le pito i lalo. Ina ia tausia le laisene e fufuluina, ua aveeseina ai mea leaga. I le mea e teuteuina ai, o le a tulaʻi mai ai ni limite fou. I le taufaaiuiuga o le autumn, pe a oʻo le pogisa ma lau paʻu ma pogisa, latou te tipi uma le ala.

E mafai e le laau ona faʻafeiloaʻi le kiona e aunoa ma se fale. Ae mo se taumalulu sili atu ona lelei, o loʻo fufuluina i latou i lau o le lauʻeleʻele po o lala faʻamaʻi. O ituaiga o Terry e tatau ona ufiufi. Afai e itiiti le kiona, ona ufiufi uma ai lea o talavou.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o Lychnis

O le fugalaau e teteʻe i osofaiga o iniseti ma faʻamaʻi, ae afai e le lelei le tulimatai, e mafai ona suia le aʻa. O lapisi ma afifi e aliali i luga o lau. Mo le puipuiga, ua faʻaitiitia le Campion, o loʻo pulea le puleaina o le vai, ma o togafitiga o togafitiga e togafitia.

Faatasi ai ma meaola faalafua e masani ai, e vavae ese se laumei. E 'ai e ia le sua o le fugalaau ma taʻitaʻia ai i lona mafanafana. Mo le faʻaaogaina o iniseti.

O tagata fugalaau fugalaau e togafitia meaola faalafua, e pei o ticks, leafworms ma aphids, faaaoga se teuteuga o laula tapaa po o tomato. E i ai sina vaifofo matagofie e faaopoopo i le fofo ina ia vave ona saoasaoa.

Le faʻaaogaina o le tele o le eleele

O fugalaau matagofie o cherries o le a avea o se teuteuga o soo se togalaau, e aunoa ma se mafuaʻaga o lona igoa ua faaliliuina mai le upu Eleni o lona uiga o le "moli", ae ui i lea, e aoga le usitaia o fautuaga:

  1. E tele ituaiga o adonis na totō i le puipui. I tafatafa o auala - o loʻo faʻamamaina i lalo ile 50 cm le maualuga.
  2. E tele laau e tatau ona totō i luga o auvai.
  3. O ituaiga fugalaau fugalaau o le a foliga matagofie i luga o mauga mauga, mixborders ma rockeries.
  4. Lychnis aoga mai le vaiaai ma nyvyanik, primrose, logo.
  5. O se fugalaau fugalaau mai ituaiga eseese ma ese lanu o adonis foliga foliga lanu.
  6. Ua totoina le laau e le gata i le togalaau, ae faapea foi i totonu o le potu, i totonu o se fagu fugalaau. I masina o le mafanafana, ua siitia atu o ia i le auala, ma toe foi atu i le nofoaga.

O le adonis, e ui lava e laitiiti, ae o fugalaau matagofie. Ma le tausiga lelei, latou te teuteuina le togalaau mo le itiiti ifo i le masina.