Laʻau

Nuances o le totoina o fatu nasturtium

I lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe le auala e tupu ai le nasturtium mai fatu ma le taimi e totō ai i luga o fatu. Ae muamua, o ni nai upu e uiga i le laau lava ia.

O le Nasturtium o se laufanua lalelei matagofie, e masani ona tuputupu ae e pei o le tausaga. E tusa ma le 90 ituaiga o fugalaau na fafagaina; e i ai laau pupuvao mai le 25 i le 50 cm le maualuga ma le matagofie o ituaiga eseese; o le lianas e tupu i le 3.5-4 mita. 5-petal fugalaau e pei o se pulou umi e oʻo i le vaiaso.

Eseesega ma lanu samasama, moli, samasama, mumu, samasama-lanumumu, moli-samasama samasama ua fafagaina. O taʻavale po o fueli e foliga tino teuteu, o nasturtiums e faʻaaogaina i le togalaau ma le faʻasologa o laufanua.

Tuputupuina Nasturtium mai Seeds

O le luluina o fatu o loʻo faia i totonu o le eleele faʻasaina po o fualaau. Nasturtium po o capuchin fuga 7-8 vaiaso talu ona totoina, fiafia i le tele o fugalaau. Folatila filifilia le ituaiga o le totoina o laau e fuafua i tulaga tau fesuiaiga o le itulagi.

Pusa o fatu o nasturtium e tele, e faigofie ona toto i le mamao manaomia. Latou te ola mai le 4 i le 10 aso. O aʻa o capuchins e matua maaleale ma vaivai, o le totogo e le fiafia i taimi e gaoioi ai. Latou te galu ma le faaeteete. Pe a faʻavasegaina, e taua le aua nei faʻaleagaina le pito, o lenei mea e sili ona moni mo ituaiga meaola.

Nasturtium taimi e totoina ai e le itulagi

Pe a totoina, usitai i tuutuuga o le toe faafoi o fulufulu toe faafoi.

Igoa o le ItumaloLauina o fatu mo laau totoLauina o fatu ile laufanua
Aʻau o le vevela o le tau, subtropicsO numera mulimuli o Mati-amataga o Aperila.Me o le masina.
Moscow, itulagi tutotonu o RusiaO le faaiuga o Aperila o le vaiaso muamua o Me.Aso mulimuli o Me.
Faʻataʻitaʻiga o Siberia, UralO le sefulu tausaga o Me.O le vaiaso lona lua o Iuni, pe a pasia le malulu.

Mo le tuputupu aʻe o capuchins i luga o matagi mata, balconies, luluina amata ile lua tausaga o Mati.

Kalena masina 2019

O le toʻatele o loʻo taʻitaʻia e le kalena o le masina, e fautuaina e lulu fatu ma totō fualaau aina i luga o aso lelei mo togalaau faʻatoʻaga i le 2019, aso le lelei o loʻo faʻaalia i puipui:

  • Mati 10, 12, 15 (e le mafai mai le 21 i le 31);
  • Aperila 7, 11, 18 (le manaʻomia mai le 1 i le 5, mai le 20 i le 30);
  • Me 9, 10, 15, 17 (e le fautuaina mai le 1 i le 5, mai le 19 i le 31).

Tuputupuina o vine o le nasturtium

O le faʻaaogaina o tekinolosi o le gaosiga o le capuchin e faigofie, o le lumanaʻi i le lumanaʻi e tele lava ina fuafua i le lelei o le totō. E tatau ona i ai se aʻa malosi, o se mea malosi. Mo se taimi umi, o le a maʻi umi le laau toto, o le a tolopoina seʻi oʻo i le vaiaso. Mo vaʻaiga, ua saunia se paluga eleele mai eleele vaʻavaʻa, oneone, peʻa i le ratio 1: 1. E mafai ona e faʻatau mea uma poʻo le tomato. Mo le puipuiga, e faʻamaligi le eleele ile vaifofo ole manganese.

Saunia o fatu mo le lulu

O fua na aoina e tutoʻatasi ua muamua faʻatulagaina, faʻatau atu ua sauni mo le totoina. O nisi tagata latou te fiafia e faʻamaʻaina i latou i luga o se ie susū, ao isi e tapunia i totonu o se palapala susu. Mo le faʻapalapalaina, o le meaʻai fatu ua faʻafefeteina i se vailauga piniki o le manganese poʻo le vao (3 lepu'puʻu ua ave i le lita o le vai). E mafai ona e uuina fatu mo le 2-3 itula i mea e faʻaleleia ai meaola e saunia i le fale:

  • Aloe poʻo le Kalanchoe sua suamalie e faʻafefeteina i le 5 volumes of water, o loʻo tipiina muamua laulaʻau i le pusaaisa mo le vaiaso;
  • o se sipuniti o le meli o loʻo faʻasese i totonu o se ipu vai vevela, o elemene elemene, amino acids o loʻo i totonu o le fofo o loʻo faʻafefe i totonu o le paʻu.

Filifiliga ma sauniuniga o koneteina mo le lulu

Nasturtiums ua totoina i totonu o fualaau oona, pusa o vai (humus compressed) po o ipu; mo le faapaleina o fale, potopoto tetele, pusa po o fugalaau e faaaoga. E lua fatu e totōina i totō taʻitasi e totō ai fatu mo le faʻamaoniga. Mo le teuina o mea e toto ai, o laumei fuamoa e faʻaaogaina. O taʻaloga e tumu i le faʻafefiloi palapala. A maeʻa ona tulaʻi mai, e ave le paluga ma se sipuni, faʻafeiloaʻi atu i se isi atigi pusa.

E faigofie le faʻaaogaina o ipu pepa: o nusipepa tuai ua gaugau i luga o le 4 laulau, o se fagu o le fuainumera e manaʻomia o loʻo afifiina i le mea na tupu. O le pito pito i luga o le pepa e faʻamauina i se kilipa pepa, e faʻapipiʻiina i totonu o se pusa maualuga o loʻo pipiʻi le tasi i le isi, ma ua maeʻa ona tumu i le faʻafefiloi palapala.

O nisi faʻamatalaga aoga:

  • pe a faʻaaoga fualaau po o meaola-vai, e leʻi faʻafefeteina i le vai, e le aveeseina le manoa faʻamalosi, e pala le palapala i totonu o le 2-3 itula;
  • aʻo leʻi totoina, ua faʻamaligiina katuni fua i vai inu, ona mamago ai lea, ua faʻamamā lelei pusa palasitika;
  • E fautuaina le tuʻuina o alavai i le pito i lalo o pusa paʻu ma ipu pepa ina ia le faʻavaivai le vai.

Fatuina mo fualaau

O le totoina o fugalaau i luga o le faapaologa, i le loggia, o nasturtiums e vave totoina i totonu o pusa o le a latou i ai i le taimi o le tuputupu ae.

Mo le totoina i le avanoa avanoa e ave ai ni fagu laiti po o ni meaʻai. I nofoaga taʻitasi e toʻalua toʻulu poʻo se tasi na totogo fatu, lea sa i totonu o se faʻalauiloa tuputupu aʻe. I pepa, e fautuaina e totoina fatu e 2. E loloto ile 2-3 cm ile loloto ile eleele ile eleele, e faʻamamaina le eleele mai le suʻeina poo le faʻavela ile fana. O ia ituaiga vai e le faaleagaina ai le palapala, o mea toto e tumau pea i totonu. Tuu i totonu o se koneteina tele.

A totoina laau i totonu o pusa lapoa, ona faʻaaogaina lea o pepa pepa, latou te le faatagaina aʻa ina ia faʻafefiloi i le taimi o le totoina o fatu. Mo le totoina o laau toto, filifili le itu lalelei o le fale.

Togalaau Tausi

I le lua vaiaso muamua, e manaʻomia e le vevela le vevela, faʻapipiʻi mea e tuʻuina i luga o pupuni faamalama, pe afai e le maualalo le vevela i le +22 ° C. A mavae le lua vaiaso, amata amata ona fetuunai le nasturtium i tulaga o latitudes mama, faʻaititia le vevela i + 18 ° C.

O le Nasturtium e faʻamalamalamaina ina ia le faʻaosooso tele, i le pogisa, faʻalautele le la i 12-15 itula. E tatau ona tuʻuina atu faʻainu vai masani, i aso uma e tolu. I le afiafi, o pulupulu e liliuina i le vaiaso.

E faigofie le totoina o laau ile pallets: e sasaa ifo le vai i totonu ina ia oʻo saʻo atu i aʻa. Ua aveeseina isi totogo pe a maeʻa le vaiaso o le tuputupu ae, ma tuua ai le sili ona malosi o fana i totonu o ipu taitasi po o papa. O le faʻaleleia o le tuputupu ae i le vai mo le faʻaleleia o vai e faʻaopoopo ai faʻamaʻi lautele mo fugalaau o le fale, ave, o le tau manaʻomia. E sili atu ma le tasi i le vaiaso le faia o laei.

Totoina o fatu i le eleele

Afai o le a amata ona totogo laau, ma e faaauau pea le mata, e ave ona fagu i fale le tumau, lea e sili atu ona mālū nai lo le fale. O le faʻaleleia o le nasturtium i luga o le eleele avanoa e faia i le maeʻa o po mafanafana, pe a lelalo ifo le vevela i le +8 ° C.

E le afaina le aʻa i le taimi o le felauaiga. O se paʻu po o se fagu pepa e vaʻaia e aunoa ma le faaleagaina o le compost.

E lua mita le loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile loloto ile 2-3 cm le loloto nai lo mea e totō ai fatu, e mafai ona fufuluina laau i le lau ile lau muamua, o aʻa faaopoopo e maua mai i le laau. O le mamao i le va o vao e mai i le 20 i le 50 cm, e fuafua i le eseese o le nasturtium. Fesuisuiai vave ona fetuunaʻi i tulaga fou. Mai le vevela o le la latou te ufitia ai i le tolu aso muamua. O le palapala ile lua ole tau e fautuaina ina ia faʻamaligiina i se vaifofo o le manganese poʻo le phytosporin. O le puipuia lea o maʻi faʻaleagaina. E faʻamalieina lelei laufanua ile vai mafanafana.

Totoina o fatu nasturtium i luga o le eleele

O le tele o fai togalaau latou te mafaufau i le nasturtium o se teuteuga o togalaau togalaau. O fatu e totoina i tafatafa o le vave fuga o le bulbous ma le vao vao, faatasi ai ma le va o le 30-40 cm. Faatasi ai ma lenei totoga, o le a le faalavelaveina ai le nasturtium i le taffodils, irises.

E fautuaina togalaau ina ia vave totoina i le eleele, e le tatau ona faʻaalu se taimi ma se taumafaiga i le totoina o fatu.

Le lelei ma le le lelei o le lūlūina o fatu nasturtium i le lauʻeleʻele avanoa

Laʻau totō ola lelei i le eleele e tumu i le vai faʻafefe, faʻafeiloaʻi faigofie atu ile malulu o po, ma e le o mamafa.

Fausia fale i le po, e mafai ona e puipuia i latou mai pulu faʻafoʻi. O se faʻatoʻaga lelei o le totoina o fatu pusa i pusa le tumau, ma ufiufi meafaitino po o ata e toso i luga o fao. Le aoga o le tulaueleele i nofoaga tatala:

  • I nofoaga lamatia, e mafai ona feoti fualaʻau mai sina gutu malulu.
  • Faatasi ai ma se aofaiga tele o timuga, o aʻa talavou e mafai ona pala, o le a amata ona fuga mulimuli le laau.
  • E manaʻomia e tamaʻi vine le suavai mama, e le mafai i taimi uma ona faia ni tulaga lelei mo le totogo i luga o le fasi fanua.

O tagata taʻitasi taitoatasi e filifili pe faapefea ona toto le nasturtium, e tele mea e faalagolago i uiga o fesuiaiga o le itulagi, o le tuufaatasiga o le eleele.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le lūlūina o fatu ile laufanua

E fiafia Nasturtium i fugalaau i gutu malulu. Mo le totogo o le autumn, ua totōina ile eleele. O le laasaga taʻitasi i le laasaga e pei o lenei:

  1. I luga o se moega pe fuga, ua lelei le matala o le eleele, fugalaau ma paluga faʻasamaʻi ua faʻapipiʻi i le oneone vaivai, ua faaopoopo le oneone i eleele mamafa.
  2. O fagu po o pu e faia i se mamao o le 20-30 cm 3 cm le loloto, totoga totō e sasaʻe i vai. E eseese mea e totoina e le tasi i le isi, o ituaiga vao e totoina ese.
  3. O laina i le laina e faataatia i se mamao e 10 cm, e lua pusa fatu e lafo i totonu o pu taitasi.
    O le totōina o lua e ufiufi i eleele palapala poʻo humus.
  4. Ua faʻamaligiina eleele, faʻapipiʻi i se ata tifaga. E tatau ona faʻamautinoa e le televave le totoina o laau, o le mafanafana lelei e +25 ° C.
  5. A maeʻa aso e 4, ona aveeseina lea o le ata, toto le vai, tatala, aemaise pe a fai o le palapala o le ele. I le po, e fautuaina e faʻafefiloi mea totino ma mea e ufiufi. I aso malulu e mafai ona tuʻuina i le aso.
  6. Lanu i totonu o le lauʻeleʻele e aliali mai i le mavae ai o ni nai vaiaso, o le amataga muamua - i le mavae ai o le 40-45 aso.

Na fautuaina e Mr. Dachnik: metotia o le totoina o fatu nasturtium mo laau

I le faaopoopo atu i le auala masani o le totōina o fatu mo fatu, o loʻo i ai isi mea e tamaoaiga ma faigofie. O le soina ma le totoina o le nasturtium i le sawdust ua faatelevaveina ai le tulaʻi mai o laau toto.

Faʻamasinoga i laufanua

E pei o le totoina o le faʻafefiloi e faʻaoga ai le sawdust o tree deciduous. I le conifers, o se mea maualuga resin content.

Ua maeʻa maeʻa, faʻagavaʻa. Ona susu ile vai. Mo le fale e totoina ai fatu, e faigofie ona faʻaaoga pusa paʻu o loʻo faʻamaligiina i totonu o fale pisi. Latou te taofiofia le susu, ua pasi le auala e faʻamamā ai.

E sasaa i luga vailaʻau i vai inu, ia fufula. E le tatau ona e sasaa tele vai; o le totoina o le totoina e tatau ona taʻe. E sasaaina i totonu o se atigipusa ma le mafiafia e le sili atu ma le 3.5 cm. E tatau ona tumau ia itu i le 5 cm. E lava lea mo fatu nasturtium. Latou te le muaʻi faʻamalulu muamua, faʻapipiʻi i luga o le vaimasi mago ile mamao ile 4 i le 6 cm. Faʻavaa ile pusa senitimita. A maeʻa lena, ona fufusiina lea o le koneteina i se ata tifaga ma faʻamamaina i se nofoaga mafanafana mo le 4-5 aso - fatuina ai tulaga tau vevela. Le malamalama o le la e le manaomia mo fatu, e ola lelei i se mea pogisa. Faʻamaumauga autū: maualuga ma le vevela. I lalo o ia tulaga, o le totoina o toto e tupu mai i luga o le lima i totonu ole lima aso. Ua aveese le ata tifaga, ua mamago pamu, ua siitia atu i se nofoaga matagofie. A maeʻa ona oʻo mai le laʻau lona tolu, latou te leʻi faʻaogaina aʻa, ua tuʻuina atu i totonu o fagu ma le eleele. E vave vave ona fetuʻunaʻi le laau talavou i tulaga fou. I le vao vao, e le faaleagaina le aʻa, e faigofie ona aveeseina.

Laupapa i le "sulu"

Mo le fuga o fatu lapopoa e masani ona faʻaaogaina se ata eletise eleelea ma pepa paolo. O le a ave se 10 cm le lautele, o le umi o le totoina o le "selu" e faalagolago ile numera o fatu. E tatau ona tuʻuina se fasi pepa 3-layer i le ata (e mafai ona e ave solo solo). Mo le susu, o loʻo faʻaaogaina se fofo, e na o le 3 laulaʻau e faʻaopopo i le lita o le vai, e tatau ona maualalo le faʻamasinoga. I le taamilosaga atoa, o ese atu mai le faatausiusiuga o le 1, 5 cm, o pusa fatu pipi o le nasturtium ua faataatia i se mamao o le 4-5 cm. E tatau ona tuua le 15 cm avanoa avanoa i le pito o le fasi pepa. E tumau pea le liua malie o le fasipepa ina ia leai ni fatuga o fatu. O le lisi o le lisi o loʻo tuʻuina i se paʻu poʻo se filo. O le "mumu" ua maeʻa ona faapipiiina i totonu o se pusa e iai sina vai. Ona tuʻuina lea o nei mea uma i totonu o se afifi e fatu ai le "tropics". A maeʻa ona foliga mai o le lanumeamata, ona aveeseina lea o le ata, e totogo totogo i se mea manaia. O se totogo ma le 3 laulaau ua totoina i totonu o se pusa tumau. A maeʻa le faʻaaogaina o le "selu" e le manaʻomia ona vaeluaina fatu, o aʻa uma lava e tumau pea.