Laʻau

Digitalis: Totoina ma Tausiga

O Digitalis o se tagata faʻapitoa i North Africa ma West Asia. O le laau e mafua lona igoa i foliga o fugalaau e tutusa lelei lava ma le gaogao, ae o se mea masani o le telefoni feaveaʻi. E tusa ma le 35 ituaiga o laau. E faʻaaogaina mo ni mea teuteu, i le mamanu o le laufanua. E masani ona tupu aʻe e faifaatoaga o se ituaiga o meaola taʻitasi. E mafai ona faʻaaoga e avea o se vailaʻau, ae i luga o le maualuga o mea oona ma matautia.

E tatau ona faʻalogo i lenei mea pe a totoina, aemaise lava pe a mafai ona iai tamaiti i le togalaau.

Faʻamatalaga ma foliga o numera

O fua o se laau laʻau e lauiloa mo lo latou gaogao, e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. O le faʻalauiloa e le o se auala faʻalautele, ao le o le petiole lau, o le oval, o loʻo tuʻuina i totonu o se roetette. O lanu lanu lanumeamata lanumoana e maua ai le toomaga, tupu e oʻo i le 30 cm le umi, ma oʻo atu i le 10 cm le lautele. O le ata lafoia o loʻo ufitia i le faaputuga, o le lau e susulu ma felafolafoaʻi luga. I le foliga mai, o le numera e pei o se vao. I le natura, e mafai ona maua le numera i vaomatua, fiafiaga ma vaomatua, i totonu o isi vao.

I le tau vevela o numera, o foliga mai e tele-fuga e foliga mai o se pulumu, e faia i fugalaau e pei o logo.

O ata e mai le lanumumu i le paepae, ma samasama foi e maua. O nisi taimi e teuteuina le pharynx i taga. O fatu laʻititi e tupu mai pe a uma ona faʻamalosi. O le tasi laau e aumai ai le 2 miliona fatu, ma o latou germination e oʻo atu i le 3 tausaga.

Purple, kurpnotsvetkovaya ma isi meaola ma ituaiga o mamanu

E ui lava i le tele o ituaiga ituaiga o mamanu, ae na o le 4 ituaiga o loo taatele i le ogatotonu.

Rusty

O lenei meaola e oʻo atu i le maualuga o le 120 cm ma ua ufiufi i laʻau lauolaola. O ona aʻafiaga mai le logo e oʻo i le 15 cm le uumi ma avea ai se galu e latalata i le pito. O le ipu e pei o se orchid, e masani lava e le sili atu i le 4 cm. Fuga e tupu i masina o le taumafanafana. O petasama samasama ei ai se mamanu piniki, ma o le pharynx o se mea auro i totonu. O le vaaiga e sili ona taua mo ona uiga teuteu.

Lila (lanu viole)

O le vaomatua o loʻo faʻatusalia mai i luga o fatulaʻau, e le sili atu i lo le 1.5 mita. E i ai le pubescence o tipu i le pito i lalo o le laulaau. I le amataga o le taumafanafana, e masani lava ona fuga mai fulafula i le foliga o se pulumu, e le o se mea tutusa, e faia e fugalaau e le sili atu i le 13 cm i le tasi. O lanu eseese o lanu e fetogia i lanu uliuli. O nei meaola na sau mai Europa i Sisifo, ma o loʻo totō lelei le laau. E tele ituaiga o meaola, e pei o: lanu, lapopoʻa-fuga ma gloxinidae.

O le inflorescence e maua uma le unilateral ma le pyramidal. O le tele o ituaiga tagata e olaola:

  1. Alba O petals e paʻepaʻe, e mafai ona ufiufi i togitogi pogisa.
  2. Mirabelle. E faʻafeiloaʻi faʻaulu, pipi piniki.
  3. Excelsior. O lenei totoga e oʻo atu i le maualuga o le 1.8 m. E taua tele ona o ona fugālaau e fausia ai se sosoʻo.
  4. Peloric. Fugalaau o lenei ituaiga e sili ona telē i totonu o ituaiga eseese uma, o loʻo i luga o le peduncle e oʻo i le 1.8 mita le maualuga.

Laʻau tele

E oʻo atu i le 1.2 m le maualuga, e pei o se vao mo ona foliga. O faʻamau o loʻo i ai se vevela malosi. O laupepa e faʻalauteleina i se pito mata, e oʻo i le 25 cm le umi ma oʻo atu i le 7 cm le lautele.

I le masina o Iuni, e mafai ona e matamata i le pulupulu e tatala i le pito i luga o le aʻa, e sosolo i fugalaau laiti. E maua i lanu samasama, ma le pito i fafo e ufitia i le pubescence. Corolla i le pito ua vaevaeina i ni peti e 5. E maua i Europa i Sisifo, Rusia ma Iukureini.

Woolly

O se tamaʻi laʻitiiti e oʻo i le 80 cm le maualuga. Laititi-faʻafetaui, pe a faʻatusatusa i isi ituaiga. O laulaau lanu meamata e aoina i totonu o se eletise eletise maualalo ifo mai luga o le palapala. I luga o le itu pogisa o loʻo latou vaʻaia e ala. I le ogatotonu o le taumafanafana, o se pulumu e ufiufi lua ipu ua tatala, e masani ona foliga tutusa ma le foliga o se pyramid. O le fugalaau e paʻepaʻe, ma ao alu ese mai le pito, e ufiufi i se lanu enaena e faia e vein. Faatasi ai ma le tele o ituaiga ma hybrids, o mea nei e sili ona taatele:

  1. Taputa. O logo i luga o le pulumu e tetele, piniki ma ulaula;
  2. Merton. Fugalaau vave totō, lea e mafai ona matauina i le amataga o le tautotogo, o fugalaau e lanu piniki.

E fuga mai ia Iulai, ma o le umi o le fugalaau e le silia le 2 masina. O loʻo i ai ni vailaʻau faʻapitoa. E tupu i vivo tele i Moldova.

Digitalis Growing from Seeds

O le auala faigofie, lea e aofia ai le tele o laasaga, e itiiti ifo i le vevela o le vegetative i na o le saoasaoa.

Fatuina mo fualaau

O le luluina o fatu e faia i le amataga o le tautotogo ma e tatau ona aofia ai mea nei:

  1. Lave i totonu o le vai, lea e manaʻomia ona suia i le 6 itula, ao le taimi atoa e le sili atu ile 1 vaiaso;
  2. Totoina o fatu i luga o le eleele ua saunia;
  3. Fafasi i sina oneone;
  4. Faʻaleleia faʻatasi ma se tuputupu ae faʻaleleia;
  5. Ufiufi le fagu i le polyethylene poʻo le tioata;

A maea lea, e tatau ona tuʻuina mo le 2 vaiaso i se pogisa, mafanafana.

Tuputupuina o laau

I le numera, o fua muamua e foliga mai ua tuai, pe a uma ona faia le 2-3 laulaau, e tatau ona tafe le laau. O le gafatia e le o se mea e sili ona manaʻomia - o se ipu o le a talafeagai mo mea eseese poʻo se pusa masani. Pe a totoina faatasi, e aoga le faatumauina o se va i le va o le 10 cm. O fualaau e le lelei, e lava le suavai pe a manaʻomia, vaʻaia ma le faʻaeteete le palapala, puipui faʻataʻitaʻi ma faatulaga fetuʻasaga faʻasalalau. 2 vaiaso ao le i totoina i eleele tatala, e tatau ona faia le faiga o le faʻamalosi, lea o loʻo faia e pei ona taʻua i lalo:

  • E tatau ona e ave le laau i le faapaologa mo le 5 minute, pe a leai e leai se taula, ma e vevela le tau;
  • Toe fai le faiga i aso uma, ma faasolosolo malie le faateleina o le umi o numera i le ea fou.

O le totōina i le togalaau e mafai ona faʻatinoina pe a uma ona faʻaalu lelei le fale ile aso atoa i tulaga i fafo.

Lauina o fatu ile laufanua

I le taimi atoa o le tautotogo, e mafai ona totoina le numera i eleele matala, ae e sili ona lelei le faia o lenei mea muamua.

Muamua e tatau ona saunia lelei le palapala: e tatau ona e totoina ma le faʻaeteete, faʻavae ma tuʻuina atu ia lava se taimi mo le toe faʻaititia o le eleele.

A lūlūina, e tatau ona matau se mamao o le 30 cm i le va o laina, ao le loloto o le faʻapipiʻi e le sili atu i le 2 cm.

Fafasi le fatu ua totō ma se vaega itiiti o le eleele. I le malulu o le tau, ua faʻatagaina e ufiufi fualaau i le lutrasil. O le va o le va o le laau i le laina e tasi e 10 cm.

Aso o le totoina o fatu i le eleele

O toto laau e totoina i le tautotogo o le tautotogo - i le amataga o le taumafanafana, e taulai atu i le kalena o le masina. E faʻatagaina i le taimi muamua, ae e aoga le mafaufau o le a le mafai e se agaifanua talavou ona ola i gutu toe faafoi. E tatau ona lelei le mafanafana o le eleele, ma ia le itiiti ifo ma le 5 laulaʻau e tatau ona ola i luga o fualaau.

O Digitalis e tatau ona lūlūina i se nofoaga matala ma malamalama lelei, ae ui i lea, e mafai ona fesuisuiai fugalaau masani i totonu o le paolo. O vaega e tu latalata ane i laau toto e le talafeagai, talu ai o le eleele o loʻo siomia ai ia togalaau e sili atu le susu i le tafe vai. I ia tulaga, o le a le oti le numera, ae o le a le toe tupu.

Telefoni feaveai o le faʻafanua

Manaoga o le eleele:

  • Friability;
  • Meaʻai
  • Vaʻaia le vai, o lona uiga, e leai se mea e faʻaleagaina ai le susu.

O le veleina ma le eliina e masani lava ona faia, ma i le loloto e le itiiti ifo i le 30 cm. A maeʻa, ona faʻamaʻaina lea o le palapala ma le faapalaga i le fua faatatau o le 5 kilokalama i le 1 m2.

Pe a faʻavasegaina, e le mafai ona e faʻaumatia le eletise o le laau, ona o aʻa e matua leaga lava. A uma ona totō, ia mautinoa e faʻamaonia le palapala ma faʻafefeteina tele. Aua nei faatali mo le fuga i le tausaga muamua o le tuputupu ae, lea o le a na ona fausia ai e le laau se rosette.

Vaʻavaʻai fafo i fafo

O le laau e manaʻomia le faʻamamaina i le vaitau matutu. A maeʻaeʻa uma, faʻamalosolo ma le faʻaeteete le palapala ina ia le faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le poloka o le poloka. E le sili atu i le 2 taimi e tatau ona fafagaina i le faʻamalaina o le minerale, e faʻaaogaina ma faʻamafa. Mo le faaleleia o mea teuteu, e tatau ai ona vavae ese mea leaga ua uma ona totogo, faapea foi ma le magumagu.

Digitalis pe a uma ona fuga

O le totoina lelei ma le tausiga o faʻamautinoa le lelei o le tuputupu ae o fuainumera ma le vave vaomatua, ae peitai, pe a uma lea, e le tatau ona e le amanaiaina le tausiga o tagata.

Ona o le tulaga maualuga o le aʻa, o loo i ai se maualuga maualuga o le vaeluaina o le aʻa. Ina ia aloese mai lenei mea, aemaise lava i le taimi o le tautoulu, e tatau ona fufuluina le numera i se vaega laitiiti o palapala.

Ole tele o ituaiga eseese e lauiloa mo lo latou tetee i le maualalo o le vevela, peitaʻi, afai e pau sina kiona i le taumalulu, e ono lamatia le fale. O le a le sili atu le manaia le faatumuina o le pusa ma le sawdust poʻo le laʻau. Faʻasaoina mo le taumalulu e faapitoa le taua mo matini talavou.

E mafai ona aoina fatu pe a maeʻa le tumu o paluga o fatu, lea e tatau ona aveeseina ae leʻi amata ona malepe. Muamua, e tatau ona faʻamago fatu i totonu o se potu lelei, ona tuʻuina atu lea i le teuina i taga pepa ma tuʻu i se mea pogisa, mago.

Faʻalauteleina o le numera vegetis

O ia gaioiga e faia i le faʻaaogaina o auala masani. Muamua e tatau ona e faʻaumatia ia pulumu ua uma ona mou atu ma faʻamamaina, ae e le mafai ona e paʻi atu i mea eleelea - e aoga mo le aoina o fatu. 3 vaiaso pe a mavae lenei, i le pito i lalo o laau toto, o le a totogo aʻa. O aʻa taʻitasi o le a maua mai ai laupepa 7-8, lea e tatau ona vaʻaia lelei ma faʻavasegaina. O le a tupu malosi le vaovao seia oʻo i le tautoulu ma o le a mafai ona tatalia le taumalulu o le a sau. O le laau talavou o le a maua ni paʻu ma o le a fuga mai nai lo le vaitau e sosoo ai.

Maʻi ma faʻamaʻi

Powdery Mildew O le silo e salalau i le maualuga le saoasaoa i luga o le ea, faapea foʻi ma le vai e faʻavaivai ma auala atu i meafaigaluega. O le laau ua aafia ua samasama, ua maanuminumi ma ua mate. I faailoga muamua o le maʻi, e tatau ona e faʻateʻa ese vaega na aafia, ona togafitia loa lea i le numera fungicide. Afai e leʻi faʻaitiitia le faʻamaʻi i le amataga, ona sosoo ai lea ma isi laasaga mulimuli ane, ua le mafai ona lavea le fale.

Laʻu aʻa. O se tagata numera e aafia i lenei maʻi e tatau ona faʻaumatia ina ia taofia le salalau atili. Ona tatau ai lea ona togafitia le nofoaga lea na tupu ai le laau mamaʻi ma se pese.

Lanu mata. E tupu i luga o laʻau ma faʻapipiʻi ona o se gaioiga o le gaioiga o faʻafitauli eseese. O se faailoga lenei o le maliu o le nofoaga ua afaina. O le faʻamaʻi e aʻafia uma ai talavou ma matutua matutua. O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le paʻu vave o laʻau, o latou faʻamago ma faʻaleagaina; vaivai le puipuiga o le numera.

Iniseti pests. O le laau e ono aʻafia i osofaʻiga o ituaiga eseese o aphids, o loʻo aʻafia ai faʻamaʻi eseese. E faigofie lava ona aveese le meaʻai e ala i le togafitia o masini komepiuta ma se iniseti.

Ua faailoa mai e Mr. Summer resident: le leaga ma faamanuiaga o le numera

I le taimi muamua, na faʻaaogaina e fomaʻi le numera e togafitia ai faʻamaʻi eseese, faʻaaogaina e fai ma faʻamatalaga mo faʻamaʻi paʻu, faʻapea foi ma le faʻamamaina o le tino i le maʻi. Ae peitai, pe a sili atu le maualuga o le tele o masini komepiuta, o vailaau e mafua ai le nausea, manava, ma e lei taitai ona oo ai i le oti.

I le seneturi XVIII, na amata ona faʻaaogaina le fugalaau i vailaau masani, aemaise lava mo togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular. Ua faʻaogaina Digitalis i:

  • Faamalosia puipui o toto toto;
  • Faʻateleina le toto i maso ma vaʻa;
  • Faʻafouina o le faʻaleleia o le Hemodynamic;
  • Le taua faasaga i cardiosclerosis, toto maualuga, tachycardia;
  • Faʻateleina le fatu.

E tele taimi ou te faʻaaogaina ai le numera tele nai lo isi o se mea faʻatau mo vailaau. O meaola faʻasaina, e vavae ese mai glycosides mai ia mea. O le laʻau e paʻu i se tulaga o le paʻu, o se vaega o vailaʻau. O isi vailaau e faatatau i le tele o ituaiga o meaola mai le numera.

O ituaiga uma o numera e aofia ai mea oona, lea e lamatia ai le ola maloloina, o le mea lea e le fautuaina ai le togafitia o fualaau oona i lenei laau. E faapitoa lava le faʻasalaina mo tagata e maua i le pala ma le fatu fatuga, mafatiaga mai le tachycardia gastric, faʻapea foi mo tamaiti laiti ma fafine maʻitaga.

Faʻaaoga e mafai ona mafua ai se vevela, vela, vili, o le tele o faʻailoga o meaʻai oona, faʻalavelave o le tino, gasegase i le tino atoa, ma isi faʻamaoniga tutusa. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, o le anorexia, o le le lava o le manaʻo ma le foliga mai o le gaogao e mafai ona atiaʻe.