Laʻau

Cornflower: meaola, faʻatoʻaga, faʻamanuiaga

O le genus Cornflower (mai Lat. Centaurea) e aofia ai le sili atu ma le 730 ituaiga o laau vao o le aiga Asteraceae. O le igoa na tuuina atu ia te ia e Carl Linney, e faaaoga ai se centaur. I tala anamua a Eleni, o lenei fugalaau faapitoa sa faʻaaogaina e Chiron o se vaifofo i le oona o le hydra Lernean. E tusa ai ma se isi talitonuga, o le igoa cornflower ua lauiloa talu mai le taimi o le fomaʻi lauiloa - Hippocrates ma o lona uiga o le "fanafana" i le faaliliuga.

Cornflower Faamatalaga

O le fualaau lauolaola lea ei ai le aʻa o le aʻa, o loʻo faʻatuina pe taʻoto ma faʻalauteleina, e ufiufi i lauulu lauulu e oʻo i le 120 cm le maualuga. O laulaau e ono eseese i foliga vaaia i totonu o le mea e tasi: i le pito i luga o le pupu, atoa, vaapiapi ma umi, mai le pito i lalo ma lobes, tele.

O pito pito i luga o upega ua faapaleina i fugalaau e aoina i figota-o ato e foliga mai ia Iuni, e totogo le laau seia oo ia Oketopa. O le tuufaatasiga o le faʻaogaina o meaola e aofia ai fugalaau fugalaau o loʻo i ai pistils ma stamens, ma sese, uʻu, i tafatafa o le pito o le ato. E mafai ona faigofie ma vaʻaia. Valiina i le lanu viole, paʻu, lanumoana, cyan, samasama, piniki, lanu paʻepaʻe. O le Cornflower e tosina lelei i le paina o iniseti.

Ituaiga ituaiga suauu

VaʻaiFaamatalaga / Maualuga (cm)LeaFugalaau
BlueO le au e saʻo, faʻalalauina. Tasi tasi pe lua tausaga le matua.

20-80.

Eseese: laʻititi i le petiole, pito i luga e aunoa ma le petiole atoa-marginal.Aoina mai i totonu o faʻamaumauga - ato. O lanu e lanumoana ma lanumoana.
PaʻepaʻeTaua. Vaʻa puipuia.

E oo i le 30.

Manua, faʻaloloa, faʻamalosi.Terry. Pusa o le 4 cm.
MaugaFale saʻo.

70.

Lafoʻa, faʻamalosi, ulaula lanumeamata.I le tele o le 7-8 cm O fugalaau tutotonu tutotonu o le lilac poʻo le piniki mumu. I luga o le itu - sese le lanumoana po o le cyan.
YellowTaua. Laʻau faʻamalosi vavalalata.

E oo atu i le 100.

Lanceolate.Yellow, 5 cm le lautele.
Ulu teleFaʻailoaina ma se faʻala.

E oʻo i le 120.

Loto, faʻamaʻapeʻapeina, faʻasese.O le auro, 7 cm le lautele. O le atigipusa o loʻo nofo i ni fua laʻititi
SasaʻeFaʻailoga masani.

80 - 120.

I le petiole, vavae - vavaeese.Faʻatasi ai ma se pusa lapoa e pipiʻi ma ufitia i fua tetele. Yellow.
LugovoiMananaia ma se uaua malo. O le laau atoa o loʻo ufiufi i ni meaʻai laiti.

80.

Lalo ma le petiole. Maualuga e leai se mea, leai se mea. O le isi faatulagaga i luga o le au.Fuga fugalaau e tele. Faʻasae piniki.
FaatoagaTausaga

50.

Faʻataʻititi ma umi, vaʻavaʻa, lauulu-lanumeamata. Faatasi ai ma se taufaʻatasi i pito i luga o le laau, lobed i le pito i lalo.Sulu o le cyan ma le lanumoana.
WhitenedFaʻailoaina ma faʻamalaʻau.

E oʻo i le 60.

Petioles i lalo ifo, vaevaeina, ma le lalaga papaʻe, lanumeamata i luga, sessile with lobed or disturbance marginSuega pepelo, mumu - paepae poʻo le lanu enaena
FaʻapipiʻiFaʻalauteleina o mea totino. O lauulu e maua ai se lanu enaena.

20-50.

O luga ma se laulaau lau tasi, o le ogatotonu o loʻo vaevaeina, o le pito i lalo e faalua ona faʻasalalau.Laititi, e oo i le 5 mm le lautele. Pink, lanu enaena, paepae.
PinkMamanu maualuga, totoa saʻo, o le totoa malosi tele.

E oo atu i le 100.

Lanceolate, lanumumu lanumeamata i le lanu.Pink, 5 cm.

Cornflower i le togalaau

E fiafia i se tau e leai se totogi, o se mamao i le va o laau o le itiiti ifo ma le 25 cm ma se nofoaga lanu. E manaomia e le lalolagi le tamaoaiga, le faaituau i le malosi. I luga o eleele palapala i le lime, o le fugalaau e faaalia ai se lanu sili ona manaia. O le faʻasalaga e faʻalelei, e le faʻafefeina ai le suavai.

Pe a faʻapipiʻiina ma isi fugalaau, e totoina le kulimi i luma ina ia faʻamalamalamaina e le la ia laulaau.

Totoina ma faʻaleleia auala

E sili ona totō fatulaʻau i fatu vave i le sauniuni i le loloto o le 2-3 cm. O le tuʻuina atu o fatu e tumau pea mo le 3 tausaga. E i ai le vaʻai i le aso 15. Afai e lūlūina i le tautoulu, ona oʻo lea i le isi tausaga o le a vave ona tupu.

O nisi tagata latou te fiafia e totoina laau. O le lūlūina e sili ona lelei i totonu o pusa paʻu, o lea, e aunoa ma le aveeseina o fualaau totō, toto i le palapala, aua aʻa talavou e vaivai, e faigofie ona faʻaleagaina.

O loʻo faʻalauteleina foi ia mea e rhizomes. A maeʻa ona toto, ona vaevaeina lea o aʻa o le laau i ni vaega ina ia aofia ai mai le 3 alavai taʻitasi. I le maeʻa ai o le vaeluaina, e totoina ai vao.

Tausia ma tuputupu ae

O le laau e le lelei i tulaga. Lafoaʻi le eleele, faʻafeinu faʻafefe, le leai o vao - mea uma e manaʻomia, ma le umi o le fugalaau - o le aveeseina o ato vaivai. E seasea lava ona maʻi le manoa ma puipuia i meaola faalafua.

E fautuaina mai e le Susuga a le Summer Summer: le faaaogaina ma le faaaogaina o le sana

O le fugalaau e faʻaalia i vailaʻau faʻaleagaina o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau.

I totonu o tagata, e lelei tele e pei o se sui urinary ma choleretic mo le mumū o le tino urinary, fesoasoani i le tale, gasegase gastrointestinal, faʻamalo le tale o le isoping, ma maua ai se aoga aoga i luga ole tino. E togafitia faʻamaʻi e fesootaʻi ma le tuʻuina atu o masima ma paʻu, rūmatism, gout.

I le katekocology, ua faʻaaogaina e faʻasaʻo ai le faasolosolo malie, faateleina le lactation.

I le cosmetology, e talafeagai mo le paʻu vevela, faʻamalosolo le poresi lautele, e mafai ona e faʻaaoga le fuga o fugalaau ma le fulafula o laumata.