Laʻau

E faʻapefea ona totoina se tamaoaiga maumea i le laufanua

I totonu o tuafanua, o le pauka o se tasi lea o fualaau faisua masani. O le tau iinei e lelei mo le tuputupu ae o le tele o ituaiga lauiloa. O le mea moni, o se mafanafana mafanafana e le lava e faʻatoʻaina ai pikaini aupito sili ona lata mai ma sili ona manaia, ae o ituaiga eseese e lagona lelei i totonu o le togalaau: e leai se vevela vevela, ma o le palapala e matua fua tele lava.

O ituaiga e sili ona lelei o pumpkins mo fanua tatala i nofoaga e lata ai

I totonu o le Moscow Region, o le elekinise lapopoa e malosi tele ma malosi-ua totoina, e sili atu ona faigata le ola o le nutumu. O ituaiga uma e tolu e matua ese lava mai le tasi. O le paukiniki malosi e taua tele mo le malosi tele o le paʻu laau, i isi ituaiga o le paʻu e malie tele. I le taimi lava lea e tasi, o le tele o ituaiga o kuluma mamafa e gaosia, o loʻo faʻaalia mai i le matua matua, o le mafuaʻaga lea na muamua taumafai ai i latou e totō i ni vaega e le mafanafana.

O fualaau suamalie tetele e sili atu le umi nai lo le vevela, ae o le sili ona malulu-ma, pei o le igoa o lona uiga, o le sili ona aoga. O le ukinisi Nutmeg e sili ona manaia, ae o le vevela sili ona vevela. O le tele o ona ituaiga e iloga i le maeʻa o le kuka, o le mea lea, i tulaga o le Moscow Region o loʻo i ai faafitauli i la latou faʻatoʻaga. O le auala e le totoina e totoina ai i tulaga o le ogatotonu o Rusia e le mafai ona maua ai ni fesili i le tulaga o le paukiki vevela, o laau toto tetele e totoina i laau toto, ma mo le nutmeg e tele lava ina talafeagai e faaaoga ai greenhouses.

I le eria a Moscou, o ituaiga o meaʻai faʻamalosi e sili ona lauiloa.

  • Gribovskaya vao 189 o se ituaiga uluaʻi fua, e masani ona silia ma le afa seneturi. Mai le faʻaalia o fua muamua i le seleselega e taʻi 86-98 aso. Pumpkins ei ai foliga o le oval po o le paʻu, e fua mai i le 2.5 i le 5 kilokalama, samasama-lanu moli ma lanu uliuli lanu meamata. O le pulupulu o le lanu lava e tasi, o le manogi, o le tofo lelei, o le maualuga o le suka. O le faʻafitauli o le maʻi o se mea e masani ai.

    Gribovskaya togavao - se ituaiga faʻamaoni, suʻesuʻeina taimi

  • Spaghetti - o se ituaiga e aofia ai i le Setete Setete o le Russian Federation i le amataga o le seneturi lona XXI, o le mafuaaga lautele. O fua muamua e mafai ona aveesea pe a mavae le 62 aso pe a uma le germination. I le matua matua, o fualaau aina e lanumeamata lanumeamata i lanu, matua atoatoa. Pumpkins e laʻititi, mamafa e oʻo atu i le 1 kilokalama, foliga paʻu. O le pulupulu o le beige, faʻapitoa, ma le manogi o le vanilla. O le suka i totonu o le pipi e maualalo. O le ituaiga o le lauʻeleʻele e ola ai, e faʻaalia i le faateleina o le gaosiga.

    Eseesega ma le igoa "Spaghetti" e le gata o kuluki, ae o le zucchini foi, aua o nei laau e fesootai

  • O le Golosymyanka o le vaeluaga o vaitau o fualaau e fua mai ai le fua o le elliptic, e fua mai i le 4 i le 6 kilokalama, samasama uliuli i lanu ma lanu paʻepaʻe. O le pulupulu e samasama, e manaia tele. Foliga feteʻenaʻi, faʻaalia e fatu e aunoa ma se pele, ae faʻateleina le suauu.
  • Mozoleevskaya 49 - se mea tuai, talafeagai lelei ile vaeluaga o vaitau. O le tuputupu ae o le vaitau e 101-120 aso. O fua e puupuu-ovaliga, pisi laiti, mamafa i le 4-5 kilokalama, i le tulaga faʻapitoa, o le lanumeamata lanumeamata ma lanu samasama, ua maeʻa ua valiina i le moli ma ua ufiufi i se lanu lanumeamata-enaena. O le pulupulu o le moli, suamalie, mausali, o se tofo lelei tele. O fua e lelei ona teuina ma feaveaia. O le faʻamaʻi faʻamaʻi i le tulaga maualuga.

    Mozoleevskaya - o se vine na tupu aʻe mo le silia ma le afa seneturi

Faatasi ai ma pamu lapopoa tetele-fualaau aina mo tulaga o le itulagi Tutotonu, o mea nei e mafai ona iloga.

  • Volga gray 92 o se ituaiga tuai ma se vaitau vave, o le tuputupu aʻe o le vaitau e 102-121 aso. Pumpkins e toetoe lava a lapotopoto, e laʻititi le faʻavasegaina, e mamafa mai le 6 i le 9 kilokalama, e oʻo lava i le lauulu. O le pulupulu o le samasama po o le kulimi, mea manogi suamalie, ma le lelei o le tofo. O le vailaau e maualuga-gaosia, faʻafefeteina, faʻafitauli o faʻamaʻi i se tulaga maualalo. O fua e lelei ona feaveaia ma teuina mo se taimi umi.

    Volga gray e le mafaamatalaina, ae o le togi e sili ona lelei

  • Ole Moon Moon o se tasi o ituaiga fou o le mea e alu i le laulau. O le taimi e faʻasalalau ai o se taimi umi, o fua o lapotopoto, lamolemole, lanumoana lanumoana i le lanu. Faʻatasi ai ma se avanoa avanoa i nofoaga latou te ola ai e oo atu i le 35 kilokalama, o se tagata e umia faamaumauga e toetoe lava o le centinita e iloa. O totonu o le kulimi-lanu, o le pulupulu e soona inu, o le tofo lelei. Pumpkins e lelei le feaveaia, teuina mo le ono masina.

    Big moon - o se tasi o faʻamaufaʻailogaina faʻatoʻaga mo le tele o le fetus

  • Vailaau faʻasoifua - o se ituaiga uluaʻi fua, faʻaalia i le maualuga o le gaosiga ma le ola umi. O fua e faʻamafolaina, lanu enaena ma se upega lanu uliuli, e mamafa le 4-7 kg. O le pulupulu o le moli, suamalie, matua lelei. E teteʻe i le maualalo o le vevela ma isi tulaga leaga, ae o le vailaʻau o loʻo i ai le toe foʻi mai: ua afaina tele i faʻamaʻi.
  • Sweetie o se tasi o ituaiga fou o le fuaina o le lau, laulau i luga o le laulau. O fua e lapotopoto, vaevaega, e mamafa atu i le 3 kilokalama. Talu ai ona o le togavao e oʻo atu i le 6 kopi, e le leaga le fua o le gaosiga. Pumpkins e lanumoana le lanu ma lanu meamata. O le pulupulu o le moli lanumeamata, i le mumu, mea malie, ma le maualuga o le suka, lelei le tofo. O le vailaau e pei o le malulu, o lea ua tupu ai i itu eseese.

    Sweetie - o se paʻau matagofie ma matagofie

O pikiake Nutmeg e sili ona suamalie, mo gourmets, i tulaga o le Moscow Region e matua faigata lava ona ola aʻe, ae o loʻo i ai ituaiga eseese e iai le taimi e fua ai.

  • O fualaau suamalie o le vaeluagalemu o le vaitau, e pei ona fautuaina e le Setete Resitara mo le Itumalo Tutotonu. O le taimi e manaʻomia mo le matua atoatoa o le 130-150 aso. O fua e foliga tutusa, e lanu enaena, e ufiufi i se afifi, e masani ona mamafa i le 6-7 kilokalama. O le pulupulu o le moli, o le manogi, mago. Pumpkins e lelei le feaveaia, teuina mo le 7 masina. O le fesuiaiga e fesuisuiai i tulaga tau tau.

    Fualaau aina suamalie - o se tasi o nai fualaau faʻailoa e fautuaina mo le itumalo Moscow

  • Nectar o se ituaiga fou fou ma se matua matua. O fua e foliga mai i le paʻu, o le tele i le tetele, e mamafa mai le 3 i le 7 kilokalama. Valivali o le moli-lanu enaena, ma le paluga o le wax. O le pulupulu e manaia, lanu moli i le lanu, manaia tele. E le sili atu ile tolu masina.
  • Matilda F1 o se faʻaleleia Dutch e fautuaina mo le ogatotonu tutotonu, faatasi ai ma le matua matua. O fua e mafai ona saunia i le 3.5 masina i le maea ai o le germination, o le kalapu, lanu samasama i le lanu, e fua mai le 3.5 i le 4.5 kilokalama. O le pulupulu e mafiafia, moli, o se tofo lelei. Poolele e lelei ona feaveaia, e taoto i le taumalulu mo le tusa ma le 4 masina. O le vailaʻau e faʻasaga i le tau ma le faateleina o le gaosiga.

    Matilda e le matagofie tele i lanu, ae matua manaia lava

Tulaga tuputupu ae

Paʻu o se aganuu vevela, ae e le mafai ona taʻua o se meaʻai i saute: e matua oʻo lava i le ogatotonu. O fualaʻau fou aupito lata mai ua totoina e nisi o tagata nonofo i le taumafanafana o le Moscow Region i le tautotogo i tulimanu o greenhouses, ma pe a oʻo mai le mafanafana o le tau, latou te sasaina: e le aoga le nofoia o greenhouses ma ni vao tetele. Ae, o le pumpkin ua tupu i luga o le eleele. I le eria a Moscou, e faʻaaogaina uma ia fatuga ma fatuga o le totoina o lenei aganuu.

Talu ai ona o le tele o ituaiga o pamuloni e fausia ai ni uumi umi (pe tusa ma le tolu mita pe sili atu), o se faafitauli matuia i vaega laiti o le filifiliga lea o le nofoaga mo lona tulaga. Paʻu, e pei o kukama, e fiafia e feaei i luga o le faʻavao, e aofia ai fualaau aina. O le faʻaaogaina o lenei meatotino a le tamaʻitaʻi, e maualalo ai e le 'au o loʻo nofoia le paʻau i le pa, ona fesoasoani lea ia te ia e tuʻu a latou faʻamalosi. Afai e le mafai, e masani lava ona faʻapipiʻi solo ni taʻavale poʻo ni fale e faʻaleleia ina ia mafai ai e pakago ona ola i luga o le "fogafale lua" ma e le faalavelave i le totoina o isi fualaau faisua.

O le mea moni, o le faafitauli o le leai o se avanoa e tele lava ina maua mai: mulimuli ane, ua lava le aiga e totoina laau 3-4, ma o le nofoaga o meaai mo i latou uma e tusa ma le 1 m2. Pumpkins e masani lava ona totō i paʻu uʻamea e le tatau ai, taga lapoa, ma e tuusaʻo lava i luga o faaputuga otaota. Ae i soo se tulaga, e tatau ona susulu lelei laau i le susulu o le la.

Ina ia laveaʻi avanoa, e maua ai e tagata nonofo i le taumafanafana le tele o togafiti

O le faafitauli lona lua, e faaopoopo atu i le filifilia o se nofoaga, o se paukini e manaʻomia ai se tele o meaʻai, e sili ona lelei mai le mea na tupu. E le mafai ona tupu se fua moni e aunoa ma le humus poo le faapalaga lelei. Ioe, ma o le eleele lava ia e le mafai ona i ai. O le silika lelei o le pumpkin e sili atu i luga o le malamalama o le malamalama ma le oneone e lofia i le eletise. A o le i ai, i se nofoaga filifilia, e le mafai ona e totoina zucini ma kukama.

Ole laʻau o le pumpkin e le tatau ona eli i se faʻaauau pea. E masani lava ona totoina se pikiava e pei o se togavao: latou teliina togalaau tetele (toetoe o pupu) e faaaoga ai lapoʻa tele o le faʻaaogaina. Tasi le vao e manaʻomia e uiga i se pakete o le manua pala ma se lima lelei o le ofu laupapa. E le mafai ona faʻaaogaina falalaʻau minerale aʻo leʻi totoina, e sili atu ona faʻaaogaina mulimuli ane, i le tulaga o laʻei pito i luga.

I le tulaga o le Moscow Region, e manaomia le saunia o pits i le lautele i le tautoulu, ma ia Me, e tatau ona sasaa lelei i le vai mafanafana, e mafai ona e faaopoopo i ai le ammonium nitrate (5-10 g i le pakete vai), ona ufiufi lea i se ata tifaga ma teuina seia oo ina totoina le eleke: e le afaina fualaau po o fatu.

Tuputupuina o laau

E vave lava ona totō fatu laau paka i le eleele o Moscou, e mafai ona totō fatu i totonu o le eleele, ma o ituaiga ma le tuputupu ae o le vaitau e sili atu i le tolu masina e sili ona lelei ona totoina e ala i fatu.

Pe a totoina le pikiakini mo fualaau

O le taimi e toto ai laau e fuafua e faavae i luga o le mea moni, o fatu laau e totoina i totonu o le eleele avanoa i le matua pe a ma le masina, ma e tusa ma le vaiaso e aliali mai ai laau. O fualaau aina e totoina i eleele tatala i le taimi tutusa e pei o tamato, o lona uiga, pe a mou atu le tau o le kiona.

O le mea lea, i tulaga o le Moscow Region, o le totoina o laau e ave i se moega i le tuaoi o le tautotogo ma le taumafanafana, ma le totoina o fatu i le fale e tatau ona faia i le faaiuga o Aperila. Mulimuli ane - naʻo le le tuai tele o ituaiga o fualaʻau. I le tulaga o le lūlūina muamua, o le totoina i luga o moega e tatau ona puipuia lelei.

Saunia mo le totoina o fatu ma toto fatu

Paʻu i soʻo se matua matua afaina tele. I lenei tulaga, o le lūlūina o fatu i totonu o se atigipusa masani e matuā lamatia lava: o le a le mafai lava ona faʻapipiʻiina fatu mai ai e aunoa ma le faaleagaina o le aʻa. O le filifiliga aupito sili ona lelei o pusa mo vailaʻau o pusa pito sili ona tele o loʻo maua i luga o le maketi.

Mo palukiniki, o ipu e iai le lapisi e tusa ma le lita e manaʻomia

E mafai ona faʻatau le eleele i le faleoloa e ala i le filifilia o le mea e faamoemoe mo kukama, o le upu "pauka" i luga o le afifiina e seasea lava. E talafeagai ma lautele mo soʻo se fualaau faisua. Ae e mafai ona e saunia le paluga palapala ia te oe lava, pe a iai ni mea talafeagai. O le mea sili ona lelei o le peat, humus ma le vao (sili atu ona pala) i le fua faatatau o le 2: 1: 1. O se pakete o lea faʻafefiloi e tatau ona faʻaopopo i se taimi vave se ipu fafie po o se sipuni sipone o le nitrophosphate, ona faʻafefiloi lelei lea ma faʻamaʻi pipisi, faʻasaina tele i se vai piniki o le potassium faʻasalalau.

I faleoloa faʻapitoa e mafai ona e filifilia fatu o soʻo se ituaiga o pamu, ae tatau ona tuʻuina atu i le faʻailoga, mo le Itumalo Tutotonu poʻo nofoaga lata ane. O le tele o fatu na faatauina atu e kamupani lauiloa ua sauni mo le totoina, ma mo laau e mautinoa e le mafai ona toe saunia. Ae o le pumpkin e masani ona totoina ma ona fatu mai le seleselega talu ai, ma e talafeagai lava: e faigofie tele le aoina o fatu, ua lelei ona teuina, ma e seasea ona aofia ai tagata nofo i le toe faafouina o le ato.

E na o le aoina o au fatu, e tatau ona e filifili mo lenei paukena, e matua tumu i le togalaau ma tupu aʻe i le tele o laʻau. E sili atu le filifili o fatugaki pe a maeʻa le masina e teu ai i le fale. E faigofie ona aveese fatu, pe a uma ona fufuluina mai le paluga i le vai ma faʻagogo, vave ona aveese le le lelei. Teu i taga pepa i le vevela vevela ma le maualalo o le susu. O le tamaʻi mamoe e oʻo i le valu tausaga.

O a latou fatu e masani ona saunia mo le totoina, sauniuniga e mafai ona aofia ai le tele o gaioiga, mo se faataitaiga:

  • suesuega o le germination;
  • faʻasologa
  • faʻaumatia
  • faʻavela i le vai i (50 ± 2) e uiga iC;
  • siama;
  • faʻamalosi i totonu o le pusaaisa;
  • togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻamalolo;
  • togafitiga faʻatasi ma biostimulants.

Le manaomia mo nei gaoioiga e le o mautinoa; e filifilia e le fai togalaau ia laʻasaga na ia manatu e tatau ai. O fatu lelei e ola lelei e aunoa ma le sauniuni, pe a maeʻa ona toto le pumpkins ma fua mai.

E lūlūina fatu i totonu o potopoto peʻa i le loloto o le 3-4 cm. 2-3 'oloʻo tuʻuina i totonu taʻitasi, tuʻu i latou i se mamao e 2-3 cm mai le tasi. O pamu ma meaʻai e liligiina i le vai mafanafana, e ufiufi i le tioata poʻo se ata malamalama ma tuu i se nofoaga mafanafana (ma le vevela mai le 22 i le 30 e uiga iC) E sili atu le vave tuʻuina atu o faʻamalamalama lelei, ina ia le misia moli. Pe a oʻo mai le tupu muamua, o le a tupu tele, ma afai latou te le malamalama lelei, o le a latou faʻagasolo i le aso muamua lava. I le faaopoopo atu i le malamalama, i aso muamua e 3-4 o le a latou manaʻomia se tulaga maualalo ifo (16-18 e uiga iC)

I ni nai aso talu ona maeʻa, e sili atu le malosi o le malosi, ma o isi o loʻo vaeluaina lelei ma seleulu. O tagata o le taumafanafana, nonofo tumau i totonu o poloka, ola totō i greenhouses poʻo greenhouses: e faigofie le fatuina o tulaga talafeagai mo ia.

Togalaau Tausi

Mo le totoina o fatu, i le mea moni, naʻo le vevela ma le malamalama e manaʻomia: a maeʻa aso muamua, toe faʻaleleia le vevela i le vevela. Afai o le tagata e ona "e sili atu i luga" le oso mai o laau toto, ma e mafai ona latou faʻalauteleina, e mafai ona e taumafai e faʻasaoina fua. O le faia o lenei mea, o se vaega o le aʻa mai le eleele i lau cotyledon ua gaugau i totonu o se mama, ma oomiina malie i le eleele ma ufiufi i eleele fou e oʻo i lau.

O isi tausiga e aofia ai le faʻamalosia ma le sili atu luga o laei. Faʻamamaina fualaau i le vai mafanafana (25-30 e uiga iC), taofiofia le faʻaogaina o le palapala, poʻo le faʻamagoina. E sili atu le faia o lenei mea i le leva o le aoauli, o lea o le a oʻo i le faaiuga o le aso e maua ai e le laau le taimi e faʻaleleia ai le tele o le vai manaomia, ma le tele o vai - faʻasaʻo ese pe tuu ipu.

Afai e saʻo lelei le palapala, o le a tupu olaola e aunoa ma le faʻasusu. Ae peitai o tagata atamamai e fautuaina faalua e fesoasoani ia te ia i fesuiaiga: o le taimi muamua 10 aso talu ona maeʻa, o le lona lua ma le afa vaiaso mulimuli ane. E taua tele le faia o lenei mea pe afai e maitauina e faʻagata le totoina o laau toto pe amata ona suia le lanu.

O le auala pito sili ona faigofie e fafagaina ai laau toto ma faʻapitoa faapitoa mo gourds, o loʻo ofoina mai i luga o fale teu oloa. Afai e leai, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se mea faʻafefiloi ma faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi.

A e tupu aʻe i greenhouses, e mafai foi ona e faʻaaogaina faʻasalaga o fugalaʻau (mullein poʻo le manulele manu), ae faʻamalosia i latou i se saogalemu saogalemu. O le mea lea, ua tauanau pea le povi mo le aso, ua faʻafefe i le vai 1:10, ona toe faʻafefe lea i le isi 5 taimi, ma ua sili atu ona malosi le paʻu o manu.

O fualaau e sauniuni mo le totoina e tatau ona i ai le 20-22 cm le maualuga, ma ia le itiiti ifo ma le lua lau lanu meamata ma se pupuʻu pupuu ae mafiafia. E sili atu ma le masina e teu ai fatu i totonu o ipu, e amata ona mamae ona o le leai o avanoa mo aʻa. O le mea lea, i le popofou o Iuni i le tuaʻaga, ua oʻo i le taimi e toe faʻaleleia ai laau i le togalaau.

I fua lelei, e toetoe lava a le mafai ona iloa mai le aʻa: vave ona pasi i lau

Suiga o laau i totonu ole eleele

O le suia o laau i moega mo se tagata poto masani e le o se faafitauli. E le tatau ona itiiti se mita i le va o vaieli, ma o le fuafuaga aupito sili ona lelei mo le totoina o kulimi o le 2 x 1 m. Afai ua saunia ni pu i le taimi muamua ma e tusa ai ma tulafono, i le aso o le totoina o fatu i le ogatotonu o le pu na puʻeina se tamai pu ile ata. Ona latou eli lea o se pu i totonu o le fagu, sasaa se pakete vai vai mafanafana i totonu, tuu atu ia sosolo.Ona toe totoina lea o se fagu ma tipu ma vai. O laau totō ola e totōina e aunoa ma le faʻalauteleina, faʻalauteleina ma faʻaloloa ua tanumia i le tele o laulaau paʻu.

O le ata tifaga e le faʻauluina ao le i amataina le tau vevela moni. Afai o loʻo faʻamoemoeina le malulu, o loʻo faʻapipiʻiina le togavao. O le faʻasalaga e faia i isi aso uma seʻia oʻo i le taimi e amata ai e le fua i le nofoaga fou lo latou tuputupu aʻe.

Vitio: totoina kulukini i moega mafanafana

Tuputupuina o kulimi i le fanua tatala i le tuafanua

Pulukulu fatu e ola lelei i le palapala vevela i le itiiti ifo o le 12-14 e uiga iC, ae paʻu fasi paʻu i le 1-2 tikeri o le kiona. O le vevela sili ona lelei mo le atinaʻeina o le elekeni o le 20-25 e uiga iF. O le mea lea, o le taimi e toto ai fatu saʻo i totonu o le togalaau e tatau ona fuafua, e taulai atu e le gata i le matauina o le tau, ae faapena foi i le taimi nei. I le Moscow Region, o le taimi mo le lūlūina o fatu e amata i le aso 15 o Me, ae i le taimi nei o pu taʻitasi e tatau ona ufiufi i tioata poʻo ata. Ae ui i lea, e le mafai ona tolopo le lūlūina: mulimuli ane, e le tatau ona e faatali sei maeʻa fua.

O le luluina o fatu e matua faigofie lava, o vaieli mo lenei mea ua saunia muamua i le auala lava lea e tasi e pei ona faia mo le totoina o fualaau.

  1. I nofoaga atofaina, e oʻo lava i le tautoulu poʻo i le amataga o Me, e tele ni lua ua eliina, faʻafeiloaʻi i totonu ma faʻafefeteina.

    Faʻasusu lelei ma le faʻaeteete faʻamaʻi ma le eleele

  2. A maeʻa ona fai se tamai pu i le togi ao leʻi lūlūina, 2-3 paluka fatu o loʻo tuʻuina i totonu i le loloto o le 5-7 cm.

    Ua totoina fatu, taumafai e tuu i lalo ma o latou isu

  3. Latou te faʻatumu fatu i le palapala, faʻamalamalama faʻamalosi, tuu i lalo itu o le eleele i autafa o pu ma ufiufi i latou i tioata poʻo ata.

I lalo o tulaga masani, ia Me, o le totoina o laau i tulaga o le malo o Moscou e aliali i le 6-8 aso. I le taunuu mai o le mafanafana o le tau, e mafai ona aveese le ata. Ae afai e tolopo le tau mafanafana, e tele fai togalaau e tipi ni pu i totonu mo le totogo, ma tuu le ata lava ia i totonu o le togalaau ina ia le malulu le palapala. A maeʻa ni nai aso, o le a vavae ese ia tiʻetiʻe vaivai: e sili atu le aua le tosoina i fafo ina ia le aʻafia aʻa o laau o totoe i totonu o le lua.

Faʻamaʻi ile Paʻu ile Moscow Region

E faigofie le tausiga o le susu ma e aofia ai le fafaga ma le pito i luga. Faʻamama le eleele i le taimi muamua, faʻatasi ma le faʻatoʻaga e ala ile aveesea o vao. A o tutupu le vao, o le a le mafai ona galo, ma o le a mou atu vao leaga i soo se mea lava.

I tulaga o le Moscow Region, e tatau ona vave faʻafeinu le elekeni: o le mea e masani ai, e tele lava mea e maua. O le mea lea, o fualaau matutua e faʻasūlūina pe a tatau ai: o latou lava e iloa ai le le lava o le susu e ala i le faʻamaina o laulaau, e tupu lenei mea i le taimi o le umi o le leai o timuga. O le mea sili lava, o le elekiniki e manaomia le vai i le taimi o le fugalaau ma le tuputupu ae malosi o fua. Ae i soo se taimi e tatau ona manatua e le taliaina le suavai: e sili atu le leaga nai lo le faʻamamaina.

E masani ona faasūsūina i le afiafi, vevela i le la ma le vai i le ao. I le taimi lava e vave ai ona tupu le fua o le fua ma latou agai atu i le vaega o le taumafataga, o le a toetoe lava a uma le vai, faaopoopo vai i le tulaga o le mataʻu tele. O le a misia e le togalaau le susu lea o le a maua loloto ai o latou aʻa malolosi i latou lava.

E faalua ona fafagaina le pumpkins: o le taimi muamua - i le laasaga o 5-6 laʻau ma le lona lua - e leʻi maeʻa ona tupu. Mo luga o laʻei, latou te eliina se paʻu papaʻu ma se pusa i na nofoaga e mafai ai e laau ona faia. Faʻamuʻu ma soʻo se vailaʻau faʻapitoa (faʻaaoga e tusa ma le 15 g i le faʻalaʻau) poʻo le faʻasalaga o meaola (mo se faʻataʻitaʻiga, o le pakete o mullein e sasaa i le vai, faʻamalosi mo se aso, ona faʻasolosolo lea i le tele o vai i le 5-8 vao). O taimi taʻitasi, o le palapala o loʻo siomia ai le vao o loʻo faʻafefeteina i fafie.

E faigofie le faʻaaogaina o fugalaau faʻasaina i luga o lavalava.

I le faʻaopopo i nei masani masani mo se faʻatoʻaga, e fautuaina e fausia ni paluvaina ina ia le tupu ai le tele o meaola lanumeamata, ma o meaʻai e faʻaaluina i luga o le faʻatoʻaga ma le tuputupu aʻe o fua. A oʻo i le umi o le aʻa e ola i le 1.5 mita, faʻafeiloaʻi, faʻaleleia le tuputupu aʻe o taʻai vao, lea o le a nonoa ai paʻu. E na o le 2-3 togi o loʻo totoe i luga o le vao, ma i luga o ia mea latou te maua ai le avanoa e tupu ai se fua se tasi (sei vagana ua faʻamaonia i le faʻamatalaga o le ituaiga).

Aʻo tupu mai le taamilosaga o le tupu, ua togiina i le eleele i se mamao o le 50-70 cm mai le faavae, ma mafai ai ona maua aʻa faaopoopo. E pei ona faailoa mai, e masani lava ona mafai ona totoina paluka. I lenei tulaga, o le taimi lava e fua mai ai fua o le apu tele, e noatia i latou i soʻo se auala ina ia latou le pa'ū. E mafai ona e faʻaaoga soʻo se moa lapoa mo lenei mea. Afai e le faʻasaina ia laau ile lagolagosua, ona oʻo lea i lalo o le fua o fualaau aina latou te tuʻuina laupapa poʻo plywood e puipuia ai le pala mai le faʻafesoʻotaʻi ma le eleele. O le taimi lava e oʻo ai le fua tele i le ituaiga, o laulaʻau uma e ufiufi e aveeseina ina ia avanoa ai i le susulu o le la.

I tulaga o le faʻaaogaina lelei o mea tau faʻatoaga, e seasea lava ona maʻi mai laau totogo, ae i le tulaga o meaola faalafua poʻo faʻamaʻi, o le fua o le seleselega e faʻaitiitia.

Mo faamoemoega puipuia, o vailaau eseese o vailaau ma meaola e faaaoga e puipui ai pikiaka, ae o tagata masani masani o le taumafanafana e taumafai e faia e aunoa ma lea, faatapulaaina i latou i le taimi e faaleagaina ai otaota laau ma le tau faasaga i vao. E masani lava o nei fuataga ua lava, ae i le tulaga o faailoga o faʻamaʻi, latou te taumafai e faʻaoga togafitiga o togalaau poʻo togafitiga faʻasolo e le afaina ai tagata. E naʻo mataupu ogaoga, e sau i le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina, ona taumafai ai lea o le au fai togalaau e faʻatapulaaina i latou lava i se mea sili ona saogalemu e pei o le Bordeaux.

Vitio: tekonolosi mo le faʻatupulaia o kulimi tetele

Seleseleina ma teuina

E fefe le salu i le kiona, ae o loʻo taumafai pea e selesele pe a maeʻa faʻamafana muamua e na o laulaʻau e fasi. O se auala e sili ona leaga, ae i tulaga o se vaitau puupuu, e taumafai le au fai togalaau e faʻaalu le taimi e faʻaleleia atili ai le kulimi. Sailia pe afai e faigofie le urokena, e sili atu le faigofie nai lo le vavaeina o se siloni. O le mea lea, mo fualaʻau tetele ma fuamini, o le fua o le fua o le faailoga lea o le matua, ma le vevela-magoina o le aʻa.

Ae paga lea, i tulaga o le Moscow Region e tele lava ina manaʻomia le aveesea o kuluka mai le togalaau ae latou te leʻi matua atoatoa. E leai se faafitauli ogaoga i lenei mea, o le pipi e sau i taimi o teuina, e ese mai i fatu. Ae pe a fuaina ia pikiaka, e leai se mea e tatau ona latou faaleagaina ai o latou tino ma e masani lava ona tatau ona taulimaina ma le popole tele. E selesele le pumpkins ma le 'au faʻataʻitaʻi, ma tuʻu ai le fualaau aina i luga o fualaau suamalie, ona faʻavasegaina lea ma auina atu mo le teuina po o le vave gaosi.

Pumpkins e tatau ona aveʻesea ma 'au: a aunoa ma latou, latou te le pepelo mo se taimi umi

Afai e mafai, o fua lelei ma le le lelei o fua o le a 'aina i se mea mafanafana mo le 2-3 vaiaso, seia oʻo ina mamae le gaʻo. E sili ona teuina pumpkins i potu ma le vevela o le 4-6 e uiga iC faʻatasi ai ma se vaʻaiga faʻafelatai o le 60-70%, lea e tele ituaiga faʻatoʻaga e taoto i le vaomatua fou. O le tele o ituaiga e taoto lelei i totonu o le fale, ae o le ola ola e gata i ni nai masina: e leʻi umi talu ona maeʻa le Tausaga Fou, e amata ona totogo fatu i totonu o le pulupulu, ma i luma o sina mea itiiti e faaleagaina ai le pumpkins. E le gata i lea, pe a teuina i le vevela, o le a galo le fua i le tele.

I le teuina o le tele o pamu, o faʻapitoa faʻapitoa e faʻapipiʻiina e gaosia ai vaovao, ma i luga luga o paluka ma laina, ma ia mautinoa e le paʻi fualaau latalata ane. Faʻatūina i le faʻamalosi malosi. O tagata masani le taumafanafana o le taumafanafana, ua tupu le tele o kulimi, aemaise lava e aunoa ma le faatuai, ave i latou i le fale ma tuu i totonu o pusa po o lalo foi o le moega. E manaʻomia le pouliuli o le nofoaga filifilia, o le a faʻalauteleina ai le ola ola o le seleselega.

O le mea moni, o le tusitala o nei laʻau, o loʻo ola i pikiakini mo le toeitiiti atoa le fasefulu tausaga, ma le tele o ituaiga nutmig, faʻatau i luga o pusa, ma e mafanafana iina, i lalo o le taualuga. Latou te le faʻaumatia seia oʻo i le tautotogo. O le mea sili lava, o le mea muamua na latou ola maloloina. E ui i le ala, ou te le faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi ...

E le faigata le tupuina o le uka i le tuafanua, o le tau e fetaui lelei mo le tele o le vave ma le ogatotonu o fua. O le totōina e mafai ma fatu ma fatu ua saunia muamua. O le mea moni, o le pumpkin e tele se avanoa i le togalaau, o le mea lea e le masani ona totoina e tagata e sili ona laiti nei togalaau, fualaau aina. Ae o tagata alolofa moni o le a latou maua i taimi uma se nofoaga ma se avanoa e maua ai se seleselega maloloina.