Faʻatoʻa totoina laau toto

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pepe o ni pama: auala e puipuia ai ma faʻafefe ai

O totonu o pama totonu e fetaui lelei i totonu o soʻo se potu. Latou te aumaia se paʻi o meaola, malamalama, faatumuina le potu i le fou ma le fiafia. Ae ui i lea, o le mea e leaga ai, o nei laau e masani lava ona maʻi.

O loʻo faʻamatalaina i le tala le faʻateleina o faʻamaʻi ma meaola faalafua o pama, faapea foi auala e faʻafefe ai. I le tausisia o tulafono faavae o le tausiga, le taimi e tatau ai ona faʻaaogaina ni metotia e faʻafefe ai faʻamaʻi, e mafai ona e faʻamautinoa le tuputupu aʻe faʻale-soifua maloloina ma faʻasalalau lauulu o se lalelei matagofie.

Maʻi faʻamaʻi o pama ma le auala e taulimaina ai

O faʻamaʻi pipisi e mafua ai le tele o le faaleagaina o le laau, e tusa lava pe e te faia. Ua leiloa Palma lona matagofie foliga vaaia, pale, vaivai ma manaomia ai le taliaina o ni tulaga faanatinati mo lona faaolataga.

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona aʻafia le laau mo mafuaaga eseese:

  • tausiga le talafeagai;
  • faaaogaina o eleele faaleagaina;
  • totōina o se maʻi mama;
  • faʻamaʻi mai laau lata ane.
O le tele o taimi, o le soesa o mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi e eseese siʻi. Ina ia aveese atoatoa le galo, e tatau ona e taumafai malosi.

E te iloa? O meaʻai e mafai ona ola i totonu o le palapala o ipu ma luga o puipui o pusa mo le tusa ma le lua tausaga. O le mea lea, o le malosi tele o le faʻaaogaina o le laau, e tatau ona lafo ese le eleele. O le tane e tatau ona togafitia i se fomaʻi ma fufulu pe lafoai.

Nofoaga laititi

O lenei ituaiga faʻamaʻi pipisi e afua mai i sigi. E i luga o lau o le laau le avanoa. E sili ona lapotopoto ma oval foliga, e ese le lanu (lanu samasama, lanu paepae, lanu moana, lanu meamata, lanu enaena, lanu), o nisi taimi e fausia i tafatafa ma se tuaoi.

O le tele o fasi mea e faalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le laau e ala i mea malie. I le maualuga o le faʻamamafana ma le palapala, e faʻavave ona vave faʻaleleia le anufe. Afai e te le faia se gaioiga i le taimi, o lau uma e maeʻa.

O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • vai inu tele;
  • maualuga maualuga;
  • faaaogaina o eleele faaleagaina po o totogo;
  • siʻitia o laau totō;
  • o le eleele e le lelei le lele.
Faʻataʻitaʻiga:

  • teuina fua laulauina;
  • fufulu le laau i fuga oona;
  • ita faʻafefe.
E tatau ona toe faʻaleleia le faʻaleleia 3-4 taimi ma le faalua o le lua vaiaso. E le gata i lea, ina ia taofia le atinaʻeina o le tapoleni, e tatau ona totō laau ile taimi.

E taua! Fungicides o le vailaau faʻasolosolo, ma e tatau ona suʻaina i le fale poʻo le ofisa o loʻo i ai tagata ma tamaiti. O le mea lea e tatau ai ona filifili filifiliga sili ona leaga. E aofia ai le "Fundazol" ma le "Topaz". A faʻaleleia, e fautuaina e faʻaaoga se fusi gau, ma le faʻatinoga lava e faʻatino i se taimi e leai se tasi i totonu o le potu.

Penicillosis alofilima

O le faʻamaʻi e aafia ai lau laititi i luga o le laau. Ua i luga o latou luga ni laʻau pogisa. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le tele o laʻau e faʻatele. A maeʻa le vaiaso ma le afa, ona aliali mai lea o le fugalaau paʻepaʻe, lea e faia e spores spores. Laua e ave le mea leaga.

E amata le malie i le eleele, ona agaʻi atu lea i le pama. O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • vai inu tele;
  • sili atu le malulu o le ea;
  • tuu le laau i le susulu o le la;
  • faʻaaogaina o eleele eleelea.
Auala e tauivi ai:

  • ia faʻafetaui le faʻafefe o le eleele ma le ea;
  • aveese le laau mai le la susulu;
  • aveese otaota ua faaleagaina;
  • gasegase togafitiga.

Laʻu aʻa

O se tasi lenei o faʻamaʻi faʻamaʻi masani. O le gaosi mafuaʻaga o se mea malie. O le afaina o le aʻa e mafua ona o le inu tele o le eleele.

O le maʻi e vave ona tupu. I le taimi muamua, o lau e lanu samasama, ona pogisa ai lea. I le aluga o taimi, ua maeʻa uma le laau. Necrotic patches fai i luga o aʻa.

E te iloa? E mafai ona togafitia se pama mai aʻa e na o le amataga lava o le faamai ma e na o le gafa.

E tatau ona aveese le laau mai le ulo ma tipi uma aʻa. E oo lava i ni vaega pisi e manaʻomia ona aveeseina. O laʻau uma e leaga ma laʻau e tatau ona teuteuina. Ona tuu lea o le laau i se vaifofo o le fungicide ("Homezin", "Kuprozan").

O lenei togafitiga o le a faʻaumatia ai meaʻai o le galo, lea e mafai ona faʻaleleia i aʻa malolosi. A leai, o loʻo i ai se tulaga lamatia e faapea a maeʻa le faʻavasegaina o le a faʻaauau pea ona magoto le laau.

A maeʻa le 15 minute, ona aveeseina lea o le pama mai le vaifofo, e fautuaina e fufuluina nofoaga o aʻa ma aʻa o le malala po o se papa mafiafia. Laʻau tuʻu i totonu o se fagu fou ma se palapala fou.

I totonu o le vaiaso pe a uma le faʻavasegaina, e tatau ona pisapisaʻi le laau i se vaifofo o le fungicide. Seʻi oʻo le aʻa o le pama i totonu o le nofoaga fou ma o laulaau fou e foliga mai, o le suāvai e tatau ona matua talafeagai.

Stalk pala

O le maʻi e faʻaosofia e se malie. O mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le soona inu tele, o le mamafa o le mamafa, e le lava le faʻapala.

O laulaau e ufiufi i ni pogisa, susu, o loʻo fuga ai se fugalaau paʻepaʻe. O le maʻi e vave ona atiina ae ma e oʻo atu ai i le oti atoatoa o le laau.

Auala e tauivi ai:

  • aveeseina o laulaau uma ua pisia;
  • pulupulu o le pama, pei o le aʻa o le aʻa.
A o le totoina i luga o le pama fou o le eleele e tatau ona togafitia i ni mea malie. A maeʻa le faʻavasegaga, aʻo le i aliali mai lau laʻau fou, e itiiti lava le manava o le laau.

Ae ui i lea, i le tulaga pe a matua faaleagaina le faʻamaʻi le faʻamaʻi, e le toe mafai ona laveaiina le alofilima. O ia ma le ulo ma le palapala e tatau ona lafoai.

E taua! Ina ia puipuia le laau mai le toe amataina o le faamai, e tatau ona tuu le laʻau i totonu o se potu lelei ma tausi i le vevela o le potu, ae le o le faamamaina o le palapala. Ina ia siaki le tikeri o le faʻaleleia o le eleele, ia faʻalolotoina lou tamatamailima ile eleele. Manatua o luga o le fogaeleele e mafai ona mago, aʻo sina loloto ifo - susu.

O faʻamaʻi o laau pama e le lelei le tausiga ma auala e taulimaina ai

Pama le togafiti. Ae ui i lea, o le le tausia o tulafono faavae o le puleaina o le vevela, faʻasusu ma le fafagaina o le malo e taʻitaʻi atu ai i faʻamaʻi. O le vaetamaina vave o metotia e faʻamalo ai mea sese i le tausiga o le a toe faʻafoʻi atu le matagofie matagofie o se foliga maloloina ma le atinaʻe malosi.

Tele o mea leaga mo le pama le faʻafeinuina le talafeagai. E mafua ai lenei mea i le sili atu o le palapala ma le totoina o laau, poʻo le tosoina o aʻa, ma le le lava o meaʻai. Mulimuli ane, o lau pama e liu paʻu, ufiufi i laʻau, e vaivai le fale ma iu ai ina mou.

Brown sikola

Faʻatonuina o se taunuuga o eleele ua uma ona faʻamamaina poʻo le faʻaaogaina o le vai malosi mo le faʻavaivai. O ia taunuuga e mafai foi ona mafua mai i le faaitiitia o le vevela i le nofoaga o le laau. O laʻau e eseese ma foliga.

I le taimi muamua e laʻititi, lapotopoto, mulimuli ane latou tutupu ae ma avea ma mea faʻalautele.. Ina ia foʻia le faʻamaʻi, e tatau ona faʻafefete le suasusu, faʻaaoga vai vavaeese, ma faʻamafanafana le potu vevela ile potu. O laʻau uma e faaleagaina e manaʻomia ona teuteuina.

O laʻau maualalo e liu enaena

O laʻau maualalo e lanu enaena pe a matutua. I le taamilosaga o le ola o se laau toto, o ona laulaau e faʻafouina pea lava pea: o tamaiti e ola mai luga, ma o tagata maualalo ua le toe maua ma maua se lanu enaena.

O ia lau e tatau ona vavae ese. O le laʻau tuai o loʻo maua pea meaʻai mai le laau, o lea e tatau ona aveeseina e ave le avega i luga o le aʻa ma atiina ae ni vaʻaiga fou.

O le lagolagosua o laulaau ua liu enaena.

O mafuaʻaga e mafua ai le lanu o le pama ona:

  • ea malulu;
  • le lava le suāvai;
  • maualalo le vevela.
O laʻau i luga o laʻau e mago ma ola vave tele. Afai e te mauaina ia faailoga, E tatau ona e faia laasaga nei:

  • fufulu fasi lau i le vai;
  • faʻamaonia le faʻamaina;
  • afai o le vevela i totonu o le potu e laʻititi ifo i le 18 ° C, faʻafeiloaʻi le laau i se potu mafanafana poʻo se mea faʻamalama paʻu po o fafie laupapa i lalo o le ulo.
E taua! I le taumalulu, aua nei faatagaina laʻau o le pama e paʻi mata. Ina ia puipuia le laau mai le maalili, ia tuu se fasi laupapa, filati mumu po o se fulufulu o le ie mafanafana i luga o le faamalama sill i lalo o le ulo.

Noataga tafatafa ma le lanu enaena

E iai se mea leaga e tupu pe a tuu le laau i le susulu o le la. Aua le faʻaalia le pama i le la, ae maise lava i le taumafanafana.

E manaomia e le laau le malamalama, ae o ave saʻo o le la e susunuina laulaau. Mo le fofoina o le tulaga, e tatau ona sii le laʻau i se isi nofoaga o le a le maua ai le susulu o le la.

Paga pama ma le auala e pulea ai

O meaʻai e fafaga i luga o le laʻau o le laau ma ave uma meaʻai. O le mea lea, o le pama e leai sona meaʻai masani ma e iu lava ina mou atu. O le ave faʻataʻitaʻiina o togafitiga faʻasolosolo e puipuia ai le laau ma toe faafoi atu i le atinaʻe masani.

O le faʻafuaseʻi o se faʻamaʻi faʻatasi ma le solia o le vevela, tulaga malamalama, tausiga le talafeagai o le pama, faʻataʻitaʻiga.

E te iloa? O loʻo i ai parasite e alu ese mai i le tasi ituaiga o laau i le isi ma faʻaauau pea ona faʻalauteleina. O le mea lea, afai ei ai se isi laau lata ane i le pama ua uma ona faaleagaina pe o loʻo faaleagaina nei i meaola faalafua, e mafai foi ona aʻafia le pama.

Failautusi

O le mea sili lea ona leaga le pala mo le pama. E foliga mai o se tamai vaʻavavelevele, atonu o le mumu, lanu enaena, lanu. Ua tuu i le pito i lalo o laulaau. O le pito i lalo o lau o loʻo ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e gaoioi ai mite.

O meaʻai e fafaga i luga o le vaomatua. O laʻau ua afaina ua ufitia i tamai lanu samasama. O le fasiotia o siaki O le laau e tatau ona togafitia i ni sauniuniga e pei o Vertimek, Mevrik, cyclamen decoction. O le fufuluina o meaai e tatau ona faia i le tasi i le vaiaso seia oʻo ina faʻaumatia atoa le meaola.

Mealybug

Lea laʻau, siaki, faʻalelei. O pests e vevela ma lanu. Alu i totonu o veins, i scapes, o le ovary o laulaau laiti, i aʻa.

Latou te fafagaina laau toto. Ona o le taua tele o meaola faalafua, o le laau e vave ona paʻu i le tuputupu ae, vaivai, o laulaau e leiloa lo latou ola maloloina, paʻu.

I faatea ese mealybugs, e tatau ona sosolo le laau i le "Vertimemekom" i le vaiaso e tasi seia oʻo ina faʻaumatia atoa le parasite. Afai e le ogaoga le aʻafia o le laau, e tatau ona aveese ia laulaʻau.

Thrips

Pests ei ai se lanu uliuli, o se tino o le tino, o se pea apaʻau. O le atinaʻeina o iniseti e fesoasoani i le malulu ma le maualuga o le vevela. Latou te fafagaina laau toto. O lau e paʻu le paʻu, gau o latou lanu, ufiufi i lanu enaena.

I le aluga o taimi, ua maeʻa lau lau. I auala o tauiviga faʻaaoga le spraying "Vertimekom" poʻo le "Fitoverm".

E taua! E matua faʻamaoni lava Thrips. O le vevela o le potu e sili ona lelei mo lo latou toe gaosia. Mo se taimi umi e mafai ona latou nonofo i luga o le windowsill, o puipui o le ulo. O le mea lea, latou te manaʻomia foi ona togafitia i le iniseti.

O le mea lea, o faʻamaʻi o pama ma meaola faalafua e foliga mai e mafua mai ile tausiga le talafeagai, tulaga le lelei i le potu.

O faʻamaʻi pipisi e tupu mai o se taunuuga o alofilima oona. O le a fesoasoani fungicides e faʻaumatia i latou; o iniseti e faʻaaoga e puipuia ai meaola faalafua.

E le gata i lea, mo le togafitiga o faamaʻi, e tatau ona faasaʻo mea sese i le tausiga o se laau e aunoa ma le faatuai.