Laʻau

E faʻafefea ona taulimaina togafitiga i luga o orchids

Tryps o se iniseti vevela, i le natura e 6 afe o ona ituaiga. Mai le tino o le tino, ma le umi e le sili atu nai lo le 0.3 cm, e ono o ese mai le tino.

E fiafia i totonu o laau, o se tasi o mea e sili ona fiafia i ai o ni togi. Fesili ma faʻafitauli i le faʻalauiloaina o meaʻai faʻataʻi pipisi e tulaʻi mai i le au faifaatoaga ma tagata tomai faʻapitoa i le poto masani. Ole iniseti e le faatapulaaina ile tasi nofoaga.

Faʻamatalaga o vaʻaiga

E i ai ituaiga meaola o loʻo tulituliloaina ni meaʻai mo le apogaleveleve, ae o le toʻatele o tagata e fiafia i laau totō. I Rusia ma luga o le teritori o atunuu lata ane, o le tele o ituaiga o meaola ua maua e faʻaumatia faatoaga ma mea totino, e aofia ai mea i totonu. O apaau sosola i le aofaiga o paipa e lua o loʻo i tua. E lanu, paʻu. Iniseti e afua mai fuamoa na faʻatuina e le fafine ile laulaʻau. A o latou tuputupu ae, 4 laasaga pasi (ofa, protonymphs, nymphs, tagata matutua).

I ni nai vaiaso, o se alova e na o vaaiga mamao o se iniseti matua e avea ma tagata matutua. I totonu o le 1 le tausaga, i lalo o tulaga lelei mo le meaola (vevela, vevela, moli), e tusa ma le 10 augatupulaga e maua le taimi e atiina ae ai.

Faailoga o se vaovao i luga

O le meaʻai e tosina i le sua o le laau. Na te pipiʻi le laupepa ma faʻapipiʻi meaʻai talafeagai. I le taimi lava e tasi, o le nofoaga ua afaina e maua mai ai se lanu siliva, mulimuli ane liliu atu i le uliuli.

O se isi faʻamatalaga - o le faʻaalia o togitogi uliuli i luga o le orchid - o le mea lenei e le o se mea e sili ona taua. O tamaʻi vine, pulupulu ma uila o nisi ia o muamua e mafatia mai ia i latou. O le i ai o le pollen i luga o fugalaau e faʻaalia ai foi le i ai o le manu.

Ituaiga ituaiga o gaogao faʻasalalau i luga o orchids

Faatasi ai ma le afe o ituaiga o ituaiga, o le tulaga e ono ono faaleagaina i totonu o le fale o le falemaʻi e faapenei:

VaʻaiFaʻamatalagaFaʻapitoa
Californian po o le Fugalaau i SisifoO se tasi o sui sili ona tele o lenei pest, e tupu i le 0.2 cm. E maua ai le lanu samasama lanu samasama, o le lanu o le larvae ua sili atu ona tumu. Faʻailoga i petals ma laulaʻau o se orchid. Na te lagona le mafanafana i le vevela o le potu.O se avetaavale o se siama o le tamato e matautia mo fugalaau, lea e faaosofia ai se suʻesuʻeina o laulaau.
TapaaO se lapoʻa lautele, laʻititi i le tele faʻatusatusa i ona aiga (i le 0.1 cm le umi).I totonu o le lanu uliuli, o aʻa, i se isi itu, e mama i lanu.
AmerikaMuamua feiloai muamua i se tamaʻi talavou talavou o le militania ma le spathoglottis Charaea (hybride).Tele le matautia.
FaʻailogaE ola i le 0.1 cm le umi, o le tino i le uliuli ma le paʻepaʻe, ma o meaʻai e manino.Nofoaga sili ona fiafia - lau.
Greenhouse (uliuli)O le anufe o se tulaga masani mo thrips (tusa o le 0.1 cm). I luma o se lanu uliuli, e i ai foi sina eseesega o le tino ma apaau, antennae ma vae, e foliga mai e sili atu le malamalama nai lo isi ituaiga.O totisi ua tuʻuina i se paolo malulu ma e toetoe lava a leai se eleele vevela e sili ona lelei.
TeugaToeitiiti lava o le iniseti pito itiiti o lona ituaiga. O se fafine e sili atu i le tane i le lapoa e seasea oo i le umi o le sili atu i le 0.1 cm.E alofa o ia i le mafanafana, ma o le maota e na o nofoaga ma fale. Le mautonu i meaʻai, o le faaleagaina o se orchid e mafai ona sui i soʻo se aganuu. O le tauagafau laititi e mafai ai e le parasite ona taitaia se olaga faigofie.
RosannyO le laʻititi laʻititi laʻitiiti e oʻo atu i le 3 mm le umi.Vavevave vave, e fiafia e faʻalelei i fugalaau fugalaau. E matua faigata lava ona iloa. E faaleagaina ai le laau, e aofia ai lona puipuiga - o le togi e faigofie ona maua i sigi, e matua leiloa lona gafatia.

Auala e fai ai togafitiga i luga o orchids

E masani ona aumai i totonu o le fale ni mea e gaʻo mai i totonu o palaka poʻo kopi fou o fugalaau. O le mea lea, o le auala aupito sili ona lelei mo le puipuia o foliga mai o meaola faalafua o meaola faalafua e puipuia. E le taliaina e Thrips le maualuga o le vevela ma le malamalama mumū, o lea e lelei ai le faatulagaina o nei tulaga e avea o se mea e puipuia ai.

Afai e maua ni faailoga i le fugalaau, e faʻaalia ai le i ai o se meaʻai, e tatau ona:

  • Ina ia aloese mai le salalau o vaovao, tuuese le laau ua afaina mai mea maloloina;
  • Faʻamamaina le togi i le vai mafanafana (o se fua tutusa e faʻaititia le numera o iniseti);
  • Faʻasalalau i vaega ua afaina o se mea na faia mai le sukalati, muamua na tumu i le 0.5 l o le vai inu ma faʻafefe mo le tele o itula;
  • Faʻaumatia isi parasite e faʻaaoga ai soʻo se auala o loʻo lisiina i lalo.

Filifili togafiti

FaʻaaogaKukaTalosaga
Soap solutionVaevae se fasi fasimoli i le 1/4 lita o le vai (e le malulu).Uʻu le mea na tupu i le maeʻa ma fufuluina le fugalaau e le sili atu ma le 20 minute mulimuli ane. I se tulaga e le masani ai, o le fofo e mafai ona afaina ai foliga vaaia o le laau, e tupu lenei mea pe a uma ona taina lona stomata. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e maua se isi auala i lenei metotia.
Laʻau tapaaFaʻafefiloi le 1 lita o le vai ma le 0.1 kilokalama o le pefu o le tapaa ma pasi atu i totonu o se sieve.Lafoa le togi.
Marigold BrothAve le 60 g o inflorescences, tipi ma faʻapipiʻi i le 1 lita o le vai. Cook i luga ole vevela mo le 1-2 minute. Maalili ma alu mo aso e 3, ona pasia lea o se sieve.
EmulsionI le 1 lita o le vai, faʻaalu 2 tbsp. l suauʻu suauu ma fefiloi faʻamalosi.
Laʻau mumu laʻauMeaʻai
  • Orange paʻu (0.15 kilokalama);
  • Laʻau mumu (0.01 kg);
  • Yarrow (0.08 kilokalama);
  • Laʻau (1 pulou);
  • Ash

Faʻafefiloi mea uma i totonu o le faʻapala, sasaa le 1 lita o le vai inu, faʻaauau le vevela mo le 1/4 itula. Tuʻu le masini e mafua ai i se faʻavevesi.

Celandine brothAve le 0.5 kilokalama o le lalandone fou ma fagu i le 1 lita o le vai inu, ona tuu lea mo le 1-2 aso.
Dandelion FlaskFaʻasusu le aʻa i le vai inu ma tuʻu ai mo ni nai itula, ona faʻaoga lea.

Vailaau faʻasaina e faasaga i le thrips

O vailaʻau faʻamalositino e faʻaaogaina foi e puipuia ai meaola faalafua, e masani lava o vailaau oona, ae o lo latou aoga i togafitiga e eseese tele. O le faʻatinoga aupito sili ona lelei o loʻo faʻaalia i faʻataʻitaʻiga nei:

FaʻaaogaFaʻamatalagaTau (r / ml)
AktaraFomaʻi faʻamaʻi tino, faʻataunuʻu-fesoʻotaʻiga faʻavae e faavae i le thiamethoxam ... E maua ai le puipuiga mo le masina.40
FaamaoniaImidacloprid systemic insecticide.35
TanrekFesoʻotaʻi tui ile iniseti. Galuega i luga o le tino o iniseti o vaitausaga eseese. E tumau pea le aoga mai le lua vaiaso i le masina.24

E sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaau faasaina, talu ai o nisi o laasaga o le atinaʻeina o iniseti e le o faʻatasi ma soʻo se taumafa, o le mea lea, e mafai ona faigofie ona ola i togafitiga o se vailaʻau e le faʻamalosiina e galue i totonu o le manava. O sauniuniga faapena e foliga mai e le mafai ona oʻo atu i totonu o le pito i totonu o le laʻau.

Faʻafitauli faʻapitoa mo togafiti

O nei fualaau faasaina e masani lava ona seasea, ae o lo latou aoga e sili atu ona maualuga mo le mafuaaga e le mafai ai e iniseti ona faatupuina mea ua fai ma vaisu i meaola. O le faʻatinoga aupito sili ona lelei o loʻo faʻaalia i faʻataʻitaʻiga nei:

FaʻaaogaKukaTau
VertimekVili le 5 ml o le oloa i le 10 l vai. A maea le gaosia o le laau, tapuni mo se aso ma se pepa palasitika.

Copes ma togalaau mo togafitiga e 2-3.

45 solo mo le 2 ml
SpintorO se augatupulaga fou ole iniseti. Ia mautinoa ia mulimuli i faatonuga. Gaoioiga anapogi.

Ua faʻamaonia e faʻaumatia faʻamaʻi togafitiga i togafitiga e lua ma le va o le 5 aso.

51 solo i le 1 ml
FitovermSe fualaau lauiloa. Ave le 5 ml o le vailaau faʻasaina i le 0.5 l o le vai. Sulu ma ufiufi i le polyethylene. E mafai ona aveesea i se aso.

Copes ma togafiti mo togafitiga e 3 ma se vaitaimi o 4-5 aso.

65 solo i le 10 ml

E maitauina e mafai e pagālaʻau ona lalafi i le eleele. I lenei tulaga, o le pulupuluina o le a leai sona aafiaga ia i latou. O le faʻamauina o le eleele ma meaola o meaola e le maua ai ni taunuuga.

E mafai ona e faʻaaoga faʻamaʻi iniseti e ala i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Anthem-F. O loʻo i ai se faʻaoga o meaola e ola ai e faʻaumatia ai tagata matutua matutua, o meaʻai ma o latou fuamoa.

O le fautuaga a Mr. Dachnik e uiga i le tetee atu i le gasegase i luga o taamilosaga

E faigata ona faʻaumatia faʻamaʻi ua uma ona lisiina i totonu o le kulupu. E sili ona saʻo i lenei tulaga e faʻaaoga ai le 2 iniseti i se faasologa tatau. O fualaau e tatau ona iloga i mea gaosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, muamua faʻaaoga Aktara, ona faʻamaonia lea. I le va o le faʻaaogaina o tupe eseese e tatau ona le itiiti ifo ma le 7 aso.