Laʻau

Aurea variciferous vesicles

I vaega taʻitasi o fesuiaiga o le lalolagi, o nisi o laau e faʻaaogaina e fatuina ai ni matagofie matagofie o le laufanua. I le vailaau o le eleele, o loʻo faʻamautuina ai laau malulu e le faʻaogaina mo le tausiga, mo lenei faʻamoemoe, lea e mafai ona tuʻuina atu se mea faapitoa i le nofoaga mo se taimi umi. O nei mea e aofia ai le Aurea Kalinolistroplatus ma lona pale auro, lea e faʻaopopo ai faʻamatalaga manino ma lanu i le mamanu o teritori eseese.

Faailoga o le vasega

Aurea e aʻafia i le aiga lanu piniki. Laʻau-laau o se paʻu lauusiusi lauulu umi (e oʻo i le 2 m). Foliga faʻafefete ma lau paʻu ua valiina i lanu samasama lanu samasama (loloto i le pito i luga, pale i lalo) ma pito faʻamau faʻamau. I le taumafanafana e ufitia i fugalaau paʻepaʻe (e oʻo atu i le 1 cm), e aoina i inflorescences-umbrellas o le 10-15 pcs.

A o faagasolo lea vaitau, o le lau o le lanu lanumeamata, ona toe foʻi mai lea ile lanu lanu-samasama. O se fualaau laitiiti e foliga mai o se polo e afaina pe a paʻu i lalo. O le nofoaga o le tuputupu ae o loʻo i totonu o le paolo, o lona uiga o le a le mafai ona e faamemelo i mea matagofie uma o lenei laau.

E sili atu le toto i totonu o na nofoaga o loʻo lava ai le susulu o le lā. O le a tuputupu ae o ia ma faatumauina lona matagofie mo le 30 tausaga.

Tuputupu Aurea Bladderwort

O le ituaiga o Aurea o se laau e le talafeagai, ae o le faaalia o ona foliga e sili atu ona lelei le taofi i luga o eleele palapala ma le lelei alavai. O lona gasegase o le pH 5-6. E le tatau ona i ai se lime ma vai e latalata i le eleele. O le totōina ma le tausiga o le laau e manaʻomia ai le tausisia o nisi o aiaiga talafeagai e maua ai se vailaʻau matagofie ma puipuia mai faʻamaʻi. O le nofoaga e sili atu ona lelei le filifilia o se mea e matala ma malamalama.

O le tulaga sili ona lelei mo le tuputupu aʻe o cystic o se avefeʻau masani ma se aofaiga o humus. Afai e totō se laau, ona saunia lea o se lua mo le totoina. Mo tuaoi - o se vaʻai e tusa ma le 40x40 cm. O le nofoaga ua saunia muamua, faʻatumu le meaʻai i le faʻafefiloi o le eleele (laʻau poʻo le turf), humus (peat) ma le oneone. Sili atu 2-3 vaiaso aʻo leʻi tulaʻi.

O se fatu laau e iai ona aʻa (e aunoa ma se paluga o le eleele) e totoina i na o le autumn. Afai na faatauina i se tulaga, ona mafai lea pe a talafeagai, vagana ai le taumalulu.

Mo le atinaʻe masani, o le tulaueleele e faʻatino e tusa ai ma faatonuga nei:

  • aua le vave faʻaaogaina fomaʻi, pei o le a le atoatoa le faʻamoemoe;
  • o le tulaga o le totoina o laau e matua tutusa lelei lava i luga;
  • o le eleele i totonu o le lua ua faaopoopoina i ni vaega, lea e tatau ona faapipiiina;
  • faʻafeinu;
  • afai ua malupuipuia le lalolagi, o lona uiga ua sosolo;
  • mulch i luga.

Suavai le laau i lalo o le aʻa ma i ni vaega laʻititi ina ia leai se tulaga o le susu. I le vevela vevela latou te masani ona faaaluina i aso uma e 3-4. Ua fafagaina i latou i fugalaisa i le tautotogo (faatasi ai ma le nitrogen) ma le autumn (Nitroammofoskoy): e tusa ma le 10 g o le suauu i le 10 lita o le vai.

Ia mautinoa e tipi le vailaʻau. O lenei faiga e talafeagai i le tautotogo e aveese ai otaota, lala mamago, e fausia ai se pale matagofie, e maua ai se foliga manaia. I le aveesea o le itu itu, o le tuputupu ae o le laau o le a vave oso i luga. O le teuteuina i se maualuga o le 40-50 cm o le a fausia ai se ogalaau malosi. Nofoaga faapitoa mo le taumalulu e le manaʻomia, aua faapalepale le malulu. E na o vaimoli fou e tatau ona ufiufi i paʻu ma lala laau.

O le toe gaosia e mafai ona faia i le toetoe o auala uma e iloa ai:

  • O fatu. O le tulaga o le le puipuia o uiga o le ituaiga e maualuga, o le mea lea e seasea ona faʻaaogaina e ui lava i le lelei.
  • Laʻau. Auala vave. O lenei faiga e masani lava ona faʻatinoina ao le i fuga. Ave se fuʻa ma tipi i totonu o le 10-20 cm ma 2-3 fua o le tuputupu ae, lea e faatofuina mo le 2-3 itula i aʻafiaga o le tuputupu ae o aʻa. O laʻau e pipii i le palapala ua faʻafefiloi ma le oneone, faʻamaʻaina ma ufiufi i le cellophane. Seʻi oʻo i le vaʻaia ma le laʻau, e masani ona faʻaleleia le vai ma le vai. A maeʻa foliga, ona aveese lea o le ata. I le nofoaga autu na toto i le tautotogo.
  • Vaevaega. E manaʻomia taumafaiga taua, ma o le ai ai ni nai laau fou. Faʻaalu i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. E masani lava ona vaevaeina le togavao i le 4-6 vavae ese (o se aʻa lelei ma se fana malosi e tatau ai) vaega ma ua vave ona totoina ina ia aua nei mimiti. Suavai ma le ufiufi i le mulch. I le taumalulu muamua e sili atu le mafanafana.
  • Tuʻu. O le taimi aupito sili o le amataga o le tautotogo, pe a oʻo mai lau muamua. Filifili se pu malosi, taitaʻi ese mai le ogatotonu o le togavao, ma tuʻu i totonu o se togalaau i le loloto o le 12-15 cm, faʻamau, fufuluina ma faʻafeinu. I le tautoulu, o le mea e tupu ai le vaʻa vavae ese mai le matua. Mo le taimi malulu, latou te totoina ai i lala.

E seasea faʻaalia le Aurea i faʻamaʻi poʻo le osofaia o manuʻa. Afai latou te le o tausia lelei, ona mafai lea ona tupu mai le chlorosis (o pito i luga o gaʻo e faʻamago ese).

Na fautua mai Mr. Dachnik: o le faaaogaina o Aurea vesiculosa i le laufanua

Kalinolistny Aurea e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua ona o le lanu susulu o laulaau, ma le mafai ona faia ni fomu muamua ma se lauulu lauulu. E manaia tele i ia ituaiga:

  • Fugalaau fugalaau e leai se totogi (mixborder). Latou te tuʻuina i tua, pe afai latou te faia se tasi itu, ma i le ogatotonu o le kulupu ma se itu lua.
  • Faatusatusa E ese le lelei i le talaaga o ituaiga meaola (coniferous, deciduous) laau poʻo isi ituaiga o vailaʻau ma laʻau mumu (Diablo, Red Baron).
  • Faʻaauau i luga o poloka. E faʻaaogaina e fatuina ai nofoaga eseese mo taʻaloga, e faʻapipiʻi ai lau fanau ma taaloga. Ua tuʻuina atu i le vao vao foliga saʻo, o lona uiga. faia se puipui.
  • Faʻauʻau poʻo teuteuga teuteu (arabesque). O le a faia se taumafaiga, ae o le a maua ai se foliga aloaia ma le atoatoa o mea teuteu i luga o le saite.
  • Vaʻa lelei le vao. I lenei tulaga, faʻaaoga e avea o se taufeu. Faʻapipiʻi ma tipi e fatu ai foliga tulaga ese.