Legumes

Tekinolosi tau faatoʻaga o le totoina o pamu i luga o le eleele

I aso nei e faigata tele ona maua se faʻailoga pe a le tupu. pi E iloa e tagata uma le tofo ma le aoga o meatotino o lenei aganuu, o le mafuaaga lena e matua fiafia ai tagata matutua ma tamaiti. E le gata i lea, pei o le pipi, o loʻo i ai se tele o le fualaʻau fualaʻau, lea e sili atu ona faigofie ona eli. Popo, lanu meamata e aofia ai vitamini B, PP, C, carotene, phosphorus, iron, ma le lysine. Mo tagata e mafatia i faʻamaʻi fatu cardiovascular, o le faʻaaogaina o pi e faʻatagaina, aemaise lava talu ai o le totoina o lenei laau e le manaʻomia ai le tele o avanoa (e mafai ona toto i luga o le pa). O lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai tulafono faavae o le tausia ma le totoina o fanua..

Pea: o se uiga o aganuu

E toatele e mafaufau pea: o pi pi pe leai? E moni lava o le aiga legume, o isi faʻamatalaga e sese. O le totogo o le laau e oo atu i le 250 cm. O le aʻa e mumu ma o laulaau e paʻu, e faigata. Sue ese, o loʻo i ai ni mea, faʻapipiʻi i le lagolago, ma tausia ai le aganuʻu i se tulaga saʻo. O aʻa e iai lona loloto. O fugalaau e masani ona paʻepaʻe, ae o lanu foʻi e lanu viole. Ona o lo latou gafatia e fai ai le pollinate, latou te fuga i le 45-55 aso i le maea ai o le lulu. I ituaiga muamua o peas, i le muamua o le fugalaau e mafai ona e vaʻai i le 7-8 ituaiga o mea, ma oʻo atu i le 24 laʻau - i ni mea e mulimuli mai.

O aso uma e lua e iai fugalaau fugalaau fou. E le mafai ona fai e peas e aunoa ma se faʻamatalaga o le fua. O i latou o ni fatu, ma e faalagolago i le ituaiga o laau, e eseese foliga ma lanu. O fatu pi e aofia i le 10 fulufulu mūmū pe lamolemole fatu, ma o latou lanu e tutusa ma le peel o le pata. I le tuputupu ae o se laau toto, o siama aoga e atiina ae i luga o ona aa, ma o le a foliga mai foi le vailaau, lea e aveesea ai pamu mai le ea (o lenei mea e fafaga ai le eleele).

Filifilia se nofoaga mo le totoina o pamu i le togalaau

O pī e viliina le mea e totō ai, o lea la e tatau ona amataina le totoina o lenei fua i lana filifiliga. Pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e gauai atu i le eleele, o tuaoi o le laau, moli, vevela, ma tulaga tau.

Tulaga tau mo le tupuina o pi

Ina ia mafai e se laau vaʻaia ona atiaʻe lelei, e taua le faia o ni tulaga talafeagai mo ia. O le laau e matua fiafia lava i le susu, o lea o le a vave ona fufula fatu, ma o loo i ai ni vaʻai faauo, e tatau ona totō le talo i le vave o le palapala susu. Ona o le tele o le vaʻaia, o le meaola e tupu televave ma maua ai le faateleina. A o faagasolo le vaitau o le fuga ma le fuga, o le susu e sili ona talafeagai. Afai e utiuti le vai, e totoina e le laau ovaries ma fugalaau.

Ae ui i lea, e le fiafia peʻa pe a maualuga le vai. Ua saunia o ia e onosaia sina lamala, e pei o le aʻa malosi o peas e faʻaaogaina le susu mai le loloto o palapala palapala. Peas e le lelei le vevela ma fatu toto i le vevela o + 5 ° C. E mafai e le laau toto ona faʻafefete i le -6 ° C, ma o le vevela aupito sili ona lelei mo le fausiaina o le ovaries plant + 13 ... + 15 ° I, mo le tuputupu ae o pi - mai le +17 i le 22 ° C.

O le a le ituaiga eleele e fiafia i paʻu

E fiafia Pea pe a lelei le faʻaleleia o le eleele ma e lava le susu. Afai o le eleele ua filifilia mo le totoina e afaina, ona muamua lea e tatau ile lime. O lenei mea o le a manaomia ai le 300 g o le lime faamama poʻo 400 g o le falaoamata o le dolomite i le 1m². O se nofoaga lelei mo le totoina o le a avea ma humus richs, e pei foi ona lelei-fuga, palapala susu.

Lelei sili ona lelei

A o le totoina ni fatu laau, ia manatua o laau muamua na totoina i le nofoaga e tasi, o se malosi malosi i le fua. E sili ona lelei le totoina o fualaau aina ua uma ona faamatalaina pe a uma le pateta, kāloti, beets, kukama, tamato, ma kulimi.

E taua! A maeʻa isi laumei, mo se faataitaiga, o pi, lentils, soya, peanesi, totoina o pamu i lenei vaega e le aoga.

Peas e le tatau ona toe faafoi atu i le nofoaga na tupu ai i le tausaga talu ai, talu ai o loʻo i ai se tulaga maualuga o le a aʻafia le laau i faʻamaʻi ma meaola faalafua, o le mea lea, o aso talafeagai mo le totoina o pamu i le eria e tasi e le muamua nai lo le 3-4 tausaga.

O le totoina o pamu i le latou taumafanafana

Ina ia mafai ona totoina lelei le talo, ma ia aumaia se seleselega tele, e muamua ona e manaʻomia e faia le galuega sauniuni. Latou te aofia ai tapenaga o le eleele, tapenaga o fatu ma le totoina o ia lava.

E faʻapefea ona saunia le eleele mo le totoina o pi

Pe a sauni le eleele, e tatau ona faʻafefete muamua ma faʻafeinu lelei, ma toe faʻamago aʻo leʻi totoina saʻo le pi. E le gata i le palapala e tatau ona faia ni togalaau ma se loloto o le 6 cm, ma taofia le mamao i le va o moega o le 20 cm.

E taua! O le totoina o le taimi mo paʻu e leai ni tapulaa faʻasalalau, ae o tagata fai togalaau e fautuaina le totoina o fualaau aina pe a maeʻa le mafanafana o le tau, o lona uiga, latalata ia Me.

Saunia o paʻu mo le totoina

A o le totoina laau e tatau foi ona iloa le auala e filifili ai fatu o pi. Mafaufau e na o le maualuga, o fatu maloloina e manaʻomia mo le totoina. E mafai ona totō, maʻi ma faʻaogaina i se ata vailaau leaga.

E te iloa? Mo le faʻaogaina o le filifilia o fatu maualuga, e mafai ona tuʻuina i totonu o se vaifofo ma filifili na oi latou ua goto i le pito i lalo. O le saline solution e faigofie tele: 1 sipunipuni o le masima i le 1 lita o le vai.

Talu ai ae leʻi totoina, e tatau ona e totoina fatu o pi, e tatau ona e faia ni nai taga faigofie. A uma ona filifilia fatu, e tatau ona faʻafefiloi i le vai mafanafana ma tuʻu ai e fufula mo le 16 itula, suia le vai ile tolu itula. A maeʻa ona fufulu le fatu laau, ona mamago lea i se tulaga mataʻutia.

E faʻapefea ona totoina pamu

E le manaʻomia e Peʻa le faʻaogaina o se faʻapitoa faʻapitoa i mea taufaatoaga ma le totoina o togafitiga e faigofie. A o leʻi tuʻuina le fatu i totonu o le eleele, e tatau ona faʻanoanoa le moega ile 6-7 cm le loloto ile va ole va o le 45-55 cm O le faʻafefiloi o le faapalaga ma le pefu o loʻo tuʻuina i totonu o le eleele, ona faʻafefeteina lea i le eleele, ae ia faatumauina le loloto o le lua 2-3 cm. Mo le tasi le mita o le uʻu, o le a manaʻomia le 17-18 fatu, o lea o le mamao i le va o fatu pi o le a oʻo i le 6-7 cm. Ma le isi, e tatau ona ufiufi le lua fatu i le eleele, lea o le a fesoasoani e taofia ai le susu.

E te iloa? A o tupu mai fatu o pea e te le iloa, ae o pi muamua e aliali i le 7-10 aso.

Mo le puipuia o pea fatu mai manu felelei, ua fautuaina e ufiufi le vaega i le luluina i upega fagota po o se ata feololo.

Pea faʻalauteleina tekinolosi, faʻaogaina togafitiga

O le tausiga lelei o le talo e le itiiti ifo lona taua nai lo le totoina lelei. Faʻasalaina, faʻamalo le palapala, fafagaina, fafie - o nei mea uma e le masalomia e aʻafia ai le fua o le seleselega.

Muamua taga pe a uma ona lulu

O le a le aso o le a aliali mai ai le uluaʻi puaa, muamua, e faalagolago i le masani o le faʻaofiina o le vai i le palapala. Tatau ma faʻafefe faʻafefe - o le tausiga autu lenei o le laau. A uma ona lūlūina, e tatau ona e mataʻituina lelei pe a lava le susu. Afai e le lava, o le a mate le laau, e leai se taimi e faʻaalia ai pamu muamua. E ui lava o le fua o fua o laau i le vaega pito i lalo, o loo ola pea pusi i le ogatotonu, ma o loʻo ola pea le pito i luga, ma o le suavai e sili ona taua mo le atinaʻe masani o le laau.

E taua! Tele le suavai - e le lelei tele foiaemaise lava pe a faia ni pi. O lenei mea e ono mafua ai le salalau o faamaʻi.

Faʻaleleia eleele

A o faagasolo le vaitaimi o le tuputupu ae malosi o peʻa, e tatau ona taulai faapitoa i le tatalaina o le palapala i le va o laina. E naʻo le auala lenei, o aʻa ma nodule bacteria o le a mafai ona maua le okesene talafeagai. I pupu muamua, e oʻo atu i le maualuga o le 6 cm ma fai ai 4-5 laulaʻau, o le a manaʻomia ona atuatuvale moega, ae tatau ona faia lenei mea i le taimi e matutu ai le eleele. E tatau lea mea ina ia le faʻaleagaina le aʻa. E tusa lava pe o le a le faʻatusatusaga o le eleele ma le tuputupu ae o vao i le vaitau o le tuputupu aʻe, o le tatalaina i le va o laina e tatau ona faʻatinoina e oʻo atu i le 3 taimi (i le loloto o le 7 cm).

Auala e fafagaina ai peas

Fertilizer e tatau ona faʻaaogaina i lalo o le pea e faʻaleleia ai fua o le gaʻo, faʻaleleia ai le fuga o le laau ma nonoa ai pi. I le uluaʻi faʻaleleia o fualaau aina, e tatau ona fafagaina pusi i fua o vao vao. E talafeagai lenei mea pe afai o le galuega o le siama o le nodule o loo vaivai tele ma ua afaina le laau ona o le le lava o le malosi. Fertilizing ma mineral fertilizers i le taimi o seti fualaau suamalie ma ao le i fuga o le a aoga tele. I le tulaga muamua, e fautuaina le suavai i laau toto ma se vaifofo o le fugalaau faʻapitoa (3 g i le 1 lita o le vai). E talafeagai le vai i le va o laina, e aunoa ma le pau i luga o lau o le laau. A o leʻi fugaina, e sili atu le lelei o laʻau e faʻaleleia le faʻaleleia o le faʻaleleia, i le fua o le 25 g i le 1 mita.

Bushes garter

Talu ai ona o le vaivai o le vao e vaivai tele, ma i le muamua foliga mai o le fualaau, o le laau e pa'ū mai le kalave, e manaʻomia ona fafie meaʻai e lagolago ai. I le matafaioi o le lagolago e faʻaaoga ai uamea poʻo pine laupapa e manaʻomia ona ola faʻatasi i le laina, i le mamao e 1.5 mita mai le tasi. I luga o pine poʻo laʻau, e tatau ona e faʻamalosi le maea poʻo le uaea i se itu faʻasaga. O lanu ma totoa e lagolagoina i luga o le maea. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona faʻamafanafanaina peʻa.

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o paʻu

O meaola faalafua e sili ona taatele o le pea o moa, togalaau ma moa kapisi, ma le moa moa. 'Auʻau ma' alo o loʻo tuʻu ai fua i laulaʻau. Caterpillars scoops, e oo lava ia i latou na faatoa amata, 'aina le vaega o le laau. Laroth moths, afifi i laulaau e fafaga ai i latou. Ae o le pea pea - moth, tuʻu fua i fua ma fua. A maeʻa le vaiaso, ona avea lea ma meaʻai mo iʻa. O le malosi o le palapala ma le mosaic o loʻo i ai i faʻamaʻi faʻamaʻi e ono mafua ai peʻa.

Muamua o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e ufiufi ai se matala, paʻepaʻe paʻepaʻe, muamua le pito i lalo o le laau, ona sosoo ai lea ma le seleselega atoa. A maeʻa lena, ona mate ai lea o fua, ma o lauʻau ma lau o le a lanu uliuli ma oti. O Mosaic o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, viral viral, o foliga vaaia e mafai ona alofia e ala i le matauina o le fua o le seleselega ma togafitiga talafeagai o fatu. O le tuputupu ae lemu, o foliga vaaia o nifo i tafatafa o laulaau, faapea foi ma le lalelei o faailoilo uma o se mosaic.

Peas: auala e maua ai se seleselega tele

O le seleselega e mafai ona oʻo i le faaiuga o Iuni. O le a le tele o le tuputupu ae e faʻalagolago i le tele o le ola o le laau ma fuga. Afai e vave fuga, ona vave ai lea o le pa.

E te iloa? A maeʻa ona fuga, pe a fua mai fua muamua i le vaega pito i lalo o fualaʻau vave, i ituaiga o suka o le seleselega alu i lalo pe a ma le vaiaso ma le afa. O le taimi lena o le manogi sili ona manogi ma suamalie.

Aoina pusi, e te manaʻomia pe a faʻamamaina ona lau ma e mafai ona e 'aveʻesea pi, ae le o ni pini overripe. O fualaʻau e televave ma lanumeamata, ma o le umi o le fatu e oʻo atu i le 8 mm. I le vevela o le tau, e sili atu le aoina o fala i luga o se togi pe a mafai (mo se faʻataʻitaʻiga, i aso uma 2), ae i le malulu - e lava i aso uma e 4. Afai e te aoina pusi paʻu i le taimi sese, ona i ai lea o le faʻaitiitia o le fua o le isi fua. O le seleselega e sili ona lelei i le taeao pe a le vevela vevela, pe atonu o le a vave ona magumago.