Laʻau

Fusarium orchids: faailoga ma togafitiga

Fusarium laau o se faʻamaʻi matautia. Na lauiloa e uiga i lona i ai i le vaitaimi o le Taua Lua a le Lalolagi. O le tele o le faaleagaina na afua mai i le pisinisi o faatoaga. E foliga mai a maeʻa le faʻamaʻi, o fua o laau toto e mafai ona faʻaaogaina. Na tele ni tausaga na maua ai le mafuaaga ma metotia o togafitiga. O totonu o le orchids phalaenopsis ma calanthus, cilagin ma paphiopedilum, brassia ma pipi, cymbidium ma oncidium, soʻo se ituaiga, faʻamatalaga masani ma faʻamatalaga e mafai ona latou maʻi. O le lamatiaga o loʻo faʻatusalia e ituaiga e lua o fungi o le aiga Fusarium - Fusarium solani ma le Fusarium oxysporum.

Faailoga o le Fusarium i Orchids

Fusarium orchids e faigofie ona iloa. O faailoga muamua o le vaivai o le fuaina o laulaʻau ma gaʻo, le lava o le fuga. E le pine, o se uiga e foliga mai o ni mea e le masani ai. I le taimi muamua latou lanu samasama i lanu, ona faapouliuli ai lea. O se lanu uliuli po o le uliuli e aliali mai, o uiga mo faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le gaosia o sigi, o se fusi.

Laʻau faʻapipiʻi e avea ma ni mea matala. O lo latou eria ua faasolosolo malie ona faateleina. E mafai ona latou iloa uma i luga o laʻau pito i lalo, ma i le pito i luga, mai le pito i fafo po o le pito i totonu o pepa laupepa. E faʻalagolago pe faʻapefea ona maua i luga o le laau le vevela - e ala i le ea poʻo le eleele faʻamaʻapalaina, aʻo faʻafesoʻotaʻi faʻamalosi mea toto, pe i se isi auala.

Vaega o le togafitiga o le Fusarium orchids

E oʻo mai i le taimi nei, o le fusarium ua aʻoaʻoina lelei e saienitisi. O fualaau faʻamalosi ma malosi e iai meaola ma meaola ma vailaau faʻasolosolo na faia, eseese i le taʻiala o le gaioiga, e faʻafefe ai. E taʻua i latou o fomai. Ae i le tulaga o lenei fugalaau, o le tele oi latou e le fautuaina mo le faʻaaogaina poʻo le gaioiga ma le faʻaeteete. E fetaui lelei mo le totoina o vaega eletise.

Mushroom Fesoasoani ia Orchid

I totonu o le aʻa o le ischid e mafai ona avea ma mea e gaʻo ai le microbial. Latou te fesoasoani ia ola, tupu. Aveese mea aoga mai le eleele, faʻaleleia le lelei o le aʻa o le aʻa. O le mafutaga e faʻatusa, o lona uiga, aoga mo ituaiga uma e lua.

E le mafai ona taofi e le fatufiti faʻamaʻi le faʻamaʻi, o le faʻalauteleina o Fusariums, ae ui i lea, latou te faateleina avanoa o le fugalaau e ola ai e tusa lava pe i ai eleele leaga, tulaga faigata. Pe a togafitia le eleele ma soʻo se vailaau faʻamalo, e mafai ona oti o latou taitoalua. Mo le puipuiga o le laau, o le a avea lenei mea ma se faʻaopoopoga, malosi tele.

O loʻo faatagaina e faʻamalolo le vaega eleni o le inchid i totonu ole auala faʻapitoa e pei o Fitosporin, Fundazol, Bactofit, Hom, Maxim, Sutomai, Dakonil, Benlat.

E tatau ona gauai faapitoa Punaoa: mirekzotiki.com

O le Topujin-M pasene e faʻaaoga tuusao i vaega o laulaau ma aʻa e afaina i le anufe. O le lelei ma le faigofie i le togafitiga o fusariosis i totonu o orchids ua faʻamaonia e le tele o fai togalaau.

O le le lelei o le tetee. O le fungus Fusarium ma le umi faʻaaogaina e ono foliga mai e le mafai ona puipuia. O le elemene autu autu o le methyl o le thiophanate.

Togafitiga togafiti o Orchid

O le faʻaleleiaina o laʻau ma siama o vaega o loʻo aʻafia ma se tasi o tapenaga o le pese o le a fesoasoani e faʻagesegese ai le atinaʻe o fusarium. Fusarium sigi, pathogens, ulu i totonu o sela o le laau toto ma vaʻa toto e faʻaaogaina ai le sua.

E taua le taofi o lo latou salalau ma mafai ai ona faʻaleleia, paʻu.

Afai e afaina aʻa ma palapala, o le a sili atu ona faigata le tulaga.

Ina ia togafitia se orchid, siaki le tulaga o aʻa:

  • e aveeseina mai le eleele muamua;
  • fufulu laʻau ma aʻa i totonu o vai vevela;
  • aveese aʻa ma laulaau ua faaleagaina e le malie, pe afai e mafai;
  • fufuluina nofoaga o fasi pepa i le gaʻo ua gaosia;
  • 3-4 itula i le maeʻa ai o lenei mea, ia faia togafitiga faʻasaga i se sauniuniga faʻamalosi;
  • totoina i totonu o se fugalaau fugalaau fou, e le afaina i le anufe, poo totonu o se fagu e iai se vaifofo mo hydroponics.

Fusarium mushrooms e mafai ona mafua ai le ita i le paʻu o le tagata, dermatitis, faʻafefe o le tino. O le mea lea, e tatau ona e faʻaoga totigilima, fufulu ou lima i le fasimoli ma le vai pe a maeʻa le faʻatinoga.

I se tulaga o le ogaoga o aʻafiaga o le aʻa, e mafai ona totogo fou auala fou. Ina ia faia lenei mea, o laʻau o pipiʻi ua tuʻuina i totonu o se ipu ma le fatu. Vaitaimi, o le fugalaau e lueina e tuʻuina atu ai meaʻai, faʻamaua le malosi. O le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻamalosia ai le faʻalavelave o le a faʻavavevaveina le faagasologa o le toe faʻaleleia.

Hydroponics ma Fusarium

O le hydroponic metotia ua manatu e sili ona lelei ma saogalemu i auala e toto ai fugalaau. O se mea lautele, e talafeagai i le tulaga o totonu o le orchids. E ui lava i tulaga lelei, ae o le a ia le faasaoina mai Fusarium. O pulou nei o le anaerobic. Latou te lagona lelei i le eleele ma le vai. O a latou meaʻai e mafai ona feaveaʻi i le matagi ma iʻu.

O le hydroponic auala e sili ona lelei mo isi mafuaaga. O le suia o le vai i totonu o le ulo o le a faigofie nai lo le lalolagi. O loʻo i ai se avanoa e mafaufau ai i faʻamaoniga ile aʻa, e pulea ai le tulaga.

Puipuia faʻamaʻi

O se togalaau teuteu e leai ni mea aoga, susulu o le la, vevela, o le a faʻaalia se tikeri sili atu o le tumau, o le a sili atu ona faigofie le talia togafitiga. O le puipuia o le a faʻaitiitia ai popolega. E tatau ona taulaʻi atu i ana tagata fai togalaau, o tagata o loʻo taʻalo. E le gata i lea, o loʻo i ai auala lelei puipuia e maua ai se faʻamaoniga 100%.

I se timuga

Fusarium spores e sili ona malosi i le malulu, pe a timu. Afai i le taumafanafana e faafuasei lava ona pagatia, o le la e lafi i tua o le faititili, e fautuaina e liliu le ea, ea tapuni faamalama, faamalama. Fousarium mushrooms o se mea e masani ai le microorganism i le natura. I soʻo se atunuʻu, i soo se itulagi latou te nonofo ai.

Faamamaina o le faamalama

E faʻaaogaina le liliuina o moli mumulu mai lea taimi i lea taimi, e faʻamaʻi ai le potu ma i latou. O togafitiga faapena e taua mo le puipuia o fusarium ma le faʻaumatia o taunuuga. Feeseeseaiga e mafai ona felelei i fugalaau latalata ane pe maua i luga o le windowsill, pepa pepa, tusi, otaota. E sili atu ona tupu lenei mea pe a amata ona puleaina le faitau aofaʻi. Ae i le amataga, o le tele o mea na tupu e ono tupu. O le faʻaaogaina o molī ultraviolet, mea e faʻamamā ai, ma se fufulu vaʻalele pe'ā faʻamamā i le windowsill e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamaʻi muamua poʻo le lua.

Faʻaleleia o le eleele i le copper sulfate i le taimi o le gafa

I le faiga o faatoaga, o le sulfate suauu ua faʻaaogaina e avea o se faʻamalositino ma faʻasolosolo, e faʻateʻa fusarium. O le a sau i le taimi e saunia ai le eleele mo se fugalaau fugalaau.

O talone e manaʻomia le kopa; o se vaega taua lenei o meaai paleni.

Copper sulfate o se tasi o ona punaoa. E tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, mafaufau i meaola ninii. Latou te liua lena 'apamemea, lea ua uma ona iai i totonu o le eleele i se foliga e le mafai ona maua i le laau, i se faigofie faigofie ona eli.

O le fasioti tagata e mafai ona afaina ai i latou. E tatau ona togafitia le eleele i se vaifofo i ni nai aso ao lei tupu se fugalaau po o le fatuina o fatu. O le a le toe i ai se feeseeseaiga i totonu ma o se siosiomaga le lelei mo lo latou atinaʻe o le a faia.

Vaalele i le ea

Faatasi ai ma fai togalaau, o se auala e puipuia ai le fusarium e pei o le ola o le ea i greenhouses e lauiloa. O le a aoga i le au faifaatoaga, tagata fiafia i totonu o orchids. I timuga timuga, e tatau ona tuʻu ni ipu o iodine i tafatafa ane o laau. O ona paʻu o loʻo i ai se fale faʻamaʻi. Latou te le maua le avanoa e nofo ai i luga o le laau.