Laʻau

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi i kapisi: faʻamatalaga ma metotia o le tagofiaina

Kapisi - o se fualaau e puipuia i le malulu. I le taimi lava e tasi, o se mea e le fiafia ai, o le solia o le faʻaaogaina o tekinolosi ma le le amanaia o le puipuiga mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi pipisi e ono oʻo atu ai i le oti o mea totō uma.

Mafuaʻaga mafuaʻaga o le faʻamaina o kapisi

Laʻau e sili atu ona lelei pe afai e le sili atu le vevela ole ea +20 ° C. O fualaau e mafai ona mou ona o le faʻaalia i mea leaga.

Latou te aofia ai:

  • leai se malamalama;
  • vaʻa vevela
  • le lava o minerale;
  • eleele suavai;
  • faʻamaʻi pipisi;
  • maualuga maualuga;
  • tausiga le talafeagai.

A maeʻa le totoina o fatu, e tatau ona ave pusa i totonu o se potu malulu. O fualaau e sili ona faʻafitauli i aso muamua muamua e 10 talu ona totō ile lauʻeleʻele. E mafua ona o le faʻaleagaina lea e tupu i luga o aʻa pe a siitia. Lanu samasama o le lau laau i le tele o tulaga e afua mai i le fetuunaiga. Le faʻamalosiina o fualaau aina, o meaola faʻaleleia e pei o Immunocytophyte, EPIN, ma Heteroauxin.

Fungal diseases of cabbage and the fight against them

O meaʻai e masani lava ona mafua ai le leiloa o le fua atoa. I le itu ua afaina o sui o le aiga pepelo ma o latou ituaiga. E faʻataʻitaʻiina le faʻataʻitaʻiga pe a uma ona iloa le sooupu mafuaʻaga. Ina ia maua se malosi mamana poʻo se puipuiga, e fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o se faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o tagata, faʻatoʻaga ma kemisi.

O le lisi o faʻamaʻi e lautele, e aofia ai:

  • keel. I tulaga lamatia o laau laiti. O le galo Plasmodiophora e mafai ona totoina i le taimi o le faʻaleleia ma le faʻafeinu. O avega o siama o iniseti. O uiga taua e aofia ai le tuputupu aʻe i vaega eseese o aʻa, faʻapipiʻiina, faʻavave ona tupu. E le mafai ona togafitia togafiti mamanu, o lea ua faʻaumatia ai. Faʻasolosolo pu i le lime. E tatau ona maitauina o le faʻamaʻi e aʻafia ai na o laau toto mai le aiga Cruciferous. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina le palapala mo le totoina o isi mea totō;
  • Fusarium I lenei tulaga, o le mafuaʻaga o le moli vavalalata e avea ma fuluʻi le lelei atoatoa Fusarium oxysporum f. sp. Conglutinans. A maeʻa ona ulu atu i totonu o le vascular system, ona amata lea ona sui lanu samasama. I le taimi lava e tasi, o le veins e tumau pea le paolo e pei o muamua. O ulu ulu o kapeti e le eseese i le telē ma foliga masani. Laʻau e aʻafia i le faʻamaʻi e afaina i fomaʻi (Topsin-M, Benomil, Tecto);
  • peronosporosis. O lenei maʻi e masani ona taʻua o le palapala. O meaola uma o faʻasatauroga e mafatia mai le malie Peronospora brassicae Guum. O le faʻamaʻiina o kapisi e molimauina e le vaivai o le atinaʻeina o tipu, o foliga mai o se paʻu mafiafia ma samasama samasama i laulaʻau, ma le faʻamagoina o vaega o loʻo aʻafia. Faʻaauau pea le peronosporosis ma le faʻalauteleina o le faʻamafanafana. O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e faʻaaogaina e ala i vailaau faʻasaina e pei o Ridomil Gold, o se fofo o le tuufaatasiga o Bordeaux ma Fitoftorin. O oloa taʻitasi e tuʻuina atu faʻatasi ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

Ina ia aloese mai le foliga mai o patotia maʻi, e tatau ona mataituina le fua o le faatoaga, solo le palapala, ma vele i se taimi tatau. E tatau ona taulai totoa i le lelei o le fatu ma le eleele palapala.

Maʻi vailaʻau o kāpeti: faʻamatalaga ma togafitiga

O latou e le masani ona maua i maʻi. O uiga iloga e mafua mai i siama e aofia ai le vave pathogenesis. I le taimi lava e tasi, faatasi ai ma le palapala, fatu, vai, iniseti ma mea eleelea, e vave ona aʻafia ai laau toto. O le mumusu e faia ni puipuiga, e mafai ona e leiloa uma fua o le kāpeti. E toetoe a le mafai ona togafitia faʻamaʻi pipisi. Insecticides e leai se aoga i lenei tulaga.

O le siama Mosiki e sili atu ona taatele nai lo isi. O lenei "aiga" e aofia ai le tele o ituaiga. O le faʻamaʻi e mafai ona afaina ai le tele o mea teuteu ma fualaau aina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Caulivirus Mosaic e aʻafia ai le falelola. O le siama e faʻaalia na o ia lava i le 3-4 vaiaso pe a uma ona totoina fatu i totonu o le eleele. Faatasi ai ma faailoga iloga, lacnyis launiu, o se au o se lanu uliuli lanumoana i luga o veins ua iloga. Punaoa: poradum.com.ua

Liliu le mosaic virus o se pathogen e mafua ai le afifi mama. I luga o lalo o laulaʻau laʻau, fuga lanumeamata lanumeamata, lea e mulimuli ane fusia ma faʻapogisa. O le ulu ole kāpeti e leai se taimi e fai ai, talu ai lau laʻau e aʻafia i le faʻamaʻi na o le pauu ese.

O le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi e mafua ona o mafuaaga nei:

  • aʻafiaga le lelei o vailaʻau;
  • lūlūina fatu pisia;
  • faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo o tipu tipu ma tagata faʻamaʻi siama. E mafai ona avea ma iniseti ma vao;
  • faʻaleagaina masini.

O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi vailaʻau e tatau ona faʻaumatia.

E naʻo le pau lea o le ala e taofi ai le salalau o le faʻamaʻi.

Togafitiga o le o totoe e tatau ona amata vave ona maeʻa ona fuafua le faʻamaʻi na lavea ai le kapisi.

Pests o kapisi

E sili atu ona lamatia mo laʻau laiti. O meaʻai e solia ai le amio saʻo o vaʻavaʻa, faʻafefiloi fatu laau ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma viral. Ina ia mafai ona maua se seleselega lelei, e tatau ona faʻaauau pea togafitiga puipuia, ma afai e aliali mai ni faʻafitauli, e tatau ona togafitiga vave.

Cabbage aphid o se iniseti laitiiti e valiina i se siliva paʻepaʻe paʻepaʻe. Pests e 'ai i le sua, aʻo fiafia e faʻautu i luga o laau laiti. O latou kolone e mafai ona maua i luga o le laupepa. O le taunuuga o lo latou olaga o:

  • toesea ma le tuputupu ae o le tipi;
  • siakiina ma le taamilosaga o laulaau laulaau.

I le leai o se togafitiga talafeagai, o le a mate fua. Ua lafoaʻi laʻau tipi ile iniseti. E aofia ai Karate, Karbofos, Spark. O le au fai togafiti poto e faʻafefe faʻamalositino e ala i mea e faia mai le kulimi ma le keleni, manogi manogi. O le isi fuataga lelei o se tuaoi aoga. Ina ia puipuia le foliga mai o aphi, e tatau ona totō tomato ma kāloti i tafatafa o le kapisi.

O le kukalaʻau ma le kāpeti paʻepaʻe e mafai ona pagatia mai laʻau puaʻa. O le meaola foliga i foliga vaaia e pei o iniseti, lea e masani ona lele i totonu o le fale ile taimi mafanafana. O le parasite ua amataina i le faaiuga o Me. O laʻitiiti talavou e felafoaʻi mai fuamoa na faʻataʻoto i le eleele e fiafia i le 'ai o aʻa faasatauro. Ona o lenei mea, ua amata ona mou ese le laau, ma o laulaau o loʻo i lalo ifo o latou lanu moni ma ua lanu. O le totoina mo togafitiga faafomaʻi e mafai ona sosolo i se vaifofo o Thiophos ma Chlorophos. O le faʻafefiloi o tapaa ma le lime, oneone ma le naphthalene e faʻaaoga e faʻaitiitia ai mea faʻamaʻi.

O fualaau o kapisi (kohlrabi, vine sprouts, broccoli, kāpeti paʻepaʻe) o loʻo aofia ai foi i totonu o le lisi o meaʻai faʻapitoa. O le mea lea ua taʻua o ni manulele uliuli atoa lava. Latou te nonofo i le palapala, fafaga i luga o fualaau faʻasatauro talavou. E faʻaaogaina paluga e faʻaaoga ai vai faʻafefiloi ma fafie fafie. I totonu o iniseti, o Aktaru ma Karbofos e vavae ese.

O foliga vaaia o thrips ua faʻaalia i le faʻaitiitia o le tuputupu ae o laau ma le samasama o laʻau. I lenei tulaga, o togavao ma le eleele e ufiufi ai ma sauniuniga o meaola e pei o Antonem-F ma Nemabakt. O le metotia aupito sili ona lelei o tagata o le pefu o paluga i le paluga o pefu asu ma le pefu laupapa.

O le lisi o fuafuaga faʻasaina e aofia ai:

  • talafeagai le aveeseina o vao;
  • lafoaʻi eleele;
  • folau tuaoi talafeagai. I tafatafa o le kāpeti e sili ona lelei le tuʻuina o apanteles, trichogramma, marigolds;
  • faaaogaina o fili masani. I lenei tulaga, o nei mea o ni alo ma ni ulu.

O fai togalaau e totoina kāpeti i tausaga uma e le tatau ona galo e uiga i tui o le crucifi. E iloga i lanu ma le laititi. Ina ia lafoaia le meaola, o togalaau e togafitia i le Actellic, celandine (i le foliga o se paʻu), pefu.

Laʻau Cabbage Faʻaolaina

O le osofaʻiga i faʻamaʻi, afaina ma faʻamaʻi vailaʻau o se mea e tatau ona mafaufauina pe a faʻatau fatu. E taua foi le gauai atu i le tau, o le palapala, aemaise o fatu. Faatasi ai ma le vave ona matua, o ituaiga nei e iloagofie:

  • Tobia;
  • Cossack;
  • Iuni;
  • Rinda.

O le lisi o ituaiga o aso e sili ona tumau e aofia ai Mara, Aggressor, Kolobok, Amager ma Valentina.

O fualaau e manaʻomia ai le faʻaauau ma tausia tumau. O le kapisi e togafitia faʻamaʻi o se faʻamaoniga lea o le a maua e le fai togalaau le seleselega tele i le tautoulu. O le iloa o le totoina o togafitiga e togafitia i maʻi o loʻo lisi atu i luga, e mafai ona e laveaʻiina laau totō e aʻafia ma puipui le faʻamaʻi o tagata maloloina.