Fualaau oona

Faʻaaoga meatotino ma le faʻasaʻoina o le lime mo le soifua maloloina o tagata

Linden o se laau e sili ona laugatasia mo a tatou latitudes. E le lelei, teuteu, ma i le taimi lava lea e tele ai le malulu, ona o le tele o taimi e masani ona faʻaaogaina ai alalaupapa i fanua mauʻoa. Mo se fai togalaau, o lenei laau o se meaalofa moni lava: i le tautoulu, e te le tau manaʻomia ona toso ese laulaau;

E te iloa? O Linden o se laau na ufitia i le tele o mealilo. Talu mai aso anamua, na manatu tagata Scandinavian o le linden e paia, ma fesoʻotaʻi ma Freya, le atua fafine o le tautotogo ma le malosi o le mafanafana o le fale. I lalo o le paolo o lenei laau, o se aganuʻu le faʻapotopotoina ina ia foia ai mataupu taua mo tagata lautele. Na teuteu foi e le Slav le laau o le lime, ma avea ai o ia ma sui i le tele o sauniga na faapaiaina i le atua fafine o le alofa ma le lalelei, Lada. Na talisapaia e Eleni anamua le "laau auro" o se faailoga o le alofa ma le faamaoni. O Lipa foi o se punavai o musumusuga mo le tele o tagata Rusia - Akhmatova, Blok, Yesenin, Pasternak, Fet, Derzhavin, Tolstoy ma isi.
E fuga mai le linden i le ogatotonu - i le ogatotonu o le taumafanafana - ma i le taimi nei e tupu mai ai se manogi oona e matua tosina mai ai pi. O le lauti Linden ma le meli lina o se mea e sili ona fiafia i ai o tatou augatuaa, e le gata i lea, ua leva ona latou iloaina o le tiga o le faai ma le bronchitis, maʻi o le tino ma le maʻi o le intestinal, mumu, migraines ma le vevela - e le o se lisi atoa o tulaga tiga lea e togafiti ai le linden.

Le tuufaatasiga ma mea aoga o le linden

Talu ai ona o le tele o ana mea aoga, o le linden e masani ona faʻaaogaina e le gata i vailaau faʻapitoa, ae faʻapea foʻi i vailaʻau faʻataʻitaʻi. E toaitiiti e iloa lena mea faʻaaoga i le linden e le gata o fugalaau, ae o paʻu, papa (apaau), e le tele - faʻapipiʻi.

O okeni linden uma e aofia ai le tele o le acoric acid ma le carotene, e aofia ai foi le kulukose, suka, micro-macronutrients, protein, tannin, tannins, flavone glycosides (bioflavonoids), amino acids ma suauu taua.

O uiga aoga o le laau e maua ai le tele o antioxidants ma phytoncides.

O le mea lea, o le glycoside tiliacin o loʻo i ai le faʻataʻitaʻiga ma le antibacterial, o le flavonol quercetin o se tasi o antioxidants pito sili ona malosi, ma o le kaempferol e faʻamalosi puipui o toto toto ma capillaries ma aveese mea leaga mai le tino.

E faʻavae i luga o mea uma o loʻo i luga, o le lanu o le lime o se faʻataʻitaʻiga antipyretic, bactericidal ma anti-inflammatory agent, e masani ona faʻaaogaina mo le togafitiga o faʻamaʻi malulu ma faʻamaʻi, ma faʻamaʻi pipisi o le oral (pei o le faʻamama). I le faʻaopoopoga, o fugalaau linden i foliga o deco deco ma infusions ua faʻaaogaina e faʻamalolo ai tiga ma gaogao, o se diuretic ma choleretic, ma le leai o se malamalama ma isi tulaga tiga.

O Lipa o loʻo i ai se aoga aoga i le fatugalemu o le tino, soothes, faʻaitiitia le toto ma faʻaleleia ai le gaosiga o le suka gaosia. Linden e faʻaaogaina i nisi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, aemaise lava, ma le maualuga maualuga. O le lanu Linden e faʻaleleia ai faiga faʻaleagaina, faʻamālōlōina maʻi pipisi ma manua, faʻafefe le tafe o le afaina, faʻasaʻo le tiga faʻatasi, toe faʻafouina ma tataʻi le paʻu.

Brooms mo le taele o loʻo faia mai lala paʻu, ma o le meli linden e iai mea e puipuia ai le malulu.

Lipa o se vaega o le tele o vao, ae faʻaaoga i lona mamanu mamā. I le faʻaopoopoga i teuteuga o loʻo taʻua i luga ma faʻamalosi, o lotions ma compresses e faʻavae i luga o lanu mūmū, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻalanu, o loʻo i ai se lagona mafanafana ma faʻamalolo. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fugalaau ma fugalaau fugalaau e mafai ona i totonu ma fafo.

Mea aoga o le linden tea

I le iloaina o le aoga o fugalaau linden, e aoga le teuina oi latou mo le faia o le lauti o le lime. O totonu o lenei vai o le manogi sili ona manaia o suauu taua o loo i totonu o le laau e sili ona faailoaina, ma o le oona, eleelea, diaphoretic, ma isi mea taua o le lime-nini. O lenei lauti ei ai sona aafiaga faʻaolaina i luga o faʻamaʻaloga, cardiovascular ma urogenital systems, o le gastrointestinal tract, o fatugaʻo ma le gall vladder, faʻamalo le ate, aveese le toxins mai le tino, faʻaitiitia le viscosity o le toto.

I se tulaga faʻapitoa, e tatau ona maitauina mea aoga o le linden tea mo fafine o loʻo pagatia i le faʻavevesi o le paʻu ma le faʻamaʻi tiga. O le mea o le linden o loʻo i ai le tele o phytoestrogens e foliga tutusa i le estradiol - le hormone sex sex.

E tele auala e faia ai le lauti o le laumei auro. Muamua o le tulaga masani: faʻatumu le fugalaau lime i le vai vevela, afifi i luga, faʻamalosi mo le tusa o le kuata o le itula ma fiafia ai.

O le tele o meafaitino e masani ona fuafuaina e ala i le tofo, e taulai atu i le mea moni e faapea afai e tele naua fugalaau, e mafai ona avea le inu ma mea oona. O nisi e manao e sasaa le lenen i le vai malulu ae le na o le aumaia i se vevela, ma e oʻo lava i le vevela mo ni nai minute. O lea inu e sili atu ona tumu ma e mafai ona faʻaaogaina e avea o se paʻu (faʻafefe i le vai pe a galue).

Ma, i le mea mulimuli, e mafai ona e faaopoopoina se fugalaau lime i laulaau lauti masani, faia o le inu i le masani masani. E mafai ona e inu i le lauti ao e inu le meli.

E taua! Ascorbic acid, o loʻo i totonu o fugalaau fugalaau, faʻafefete i le vevela maualuga, o lea afai e te manaʻo e teu uma mea aoga o se vailaʻau togafitiga i le tele e mafai ai, e le tatau ona e kukaina i le vai inu ma e itiiti lava.

O le a le taimi ma pe faʻapefea ona aoina saʻo ma teuina le lime

Linden fugalaau e seleseleina i le gaosiga o le fugalaau galue - e fuafua i le itulagi ma le ituaiga o lino, atonu o Iuni poʻo Iulai. E taua le saʻo le fuafuaina o le taimi e aoina ai le lanu o le lime. Taumafai e fai lenei mea pe'ā tele le fugalaau i totonu o le laau. Aua e te tuai - linden blooms mai le 10 aso i le lua vaiaso, e taulalata ane i le ogatotonu o lenei vaitau.

Mo le seleselega e tatau ona e filifilia ni mea e le lelei ai le soifua maloloina, e aunoa ma ni faaletonu o le tino ma faʻafitauli o faʻamaʻi (pests) lea e mafai ona faʻaalia i latou i le pogisa, pala, faʻamago, ma isi pe afai ua fuga le fuga, e le mafai ona e faʻaogaina, taumafai e faʻamago se tasi o le a vave ona e vaʻai i le eseesega - o le mea faʻapitoa e matua le atoatoa lava mo le faʻaaogaina.

E taua! Mo le sauniuniga o mea lafoaʻi, e tatau ona e filifilia se aso vevela (e le tatau ona i ai se susu i luga o mea e le o iai) ma ia faia le gaioiga i le aso ina ia tatalaina atoatoa ia fugalaau.
E le fautuaina e faia le sauniuniga o le lanu o le lime i ni aofaiga tele (sei vagana ai, e moni, e te le faʻatau atu pe e te le faʻamalologa faʻapitoa). Mo le "taumafa i totonu o le aiga" i le taumalulu, o le aiga lautele e lava tele e aoina mai ai le kilokalama o fugalaau (pe a uma le faamago, o lenei mamafa o le a faaitiitia faatolu), ma o le tausaga e sosoo ai e lelei tele le teu i luga o lanu fou.

O le mea moni, e leai se mea i le aoina o mea tau vailaʻau i luga o auala ma i le ogatotonu o auala o le aai - e tele naua le pefu o pisinisi o loʻo faʻapupulaina i luga o ia fugalaau e mafai ona galo e uiga i mea aoga o le laau.

Vaavaai mo se laau lelei po o se togavao i totonu o le vaomatua po o le totoina i le taimi o se tafaoga ma pe a oo mai le vaitau, alu ia te ia mo le "seleselega". Ia mautinoa foi e leai se piary lata ane, a leai o le ae auauna i le pi ma le le alofa, ma tuua le tagata e aunoa ma le meli. E tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete mea e tutupu i le tasi itu, faʻamaʻi ma lou lima pe tipi ese seleulu ina ia le afaina ai le laau. O fugalaau e le motusia taitoatasi, ae vavaeese mai le gaʻo.

Afai o le a e teu i luga o le paʻu o le laau, ona tatau lea ona faia i le vaitau, i le latalata i le tau malulu - i le tau tafa o le autumn po o le amataga o le tautotogo.

E taua! Afai e le o ola le linden i lou fale mafanafana, o le faatagaga e aveese le paʻu e tatau ona maua mai vaomatua (poʻo tautua a le malo, faʻalagolago i le puleʻaga o loʻo iai le laau).
A oʻo ina faʻapipiʻi fatuga, e tatau ona tulaʻi fesili - pe a faʻafefeteina.

Mo nisi faʻatauga o mea faʻataʻitaʻi e tatau ona faʻamago. O le faia o lenei mea, e le o faʻalavelaveina le faʻalavelaveina i luga o le lautele (e le sili atu i le 2-3 cm le maualuga) ma faʻamago i se nofoaga e puipuia mai le malamalama susulu ma le manava lelei. E mafai ona e faʻaaoga se masini poʻo se ogaumu (e seti le vevela i le 45 tikeri, ae le maualuga). O taimi taʻitasi, e tatau ona lūlūlūlūina pe faʻafefiloi ai mea masani.

O le sauniuni o meafaitino e masani ona molimauina e ala i lo latou mauaina o le le mautonu ma le uiga lanu samasama. O le manogi lanu Linden e tatau ona teu, ae ia matua itiiti lava le iloa. E le gata i lea, o fugalaau e tatau ona pipiʻi i lima (o le mea lea ua e mafai ai ona teu ia suauu taua taua o loo i ai i totonu o le tino).

E mafai ona e teuina mea gaosi i totonu o pepa poʻo ni ie lili poʻo totonu o se atigi sima e mafai ai ona maua le okesene i fugalaau. Glass and plastic are enemies of color lime. Afai e saʻo le faia, e mafai ona faʻaaoga fugalaau e faʻaaogaina mo le lua tausaga.

Faaaoga i vailaau masani

O le faʻaaogaina o fugalaau ma le paʻu o le paʻu mo togafitiga faafomaʻi e matua eseese lava. Mafaufau i nisi o fua o togafitiga faʻaleagafesoʻotai, umi na faʻaaoga e o tatou tuaa.

Faʻasalala

E pei ona taʻua i luga, o le linden e iai lona faʻaoloaina o le faʻasao ma le faʻasao, ma le toto foi. O le mea lea, i le tulaga o le tiga o le ulu tiga ma le agavaʻa, e mafai ona tauina ni mea fou fou poʻo ni laulaau laiti, ma faʻapipiʻi lelei ma faʻaaoga i le muaulu ma le malumalu - o le suauu taua e faʻasaʻo mai mea masani e faigofie ona ulu i totonu o le paʻu ma maua ai le malosi.

I le gasologa o le tausaga, o le ulu o le ulu o le a faʻaumatia ai le lauti o le lime, faʻapea foi ma le lauti e maua mai i mea manogi - mint, lemonimonimo, lime fuga ma motherwort. O lenei vaiinu o le a fesoasoani foi e aveesea le le mautonu ma faatoilaloina aafiaga le lelei o tulaga atuatuvale na faia i le gasologa o le aso.

Pe a tale

Faʻaaogaina o le linden e maua ai le malosi o le faʻamoemoe. O le mea aupito sili ona lelei, o lenei mea "galue" pe afai e te ave se teuteuga e faʻavae i luga o se fugalaau lime. Fugalaau fugalaau ua sasaa i le vai malulu, ua tunu mo ni nai minute pe a uma ona kuka, ona afifi lea o le susu ma ua tumu. E mafai ona e faʻaopopo i le linden fugalaau fugalaau paʻu mūmū mago, fugalaau, fugalaau toeaina poʻo fugalaau mamago. O lenei aoina o le a faʻaleleia atili ai le faʻamoemoe o le faʻamoemoe.

E sili atu ona lelei le sasaa o le fala e faʻafefete i se vevela, o lea e tele taimi i le aso e inu ai le mafanafana ae le toe toe faʻafouina.

Faʻavae mo le kuka o le suka: 1 sipunipuni o meaʻai vailaau i totonu o se ipu vai. Ae afai e leai sou vevela, e mafai ona e saunia se vaifofo sili atu ona fofo ma faʻaalu i le vai mafanafana e pei o le gaosia i le gasologa o le aso.

Ma se malulu

Lipa mo le malulu o se auala sili ona lelei i le afu lelei. E le gata i lea, o loʻo i ai se aafiaga faʻaleaga-fomaʻi ma fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi o le tino. Mo lenei mea, o se teuteu teuteu e pei ona faʻamatalaina i luga e atoatoa, e pei foi o le lauti manogi suamalie ma le meli linden (na o oe e le manaʻomia le faaopoopo o le meli i se meainu vevela, o le a faʻaumatia ai ona faʻamalolo). Ina ia faʻaitiitia le vevela o le vete decoke, e mafai ona e ave se ipu tioata i itula uma. E tatau ona tuʻuina atu i tamaiti le mea inu i le po. Afai o le malulu e sau faʻatasi ma se faʻamaʻi tiga, e aoga tele le fufuluina i le lauti o le lime.

Ma le prostate

O le auala muamua e faʻaitiitia ai se maʻi le lelei o le prostatitis, e fesoʻotaʻi foi ma le lime. A maeʻa ona susunuina lala po o ogalaau, ona aoina lea o malala, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma faʻaigoa e ala i le faʻatusatusa ma le kofe kope. O sea inu e avea o se tioata i le aso ao faagasolo le vaiaso.

I le tulaga o mea oona

O le kalama o le koale na maua mai i le metotia ua taua i luga e tolu taimi i le aso i totonu o le sipuni mo le taumafa o meaʻai e avea o se tagata e faʻapipiʻi.

I faʻamaʻi o le gastrointestinal tract

I le i ai o le faaletonu o le manava ma le totoga, e sili ona lelei le faʻaaogaina o mea teuteu mai le togalaau, e aofia ai le fugalaau o le lime, chamomile ma le mint. O lenei vaiinu ei ai sona aafiaga maualuga. Ina ia saunia le susu, e lua laulau punetini o mea laʻau e tatau ona sasaa i se ipu vai inu ma le sefulu minute e kuka i luga o le vevela vevela. Ia faʻamalosi, faʻalavelave ma ave uma le malosi.

Mai le paʻu o le intestinal ma le spasm o le a fesoasoani e faʻaumatia le taele o le lime. Faatumu le taele i le vai mafanafana ma faaopoopo atu i ai se teuteuga mafiafia e maua mai fugalaau linden, ua tumu i le vai kuka ma aumai i se vevela (ao le i faaaogaina, e tatau ona faapipii le teuteu ona toe faamamaina lea).

A maeʻa ona taoto i totonu o se faletaele mo le kuata o le itula, e mafai ona e faʻagalo e uiga i le le fiafia i totonu o le manava.

O le teuteuga e pei o se faʻataʻitaʻiga ma febrifuge

O se sipuni sipuni ole lanu e manaʻomia e sasaa ai se ipu vai inu ma faʻapipiʻi mo le 10 minute ile vevela vevela. Faʻamau, faʻamalosi, aʻa. Ave i le tulaga o le vevela pe a manaʻomia (maualuga fiva), ia faʻaleleia le aafiaga ma faafaigofie le moe - i le po. O se fuataga se tasi - e fuafua i le setete - e mafai ona lapoa - e oʻo atu i le tolu tioata.

E te iloa? O le maualuga o le vevela e fautua mai ai o le tino e tetee i faʻamaʻi, o le fiva o se faailoga lelei ae le o se mafuaʻaga o le atuatuvale. Afai e amata ona tatou faʻaitiitia le vevela o le tino, tatou te aʻafia ai a tatou lava puipuiga e tau ai le faʻamaʻi. O le isi mea, o se vevela umi ma maualuga (40 tikeri ma luga) e mafai ona afaina tele ai le vai o le tino ma faʻapogai ai le faʻalavelave i totonu o le fatu ma fatuga tutotonu. O le mea lea, o antipyretic fualaau e tatau ona faʻaaoga, ae le o le le pulea, ae naʻo tulaga ogaoga.

Lena lanu vali e faaopoopo i le taele

O luga na faamatalaina le auala o le sauniuni o se paʻu lanu paʻepaʻe e aveesea ai le manava o le manava. O lea taʻele, i se faaopoopoga, o le ai ai sona aoga aoga i le tino tutotonu.

Afai e tosoina oe ma malepelepe, pe a fai e te popole ma faanatinati i le aso atoa, pe afai oe mafatia i le le mautonu - aua e te paie e fuafua e laʻu oe i le po ma se paluga o le lime, o lenei fiafia e aoga mo ni nai minute e faaaluina le saunia o le pulususu.

E le gata i lea, o le ae mauaina se ponesi faaopoopo i foliga o le laʻitiiti ma toe faʻaleleia le paʻu, aua o linden ei ai foi mea totino. Laʻau faʻapitoa e manaʻomia mo le lime mo tagata e paʻu o latou tino.

Faaaoga i le cosmetology

I le cosmetology, o le fugalaau o le lime e faʻaaogaina e le gata i le tulaga o le taele.

Linden infusion ei ai sona aafiaga aoga i luga o le paʻu, ma e talafeagai lava mo i latou e sili ona maaleale i ai. O le maualuga o mea o le acid ascorbic i le linden fugalaau e fuafua ai lona faʻaaogaina e avea o se siʻosiʻomaga, lea e faʻaopoopoina i faʻalaʻau eseese, tonics, foam bath ma gels gels. O nei oloa e maua ai se faʻaleleia, faʻamalulu ma faʻafouina. E le gata i lea, o le linden "tatala" le paʻu mo mea uma e gaosia ai le kemikolo o se vaega o mea teuteu.

E fesoasoani Lipa e aveese le edema, faʻaleleia le paʻu o le paʻu, faʻamalosia ma faʻamafanafanaina, ma e fesoasoani foʻi e faʻaumatia faailoga muamua o maunu.

E masani lava ona aofia ai le vaega o le kulimi i le tuufaatasiga o oloa gaosia e faamoemoe mo le tausiga o paʻu i le mata. O le mea lea e tupu ai le pogisa ma le fulafula o laumata, e paʻu le paʻu ma e sili atu lona maloloina. E le gata i lea, o nei tupe o le puipuiga lelei lea o le epidermis mai aafiaga leaga o le siosiomaga, matagi, malulu ma le vevela.

E faʻaaogaina Linden i le gaosiga o mea lanu - faʻafefiloi, foamu ma paʻu. Lulu e sili atu ona paʻu, itiiti le paʻu i fafo, maua le susulu ma le gali.

O le faia o se lime mata mata i le fale, sasaa le afa afa o le vai vevela i totonu o le tolu sipuni o le lime fugalaau, vevela lemu ma faʻaosooso pea ma faʻaaogā le vevela vevela i ou foliga. Ole 20 minute le taimi, o le taimi lea e fufulu le masini. Mo le paʻu o le paʻu, e sili ona lelei lenei masini, ae e mafai ona e faʻaaogaina i le paʻu paʻu, e manaʻomia lava le faʻaogaina o se paʻu.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

E pei lava o taimi uma, pe a talanoa e uiga i mea aoga o le linden, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le faʻailoga.

O le mea moni, o se mea e tasi - aua le faʻaleagaina ma faʻalogo i lou tino. O le faʻamatalaga faʻapitoa o le linden ma ona mea faʻamalosi i taimi e le faʻaaogaina e mafai ona afaina ai le gaioiga o le fatu ma fatuga., поэтому пить липовый чай изо дня в день, независимо от состояния здоровья - точно неправильно. Передозировка также может проявиться в ухудшении зрения. O Lipa o se vailaau, e le o se mea e le afaina ai, ma o lona gaioiga, o le faia o se togafitiga, e mafai ona i ai le faafeagai pe afai e le talafeagai.

O le i ai o le ogaoga ogaoga poʻo le, i se isi tulaga, o faʻamaʻi pipisi e le aofia i le lisi o maʻi togafitia ma le lime, e mafai ona matua faʻasēina i lona taliaina, o le mea lea, i ia tulaga, e tatau ona faia se faʻatalanoaga muamua mai lau fomaʻi!