Laʻau

Violet Fairy - faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

O violet faifeau o se tasi lea o ituaiga o aganuu, lea e iloga i lona lanu lanu ma foliga o fugalaau. E ui lava i le mea moni e tele ituaiga eseese, e ese mai le isi. Ae mo lenei Uzumbar viole e fuga mai ma le faʻamausaliina, e tatau ona suesue i tulafono faavae o le tausiga ma le tausiga, faʻapea foi ma faamasani oe i faʻafitauli o le ae feagai.

O le a se mea e foliga i ai Violet Fairy?

O lenei laau, e pei o isi ituaiga, ei ai ona lava uiga eseese. Ae, e tusa ai ma tagata poto masani, o le Faifeau Faifeau e talafeagai mo soʻo se tasi e manaʻo e fausia se siosiomaga o le mafanafana ma le mafanafana i totonu o le fale.

Violet Fairy (T. L. Dadoyan)

O le faiva, e pei o isi ituaiga eseese o Uzumbar violets, o se fualaau suamalie e ola lelei ma le rhizome fetolofi. O le laau e fai ai se rosette compact o laʻau basal. O lona maualuga e oʻo ile 15 cm.

O le ogaumu autu e puupuu, 1.5-2 cm le lautele. O laulaau o le Faifeau Faʻailoga e saʻo, masani ona foliga, solo. O le pito i luga o papatusi e manaia, e lata ane i le pito latou te laititi.

O Violet Fairy o se sui o le aiga Gesneriaceae. O ona aiga vavalalata o laau ia:

  • gloxinia;
  • Koleriya;
  • eskhinantus;
  • synningia;
  • gesneria.

Mo se faʻamatalaga! I totonu o lisi faʻapitoa, o le laau e mafai ona maua i lalo o le igoa saintpaulia faiva.

O ituaiga vao e tu i fafo ma ona fugalaau

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

O lenei ituaiga na faalauiloa faalauiloa aloaia i le 2012, ina ua faatoa tuuina atu i se faaaliga i Moscow. O le faʻatinoga o le ituaiga fou na faia e le faʻatoʻaga o Russian Tatyana Lvovna Dadoyan.

I le taimi muamua, sa ia auai i le fausiaina o ituaiga fou i le tulaga o le amateur. Ae ina ua ou faalogo i le manatu ua uma ona faia filifiliga uma i le filifiliga, sa ou filifili e faamaonia le faafeagai.

O se taunuuga o lana galuega, e le gata na maua ai le ituaiga Fairy, ae 10 foi isi. E eseese i latou i lanu eseese o lanu ma foliga vaaia lelei o le pusa.

Vaega o le tausiga o le violet Fairy Dadoyan i le fale

E ui i le mea moni o le tausiga mo uzambar violets e tutusa lava, o le Faʻailoa e manaʻomia ai tulafono patino e tatau ona matauina pe a tupu. E sili ona suʻesuʻeina i le taimi muamua, ina ia leai se faafitauli i le tupuina o lenei ituaiga o senpolia.

Lulu

Violet Radiant Bell - faʻamatalaga eseese

Fai mai le faʻamatalaga mo le tuputupu ae atoa ma le fua o le Fairy, o le vevela o le mea e tatau ona i ai i le va o le 16-23 tikeri. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona faʻatagaina suiga vave.

I le vevela o +15 tikeri, o le tuputupu ae o violets ua maeʻa uma. Faatasi ai ma se isi faʻaititia i totonu o masini o le laau, o suiga e le mafai ona suia e tupu. O faiva ma fiva e le lelei le taliaina. Afai o le tulaga o loʻo i luga e sili atu i le pito maualuga o le mea e mafai ona faʻaaogaina, o le a le toe faʻaalia foliga vaaia o le laau, o le a tafe le viole, e mafai ona lanu samasama laulaau.

Malamalama

E manaʻomia e le faiva le malamalama lelei, talu ai e le gata o lona tuputupu ae, ae o le lanu foi o fugalaau e faalagolago i ai. Ua fautuaina e le au faifaatoaga tomai le tuu o lenei ituaiga i le itu i sasae, sisifo ma le itu i matu, ae i le taimi lava lea e le aofia ai le susulu o le la.

Fautuaga! O faiva e mafai ona ola manuia i luga o fata ma lumanaʻi.

Faʻasa

E tatau ona faia le taʻavale e pei o le pito i luga o le eleele e mamae. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vai inu i le vevela o le potu.

E mafai ona faʻatino le faʻamaualalo i auala nei:

  • mama i totonu o le apa, sasaa i ni nai taimi ina ia mafai ona faatumuina le meaʻai ile vai;
  • tuʻu ifo le fagu i totonu o se isi pusa ile vai mo le 15-20 minute;
  • tuusaʻo i lalo o le aʻa ma le faʻafeinu.

Taua! O le faʻaaogaina o le malulu mo le faʻavaivai e mafua ai le pala o le aʻa.

Pe a fausua, e taua e le pa'ū le vai i lau

Lafoaia

O launi o faife, e pei o isi ituaiga o violets, e laiti lava le laititi. O le mea lea, o le totoina o le laau e le fautuaina sei vagana ua i ai se manaoga faanatinati. Pe a oʻo mai le susu ile laulaau, e foliga mai o lanu samasama leaga, e aʻafia ai le oʻo mai o foliga masani o le pusa.

Totogi

O le maualuga o le maualuga o le suavai mo le tuputupu ae o Violet Fairy Dadoyan o loʻo i le va o le 50-60%. Afai o le tau o loʻo i lalo o lenei faailoga, ona fautuaina lea e tuʻu ni atigipusa faaopoopo i le vai latalata i le ulo.

Soo

Faifeau e fiafia i se meaʻai i le maualuga maualuga, o lona faavae o le peat. E taua tele le palapala, susu-ma le manava.

Taua! Pe a totoina i le mamafa o le palapala, e mafai ona oti lenei violet.

Laʻei pito sili

Faifeʻai e tatau ona fafagaina e le aunoa. A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae o laulaau ma laʻau, e tatau ona faʻaaoga le fomuisa ma le maualuga o le kulukoni, ma i le taimi o le faʻapipiʻiina o pulupulu ma fugafuga - fugafula-masima.

O laʻei pito sili mai ia Mati e oʻo i le faaiuga o Setema e tatau ona faia i aso uma 10, ma i le isi tausaga 1 tausaga ile 2-3 vaiaso.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Faifeʻai e faatatau i se ituaiga o laau toto. I le taimi o le fugalaau, e fai ai se pulou o fugalaau i le ogatotonu o le rosette, lea e faʻamalosi ai olo i luga o lau.

Laʻau viole bullfight - fugalaau faʻamatalaga

O le fuga o fugalaau e paʻepaʻe ma se lanu piniki i le ogatotonu ma se fuālaʻau matala. Ae faʻalagolago i le moli, e mafai ona suia. O le tele o taimi, o le pula i taimi o avanoa e iai lona lanu paʻepaʻe, ma o lanu susulu e faʻaopoopoina i le taimi. I nisi tulaga, a leai se malamalama, e pulapula fugalaau i le lanu uliuli.

Taua! O le ituaiga Faiʻai e manatu e le maluelue ma o lea e masani ona maua ai le violet-sport, o lona uiga, pe a faʻalauteleina, e le mafai ona totoina se laau faʻatasi ma uiga o se vao vao.

Fugalaau o lenei ituaiga e mafai ona eseese ituaiga. I le taimi muamua o le fugalaau, latou te aofia ai ni peti se 5, aʻo le pito i lalo e sili atu le lautele nai lo le isi, ma o le pito i lalo o loʻo agai i lalo.

A o tuputupu ae le rosette, o fugalaau i le Fairy e avea ma mea e pala. I latou foliga, latou te tutusa lava ma le ituaiga o le Actrice.

I le i ai o tulaga lelei, e mafai ona fuga mai lenei viole i le tausaga atoa. Ae o le tele o taimi, ona o le leai o se malamalama, na o Mati ia Oketopa.

I le tulaga o vevela vevela, e taofi vaovao faiʻai seia oʻo ina pa'ū le vevela i le tulaga manaomia.

O nisi taimi o foliga o fugalaau i le Faʻailoa e foliga tutusa

Suiga i le tausiga o le fugalaau

I le taimi o le fugalaau Faiva e le mafai ona toe faʻaleleia i se nofoaga fou.

I totonu foi o lenei vaitau e tatau ai ona faʻafefe tele le fale ma ia mautinoa e leai ni faʻataʻitaʻiga.

E faʻapefea ona gafa le Saintpaulia Fairy?

Faʻamatalaga o le fugalaau fugalaau Duchess o mea taugata

O lenei ituaiga e faʻalauteleina e ala i laʻau. E tatau ona vavaeeseina mai le lua poʻo le tolu o le laina o le pusa i luga o se tulaga e le ogatasi. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻamago le fatu (2 itula), ona totoina lea i ni ipu eseese ua tumu i le eleele. E tatau ona tanumia i totonu o le eleele ile 3 cm.

I le lumanaʻi, i le pito i lalo o le ai ai ni tamai pepe. A o faagasolo lea taimi, e tatau ona faʻafeinu vai ma vaʻaia le vaʻaia ina ia le matutu le meaʻai ile pusa. O le tupuga e tupu pe a mavae 3-4 vaiaso, ma o laau talavou e foliga mai 2-3 masina pe a uma lena.

Suʻeina pe a uma le faʻatau ma aʻo toe gaosia

Faʻaaogaina le Faʻailoga e tatau ona faʻatupulaia pe a tupu le atigi faletua. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻatau le sui i totonu o le faleoloa pe saunia foi oe lava ia.

O le faʻafefiloi eleele e tatau ona aofia ai:

  • 2 vaega o le turf;
  • 1 vaega vaega;
  • 2 vaega o eleele lanu;
  • 1 vaega faʻasalaga;
  • 1 vaega vermiculite.

O le fagu mo le totoina o mea foi, o lona lautele e tatau ona 2 cm le sili atu nai lo le muamua. E taua tele le faia o lua faʻavaivai i le pito i lalo, lea e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le susu.

Taua! Pe a faʻapipiʻi i le pito i lalo o le fagu, e tatau ona e taoto maa ma se apa o le 1 cm. Ona fufuluina lea i se palapala o le eleele. O le fanua o lenei mea e ave ese ai le viole e aunoa ma le faalavelaveina o le eleele. Faʻatotonu i ai, ma faʻatumu mea e maua mai i le lalolagi. E manaʻomia lou faʻalauteleina o le laau ile lau muamua. A maeʻa lena, e tatau ona faʻafefe le viole.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

Saintpaulia Faʻailoga e manaʻomia ai le faʻapitoa faapitoa. Ae peitai, e le tali lelei mai o ia i soʻo se mea sese i le tausiga. O le iʻuga, e faʻaititia le puipuiga o le puipuiga.

Faʻailoga faafitauli

O foliga vaaia o lanu samasama i laulaau atonu e mafua ona o le 2 mafuaaga. I le tulaga muamua, o le vai i le taimi o le timu na pa'ū ifo i luga ia i latou, ma i le lona lua, o afi na aliali mai i lalo o le aafiaga o le susulu o le la.

Taua! Ina ia faasaʻo le tulaga, e tatau ona fetuunai tuutuuga o le taofia.

Pests

Faifeau e mafai ona faʻamaʻi mai meaola faalafua. I lenei tulaga, o le tuputupu ae ma le atinaʻe o le laau o le a faʻagesegese. E le gata i lea, o le viole o le a le mafai ona fugaina atoatoa seia oʻo ina uma le faʻafitauli.

Faʻailoga Faifeʻau autu:

  • Spider mite. E mafai ona e iloa le toilalo e ala i le faʻagesegese o le tuputupu ae o le vaega tutotonu o le pusa. E le gata i lea, o laulaau e ufiufiina i se fugalaau lanu samasama, ma sosoo ai ma se laupepa manifinifi. Ina ia faʻaumatia le meaʻai, e tatau ona faʻamalolo le violet faalua i le taimi e 7 aso ma "Actellik" poʻo le "Fitoverm".
  • Thrips. Iniseti laʻititi laiti e fafaga i le sua sua. O se taunuuga, ua pala le papatusi, ma o latou pito ua solo i lalo. Ina ia faʻatautaia thrips, e fautuaina e faʻaaoga Inta-Vir poʻo le Susulu.

Maʻi

O se faiva foi e mafai ona mafatia i faʻamaʻi eseese. O mea taatele o le:

  • Powdery Mildew E faʻaalia o ia lava o se paʻepaʻe paʻepaʻe luga o laulaau, lea e mulimuli ane maua mai se mea enaena. O se taunuuga, o le faagasologa o le photosynthesis ua faʻalavelaveina. E iu lava ina maeʻa ona lau. Mo togafitiga e fautuaina e faʻaaoga: "Topaz", "Skor".
  • Laʻu aʻa. E atiina ae e avea o se taunuuga o le faʻatoʻaina o le susu i le faʻatasi ma le maualalo o le vevela o mea o loʻo i ai. E mafai ona e iloa le faʻamaʻi ona o le leiloa o le fua i luga o laulaau, lea o loʻo faʻaalia ai le le lelei o meaai. E mafai ona e faʻasaoina le fale pe afai e te aʻafia vave le pito i luga o le laina poʻo le laʻau.

Faailoga o tausiga le talafeagai

A o tuputupu aʻe Valesa Fairy, e tatau ona mataituina tulaga masani o aganuu. A le o lea, o le a le oo mai le vaomatua vave.

Faailoga lautele o mea sese ile tausiga:

  • manatu faʻaleagaina o le pusa;
  • o le tumutumu ua mamae e aunoa ma se avanoa;
  • laʻau faʻanoanoa;
  • o luga o papatusi e le susulu;
  • telegese tuputupu ae po o lona toesea atoa;
  • lapisi pepa.

O Vaiole Faiva o se ituaiga uigaese e ese ai, pe a faʻaleleia lelei, e ese le matagofie o ona fugalaau. Ae ina ia mafai ona ausia sea taunuuga, e tatau ona matua usitai i tulafono o tausiga. A le o lena, o le fugalaau e le mafai ona sau pe o le a matua le lava lava, ma e le malamalama le tagata e fiafia i totonu o totonu ole fale pe aisea e tupu ai lenei mea.