Laʻau

Fai lau laʻau totō e totō i le tautotogo

O le mutia i luga o le 'upega tafaʻilagi o le miti a le toʻatele o tagata nonofo i le taumafanafana. O le faʻatinoga e faigofie lava. E tatau i le fai togalaau ona faamasani ma tekinolosi o le tuputupu ae o kapeta lanumeamata, e faatau ai mea uma e manaʻomia. O le vao maeʻa o le a avea ma se teuteuga o se togalaau totino, o se nofoaga e malolo ai, o le malae taʻalo. E ala i lea faʻapipiʻi, e puipuia ai le palapala palapala, o loʻo tumau le puleaina o le vevela ma ua tuʻuina atu le maualuga o le ea.

Le lelei ma le le lelei o le tautotogo totogo toto

O le kapeta lanumeamata ua totoina ia Aperila-Me. O aso tonu e setiina, e taulaʻi atu i le tau i le itulagi ma mea e fiafia i ai le tagata fai togalaau. O le a tupu lelei le vao pe afai:

  • Sa i ai le taimi e mafanafana ai le eleele;
  • malulu vaalele lelei ua faavaeina;
  • na saunia e le fai togalaau le fafagaina masani.

E mafai ona e totoina se mutia e le gata i le tautotogo ae faapena foi i le autumn. O nei filifiliga uma o loʻo i ai ona manuia ma le lelei. O le totoina o le tautotogo ei ai mea nei:

  • ao lei oo i le afu muamua o le autumn o le mutia e iai le taimi e tupu malosi ai;
  • afai e talafeagai, o le a mafai ona toe atiaʻe ma toto;
  • ua tumu le lalolagi i le suavai suamalie, o lea o le a tupu vave ai fatu.

E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo le umi o le ao, o le tuʻuina atu o meaʻai i totonu o le palapala, le maualuga o le fatuina o fatu.

O le totoina o se kapeta lanumeamata i le taumalulu e manaʻomia ai se fua saʻo. A leai, o fualaau e mafai ona tulaʻi mai o le a oti ona o suiga vave o le vevela. O le aʻafiaga o le malulu o le a faateleina pe afai e le o timuga le taumalulu, sili atu le vevela poʻo le mafanafana.

A faʻafefe le mutia i le taumafanafana, e tatau ona faʻaeteete e uiga i le lāmala. Ina ia aloese mai le faʻamagoina mai le palapala, e tatau ona faʻaalu le tele o le taimi i luga o le faʻasusu. O le tele o vaiinu, i le itu, e mafai ona mafua ai le lūlūina o fatu ma fatu.

O le le lelei o le totoina o le tautotogo e aofia ai gutu o toe faafoi ma se tele o vao.

O le mea lea, i itulagi o loʻo i ai le vevesi o le tau, o le lūlūina o mutia vao i luga o le mutia e fautuaina e tolopoina seia oʻo i le taumafanafana, ma e tatau ona togafitia le eleele i togafitiga faʻapitoa.

Taʻaloga o laufanua i le itulagi

E tatau ona totoina le mutia pe a maeʻa le kiona. I lenei tulaga, o le eleele e tatau ona susu. I vaipanoa taʻitasi, o aso lulu e ese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le itu i saute, o le totoina o le mutia e tupu i le amataga po o le faaiuga o Mati.
I le ogatotonu o le laina, ua fautuaina e faʻaauau le faʻaleleia o le faʻafefiloi ia Aperila.

I Siberia ma le Urals, o le luluina e faia i le faaiuga o Aperila ma amataga o Me.

I le itu i matu sisifo, o le lanu lanumeamata ua totoina ia Me.

O le toʻatele o tagata nofo i le mafanafana pe a filifilia se aso talafeagai e taitaia e le kalena lunariki.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

O le totoina o se mutia i le tautotogo ma ou lava lima o se galuega faigata tele. I le faaopoopo atu i taumafaiga faaletino ma le taimi avanoa, o le lanu lanumeamata i se fuafuaga a le tagata lava ia o le a manaʻomia ai tupe teufaafaigaluega. Afai e saʻo mea uma, e leʻi leva ona totoina, ae o le kapeti o le mutia o le a ola i luma o le fale e aunoa ma ni afu, o lua, papa ma isi mea leaga.

Filifiliga o fatu

I lenei laasaga, e aoga le gauai atu i mea nei:

  • tekonolosi laau toto;
  • mea e puipuia ai le palapala;
  • tulaga o tau;
  • fua faʻatatau.

O le tuufaatasiga o paluga o le mutia e tele lava ina aofia ai ia mea totō e pei o le lanu moana, lanu o le suamalie, lau-lau, lau lanu mumu.

Bluegrass e lauiloa i tagata fai togalaau e nonofo i le itu i mātū. E mafua ona o lona le mautonu ma le tetee atu i suiga faafuasei i le vevela. O le tuputupu aʻe o le tupu e tupu i le 3-4 tausaga talu ona totoina i le eleele.

O le polevole fana-fana e malosi lona aʻa. O le laau e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le 15 cm. Afai o le vao e siakiina atoatoa e tusa ai ma fautuaga a tagata tomai faapitoa, o le paolo o le mutia o le a lanumoana. Aganuʻu e manaʻomia le malamalama ma le tele o vaiinu. E matua faigata lava ona solia.

Laveʻa mumu e vave ona ufiufi le vaega ua atofa mo le mutia. Mo lenei uiga, e matua talisapaia lava e le au tusitala o le laufanua. E faʻasaina e le laau le le lava o le suavai, faapaleni le paʻu ma le maualalo o le vevela.

E masani ona taʻua le perennial ryegrasse o le vao. O le aganuu e faʻaalia i le ola, o le tetee atu i fafo atu o aʻafiaga, le mautonu. Manaomia sina faʻaleleia. I le faʻaaogaina o le ryegrass, o se kapeta tioata lanu-tioata ua faia i luma o le fale.

O mea faigaluega

E tatau i le fai togalaau ona saunia se suo masani, se masini mo le aveeseina o le sodoma, se fatu fatu mo le mutia, se fagu oso. O le lisi e faʻapipiʻiina e se taʻaloga o le taamilosaga i le togalaau, o se mea e gaosia ai le suavai mo se vai faʻafefe. O le a manaʻomia le suʻega mo le fausiaina. O le masani faʻafeinu i lenei tulaga o le a le aumaia ai le manaʻoga manaʻomia. I le faaopoopo atu i fatu, e tatau ona e faatauina mai le biohumus poʻo se paluga ua saunia mo le faʻaleleia o le mutia. Punaoa: www.obi.ru

Filifiliga o le nofoaga ma le faatulagaga

E le tatau ona i ai ni lua, potholes, poo ni tuʻutuʻu i luga o le nofoaga na filifilia. E mafai ona latou tupu ni faafitauli ogaoga i le lumanaʻi.

Afai e leai se faʻatalanoaga e mafai ona maua, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e te fiafia i ai i se tau malulu. I le leai o sea avanoa, e tatau ona e sailia se auala muamua mai le tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafeiloaʻi mea leaga i mea teuteu.

Ae e te leʻi sauniuni le palapala, e tatau ona e faia se fuafuaga mo le lumanaʻi lumanaʻi. E tatau ona maitauina uma fausaga, fencing, tuaoi, paipa, fesootaiga. Ina ia aloese mai faafitauli i le taimi e selesele ai lauulu, e tatau ona tuu le va i le va o le pa ma le lanu lanumeamata.

Sauniuniga a le Teritori

O galuega sauniuni e tatau ona lafoina. O le taualumaga e faapenei:

  1. Ua faʻamamaina le 'upega tafaʻi ma lau lauʻeleʻele.
  2. O taʻalo e sosolo, o moe ua gase moe, o le sulu ua "vavae ese".
  3. Aveese le suauu (o le lautele o le palapala e le silia le 10 cm).
  4. Sasaa le eleele i lona nofoaga, faia ni vaovao ma ni mea faʻapitoa fuga. Ua filifilia nei vaega, e taulai atu i meatotino o le eleele. Afai e talafeagai, fai vai faʻavaivai.
  5. Ram le saite i le togalaau. Nai lo lena, e mafai ona e faʻaaogaina se paipa paipa poʻo se faʻamaumauga faʻasologa.

Totoina o se mutia i le tautotogo

A o leʻi lūlūina, faʻafefiloi lelei le vavaelaʻau. O lona taumafaina i le 1 m2 ua faailoaina i luga o le afifi. I mea nei, e tatau ona e mulimulitaʻi i se faʻatonuga faigofie:

  1. Le faia o ni paʻu papaʻu ma se fana oso.
  2. Tufatufa mea totō totoga.
  3. Alu i le rake "fanua".
  4. Lili i le vaega o loʻo togafitia e faʻaaoga ai se aisa kulimi poʻo isi meafaigaluega talafeagai.
  5. Vaʻaia le vai ma ufiufi le vao i le lumanaʻi.

O le faʻatauina o fatu e tatau ona faia i le mafanafana ma le vevela o le tau. E tutusa foi le faʻatatau i le tuʻuina o se laulaʻau. O lenei filifiliga e manatu e sili ona faigofie ae taugofie. O le mea taua, o le eleele ua saunia lelei, ma o fasi pepa e fetaui lelei i le tasi. A le o lea, e le mafai ona aloese mai foliga vaaia o ni mea paʻu.

O le totoina o se mutia i le tautotogo e le o se mea e tupu mo le paie. Mo le taunuʻuga e faʻafetaui ai faʻamoemoega uma, e tatau ona mulimuli i fautuaga uma a tagata tomai faapitoa.