Greenhouse

Polokalame faʻapipiʻi: faʻapefea ona faʻapipiʻi le faʻavaivai faʻamaʻi

O laau matagofie ma fugalaau susulu e manaomia ai le masani ma gauai. I le aluga o taimi, o vai inu masani e avea ma tiute taua. Ina ia mafai ona otometi le afaina, matua manino ma faigofie i tulaga o faʻapotopotoga ma faʻatinoga. E tatau ona tatou sili atu le fiafia i lenei ituaiga o vai, mafaufau i lalo.

Faʻasusu faʻatasi: le faʻaogaina o le tino

E fautuaina le faʻaaogaina o laau toto mo laau toto, vao, laau, moega, fugalaau ma togalaau. Afai e le mafai ona faʻapipiʻi se fuālaʻau vai, e mafai ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻaleleia mo le faʻaleleia o le vao (mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e vaapiapi le laʻau pe i ai se foliga faʻafefeteina).

O le vaega autū o le tino o se soʻo umi umi. Faʻafetai i lenei fausaga, o le faʻaauau pea ma le tufatufaina o le vai ua faʻamautinoa. O le faʻavaivai faʻamaʻi e galue i se fua e mafai ai e le susu ona paʻu i luga o le palapala ma ia faʻamalosi i se taimi patino. Mo le 2 itula, e tasi le vaega o le masini faʻaleleia o le faʻavaivai (i lalo o le tulafono faatonutonu i le fufuluina o fugalaau) faʻamalo le palapala i totonu o le laina 15cm i le loloto o le 10-15 cm.

O le vaʻaia o vai e maua ai se polokalama faʻapitoa e mataitu ai le faʻaogaina o vaʻa ma vai.

E te iloa? Faʻafouina le faʻaleleia o le vai i le taimi nei i le maualuga o le ea, malosi o le matagi ma isi faʻataʻitaʻiga o le tau, ma faʻafetai i masini e mafai ona faʻamalo ese.
Afai e te manaʻomia mo se taimi patino e faia ai ni taimi e fafagaina ai, e mafai ona faʻatulaga le polokalama. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻataʻoto muamua le faʻaleleia o le faʻavaivai, ma faʻaitiitia le timu.

E mafai ona vevela le vai ma faʻapipiʻi faʻaopopo i ai. O le maualuga o le fuga o le vai e mafai ona eseese mai le 25 i le 360 ​​tikeri, e maua ai le loloto o le susulu o le susu i totonu o le eria.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o le faʻavelaina

O le faʻaaogaina o le faʻamaʻamilomilo ua leva ona avea ma vaega autū o nofoaga e tausia lelei, mo togalaau ma laʻau. O le tele o fai togalaau sa i ai le taimi e sui ai le tusi tusi i luga o le taavale. Ma faʻafetai uma lava i le mea moni o le faʻaaogaina o masini e faʻaogaina ai le tele o mea lelei:

  • saunia o le taimi masani ma le tele o le susu i laau;
  • toniga faʻamaʻi;
  • fufulu ma fao efuefu;
  • faʻamamaina ma faʻamamaina le ea, faia ai se mafanafana masani;
  • faigofie faʻapipiʻi ma faʻatinoga;
  • faʻaititia o le faʻaaogaina o le suavai i le 50% (fafaga o le faʻailoga).
Ma le mea mulimuli, o le faʻaaogaina sili o le faʻavaveina o vai o le tutoatasi. Afai e manaʻomia le itiiti ifo ma le tolu itula e faʻasusu ai le saite, ona faʻapea lea o se faiga e mafai ona e faʻaalu ai lenei taimi e malolo ai, mo i latou e vavalalata ia oe, pe fai isi galuega. O le masini faʻaleleia o le masini e faʻafeusuaʻiina ai le eleele, ma o le a faia i le taimi ma le atoatoa. Ua lava le faʻatulagaga o le faiga faʻapitoa ina ia galue tutoatasi mo se taimi umi.

E taua! O le faʻaaogaina o le faʻamautuina faʻamafanafana e mafai ona faʻatulagaina e tusa ai ma se mamanu patino.

Fuafuaga ma mamanu o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le vai

E le tatau ona e popole pe afai ei ai sau mamanu matagofie o le laufanua i luga o le saite - o le faʻapipiʻiina o le faʻaleleia vave o le vai e faia ma le faʻaeteete ma e leai se auala o le a afaina ai le totoina o fua.

O le vai mo le faʻaaogaina o le faʻavaivai e mafai ona avea ma se mea e faʻaleleia ai le suavai poʻo se vaieli e fetaui ma uiga faʻapitoa. Afai e le aoga le fagogo, e masani lava ona le vaaia i luga o le saite, ma i le taimi o galuega i lalo o le mamafa, faʻafefe ai vai, o le vai lea eria. E ui lava i le mea moni e faigofie ona faʻaaogaina le faʻavaivai o le vai, e fautuaina e faʻalagolago i ona tagata faapitoa e mamanu ma faʻapipiʻi. Ae ui i lea, e mafai ona faia se faʻagasolo vai e mafai ona faia i ou lava lima. Mo lenei mea e tatau ona e mafaufau i ni nai nuances:

  1. Faiga faʻavae. Faʻafanua faʻapitoa, o le lumanaʻi fausia ma le faʻavaeina o aganuu o le a taua mo le mamanu o le poloketi.
  2. Soo Iloilo ma le faaeteete le tuufaatasiga, le i ai o punavai masani.
  3. Faʻafanua Aʻo faʻapipiʻiina le faiga, e tatau ona amanaʻia le tele o le 'upega tafaʻilagi ma le laufanua faʻatoʻaga.
E na o le maeʻa lava lena e mafai ona e amata filifilia se masini e faʻaleleia ai lau vao.

E taua! E tatau ona faia le tele o manaʻoga i le faamama o le tino: o se osofaʻiga a le vai e mafai ona faʻaleagaina le faiga i masina muamua o le taotoga.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se masini faʻamautu faʻamalosi

Mo le tutoatasi e fausia se fale e faʻavaivai ai, o le a e manaʻomia mea nei:

  • Mini pamu. E mafai ona faʻaaoga se pamu vai mo se pusa tioata e pei o lenei elemene. O le maualuga o le mana, o le sili atu ona lelei o le faʻamautuina o le suaina o laau.
  • Lulu umi. E le tatau ona manino.
  • Tee poʻo faʻapipiʻi faʻapitoa, o loʻo tuʻuina i totonu o le pulumu. E ala atu ia i latou o le a tafe atu ai le vai i le eleele.
  • Taimi
  • Fusi. O le a latou fesoasoani i le fatuina o se faiga tele.
E te iloa? Faʻamamaina faʻaleleia o le mutia o se taatele ma taatele mo tagata nonofo i fafo atu. O se vaega taua o le mamanu o nofoaga o paka ma fuafuaga a le tagata lava ia.

Faʻatulagaina o le autowatering o se faʻagasologa faigofie e faia e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻapipiʻi i le pusa. O le mea moni, o le taualumaga atoa e aofia ai se faʻataʻitaʻiga patino:

  1. O le fuafuaga o le taupulega lea e fuafua e vavave aunoa ma le moli (i totonu o se kiona, i luga o se moega poʻo luga o se fugalaau) e faʻapipiʻiina. O iinei e tatau ona e gauai atu i mea uma o le nofoaga: slopes, pe a iai se vaieli po o se suavai, ma isi.
  2. E faʻapipiʻi se pusa (masani lava o le paʻu) lea e teu ai vai. O le vaa ua tuu i le maualuga o le 1-1.5 mita. I totonu o le masini ua faʻapipiʻiina i lenei auala, o le a vevela le vai i le ao, ma i le afiafi o le ai ai le faʻaleleia faʻapipiʻi o le 'upega tafaʻilagi i le vai, o le mafanafana lelei mo laau (mo nisi mea toto, o le vevela o le vai e matua taua tele).
  3. Faʻapipiʻiina o paipa. O loʻo taatia i le pito i luga o le palapala, pe faʻapipiʻi i totonu o le palapala, poʻo i luga o lagolago. E sili atu ona faigofie ma sili atu ona lelei le tuʻuina o se tui i luga o le eleele mo le faʻaauau ma le faʻaleleia.
  4. E faʻatatau i le aofaʻi o moega, ua faʻapipiʻi le tape. Afai e faʻapipiʻi le faʻaleleia o le tino, e tatau ona e faʻatau se faamama faamama.
  5. Faʻatūina le fetu. O pu laiti laiti (15 mm) o loʻo faia i le paipa paʻu, o faʻamaufaʻailoga ua faʻaofiina i totonu ia o le a faʻapipiʻiina ai le tagata faʻamalosi. O le pulumu paʻu ua faʻamaufaʻailogaina, o le mata ua oti i le 5 mm. O le isi pito e tapuni ma faʻapipiʻi foi.
  6. Ua faʻapipiʻiina siaki i vai i le aofaiga tonu.
A maeʻa le faʻatulagaina o le faʻaleleia o oe lava ma ou lima o le a maeʻa, o le uluai amataga e faia e suʻe ai le faiga.

E taua! O le paipa paipa pipisi e sili atu ona puipuia i le faatosinaga o mea eseese ma aua le fufulu mo se taimi umi.

Faʻapitoa o le faʻaogaina o le faiga o le automatering

E faigofie lava ona faʻaaogaina sea faiga - o le faʻasusuina o le a faʻatinoina e tusa ai ma mea ua atofaina. Pau lava le mea e tatau ona e faia o le setiina lea o le taimi e faʻavaivai ai ma le tele o le faʻaaogaina o le vai.

I le avea ai o se tulafono, faʻapipiʻiina le timu faʻaleleia mo le faʻavaivai i le po - o lenei vaitau ua manatu lelei mo laau ma e le faʻalavelave ai le galuega i totonu o le togalaau. I le faʻamautuina o le faiga masani o le fausua tasi, e mafai ona pulea lana galuega na o le 2-3 taimi i le vaitau.

Ina ia puipuia le malulu o le tino i le faigamalo i le taumalulu, e fautuaina e faasao. Fai lenei faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi amataina le kiona muamua.

Mo le saunia o faiga faʻavaivai mo le taumalulu, e te manaʻomia:

  • faasaoloto le fagu mai le vai ma ufiufi ina ia leai se mea e afaina ai e ulufale i totonu;
  • aveese maa, pamu mai le vaega o le siaki ma faʻafeiloaʻi i se potu malulu;
  • pata ma masini e aveese ai, felafoaʻi, mimilo ma tuu i totonu o se pusa, faʻapulaʻa ai le avanoa o togo.
A maeʻa ona faʻavasegaina, e tatau ona faʻaaogaina le siama ma siaki mo le faʻaaogaina. Mo le faia o lenei mea, o pupuni i luga o le lapalai ua aveeseina ma aofia ai vai. Afai e mamā le vai, ona faʻamaonia lea o le tino ma galue lelei. E faʻapea foʻi ile tafu taʻitasi e tatau ona susu susu ma le lautele o le 10-40 mm (faʻalagolago i le fetuunaiga). Afai o eseesega e eseese i le lapopoa, e tatau ona fufulu poʻo suia le kululu.
E taua! Afai o iai pea le vai i le taimi o le faʻaogaina o le tino, o lona uiga o le fusi e malepe.

O le mafuaʻaga mo le le talafeagai o le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le masini e mafai ona poloka, lea e tupu ona o:

  1. Seta, oneone, fugalaau e le faʻaaogaina. E talafeagai le faʻaaogaina o vai vai ma fufulu mama.
  2. Vaʻa malosi le vai. O le maualuga o le pH o le 5-7, e mafai ona e faʻaaoga faʻaopoopoga o mea faʻapitoa mo faʻagavai.
  3. Pau mai meaola ola. E faʻaaogaina le chlorination ma e masani ona fufulu le tino.
O le mulimuli i nei tulafono faigofie o le tausiga, e mafai ona faʻaaoga le polokalama mo le silia ma le tasi le tausaga.

O le togavao e le o se mea faigofie - e tele se taumafaiga ma le taimi e manaʻomia. I aso nei, o faifaatoaga e o mai e fesoasoani i tekinolosi faaonaponei lea e mafai ai ona latou faaaupuina laʻau, togalaau mo togalaau, ma le kolivao ma le afuina vave. Ma e mafai ona latou fiafia i le vaaiga o le mutia lanu meamata ma susulu le laumei e aunoa ma le tele o le afaina.