Meafaigaluega

E faʻapefea ona filifili se suisa kiona: fesoasoani ma togafiti

Faatasi ai ma le amataga o le taumalulu, e masani lava e tatau ai na o le faamamaina o le kiona: i le lotoa o se fale tumaoti, i tafatafa o le faletaavale, i le fale vevela, i luma o lona faleoloa. Ae afai o le kiliva kiona e sese, o lenei faiga e mafai ona avea ma luitau moni mo oe. O le mea lea, e sili atu le taua i le filifiliga o le kiona, ma o lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe i lenei mea.

Snow suvel: faamoemoega ma ituaiga

O suo kiona e iloga i le mea o loʻo faia ai, faʻapea foʻi ma le faʻamoemoega. Mafaufau i uiga ma foliga o ituaiga autu o kiona. O lea, o suo o le uamea, palasitika ma fafie.

Metallic

O suauu kiona na faia mai metala malamalama ma o le alloys o ni taitai i le taimi nei i le maketi. O le sili ona lauiloa o:

  • Aluni alumini. O lenei ituaiga e le lava lona faatuatuaina, pe a faʻaaoga e aveese le aisa. Ae o le lelei o le malamalama mama lea o mea faapipii alumini.
  • Sini sikamea - mamafa tele, ae sili atu le ogaoga o vevela.
  • Galvanized luga - le faʻataʻitaʻiga sili ona tumau. O le uʻamea o metale e mafai ai ona tausia sina mamafa ma tuʻuina atu le maualuga o le tumau.
O loʻo i ai se paʻu uila suamalie manaia. faʻataʻitaʻiga masini ma se sikulima. Se selu o le kiona ma se fao sikulima faatasi ai ma le kiona paʻu ma le susu.

E taua! E tatau ona maitauina o se meafaigaluega uʻamea e mafai ona faʻaleagaina ai le eleele ina ia faʻamamaina, mo se faʻataʻitaʻiga, o taʻai taugata i luma o lou fale.
O le tau o se suo ma se fao e maualuga atu nai lo isi meaola. Ae ui i lea, o lenei filifiliga e le manaʻomia ai ni tau faaopoopo mai ia te oe ma totogiina ona o le tumau ma le lelei. O le masini e le faalagolago i le uila ma le eletise. O le kiliva kiona e leai se afi, e mafai ona faia e tusa lava ma ou lava lima.

Pipi

I maketi faʻaonaponei o loʻo i ai foi le tele o meafaigaluega faʻapipiʻi. O loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o le kiona i le kiona. E i ai se lamolemole lamolemole, e le tumau i le kiona. O latou lanu lanu e sili atu ona eseese. Ae o le mea sili ona taua o loʻo i ai i le mamafa mama o paʻu palasitika. E mafai ona faʻatau sau suo e tusa lava mo tamaiti.

E le gata i lea, o se pusa paʻu kiona e maualuga lona malosi. O le suo e le manaia tele. E le tutusa foi ma soo se vailaʻau oona. Ae ui i lea, o le palasitino o se mea eleelea, o le mea lea e masani lava ona faʻapipiʻi pusa i se paʻu uʻamea, lea e puipuia ai i latou mai le faʻaleagaina ma faʻateleina ai le soifuaga.

Wooden

O le tau sili ona taugata i totonu o kisa o se kosi laupapa poʻo se plywood. E mafai ona faigofie ona faia e le lima se pulou laupapa. Ae ui i lea, o lenei ituaiga e sili ona puupuu. O lenei manatu e faigofie tele ona faʻaaoga, ae na o le faamamaina o le kiona fou.

O le faʻamamaina o le aisa mai vaega eseese poʻo se palapala malulu o le kiona o le a faigata: ona o le kiona o loʻo pipii i luga o le laupapa, o le plywood e susu ma mamafa. E le gata i lea, e pala le plywood, ma vave ona leai se aoga.

O le mea lea, e sili atu le faʻatuatuaina o se suauu kiona laupapa - o se mea e faʻaaogaina ai se puipui puipui i luga o le fata. Ae ona o le le lelei o le susu o le plywood, e oo lava i le uamea e le puipuia le mea mai le taʻe. I le faʻalauteleina o le ola o se suo laupapa, e tatau ona mamago i taimi uma.

Auala e filifili ai se suisa kiona: o fea mea e sili atu

O se suauu kiona, muamua lava, e tatau ona faigofie ma faigofie. O le mea e sili ona talafeagai o se tamai suo e faia i le palasitika. Ae ui i lea, o ituaiga suʻu uma e fuafua mo tulaga eseese. Mo le malamalama o le kiona fou faatoa toulu, o le a faia se pusa paʻu. Mo le fufuluina o se vaega eleelea o le kiona e te manaʻomia se suō uʻamea malosi. Mo le faʻaaogaina masani i le olaga i aso faisoo, e sili ona lelei le suʻeina o le kiona. O le suo uʻamea atonu e mamafa tele.

E taua! E tusa lava po o le a le atoatoa o le pito o le lima, e tatau ona faʻamamā le kiona i totigilima. O lenei mea o le a puipuia ai lima mai le sogi ma le au valaau.

Vaega o le filifiliga o le kiona: o le a se isi mea e faʻalogo iai

O le suo kiona e filifilia i luga o numera o faʻaiʻuga. E tatau ona mafaufau i le tele o le fua o le galue, le pito o le lola o le suo, le umi ma le mamafa o le au, le i ai o itu ma le numera o isi mea. O le mea autu o le suo na sili ona faigofie ma faigofie mo oe.

Tausaga o fata

O le tele o lapisi e tatau ona filifilia taitoatasi, faʻavae i luga o latou gafatia faaletino. Faʻalogo lelei i le foliga o le tamaititi. E masani lava, o suo e iai le foliga o se sikuea ma itu e tusa ma le 40 cm i le tasi. O le faʻalelei o le faʻataʻitaʻiga o se tafaoga faʻatasi ma se lautele lautele o le 40 cm.

E faigofie ona fufulu ni laufanua lapopoa ma le mafolafola faatasi ai ma se selu kiona. O le lautele o le galuega o sea suo i le taimi lava lea e puʻe ai le tele o kiona. Ae peitai, o le tele o le kiona o loʻo i luga o le suo, o le sili atu lea o le uta i tua ma lima.

O le auala i fafo atu i lenei mataupu o le faʻafetaui i le mea faigaluega o le uili. O uili e fesoasoani e faigofie ona aumaia le kiona ua aoina i le nofoaga sao, ma o le uumi umi e fesoasoani e tausia saʻo ai le tino. E mafai ona faʻatau pe faʻaputuina se puʻu kiona i uʻu lima.

Spade Angle

Afai o se pakete pusa e i ai se tau talafeagai, e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga faaopoopo. O le pa'ū o le fale faigaluega e taʻalo ai le taua o le leve. O le mea lea, o le aveesea o le kiona o le a vave ma faigofie. O le maualuga o le manaʻoga e tatau ona 20-25 °.

Umi ma le mamafa o le tipi

A e faʻatau se kiona, e taua le fuafuaina o le uumi ma le mamafa o le tipi mo oe. Ina ia aloese mai le vave vaivai, e manaomia le faamamaina o le kiona, ae le o le punou. O lea, filifili se suo ma se lima umi ma le moli. Ave sina ata o le suo, o le a fesoasoani e fuafua le umi ma le mamafa o le au mo le suo. O seleni e masani lava ona faia i laupapa o ituaiga eseese - mai le faigofie i le taugata. Ina ia mautinoa le puipuiga mai le susu, o ia mea e ufiufi e ufiufiina i se varnish e faʻamalolo.

E te iloa? O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga o le kiona, e tuʻuina atu le avanoa e sui ai mea e 'oti. O se mea faapipii e faʻapipiʻiina i le lima o le telescopic, o le maualuga e mafai ona fetuunai. O le telescopic kakau e mafai ona faʻalautele i le 10 mita. O lenei suo e talafeagai mo le aveesea o le kiona mai luga o le taualuga.

Maua o itu

O le tekonolosi a le kiona na fautua mai ai le i ai o pakete faapitoa i le meafaigaluega. O itu e le faatagaina le kiona e pau mai le galuega. E le gata i lea, o le i ai o bumpers e fesoasoani e faʻafeiloaʻi se aofaiga tele o le kiona i le taimi. O itu e mafai ona i ai i le tasi itu - paluga kiona e tasi e palu faʻatasi; poʻo mai itu e tolu - o suʻu kiona e tolu. O se laulu tele mo le aveeseina o le kiona ma le pito i lalo o loʻo i ai se pefu paʻu tele e tele ai le kiona.

E te iloa? I aso nei, o kiona o loʻo faʻaaogaina i le lima o le U ae le o se 'au e mafai ona maua atili ma sili atu ona masani. I totonu E le pei o le suʻu vevela mataʻutia, o lenei mamanu e mafai ai ona sili atu ona lelei ma televave e faʻamamā ai le luga. O lenei taunuʻuga e maua i le puʻeina sili atu le kiona.
E pei ona fai mai le poto popoto: "Saunia se mea faasee i le taumafanafana, ma se taavaletoso i le taumalulu!" O le faʻatau muamua i le lalelei ma le faʻaaogaina o le kiona-o le vevela o le suo, e mafai ona e faʻagaloina lona suiga mo se taimi umi.