Potatoes

Faʻailoga faʻatau

O le suʻesuʻeina o se faʻafitauli faʻapitoa o meaola faʻainifo ma mea faʻapitoa mo le puipuia o se masini malie. Silage e mafai ona maua e ala i le faʻamalosi, o lona uiga, o le galu e aunoa ma le okesene. O le faiga sili lea ona lauiloa o le faʻatau. Faaaoga se laulaʻau lanumeamata o laʻau vaovao e talafeagai mo le fausiaina o fafaga mo lafumanu ma moa. Faʻaaogā le sunflower, sana, pateta, aʻa ma isi. E manaomia le Silo i mea taufaatoaga mo se mafuaaga faigofie se tasi - e tele meaʻai ma meaʻai e aofia ai. O se mea taua tele mo manu. Silage faʻaleleia le faʻalaumalieina, lea e fesoasoani ai i lafumanu ma manu felelei. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le fatuina o se silo i le fale.

Maea o le kuluga

E iai le maualuga o le malosi o le fesuiaiga o le fesuiaiga o masini, lea e oʻo atu i le 12 MJ i le 1 kilokalama. E faʻaitiitia ai le avega i luga o le tino o lafumanu ma moa e aunoa ma le faʻaitiitia o le malosi o le taumafa paleni o mea taumafa. E maualalo le palatini o le fatu (37%). O le tele o ia mea e le vaeluaina i le rumena o meaola i le amonia, ae o le decomposes in the intestine in the form of amino acids. E faapena foi le malo. O le kulimi o le kulimi e matua gaogao e le lafumanu ma le moa, ma faʻateleina o latou kulūkose. Ona o lenei mea, o le maualuga o le gaosiga o le susu i povi e tupu, ma o manu laiti latou te maua le mamafa ma sili atu le vave. E le gata i lea, o le maso o loʻo i ai se aoga aoga i le faʻamautuina o le metabolism.

O le mea e leaga ai, o silasila o sana o loʻo i ai le taua o le paleni o le protein, sili atu o le eletise ma isi mea le lelei. E le talafeagai le fafagaina o susu malei, aua e le avea le carotene ma vitamini A.

E taua! O le tele o meaola eleni e afaina ai le mafai gafa o tamaʻi pepe faatoa fananau mai.
Mo le sauniuniga o le suauʻu o loʻo gaosia i le vaega o le gaosiga o le saito. E nutimomoia i le 5 mm. O se vaega o le saito atoa e le tatau ona sili atu i le 5%.

Afai o le silo ua matua nutimomoia, o le a aofia ai le lactic acid ma o le a leai se acidic butyric. Lactic acid liliu mai le suka i totonu o meaola oona, ma o le silasila e gaogao lelei e manu ma moa. O le suamalie i le tele o le lagolagosua o le a fesoasoani i le soʻo se tasi e faʻaopoopoina, ae masani ona faʻaaogaina se metotia o le vavae ese o le saito o le saito. O luga o le eleele, i totonu loloto poʻo vaeluaga loloto o vaʻai ua manatu o se nofoaga aupito sili lea e teu ai masini. O le tele o taimi e faʻaaogaina i luga aʻe o le eleele, talu ai o auala o le suʻeina o meaʻai e sili atu le lelei. I lenei tulaga, o le a mafai ona faʻaitiitia le lolovaia e le eleele.

A filifilia se vaʻa, e tatau ona e manatu i le maualuga o lona maualuga (e le itiiti ifo ma le 3 m) ma le lautele (filifilia e faʻaaogaina le tekinolosi o le faʻaaogaina o meaʻai). E aveeseina le silo i aso uma ma se laulau 40 cm i le lautele. Fai lelei sili atu i luga. 10 aso ao lei amataina le silo, e manaʻomia le faʻamamaina o le vaʻa, faʻamaʻeleina, faʻamaeʻaina mai totonu ma paʻu.

O le silasila silasila e tatau ona vavae ese mai le matagi mai le taimi na teuina ai i le teuina. O le faatumuina o tekinolosi e tatau ona taulai i le vave ma le maeʻa le faamutaina o fesootaiga ma le ata tusi.

I le pito i lalo e tatau ona e taatia se fasi vao vaovao (50 cm le mafiafia), ona faatumu lea i le silo. O le tele o le faailoga tusi e tatau ona faʻapipiʻiina i luga o puipui.

O le Silo e tatau ona ufiufi i le tolu puipui. O le vaega muamua o se ata vevela vevela ma faigofie, o le lona lua o se eleni polyethylene film eletise (e mafai foi ona ufiufi i se upega puipui e puipuia ai silo mai gutu). O lona tolu o se sui mamafa mamafa.

O le faʻamalosi o le silasila e oʻo atu i le ono vaiaso, ae sili atu le uuina o le sana siaki mo le 8 vaiaso, talu ai o le acetic acid ua faia i nei vaiaso e lua. O lenei mea e faʻateleina ai le faʻamalosi o le ea o le silo.

E taua! Afai e tatala muamua le silo i luma atu o le taimi, o le a oʻo atu ai i ni faʻafitauli e le manaʻomia e pei o le okesene i totonu.
A maeʻa le 8 vaiaso talu ona faʻaalia, e mafai ona e filifili silasila. O le auala sao e filifili ai: pe a uma le sampling, e tatau ona tumau se lamolemole lamolemole. I lenei tulaga, e itiiti ifo le okesene e alu i le silo ma leai se mafanafana e tupu. Afai e te tausisi i tulafono uma o loʻo i luga, o le a sili atu le lelei o le faʻatauina o sana i le maualuga aupito maualuga. E mafai foʻi ona faʻaogaina lima faʻapitoa Polymer. Leiloga amata pe a maeʻa le lima. E vave faʻaitiitia le maualuga o le eletise i le taimi lava e tasi, ma o lenei mea e mafai ai e oe ona tausisia le fafaga maualuga.

Faʻaleleia le faʻaleleia o le gaosiga o taumafa ma le gaosiga lelei o taumafa, ma aʻafia ai foi le aoga o le gaosiga o susu. I totonu o le pits store store less economical than in sleeves. O tau uma e faʻaalu i luga o le taimi ona o le lelei o le faʻasaoina o fafaga. I totonu o lima, fafagaina o saito, saito, hayiness, pulupulu pulp, alfalfa ma isi e seleseleina. E tele mea lelei o nei atigilima:

  1. Faʻaitiitia mea paleni faʻapitoa ona o le faʻaaogaina vave o le ea.
  2. Leai se gau o le silasila i le ogaoga ma luga o le tulaga o masini silasila.
  3. Le faʻatusatusa lelei o le silasila o silasila.
  4. Faʻaaogā atoa o le sua sila i totonu o le tane.
Ona o faʻamanuiaga ua taʻua i luga, e saogalemu le faapea mai o le teuina o silasila i masini polymer e manatu o se auala lelei e aunoa ma le ea e ulufale atu i le fafaga.

E te iloa? O loʻo i ai le 26 elemene o le laulau faʻapitoa ma e le faʻaumatia ona aoga aoga e tusa lava pe a uma ona faʻalauina. O le tamaoaiga i gaʻo eletise gaʻo, lea e fesoasoani e puipuia ai le kanesa, faʻaititia le maualuga o le cholesterol faʻamalosi, faʻaleleia le gaioiga o le ate ma le loto.

Matagofie mata

O suʻesuʻega a saienitisi na faʻaalia ai o le faʻaleleia o le sola i vaega eseese o vao e faaalia ai le eseesega o taunuuga o le gaioiolosi o meaola. Afai e te aoina laau i le amataga o le fugalaau, ona oʻo lea i le maualuga o le faʻamamaina o le suauu o le Silo e vave ona tupu vave nai lo le seleseleina o le seleselega i le vaega o le fua o le fatu. E taua le maitauina o le faʻamalologa o lenei laau i le amataga o le vaʻaiga e mafua ai ona faʻaitiitia le sao o le suka i le 10 taimi, ae o le pau o le polotini e 10%.

I le fua o le fatu, o le suka o le suka e faaitiitia le 5 taimi, ma o le leiloa o le polotini e 8%. Le aoga o meaʻai o le laumei lanumeamata: i le vaega o le fugalaau - 0.23 iunite fafaga, i le laasaga o le fuaina o fatu - 0.25 iunite fausaga i le kilokalama.

I le maeʻa maeʻa e mafai ona tatou matauina le mamanu tutusa. I le laʻau vavalalata ma i le laʻitiiti o le fatu, o le taua o le silasila o le silasila e 15% le maualuga, ma o le aofaʻi o porotini na faʻaititia e le 40% i le 1 unit unit.

O le mea lea matou te fautuaina le faamamaina o le sunflower i le sila i le amataga o le fuga. Ae muamua lena, e tatau ona e luluina le la. E lūlūina i se foliga mamā pe fefiloi ma laumei. O fua o faatoaga e maua ai se maualuga maualuga o le lanu meamata, ma e mafai foi ona e faaumaina le faʻailoga aʻo lei seleseleina fua o saito.

I le taimi o le seleseleina o le sunflower, o le vai i le greens e 80%, ma le taua o le 0.13 iunite fafaga ma le 12 g porotini i le 1 kilokalama. E le gata i lea, o le laau toto e aofia ai le 2% o le suka ma le 87% o le susu, o le suka e sili atu e tusa ma le 1.6%. E taua foi le faaititia o le suasami i le 70%, ma e mafai ona faia lenei mea e ala i le faaopoopoina o le 10% o le malogo ma le eleele i le taimi o le silasila. Afai e te faaopoopoina pi i le silo sulu, ona mafai lea ona e faia e aunoa ma ni tapulaa. E faʻamalieina lelei foi le sana, aʻo e mafai ona maua ni meaʻai maualuga e mafai ona tuʻuina atu i povi ma puaa.

E te iloa? E tusa ai ma le Guinness Book of Records, o le fugalaau sili ona telē ua uma ona faamaumauina i le lalolagi e 82 cm (Kanata), ma o le sunflower maualuga na tupu e Mr. Heijimh i Netherlands, o lona maualuga e tusa ma le 7 mita.
Afai ua e tuai i le faamamaina o le laau, o laumei e maitauina le pala, ma o laulaau mago ma pau. O lenei mea e mafua ai le faʻaititia o le tekinolosi ma le fafagaina o le sulu ma faʻaitiitia ai fua o fualaau oona i vaega taitasi. Afai e te filifili e faʻaaoga le sunflower e pei o se seleselega pe a uma le seleselega, e sili atu le amata ona selesele laulaʻau ma fatuga i le amataga o le fuga. O lau o loʻo i ai se maualuga maualuga o palatini pala (e oʻo i le 300 g i le 1 kg), o se vai tele. I lenei tulaga, o le fafagaina e le lelei tele ma e manaʻomia le faʻaopoopoga o aganuʻu amataina o aganuʻu mama, lanu. Latou te saofagā i le saoasaoa vave o le silasila.

E manaʻomia lou faʻafefe 5 g o le fefete faʻamago i le 5 lita o le vai 2 itula aʻo leʻi faʻaaogaina. O oe o oe ma faʻamalolo le masini.

O le uili e faʻaaogaina e faʻatatau i le susu o mea o le silasila. E tatau ona e faia le 30 lita i le 1 tone. Ina ia mafai ona maua le maualuga o le sila mai le kululu, e tatau ona e tipiina faʻamau ma le faʻaeteete ma faʻapipiʻi le pu sila. Ina ia faʻaitiitia le leai o se sua, e tatau ona faataatia se vaega o le seleselega (50 cm i le mafiafia) i le pito i lalo o le teuina. E tatau ona ufiufi le masini i se ata tifaga.

E aofia ai le:

  • 2.3% protein;
  • 6% fiber;
  • 9.5% faʻamalosi fua e aunoa ma le faʻasao (BEV).

E taua! O le silo e liu i le ea, o lea e tatau ai ona e filifili ma le faaeteete mai le teuina.

Sorghum silasila

Sugar sorghum, lea matou te fautua atu e faʻaaoga e avea o se silo, o loʻo i ai se maualuga maualuga o suka ma o se silasila seia oʻo ina matua atoa le fatu. O le silasila mai lenei mea totino e le maualalo ifo i le sana.

Aʻo leʻi faʻatuina le silo e tatau ona e faʻamamāina le vaitau o le faasolosolo vao o le fatu. I le taimi nei, o le sorghum forage mass e aofia ai le maualuga o solids, o le tele o le vai ma le maualuga o fua o fafaga.

O le tuʻuina o le sorghum i totonu o se vaeluaga e tatau ona faʻaogaina (1: 2), ona faʻapipiʻiina lea. O le faailoga tusi ua maeʻa ma se vaega o le lauusiusi lanumeamata 80-90 cm le mafiafia. Mai luga, o le silo e tatau ona ufiufi i ata tifaga ma eleele.

Talu mai le taimi o le seleselega o le seleselega, o le sorghum ua leiloloa le 25% o meaʻai, matou te fautua atu le faʻaaogaina o togafitiga, ae e le o faʻamaeʻaina atoatoa le gau.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o vaovao pe a faʻaulu. E le masalomia, e mafai ai e oe ona faʻalauteleina le tele o meaʻai, faʻaitiitia le leiloa o meaʻai o le sorghum, faʻaleleia le tofo, e le manaʻomia ai le faʻaogaina o togafitiga ma o loʻo taoto i se vaeluaga i soo se tau.

E mafai foi ona matou ofoina atu ia te oe le leai o se mea e faʻaaoga ai le tekinolosi. I le pito i lalo o le vaovao e tatau ona e tuʻuina le 100 tone o vaomago, pamu ma maua se palapala e oo atu i le 1 m. O luga o lea mea e te faataatia ai le sorghum ma le faʻamamaina o le 70%. Ona suia lea i vaomago i le 2: 1 fola. O le silo e oʻo i le 2 masina. E sili atu lignin ma silica nai lo le sana.

E te iloa? Ua tupu le gase sorghum mo meaʻai manu, ma o lona vaomago ua faʻaaogaina mo le gaosia o pepa, oloa vavae, puipui ma taualuga.

Faʻaipoipo

E mafai ona faia le silasila mai le gaʻo, lea e aofia ai le 6.7 MJ o le malosi o le lactation. Pau lava le faafitauli o le iai o mea e le manaomia e aafia ai le manava o le susu ma le ola maloloina o meaola.

Matou te liliu atu i le gaosia o le silasila solo. E naʻo le tasi le faafitauli e te faʻafesoʻotaʻiina i lenei mataupu - o se lapisi lapisi o laʻau. E taʻitaʻia ai le atisini o le butyric, o le mea lea, matou te fautuaina oe e faʻaaoga le Cofacil Liquid (3 lita i le tone o le fou). Pe a faʻaaogaina vailaau faʻasaina, o le maualuga o meaʻai e tausia (90%), ma le silasila maeʻa e mafai ona faʻaaogaina i le vave 2 masina talu ona tuʻuina.

Matou te liliu saʻo nei i le auala o le tuʻuina o canola mo le faʻamaonia. O le faʻasalaga, lea na e faʻasalaina muamua, o loʻo tuʻuina i se pusa masani ma faʻalautele le tau i luga o le vaega muamua seʻia maeʻa ona tuʻuina le masini. I le gasologa o le aso, e leai se sua o le canola eleele, lea e manaʻomia ona aoina ma faʻaitiitia. O le tele o le silasila silasila ua matua faʻaititia, o lea pe a uma ona aoina le sua e tatau ona e tapuni vaʻaia.

E le gata i lea, e le faatagaina e siitia le vevela i totonu o le masini mo aso e 3. E le sili atu i le 40 ° C. O lenei mea e mafua ai ona paʻu le palatini ma le suka i le silo e 30%.

O mafuaʻaga autu mo le faʻalauteleina o le vevela o le silasila o le suasusu e leai se paʻu, o se maualuga o le susu ma se faailoga tusi umi.

E tatau ona tuʻuina le sila silasila i manu, faʻafefiloi ma isi silos (mutia, sana, matala). E tatau ona faia lenei mea ona o le siaki o le silasila o loʻo i ai ni mea e gaosia ai le sulfur, ma e le lava le 'ai o manu.

E te iloa? E lua ituaiga o resin e faʻaaogaina mai le fuʻa, lea e faʻaaogaina i le gaosia o le vaitusi mo le lolomiina o nusipepa.

Alfalfa silage

O Alfalfa e matua faigata lava ile silasila, ae afai e te faia saʻo, o le ae maua ai meaola e maua ai le tele o polotini.

O le tekinolosi o seleselega Silo e amata i le aoina o alfalfa. Fai lelei i le taimi o le vevela. I le taimi nei, o le alfalfa o loʻo i ai le maualuga o le faʻalauteleina o meaʻai, fiva faʻaleagaina (280 g i le 1 kg o le mea eleʻele). E aofia ai foi le tele o lignin, ma o le laau ua vave ona le toe gaogao. O le mafuaaga lena e tatau ai ona seleseleina le alfalfa i le tuputupu ae ma se umi e sili ona lelei (40 mm). E mafai ona e faʻaaoga togafitiga. E tatau ona latou faateleina le malepelepe o fiva.

Matou te liliu atu i tulafono faʻatulafonoina mo le siliva o le alfalfa.

Muamua o le laau e tatau ona i ai le aofaiga o mea malogo (35-40%). O le lona lua - faimalaga e 40 itula ae le sili atu.

O le talafeagai o le alfalfa mo le faʻataunuʻuina o loʻo faʻamoemoeina e le mea o loʻo maua i suāsusu suauu i le vai. O suga tatou te faauigaina o le gaʻo. E mafai ona latou faʻamalosi. I le taimi o le faʻataʻitaʻiga, ua suia le suka i le faʻamalosi. Latou te puipuia le silo.

Matou te fautuaina oe e aoina le alfalfa i le taimi o le vevela, aua o le taimi nei o le mea e maua ai le kulimi o mea nei:

  1. Lafiti - 120 g / kg.
  2. Fualaau faʻasaina - 210 g / kg.
  3. Cellulose - 250 g / kg.
  4. Suga - 1.0 g / kg.
  5. Ole aoga ole malosi ole 5.5 MJ.
O le maualuga maualuga o lehumu ma le polotini e mafua ai le faigata o le alfalfa. Matou te fautua atu le faʻaaogaina o faʻamaʻi e aofia ai le siama o le fermentation acid, pei o Bonsilage Forte.

I le tulaga o le faʻaaogaina o faʻasao, o le maualuga o le eletise o loʻo faʻaitiitia ma o le mea e maua ai le polotini e faʻamautuina. O Alfalfa e lelei tele le silasila i isi vaega, mo se faataitaiga, sana, sugar beet poo le sorghum. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le tofo o le fafagaina, ma o le a le liliu e le manu le isu o le uamea.

O vaega uma e lua e tatau ona faʻafefiloi ma tuʻuina i totonu o se fagu. E mafai foi ona e faaopoopo lau tioata (3%). O lenei mea o le a tuʻuina ai le silasila o le alfalfa i se tofo lelei ma manogi.

O le faʻaopopoina o vaovao i le siaki mai le alfalfa o le a faʻaitiitia ai le susu ma faʻaleleia le faʻamaina o le silasila. E manaʻomia lou faʻafefiloi 200 kilokalama o vaomago ma le 800 kg o alfalfa lanumeamata. O le silo e te mauaina o le a aofia ai le afa o le mamafa o le mamafa o vaovao, ma faʻaititia ai le digestibility o le fafaga.

Ina ia faʻaleleia le faʻamalosi, e mafai ona e faʻaaogaina se isi tekinolosi, e pei o haylage. O lenei mea e mafai ai ona fafaga fualaʻau. O loʻo i ai mea taua o le silo maualuga, ae o le sauniuniga o hayula e ese i le mea e tatau ai mo le siakiina ole lua vaega.

E tatau ona fausiaina ia Alfalfa ma tuu i luga o luga o taavale mo le uila. I le taimi lea, e tatau i le fale ona faʻaitiitia le susu i le 60%. Ona togafitia lea o le mutia e se tagata e selesele fatu. A maeʻa lena mea, o le alfalfa o loʻo taatia i totonu o se vaʻa ma tuʻu ai mo le 1-2 masina.

O lenei filifiliga o le faʻaulufaleina e tele ni mea lelei:

  1. E te le manaʻomia le faʻaopoopoina o togafitiga i le silo.
  2. O le tele o uta mai uta mai le fanua ua faʻaititia e le 50%.
  3. Ona o le faʻamalolo o le sua silasila ma le faʻavaeina o oloa e le manaʻomia, o le leai o meaʻai e faʻaumatia.
  4. E tele faʻaulu e faʻaolaina.
  5. Aʻo fafagaina manu e tele meaʻai.
E tatau foi ona vave faʻatumu le silo. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea i le malulu malulu o le tau, ina ia aua le galo ai mea ola. O se ufiufi lelei e puipuia ai le maua o le ea ma le vai. E mafai ona e faʻaaogaina le kiriata palasitisi, ma luga o luga e te manaʻomia e sasaaina ai le lalolagi.

Siloina o melons

Afai o loʻo e mafaufau e uiga i le isi mea ua faia, ona e iloa lea o le a faia fualaʻau. E mafai ona e faʻaaogaina le pauka, tilo, zuciniini poʻo meloni.

E manaʻomia ona tipiina i ni fasi meaʻai ma faʻaopopo 25% o vaomago. Ona tatau loa lea ona pasia le paluga i totonu o se siaki. O le faʻapipiʻi ma le teuina o silasila o loʻo faʻatinoina i le auala tutusa e pei o aganuu muamua. E mafai lava ona e faʻaaogaina melons i pusa vaelua, ae e tatau ona e faʻaopoopo 3% o masima ia i latou. O nei taumafataga e talafeagai mo puaa ma povi, ae faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i meaʻai masani.

E tatau ona teuina faʻamalosi kulupu, e aunoa ma le malulu ma i nofoaga malogo faʻapitoa. A uma ona e faataatia uma fualaau aina mo le faʻamaonia, e tatau ona e ufiufi i vao mutia.

E te iloa? O le mea moni, o le pumpkin o se fale, ma o se tasi o mea tele i le lalolagi. O ona fua e mafai ona sili atu i le selau kilokalama.

Silo le pateta luga

O fuatini o le patoto ua manatu o se oloa gaosi fafaga vaivai. Fafaga fua - 0.2 iunite fafaga i le 1 kg ma le 22 g o le porotini. Единственное, что может снизить кормовую питательность силоса, - загрязненность землей. При трамбовке она хорошо уплотняется и способна допускать потери качества при силосовании без устройства траншеи.

В этом случае нужно легко укрыть траншею, чтобы морозы в зимнее время не проморозили силос.

O faʻatoʻa toto le kuka e aunoa ma le ulaina ma tuʻuina fou. O le leai o ni mea mamago e le taua. I le maualuga o le timuga, e tatau ona e faaopoopo i ai le 10% o le falalaina po o le sana. Faʻatasi ai ma le faʻamamaina o le 75%, e leai se mea e manaʻomia ona faʻaopoopoina.

O meaai e sili atu le susu o loʻo tuʻuina i lalo ifo, ma itiiti i le pito i luga.

Afai o loʻo e filifili pea e faʻaoga paluga mo le silasila, ia maitau le mea moni o le suka o le a faʻaitiitia.

Silage aʻa laau

O aʻafiaga o togalaau o loʻo aofia ai foi i totonu o togalaau. O lenei meaai e talafeagai mo puaa ma moa. Fafaga fualaau faisua o mea lelei lelei ia mo le faia o le falaoamata o le vitamini i le tautoulu.

E mafai ona e siakiina pateta i se mea faʻapipiʻi poʻo se fausaga i totonu o lua po o vaimea. E fufuluina fualaau faisua ma totoina. Ona lafoina lea o le fafaga i totonu o se faaputuga ma faapipii. O le tele o froth ma le suamalie o loʻo i fafo i lenei taimi. Ina ia faasaoina le sua, matou te fautua atu ia e tuʻuina se vaega o vaovao i le pito i lalo, ma o le a leai se fofo, e tatau ona utaina le 60 cm i lalo ifo o le puipui. O le foam e amata ile 3 aso. A maeʻa lena mea, e tatau ona e utaina nisi pateta laititi ma faʻamalosi.

Pe a fufulu e tatau ona fufulu le kuka ma fufulu. Ona, e aunoa ma le faatalitali mo le malulu o pateta, tuu i totonu o se fagu, maualuga ma le fufusi. E mafai foi ona e faaopoopo 10% kāloti poʻo lekiumi.

A maeʻa ona faʻatoʻa uma le teuina, e tatau ona ufiufi lelei le masini.

Laʻau fualaau aina e mafai ona e vaʻai e aunoa ma le faaopoopoina o vaomago.

O le pusa e aofia ai: suka - 11.9%, protein - 11.7%, gaʻo - 2%, fiber - 10.5%, calcium - 1.3%, phosphorus - 0.3%, BEV - 52%, carotene - 132 mg.

E te iloa? E mafai ona avea le paluga o se vailaʻau oona, aua o ona fua e matua afaina i tagata: mo le 'ona oona, e lava le' ai e 1-2 fasi. Ina ia mafai ona afaina i le solanine e faaputuputu mai ai pateta i le malamalama, e tatau ona e 'ai e tusa ma le kilokalama o fualaʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata.

Faʻafefiloi vine

E mafai ona e saunia ni taumafataga maualuga ma le fesoasoani o le viliina. O le vao lenei, lea e saunia mai le tele o fua o fua o fatu. E amataina le seleselega i le vaitau o le faasolosolo solo o le fatu (humidity - 60%).

E sili ona lelei le faʻaaogaina o paluga o fatulaʻau-tele, mo se faataitaiga, o karite, oats, peas.

O laau toto e tele meaʻai ma itiiti ifo le fiva nai lo le alfalfa haylage, ae o lenei silasila e faigofie ona faʻaogaina e manu.

Aʻo leʻi amataina le seleselega o le seleselega po o le sapalai o saito, e taua tele le faʻamalamalamaina o le lelei o lenei tekinolosi, lea o loʻo i ai i le mea moni o lenei paluga e mafai ai ona e faʻaaogaina le malosi atoa o le gaosia o fua o le saito.

O se mea lelei foi le saunia o se masini suauʻu e faʻaaoga ai se faʻafefiloi o meaʻai o le susu o le mea e faʻafefiloi i le taimi o le aoina i le faasologa o le vavave o le 63%. I le taimi o le matuitui, o laau e aofia ai le sili ona lelei o meaʻai, o le tele o le suka ma le polotini.

Ina ia mafai ona saunia le silasila saʻo, e tatau ona e gaosi lelei le tele o meaʻai. E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani o laina eletise faapitoa. A uma ona tuʻuina le faagasologa o le faʻamalosi. Ona o le vave faʻaitiitia o le ea, e mafai ona e puipuia oe lava mai le leiloa o meaʻai. E mafai foi ona e faʻaaogaina le "Bitasil". E mafai ona faʻaaoga fua o le saito i le ituaiga o fafagaga ile 4-6 masina.

E te iloa? O le O le ono afe o ituaiga o pata o le pata - o le fale sili ona maualuga, ma i totonu o laau uma o le lalolagi ma le vave ona tupu. I le fale, i Aferika i Sautesasa, ua faʻaloaloa le bamboo i le maualuga o le 50 mita, o lona ogalaau, pupuʻu vaovao, vaevaeina i le vaeluaina, e pei o cereals uma, e oʻo i le 40 centimita le lautele.

Silo Faʻatasia

O le tuufaatasiga faʻatasi e aofia ai vaega e pei o fualaau faisua, o lona uiga o le faia o le silasila mai ia i latou e le faigata. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaogaina kāloti, paluka, pateta, beets, pulu lanumeamata, paluga, otaota o le cereal, vao vaovao, falaoamata o fatu ma isi mea. O lenei seti o le a maua ai le taua o meaʻai o le silasila, aua o le a aofia ai le suka, masini, vitamini ma le polotini.

E le gata i lea, o meaʻai i totonu o le Silo Siʻosiʻo e sili atu ona teuina i le teuina. O se silo e lelei ona aina e manu i le tausaga atoa ma e le manaʻomia se sauniuniga faaopoopo aʻo le i fafaga.

Pe a filifilia vaega e manaʻomia ona e iloa mea nei:

  1. O le taua o meaʻai o le silasila tuʻufaʻatasia i le 1 kg - 0.25 fagafaʻau faʻavae.
  2. 1 kg o le silasila e tatau ona aofia ai le 20 g o le digestible protein ma le 20 mg o le koko.
  3. I le silo e tatau ona 5% faʻaogaina le fiber.
  4. O se silo lelei e aofia ai le 1.8% lactic acid ma e leai se butyric.
  5. O le gafatia o le fafaga e tatau ona pei o le silasila e maua ai le 50% o le aofaiga atoa o puaa.
Ina ia mafai ai ona tuʻuina atu meaʻai mo le maualalo o le fiber content (2%), ma e lelei ona 'aina e puaa, e tatau ona faʻaopopo le melonini i le 60%.

O fualaau melonini ia o se vaega taua o le silasila tuʻufaʻatasia. O a latou faʻaopoopoga e faʻaleleia le tofo

Tulafono mo le tuʻuina atu o se silosolo faʻatasi:

  1. Aʻo le i faia le vaʻai i totonu o le au, e tatau ona faʻamautinoa le puipuia o le siaki o le siaki sua. Afai e maumau, e tele meaʻai e te maua mai le fafaga.
  2. O le palapala eleele e tatau ona faʻapipiʻiina lelei, aemaise i tafatafa o puipui.
  3. Faʻaseseese meaʻai e tatau ona faʻafefiloi ma faʻatumu i totonu o le pusa silo i luga o fata.
  4. I le pito i tua o le faailoga tusi, e tatau ona e ufiufi le silo ma se ata vevela poʻo se paʻu.
  5. I luga aʻe o le vaeluaga e te manaʻomia e faʻatulaga ai se malutaga e puipui ai le sila mai le timu ma le kiona.
O manu felelei ma puaa ua aʻoaʻoina e fafagaina pei o lenei.

O lea la ua e iloa le mea e sili ona leaga, e faigofie mo oe ona faia saʻo. Mulimuli i fautuaga ma o le ae maua ni meaai paleni mo manu ma manulele.