Fua o le gaosiga

Le faʻatusa o le lalelei po o le violet "Blue Fog". Laʻau togafitiga ma fugalaau fugalaau

I luga o togalaau togalaau, i totonu o potu, ma luga foi o moega o le taulaga, o le tele o ituaiga o laau teuteu e fiafia i tagata ma o latou fua. Faʻasoa ma le faʻaeteete ma le tausiga mai fugalaau fugalaau e maua ai le fiafia matagofie.

O se mea e masani ai mo fugalaau fugalaau o violets. O Vaioleti o se genus of violet plants. E sili atu ma le lima selau o latou ituaiga ua lauiloa, ma latou ola tele lava i le itu i matu o le Itumalo, i luga o mauga, ma i luga o le vaʻaia lelei.

Faamatalaga lautele o le ituaiga

O lenei vailaʻau e mafai ona taua o se mea e le lelei, ae o nisi tulaga e tatau ona mataituina e puipuia ai le tupu mai o faʻamaʻi ma faateleina le saoasaoa o le fugalaau. O loʻo i ai se vaʻaiga umi ma le tele (e oʻo atu i le tausaga), faʻapea foi ma le vave faʻateleina o le toe gaosia. O loʻo ia te ia se pulou matagofie ma se fugalaau fugalaau.

O lenei viole e talafeagai mo fugalaau fugalaau.

O anafea ma pe faʻapefea?

O le ituaiga violets "Blue Fog" na tulai mai i le 2001. O lenei ituaiga o fugalaau sa faia ma gaosia e le faifaatoʻaga Konstantin Morevym (matou te faamatalaina isi ituaiga na gaosia e Morev auiliiliga i se isi tusitusiga). O le nuʻu uma o tagatanuu uma o le itu a Aferika i Sasae. I le igoa o le kovana o le itumalo, o nei fugalaau e taua foi o "Saintpaulias".

Vaaiga: lau, fugalaau

O lapisi e foliga foliga o le vevevet. O le foliga o le ovoid, oval, round or with a heart-shaped base. Ona o foliga vaaia, o le pito i fafo o le laupepa e faia lanu eseese, mai le malamalama i le lanumeamata. O le pito i totonu o le fogaeleele o le lanumeamata lanumeamata poo le lilac, faatasi ai ma veins folafolaina.

O le mea autu o le ituaiga "Blue Fog" o le lanu lanumoana lanumoana ma lanumoana.

O pito o petals ua faia i le paʻepaʻe. O le tele o ata o le paolo faalelagi e tele. E i ai foliga lanu. Laʻau faʻamalosi.

Popo umi ma malosi. Fugalaau e oso i luga o laulaau. I luga o le tasi piʻo 3 - 4 taʻavale. I le taimi o le tau vevela, o le fugalaau e iloga e se sili atu le paolo lanumoana ma e ono leai se lanu paʻepaʻe. I le taumalulu, o le lanu e suia i le tulaga masani mo lenei ituaiga.

Ata

I le isi itu e mafai ona e vaʻai i le ata ma le faʻamatalaga o foliga mai o le violet "Blue Fog"





O se ata vitio laitiiti o ituaiga violet "Blue Fog":

Vaʻaia vaaiga o le tausiga

Faʻasalaga ma le faʻaeteete ma filifili lelei le eleele oneone 10 masina i le tausaga. I le taimi lava e tasi e matua fuga mai ai violesa. E oʻo lava i fugalaau laʻitiiti, e fai se pulou lanumoana.

Tulafono mo le tausiga o le viole "Pogisa Lanu":

  • E manaʻomia se vevela tumau mai le 20 i le 25 ° C.

  • E le tatau ona i ai se ata tusi i totonu o le potu.

  • Ina ia aloese mai le laititi i totonu o le potu e tatau ona i ai le ufiufi.

  • E taua foi le puleaina o le susu, soo se fesuiaiga i le 50-60% o le masani e mafai ona taʻitaʻia ai faamai. I luga o se laau vevela vevela o fugalaau ua mamae. E mafai ona faʻatau sau laulau.

  • O le faʻamautu saʻo e taua tele, mo lenei faʻamoemoe, faʻaaogaina le vai e leʻi faʻafefeteina e sili atu le vevela nai lo le vevela o le potu. Faʻasuina i totonu o se vaitafe lamolemole, e le o le faʻafefeina o le vai i luga o lau, e le silia ma le faalua i le vaiaso.

    E tele mea e aʻafia ai le taimi o le faʻavaivai, o le telē o le ulo, vaitau, vevela ma le susu o le potu ma le taimi o le fuga. I le tautotogo - o le autumn, e tatau ona faʻamaluluina tele le fale. O se vaega o le vai e masani ona ave Saintpaulia i le taimi e tasi i le 3 i le 4 aso.

    Faatasi ai ma le tele o le susu, o le aʻa o le senpolia e amata ona pala ma fugalaau ua mamaʻi. E mafai ona e vaʻaia i luga o lanu enaena i lau.
  • E mafai ona faaputuputu le pefu i luga o le lau o le violets. E tatau ona fufuluina, sili atu ile tasi i le masina. E mafai ona faia lea mea i le ave lea o le fagu i totonu o le faletaele ma tuu i lalo o se vaitafe vai vevela. Ina ia maeʻa pe a uma lenei mea e le manaʻomia.

  • Afai e le lava ni meaʻai i totonu o le eleele, e manaʻomia ona fugalaau fugalaau. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga mea e faʻaaogaina ai le vai, fasi laau mumu ma papa. A oʻo ina faʻapipiʻi faaopoopo le faʻaogaina ma toe faia lenei faiga i vaitau uma, pe a manaʻomia.

Nuances pe a toto ma totoina, faʻamaʻi mafai

O nisi tulaga e manaʻomia mo le tuputupu ae ma le lelei o fuga o lenei laau.:

  • E tatau ona lafoaʻi le faʻafefeteina o le eleele mo le totoina. O lona gaioiga: eleele palapala (3 vaega), paʻu (5 vaega) ma le oneone (1 vaega). O lenei faʻafefiloi palapala e mafai ona maua i faleoloa faapitoa.
  • O le eleele e tatau foi ona lelei ma gaosia ai le susu i le pH pisia o le 5.5 - 6.5. E mafai ona e faʻaleleia fale teu oloa e ala i le faaopoopo o le perlite. O le faʻaopopoina o meataalo minerale e faʻaleleia ai le fausaga o le eleele, ma faigofie ai.
  • O le mea e manaʻomia mo le gaosia o violets o le gafatia lea o le palapala e lele ai le ea. O le aʻa o le laau e manaomia ai le maua pea o le okesene mo le ola.
  • A maeʻa pe a ma le lua masina, ua oʻo i le taimi e fafaga ai, e pei o loʻo faʻaaogaina i le taimi lena mea faasao o le eleele. O fugalaau e eseese i le faʻamoemoe. Nisrogen fertilizers e faʻaaogaina mo le tuputupu aʻe o rosettes, faʻamaʻi fomaʻi e tuʻu ai le soifua maloloina. E mafai ona tuʻuina atu fugalaau faʻamaʻi meaai i mea faʻapitoa faʻamalosi tino, ona o elemene o loʻo i totonu o latou mea e faigofie ona fai.
  • E tatau ona e filifili i le filifiliga o le gafatia mo le fugalaau, lona tele ma mea. Pusa talafeagai o palasitika ma le suka. O le ipu palasitika e mama ma umi, ae e le mafai ona pasia le ea. I le gafatia tele, e totoina e le laau le aʻa, e le o saili e fuga.
    Mo le tele o foliga o peduncles e manaʻomia ai se tamai ulo. I le pito i lalo o le ulo e tatau ona tatala mo le faʻafefe o le vai tele.
  • Mo se olaga lelei, e manaomia e violet se aofaiga tele o le malamalama, ae le o le susulu o le la. Faʻasalaga le susulu o le la e mafua ai lanu samasama i lau. O faaputuga nei fugalaau e tuu i le itu i sasaʻe poʻo le itu i saute-sasaʻe, e masani ona faʻaaogaina fagu (i lenei tulaga, e faʻamalama le laau i lamepa susulu). O le mamao mai le fugalaau i le moli e tatau ona 25 cm mai le fugalaau.
  • O se tagata matua e manaʻomia se mea faʻapipiʻi i se nofoaga fou. I le taimi muamua, o pusa e tusa ma le 4-5 cm e faʻaaogaina, ae a oʻo ina tupu le violē, ona avea lea o se mafiafia. A maeʻa le ono masina, e manaʻomia le 9 cm le koneteina. O laau laiti e manaʻomia le gaosia 2 taimi i le tausaga, i le tautotogo ma le autumn. Ona suia lea o le fagu i le tausaga. Afai e le totoina le Saintpaulia, o masima e faaputuputu i le palapala, puipuia o aʻa mai le fafaga. I le faagasologa o le toe gaosia o laʻau ma mamago ua aveesea.
  • I le tolu tausaga talu ona totoina, ua galo ai ia violesia a latou amio lelei ma ua atili ai ona afaina le laau i faamaʻi. O le tipi ma le aʻaina o le vaega pito i luga o le laau, e mafai ona toe faʻafouina. O fasi keke e togafitia ma se sauniuniga faapitoa.

O Vaioleti e mafai ona faʻamaʻi mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Faatasi ai ma fili o violet:

  • spider mite (Fitoverm ma Actellic e faʻaaoga faasaga i ai);
  • whitefly (insecticidal);
  • mealybug (faʻaumea tagamea);
  • paʻu paʻu (fungicide);
  • fusariosis (faʻagasolo le eleele ma se vaifofo o le copper sulphate).
Matou te tuuina atu i lou mafaufau se toe iloiloga o ituaiga sili ona tausaafia ma matagofie o violets: o le Chanson mataina, o Cheries agalelei, o le Tagata Puluvavale ma Isadora, o le Faʻailoa matagofie, o Pansies e le mafaamatalaina e foliga tutusa ma le Greenhouse Effect lily o le vanu ma ituaiga faamamaina o le Optimar faasologa.

Faaiuga

Fans o laau i totonu o le fale o le a le tuua ai le faʻafefe o le lush ma le fuga o le violet "Blue Fog". E faigofie ona ola i le fale, ae mo le atinaʻe malosi o le fugalaau e manaʻomia ai le faʻamalieina o nisi tulaga. O Saintpaulia e tatau ona puipuia mai le susulu o le la, faʻafefe o le susu, faʻamago, faʻamaʻi ma eleele e leai ni meaʻai.