Laʻau

O vailaʻau faʻaleagaina ma le afaina o se toeaina mo le tagata

O Elderberry o se aga lauiloa i totonu o tatou latitudes. Ua faʻaaogaina talu mai aso anamua e le gata o se fale teuteu, ae o se vailaau faʻapitoa i tagata faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. E moni, e tatau ona latou faʻaoga ma le faʻaeteete. O le mea lea, i lenei mea o le a tatou talanoa e uiga i foliga o elderberry, ma ia gauai atu i ona faʻamalologa ma faʻamaʻiloga talafeagai.

O le vailaʻau o le elderberry

O le laau e taugata mo lona maualuga o mea o meaola o meaola: gaʻo, gaʻo ma gaʻo, gaʻo oona, triglycerides, hydrocarbons, anthocyanins, steroids ma isi elemene aoga. Ae ui i lea, i le tele o itu, o lo latou pasene e faalagolago i le afā o fesuiaiga ma le nofoaga patino e tupu ai le toeaina.

E te iloa? O le aʻoaʻoina o le toeaina i totonu o isi laau e faigofie lava. E i ai laulaau o 5-7 laʻau e faʻafefeteina i luga, o ona lauulu e aofia ai fugalaau-paʻepaʻe paʻepaʻe, ma o lanu lapotopoto e lanu uliuli-violet. O le togavao e tupu i le 3-10 m ma fuga i Iuni. E mafai ona e mauaina i pito, i vaomatua ma laau talatala, e ui lava e masani ona faʻaleleia mo mea teuteu.

Le tuufaatasiga o vine

Mo togafitiga faafomaʻi, muamua lava, faʻaaoga fua o le laau. E aofia ai carotenoids, amino acids, acid ascorbic, tannins ma meainu.

Laʻau Blackberry berries o loʻo maua ai le vitamini C, carotene (provitamin A), malic, faʻatoʻa, valeric, tartaric, citric acid, o le suauu taua, tannins, suka, suauu.

E tusa ma le 2.8% o le tuufaatasiga o le kulukose ma le carotene, ma e oo atu i le 2.5% - fructose, sambucin, resin. E i ai foʻi mea maua fua, i le tele o mea - malic acid.

Le tuufaatasiga o ato fugalaau

Blackberry elderberry fugalaau e aofia ai suauu taua, glycosides, kulupu, choline, siaki, valeric, acetic, caffeic acid, vitamini C, tannins, suka, ma mea e pei o hormones sex.

Le tuufaatasiga o lau

E leai se aoga ma faila toeaina. E aofia ai le 0.15% koko, vitamini C, sambunigrin, suauu taua, tannins, ma nisi o alkaloids.

E i ai foi le tele o mea resinous e maua ai se aafiaga tele. A faʻamago, faʻavasegaina A1 o loʻo faia i laulaʻau.

Faʻavaeina o le cortex

E iai mea aoga ma paʻu vao. E i ai le tele o pectin, triterpene ma tannins, o suauu taua, betulin, choline, phytosterol, suka.

E taua! E i ai se toeaina ma le mumu. Mo togafitiga faafomaʻi, e uliuli e faʻaaogaina, ma o le mumu o le mea oona. E matua le mafai lava ona 'ai, ma i le tulaga o fesoʻotaʻiga ma fua, e tatau ona mulumulu lelei lima. Ia mautinoa o le sua mai le toeaina mumu e leʻi oʻo i le mucous luga o le tino poʻo manua. I lenei tulaga, e sili atu ona vave sailia se fesoasoani faafomaʻi.

Le faʻaogaina o le toeaina i vailaau

O le tele o meaʻai i le laau e le mafai ona iloa. E faʻaaogaina mo sauniuniga o teuteuga, meaʻai, vailaʻau teas, faʻasao.

O vailaʻau faʻaleagaina o vine

O togalaau e faʻaaoga i ituaiga eseese. O lea fualaau suamalie fou togafitia veins vevela ma le malosi.

Sogi suauu - rheumatism, gout, maualalo le fiva. Fualaau teuteu faʻaaogaina i le togafitia o le hepatitis, maʻi suka, maʻi pancreatitis, gaʻo.

I le mataupu mulimuli, e le gata mai le suamalie, ae mai fugalaau, lea e faaopoopo i le teas mo le faʻamoemoe o se vailaʻau faʻatoʻaga ma le tele o aʻafiaga. I le avea ai ma se faʻaopoopoga o le tino, e maua ai e se tagata se faʻaitiitia o le manaʻo, faʻaleleia atili o metabolic processes.

Uiga masani o elderberry i le kanesa. I lenei tulaga, o fafo o le uaina o fualaau o vine, ma le kanesa gastric - jam poo le siama mai ia mea.

Faamalologa meatotino o fugalaau

Fugalaau toto faʻaaogaina i le togafitiga o neuralgia, mumu, erysipelas, mumu o le mama, ma le conjunctivitis, stomatitis, tracheobronchitis, bronchitis, tiga faʻaʻopa, moa. Mo le togafitiga o le sauniuni o mea faʻapitoa poʻo teuteuga o mea faʻaleagaina.

Faʻasoifua maloloina o lau

O laʻau na faʻaalia ai mea lelei i le togafitiga o le furunculosis, hemorrhoids, myositis, polyarthritis. I lenei tulaga, meaola ma lotions e faʻaaoga mo togafitiga, o nisi taimi ma fugalaau. Pe a tuʻimomomo, manua, gasegase, tigā, ulu faʻalelei, teuteu o laulaau e faʻaaogaina. I le faaopoopo atu i le togafiti o togafitiga o le laau o loʻo i ai se faʻalogiga faʻagutu.

Faamalologa o meatotino o le cortex

Okeke paʻu fautuaina mo faʻamaʻi o le tino urinary, o le inisinia atony, maʻi paʻu, atherosclerosis. Mo togafitiga, o le paʻu mai le paʻu matagogo po o le aʻa ma le teuteu o ia mea e faʻaaogaina.

E te iloa? O le eseesega o elder elder black mai le mumu e le faigofie i taimi uma. E ala i le lanu o fua, e ese mai na o le taimi e matua ai. Ma a oo mai le taimi e aoina ai laulaau ma lala mo togafitiga, o eseesega e le o faalauiloaina. O le mea lea, afai ei ai ou masalosaloga, e sili le lelei le faʻaaogaina o toeaina mo togafitiga faafomaʻi, i se isi itu, nai lo le faʻaitiitia o le maʻi, e mafai ona e maua ai se mea oona.

Sauniuniga ma le teuina o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

Mo togafitiga togafitiga, o vaega uma o le vao e faʻaaoga, ae tatau ona aoina i taimi eseese. O lea i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le tafe, aveese le paʻu o le vao.

Mo lenei faʻaoga na o le lua lala. O le pito i luga o le paʻu mai ia i latou ua fufulu ese, mago i le vevela o +60 ° C ma teuina mo le silia ma le tolu tausaga.

Fugalaau aoina pe a na o le solo. O le fufuluina o pulumu e tatau ona i totonu o le paolo i luga o se laupapa laupapa, ma salalau i totonu o se mea lamolemole. A maeʻa le mago, faʻapalapalaina ile sieve ma teuina mo le silia ma le lua tausaga.

Lea ma le elderberry ua aveesea i le taimi o le taumafanafana. Mo le sauniuniga o vailaʻau e lelei tele le faʻaaogaina o lālā laiti. O aʻa viliina ma tipi i le tautoulu. E tatau ona fufuluina, mago ma manava. E le sili atu ile lima tausaga.

E taua! Faʻaaogā laʻau fou e tatau ona faʻamautu i luga o vailaʻau, aua o le maualuga e mafai ona oʻo atu ai i taunuʻuga leaga. O laʻau laititi e aofia ai le sambunigrin glycoside, lea e faʻavae i luga o le vailaʻau oona hydrocyanic. Ae peitaʻi, a uma le faʻamago, o lenei vailaʻau i totonu o leaflets e faʻaumatia.
Fua latou te ave i le faaiuga o Aukuso ma le amataga o Setema, ma ao latou matutua, na o fua o vine ua aveese mai le togavao. O latou lālā e muamua faʻagogo i le lā, ona faʻagogo lea i le + 65 ° C i ogaumu.

Na o le taimi lava e mafai ona vavaeeseina ai i latou mai fatu ma teuina mo le teuina. Teuina faʻamalaʻau vine e le sili atu ma le ono masina.

O le tulafono lautele o le teuina o le teuina o mea e masani ai i taga lalaga. E tatau ona i ai i se nofoaga matutu, pouliuli ma faʻamalosi. Afai e tulaʻi le susu, o le a vave ona avea ma mea susu ma faʻalelei mea uma.

Le faʻaaogaina o le toeaina i le cosmetology

Talu ai ona o le elderberry ei ai sona aʻafiaga faʻaleagaina ma e tamaoaiga i le tele o elemene taua, o loʻo faʻaaogaina i le cosmetology. O le tele lava o fugalaau e faʻaaogaina, sina laititi - laʻau ma vine fou.

O lea mo le paʻu vevela, e fautuaina masani le fufulu ma le fulu o fugalaau fugalaau. Ma afai e te faaopoopoina laulaau laulaʻa i le decoction, e mafai ona e faʻaaogaina mo ituaiga uma o le paʻu. Na te faʻamalosi ma faʻailoa ia te ia.

Ina ia maua ai le malosi, puipuia le faʻamalolo ma le faʻamalologa e faʻaaoga ai le fua o le fua. E le gata i lea, e faʻaleleia atili ai le paʻu o le paʻu.

O se teuteuga o fugalaau ma tumutumu e faʻaaogaina mo le paʻu, ma mo le lautele lautele, e fautuaina e taele i le teuteuina o fugalaau a toeaina.

Le faʻaaogaina o le toeaina i le kuka

I le kukaina, e masani ona faʻaaoga fualaau faʻatoʻa ia e iai se tofo faapitoa. Ae ui i lea, a maeʻa togafitiga ma le vevela maualuga, e masani lava ona mou atu. O le mea lea, e fautuaina le faʻaaogaina o fualaʻau mamago, lea e maua ai se paolo matagofie.

Fua fou faʻaaogaina i le sauniuni o le tilotilo, faʻasolosolo, pateta pateta. E uiga ia i latou le masi kulimi. Latou te saunia foi le pastila, jelly, marmalade, jam, ma e masani ona tuufaatasi ma apu ma lemoni.

Fualaau suamalie Na faaaoga e Elderberry o se vali masani i le gaosia o vine, suamalie ma isi meainu. Ioe, ma o fua foi latou te faaaogaina e fai ma faavae o liqueurs ma tinctures. Fualaau aina e faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga, faʻapea foʻi ma se tasi o vaega o le muesli.

Fugalaau lautele na faʻaaogaina i le gaosia o vine, meaʻai, taloni, liva. Faʻaopopo i latou i le taimi o le faʻafefete ma maua ai se meaʻai lelei. Ia saunia foi le sipuni a elderberry ma le suka e faavae i luga o inflorescences, lea e taua o le "meli elderberry." E faʻaaogaina o se vailaau mo malulu, ma o se faʻaopoopoga i pancakes, pancakes ma isi ipu.

E talafeagai mo le taumafa ma vailaʻau laiti o le laau. Mo lenei mea ua latou kuka ma masini.

Mea matautia o meatotino a elderberry

E oʻo lava i le toeaina toeaina, e le o se mea e lamatia e pei o le mumu, ua manatu o se fale oona, e ui lava o lenei vevesi ua faʻaalia manino. O le mea lea, e le fautuaina mo tina tausi maʻi ma fafine maʻitaga. E le gata i lea, faʻamautinoa ma le faatagaga a le fomaʻi, e mafai ona e faʻaaoga toeaina i le taimi o togafitiga o tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

O fua fou e le fautuaina e faʻaaoga i soo se tasi - e mafai ona mafua ai le vomiting ma e oʻo lava i le oona. O aʻa, lauulu ma lau laʻau o se laau pe a faʻaaogaina i le tele o mea e mafai ona mafua ai le mumū o le mucous membrane o le manava ma le gaʻo.

O le mea lea, afai ua uma ona maua oe i le gaioiga o le gastrointestinal tract, ma le colitis ulitis, o le maʻisuka insipidus, e le fautuaina e faʻaaoga le toeaina i soo se ituaiga.

O Elderberry foi ua faalumaina mo i latou o mafatia mai faamaʻi o Korn. E le mafai ona faʻaaloalo tagata taitoatasi i le fale.

O Elderberry o se laau aoga tele, e mauoa i vitamini ma elemene o elemene. O le tele o lana talosaga e matua tele lava: vailaʻau, kuka, cosmetology.

Ae e taua le aua le sili atu i le fua faatatau o le faʻaaogaina o le laau, talu ai e faatatau i le toso lelei. E le gata i lea, aua neʻi galo i totonu o nei mataupu uma na o le toeaina toeaina e faʻaaogaina, ma o le mumu o se aganuu sili ona matautia.