Faatoaga faatoaga

O mea o loʻo i totonu o salu i le fale

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i nisi uiga o le fausiaina. salu i le fale. O le ae aʻoaʻo e uiga i aʻafiaga o le salu, o le vaitau o le fausiaina o fuamoa, le tausiga o le talavou ma tulaga o nei manulele matagofie.

E te iloa? I le Turkestan (o se tasi o aai pito i leva i Kazakhstan), o tauleʻalele o male o se ituaiga o taʻaloga. O nei tauvaga e faia i tulaga faʻapitoa, ma o le gaioiga uma lava e foliga mai o mea e sili ona lelei.

Vaʻaia o salu

O vaevaega o vae o loʻo vaevaeina i vaega nei:

  • Toa;
  • Meat;
  • Meat-egg.
O lenei manatu e tatau ona amanaia, talu ai ina ia mafai ona maua mai oloa o le tulaga manaomia ma le tele, e tatau ona e filifilia le ituaiga o ituaiga talafeagai.

Manatunatu i le fuamoa o le isumu o loʻo tupu mai:

  • Igilisi sosolo Igilisi. O le tele o fafine - 190 g, tane - 180 g O lenei ituaiga e tusa ma le 280 fuamoa i le tausaga (mamafa o le fuamoa - 15 g).
  • Igilisi (paʻepaʻe). O le mamafa o le fafine e 370 g, o le mamafa o le tane e 280-300 g.
  • Maea. O le mamafa o tamaitai e 150 g, o le mamafa o tane e 125 g. E maua ai le 280 fuamoa i le tausaga, faatasi ai ma le mamafa ile 11 g.
  • Iapani salu.O lenei meaola o le faavae lea mo le tele o isi ituaiga o salu. O le tele o fafine o lenei ituaiga o le 140 g, tane - 120 g. I le averesi, latou te aumaia 280 fuamoa (mamafa - 10-12 g) i le tausaga. Latou te le mautonu i aiaiga o le taofia.

E taua!Le faʻamaoni i tulaga o le taofiga - e le faʻagataina ai le manaʻomia mo togafitiga faʻatoʻaga!

O le aano o manu e fai ma sui o ituaiga nei:

  • Texas papae. O se filifiliga sili ona lelei mo le fausiaina "mo aano o manu." O se mea le lelei tele o le vaivai o fua o fuamoa. O le mamafa o le tamaʻitaʻi e 450 g, o le mamafa o le tane e 400 g.
  • Farao. O tamaitai e tusa ma le 290 g, tane - 180 g. O laʻau o lenei ituaiga ua maeʻa faʻamaʻi. Laʻau mamafa - 14 g, fuamoa o fuamoa - 180 pcs i le tausaga.
  • Farao Turkish. O le mamafa o le tamaʻitaʻi e 380 g, o le tane - 330 g. E lelei a latou gaʻo.
O le manu o le moa-fuamoa o loʻo faʻatusalia e le ituaiga Estonian. E lelei mo aano o manu ma fuamoa. O le mamafa o le fafine o le 200 g, o le tane e 170. O le gaosia o le talo e 300 vaega i le tausaga. O ia manulele e lelei mo le tausia o pisinisi.

I le faagasologa o le filifilia o se ituaiga, e tatau ona e mafaufau e le gata o le mamafa ma le fuamoa o fuamoa, ae faapena foi itu nei:

  • le pasene o faʻasalaga faʻapitoa laiti (sili atu - o le sili atu o le ae maua ai tagata fou mai fuamoa ua faʻamalamalamaina);
  • manaoga mo tuutuuga o le taofia (iinei tatou te mafaufau i le vevela, malamalama ma isi mea);
  • fafaga meaʻai (i aano o aano o manufasi, faʻafeiloaʻiga o meaʻai e maualuga atu, ile fuamoa - maualalo);
  • fuamoa (e mafai ona itiiti ifo le gaosiga o fuamoa, ae o le mamafa o fuamoa taitasi o le a sili atu).

E taua! O nisi e tupu mai, pe a faʻaalia i tulaga leaga, amata ona faasolosolo ina leaga, aʻo isi e leai se mamafa pe oti foi. O le mea lea, o le faʻatulagaina o tulaga manaʻomia o le taofiga e tatau ona faia ma le taua tele.

Quail Egg Incubation

O mea faʻaola e eseese ituaiga ma mamanu, o le mea autu - e tatau ona latou faʻaaogaina ma faʻapipiʻiina ma se telefoni. E manaʻomia i totonu o le incubator le galuega o le liua o fuamoa, ae o lona toesea e le taua. Pe a tausia se tamai (up to 2,000) numera o "moa," e tatau ona faʻaaogaina mea e faʻaaoga ai fale, talu ai e sili atu ona faigofie le galulue faatasi ma i latou. Faatasi ai ma faailoga tusi taitasi o le ae mauaina pe a ma le 70% o moa. O le mafuaʻaga o lenei mea sese, e mafai e le manulele muamua ona tuʻuina atu se fuamoa e leʻi faʻafefeteina, ma e le mafai ona e le amanaiaina ia mea sese i le masini, ma o le ae mauaina 25-30% o le "dummies".

Matou te faagasolo i le faiga o le tuʻuina o fuamoa i le incubator.

E te iloa?O le salu o loʻo sosolo i totonu o le incubator e leai se eseesega mai le faʻafefeteina o le nestlings.

E lua filifiliga mo le faʻatauina o fuamoa i totonu o le incubator:

  • laina faʻamau;
  • tapuni.
I le tulaga o se faailoga tusi, o le ae maua se pasene sili atu o fanau, ae o le a faʻaitiitia ai le gafatia o fuamoa. Faʻatasi ai ma se laina faʻataʻavalevale, o le a faateleina le malosi, ae o le a faʻaitiitia le gaosiga o moa.

E manino foliga mai: i le tulaga faʻasaga, 58 o moa o le a togi i fafo mai le 100 fuamoa. Faatasi ai ma se faʻatulagaga saʻo, mai le 100 fuamoa e tasi, 75 foilita o le a faʻaalia. Ae! I le faʻasalaga muamua, e mafai ona e faʻatatau i le 280 fuamoa, ae i le isi - e na o le 200.

Mo le faatulagaina saʻo o fuamoa i totonu o le incubator, e tatau ona faʻapipiʻi isi fata. E mafai ona faia mai fata o faleoloa mo fuamoa o le selu, tipi i ni vaega se lua ma susunuina se pu i le pito i lalo o malologa taitasi (e mafai foi ona e faia se fao vevela).

O le gaioiga ma le saoasaoa o le saoasaoa o tamaiti talavou e faalagolago tonu i le tausisia o le faʻaogaina o le faʻaoga. O le mea lea, e taua le tausisia o manaʻoga uma mo lenei faiga.

O le a tatou iloiloina auiliiliga: Vaega 1 - le vaitaimi o le "filemu". A o faagasolo lea taimi, e le tatau ona feliuaʻi fuamoa pe solo. Vaega 2 - o se vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae. Mai le 3 i le 15 aso o le afaina, e tatau ona e amata toe fesuiaʻi ia fuamoa ina ia le pipii le embryo i le atigi. Laasaga 3 - o le taimi o le tolopoina. 2 aso ao lei oʻo mai le moa, taofi le fesuiaʻi o fua ma faʻalautele faʻatalanoa. I aso talu ai, e mafai ona e fufuluina fuamoa i le lima ma se pamu moli e faʻalauteleina ai le susu.

Perepelik vyklevyvayutsya i totonu o le 4-6 itula. A maeʻa le fanau mai, e tatau ona e faatali seiloga ua mamago a latou moa, ona latou totoina lea i totonu o se tagata e vevela ma vevela.

E taua!E mafai ona tuʻu fua fou ae na o le 2 itula pe a uma le pipiʻi o moa ma le toe faʻaleleia mulimuli ane.

Faʻaleleia

O le taimi nei matou te tilotilo i tulafono o le tausiga ma le tausiga o salu i le fale. Nestlings o vaitausaga eseese e le o galulue faatasi, o lea e le mafai ai ona latou teuina i totonu o le pusa lava e tasi.

A maeʻa le faʻapipiʻi, o le salu e alu i le fefaʻatauaʻiga - se atigipusa ma se eletise eletise. O se tulaga taua mo le tuputupu ae o le faatumauina lea o le vevela e manaomia (+ 35-40 ° C), lea e maua mai i moli uila po o moli uila. Faʻaolaina faʻamalosi ma moli moli e le talafeagai mo le faʻavevela. E afua mai i le 8 aso ma faaiʻu i le sefulufitu, o le vevela o loʻo faʻaitiitia i le 30 ° C. Mai le 17 i le 28 aso e tatau ona i ai le vevela + 25ºC. Tausisia le maualuga i totonu o le 50-60%, e le mafai ona taofi salu i totonu o nofoaga susu.

E taua! E faʻasaina le faʻaaogaina i le tulaga o nusipepa faʻasalalau ma isi faʻamaufaʻailoga e aofia ai le taʻitaʻi. A leai, o le a mate le moa i totonu o le vaiaso.

O le tele o le atigipusa mo le tuputupu aʻe o 20 salu e pei ona taua i lalo: umi 65 cm, lautele 35 cm. O se fola mai se faʻalautelega 5 mm i le 10 mm (poʻo le 10 mm i le 10 mm). O moli faʻamafanafana e faʻagata i le maualuga o le 12-15 cm mai le fola. I totonu o le atigipusa e tatau ona e faʻapipiʻiina se meainu inu vai ma se vai vevela. I lalo o le mamanu e fetaui i le paleni mo le aoina o le otaota. E taua le leai o se otaota i totonu o le atigipusa lava ia, e pei ona maua mai i totonu o pusa, ma o le a amata ona tiga le moa. Tulutulōina moa ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi e tatau ona vavae ese mai mea maloloina.

E taua! A faʻalautele le vaega o le atigipusa, aua neʻi galo e uiga i le faʻaopoopoga o le numera o faʻamafanafana!

I le 4 aso muamua, i luga o le fola ole fale / pusa e tatau ona e tuʻuina se ie tapoleni ma suia i aso uma ina ia le amataina i totonu o meaola ninii. Afai e le tapunia le pito i lalo, ona mafai lea e le salu ona paʻu i totonu o pu ma manuʻa ai. I le vaiaso muamua, mo le fafagaina o le faʻaaogaina o se mea e fafagaina (o lona loloto e le sili atu i le 2 cm.).

O lea ua matou faamaninoina vaega taua o le tausiga o moa:

  • Suavai i totonu o le ava e tatau ona suia a itiiti mai faalua i le aso;
  • E fufulu le fafaga peʻa uma ona fafagaina;
  • E talafeagai le tuʻuina atu o moa ma le faʻaauau ona maua i vai ma fafaga.

Malamalama malamalama

Pe a faʻato'ā fananau mai ituaiga o meaola, e tuʻuina atu le faʻasologa mo le lua masina mo le 2 masina. Afai e te fafagaina ituaiga o manufasi, ona oʻo lea i le 3 masina. A maeʻa le taimi manaʻomia, e faʻaitiitia le umi o le faʻamalamalamaina i le 17 i le taeao.

Afai o le salu e tasi le masina le matua, ua totoina i se manulele matua. Ia mautinoa e leai se taua "taupulepulega," pe a faʻapea o le a mafai ona oti ia maile.

Faʻasaʻo tulaga

E i ai le tele o manaʻoga, o le faataunuuina o le a fesoasoani i le tausia lelei o manulele ma tausia lo latou soifua mālōlōina masani.

Manaoga mo le potu

O moa matutua e tuʻuina i totonu o atigipusa o loʻo faia i pepa pepa poʻo plywood. O se filifiliga e sili ona lelei o le a avea ma se paolo mo salu e pei o nei: 130-150 sq cm mo le tasi tagata. E tatau ona faia i totonu o puipui ia auala e mafai ai e salu ona maua meaai ma vai. E taua foi le tausia o le leai o ni pepa. Afai o le a amata ona paʻu fulufulu manu - o le faailoga autu lea e te manaʻomia e aveese ai le paga i se isi nofoaga.

O le malamalama o se mea taua mo salu pe a tausia i le fale. O le susulu e tatau ona faʻalelei. O le umi o le ao mo salu i le taimi o le fuamoa-o le 15 i le 17 itula. E le tatau ona maualuga le luminosili i le 4 W i le 1 mita sikuea. I le malamalama susulu, o le amio a salu e matua popole lava: o manu felelei e tau le tasi ma le isi ma tau.

E taua! E le tatau ona tuʻu faʻamafanafana i le ogatotonu o le fale e aloese ai mai manuʻa ma mu. E faʻasaina foi le faʻaaogaina o moli uila.

I totonu o le potu o loʻo tu ai le pusa, e tatau ona i ai i le maualuga le 55 i le 70%. O le vevela pe a tuʻu le salu i le fale e le tatau ona sili atu i le 15-25 ° C.

Fafaga meaai

Fafaga failulu e tatau ona fa 3 taimi i le aso. O a latou vaega e tatau ona aofia ai le fafagaina o fatu laʻititi pe paʻu. Gagana ma fuamoa e faaopoopo i meaai. Meaʻai ma tagata inu inu o loʻo faʻatūina i fafo o atigipusa ina ia maua avanoa e manu felelei. Vai vai e tasi i le aso poʻo le taimi foi e mataʻutia ai le ao. E tatau ona faʻamaʻi le paluga o le ava 2-3 taimi i le vaiaso. E tatau ona faaopoopoina palu vai inu i le vevela ina ia i ai le vai i le vevela vevela. I totonu o faleoloa e mafai ona e faʻatau meaai faapitoa mo salu, lea e mauʻoa i vitamini ma minerale. E mafai ona e faʻaaogaina i le faiga o fafaga ma fualaʻau:

  • Pulu. O lenei fualaau faisua e aofia ai le tele o suka (calories) ma vitamini e fesoasoani i le atinaʻe o salu ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o maʻi. I totonu o le fualaʻau taumafa o loʻo faʻaaogaina i le foliga o le falaoamata.
  • Kāreti E aofia ai carotene ma le vaitamini A, lea e lelei mo moa.
  • Kapisi E aofia ai vitamini B ma le calcium. O le kesi e faʻamalosi ai ponaivi ma sooga, e puipuia ai fulu mai le pau.
  • Potatoes E aofia ai se aofaiga tele o le suka, lea e toe malosi ai le malosi.

O le kulimi laumua o se filifiliga sili ona lelei - o se puna e le mafai ona faʻaaogaina o le polotini.

E taua! Aʻo leʻi faʻaaoga nisi fualaau faisua po o fualaau aina i le ituaiga o meaola moa, ia mautinoa e le afaina ai i latou.

Lafoaʻi ma le faʻamamaina

I totonu o pusa e tatau ona faamamaina lautele i le tele e mafai ai. E tatau ona faʻamago le taʻele ma e leai se manogi manaia (e tatau ona suia a itiiti ifo i le tasi i le aso). Ina ia faʻaumatia ectoparasite, o loʻo ola i fulufulu o manulele ma luga o latou paʻu, e tatau ona e tuʻu se tamai ipu oneone. I le taeleina i totonu, o le manulele na faʻaumatia faʻataʻitaʻiga i auala masani.

A uma le taele e tatau ona siaki le pesini mo le i ai o fuamoa. I tulimanu o pusa, o le tele lava o taimi e faʻaputuina ai meaʻai ma manu felelei. E mafua ai le tele o siama matautia. A maeʻa ona faʻamamāina tulimanu, e tatau ona suʻeina i le vailaʻau faʻamaʻi. O le le tausisia o nei tulafono e lamatia ai faʻamaʻi poʻo le oti foi o au manulele.

O le faʻaleleia o salu o se mea manaia lea e manaʻomia ai le tele o taimi ma manaʻoga. O le taumafaiga e te faʻaaluina o le a totogi ma le fiafia, aua e le gata o se manulele malie, ae o se mea taua foi i le ituaiga o meaʻai ma meaʻai maloloina.