Faʻatoʻa totoina laau toto

Boxwood: mealilo o le galue manuia

Manatu taua pe a totoina laupapa

Toto laau - O se auala sili e teuteu ai lau togalaau faʻatasi ma puipui ma ituaiga lanu meamata. Mo le au fai togalaau e sili atu le amata i lenei laau. Boxwood (Búxus) - o se fualaau vao mai le aiga Boxwood. O lenei laau e maua i foliga o se togavao, ma i foliga o laau o le laititi.

O lenei laau e faigata ona "fasi", o le a tumau le toʻa i se vaitau puupuu o le lamala po o le suavai. Ae o le mea aupito sili ona lelei, o loʻo ola aʻe boxwood i nofoaga mafanafana ma suamalie, ma e tatau ona amanaʻia lenei mea pe a filifilia se nofoaga e tulaueleele ai.

Le taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu

O le tele o fai togalaau e finau e uiga i le totoina o boxwood i auala eseese: o nisi e fai mai e tatau ona totō i le tautoulu ina ia oʻo i le tautotogo o le a fiafia ia te oe i ona lala fou, o isi - e mafai ona totō lenei laau i vaitau uma - mai uluai avega o Mati e oo i le masina muamua o Novema.

Ae o le toatele o loʻo naunau e mafaufau e sili ona lelei le totoina o le boxwood i le tautoulu. A e leʻi tupu muamua lau laau, ma ua e filifili nei e "toto" i se nofoaga tumau i le eleele lanu, ona sili lea ona lelei le faʻatulagaina o se mea e faʻapipiʻi ai laupapa i le tautoulu.

E taua! Mo le fuʻa o le fuʻa muamua, ia le itiiti ifo ma le tasi le kalena tausaga e manaʻomia, o lea aua le fefe pe afai e le tupu lau laau i le taimi masani.
Afai e le tatau ia te oe ua tupu atoatoa le pusa e tuʻuina atu le foliga manaomia i le vaitau muamua, ona mafai lea ona faia le totoina o laupapa laupapa i le tautotogo - ona maua ai lea o le aʻa.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

E sili ona lelei le totoina o laupapa laupapa i le paolo po o nofoaga malulu. I le faʻamuamua, e le lelei le fale, ae e matua faigata lava ona faʻafefe le vevela vevela, susulu le la po o matagi malulu ma faʻataʻitaʻiga. O le mea lea, e sili ona lelei le totoina o se laau i lalo o le paolo o laau.

Auala e saunia ai le eleele mo le tulaueleele

I lalo o le natura masani, o laau toto e ola i luga o mauga, o le palapala lea ei ai se maualuga maualuga o le Ph. Ae pe a totoina lenei laau i loʻu eria, e le tatau i se tagata ona mafaufau e uiga i le tulaga faapitoa o le palapala. E ui o le mea moni, o le eleele mo le laupapa laupapa e tatau ona faʻaleleia. E le faalagolago tele i le tulaga o le tuputupu ae, ae o le a le vave o le a tupu ai lau laupapa.

O le mea moni, i totonu o le palapala e tumu i elemene ma minerale masani, o le a ola vave le laau. I eleele mama, boxwood o le a ola vave ma o le a sili atu le tele o pine, ae i le eleele leaga, o le a vave vave ona le pine a latou foliga.

E te iloa? E ui lava o le boxwood o se togalaau e sili atu ona suamalie, ae e le fiafia ile vai, o le mea lea, afai e faaputuputu vai i lau fugalaau pe a uma timuga, e sili atu le le totoina iina.

O vaega autu o le tausiga o boxwood

E tusa ai ma lona amataga, o le pusa e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ae o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, aua, e pei o soo se mea faʻafefe, boxwood e mafai ona maʻi i soo se taimi mo le leai o se mafuaaga.

Tulaga faʻatau

E tele taimi e tatau ai le vai pusa i le taumafanafana, aua o le aʻa e tuʻuina atu uma le susu i laulaau, ma ia faʻasaoina o latou foliga teuteu. E tatau ai i le vaiwoodwood i le vaitau o le taumafanafana i le taimi e tasi i aso uma 3. Afai i lau eria e leai se timu mo le sili atu ma le vaiaso, ona faʻafefe lea o le atigipusa e tatau ona avea ma taimi faʻaopopo i le vaiaso.

E tatau ona tuʻuina atu i le vaitau o le vaitau le tele o togafitiga e faʻaleleia ai laau, o le mea lea e tatau ona fafagaina le atigipusa aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ina ia mafai ona suluina aʻa i le susu mo le tele o masina, ma pe a mavae le laʻau - e faʻaopoopoina ai le laau, ma fesoasoani ai e faʻaleleia atili.

E taua! O le atigipusa e manaʻomia ona faʻatulagaina se "timu", o lona uiga, mai lea taimi i lea taimi e fufulu pepa e fufuluina ai le pefu o loʻo iai.

Lafoaʻi ma le faʻasosoʻo

O le mulimulitaʻi e masani lava ona faia i luma o le kiona muamua. Aʻo le mulching, mo le 2-3 aso e te manaʻomia e faʻaleleia tele le laau (pe a manaʻomia, fafagaina). Mo le mulching, e sili atu le faʻaaogaina o paʻu o le laau o le coniferous, o ni nila o le moa po o le pine, o le peʻa, ma le paʻu i lalo o le laau.

E le fautuaina e le Faatoaga le faʻaaogaina o paʻu o le laupapa, vao ma le laʻau, aua e mafai e lenei mea ona "faʻaoga" laupapa. Ae o mea sili mo le mulching o le peat.

Afai e te totoina se laau i se eleele 'aina o meaʻai, e manaʻomia le faʻamaʻiina ia Setema ao leʻi oʻo i le taimi o le faimalaga. Ae peitai, afai o aʻa o laau laau ua leva ona totoina ua uma ona mauaa, e tatau ona "fafagaina" i soo se tasi o le fugalaau mo le ola pea.

Fafagaina o laupapa laupapa i le tautotogo e mafai ona faia e faʻaaoga ai le fosi, lea e aofia ai le nitrogen, phosphorus ma le potassium. O le toʻatele o tagata e fiafia i mea e faʻafefiloi ai laupapawood i le tautoulu - o loʻo i ai se faʻaogaina: mo le faʻaleleia i le tautoulu e sili atu ona lelei le faʻaogaina o laʻei pito i luga e le o iai le nitrogen, talu ai ona o le aʻa o le "laau" e mafai ona malogo i le taimi o le taumalulu.

Trimming ma le tipiina o laupapa

O le tipiina o laupapa laupapa i le tausaga muamua o le tuputupu ae tuputupu aʻe e le tatau ona lelei le amata mai le vaitau lona lua. E tatau ona amata teuteuina i le vaitaimi o le vevela faifaipea (Aperila-Me) ma faia i le "moe" setete o boxwood.

Fai mai le au faifaatoaga i le lotogatasi: o le tele o taimi e te selesele ai boxwood, o le sili atu lea. E moni lenei mea, ae e tatau ona e gauai atu i le mea moni e tupu lemu le laupapa, ma afai e te manaʻo e tuʻuina atu i le togavao se ituaiga foliga, e sili atu le aua nei afaina le laupapa laupapa i le tautoulu.

E masani lava i luga o fonotaga e iai se fesili: pe faapefea ona toe faʻaleleia boxwood. E faigofie - seleulu i ou lima: ao lei amataina le tau malulu, tipi ese uma laʻau, tuʻu ai na o laulaau e leʻi matutua, ma i le tautotogo o le a fiafia lau laupapa i fualaau fou.

E te iloa? Afai o lau laupapa laupapa e faʻamaʻaina ma soʻo se fuālaʻau pe a uma ona teuteu, o le a vave ona tupu, talu ai ona o le a "faaitiitia" le "nofoaga" o le tuputupu ae, ma o le "toe foi" mai le aʻa o le a sili atu.

Saunia le pusa mo le taumalulu

O le sauniuni mo le taumalulu o se faʻamaoniga o le faʻafiafiaina o lau laau i le tautotogo. I le tau o le autumn, o le fafagaina o le atigipusa ma le mulching o loʻo faia, ma, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o loʻo faʻaopoopoina le faʻamaina o le laau, ae o le mea autu e sauniuni ai mo le taumalulu o le ufiufi lea o le pusa mo le taumalulu.

Mo le malutaga o laau laiti e faʻaaogaina ai palasitika poʻo fuga laupapa faʻatasi ma pu i totonu mo le ea; bushes wrap lutrasil, spunbond poʻo isi mea e leʻi faʻalanu; o le pito i luga o le atigi pusa e ufiufi i se ie, ma o le vao atoa ua nonoa i se lagolago; afai o lau vaomatua e gaogao tele, e sili atu ona lelei le nonoa i lalo o lala.

E taua! E le mafai ona faʻaaogaina fausaga uʻamea e avea o se malutaga mo le taumalulu (talu ai ona vave faʻafefe) ma le polyethylene, aua o loʻo ia atiina ae ai le tele o faʻamaʻi faʻaleaga.

Auala e fausiaina ai laupapa

O le masani lava, o laau toto e faʻaleleia i se auala vavao, talu ai e sili atu ona lelei le selesele aʻa, ma e mafai ona vave totōina ile eleele; E mafai foi ona e faʻaaogaina fatu, ae aua neʻi galo o le pasene o le fatuina o fatu e maualalo.

Laʻau

O le tele o taimi, o le faapipiiina o mea e fai i le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, i le maualuga o le 45 tikeri e tatau ona tipi ese le fana ma le lona tolu e faʻamalamalama lau. A maeʻa lena, e tatau ona tuʻu le aʻa i totonu o le fofo muamua mo aso e tolu..

A maeʻa lena mea, e tatau ona fufulu lelei le 'au, e aunoa ma le faatamaia o nai laau iti, ma tulaʻi i le palapala, pe a uma ona fafagaina i le humus, laʻau laʻau ma peat. Ua ufiufi le laau i se pusa paʻu ma faʻafeinu i le 3-5 aso, e faʻatatau i le fesuiaiga o tulaga o lau eria.

Mo le faʻaleleia o vai e lelei tele le faʻaaogaina o se moli. O faailoga muamua o le tuputupu ae o le ae matauina i totonu o le masina, ma o le aʻa o le a faʻapitoa ona faia i le lua pe tolu masina.

E te iloa? O le faʻasalalau i aso uma o le vavaega e fesoasoani i la latou sili atu ma vave vave ona aʻafia.
E masani ona fesiligia le fesili: pe faapefea ona toto boxwood i le tautoulu? E mafai ona faia lenei mea, ae sili ona lelei le totoina o fafie i totonu o fagu, ae le o le eleele tatala, aua o le a le maua e le aʻa se taimi e fai ai ma o le a oti ai.

Fatu

Fatu muamua aʻo leʻi totoina se mea e tatau ona vevela i le vai inu vevela mo le aso, ona tuʻu lea i le va o ni solo susu ma ia i ai i lenei pepa seia oʻo ina foliga mai ni paʻepaʻe paʻepaʻe. Afai e le o iai le la i totonu o le 2-3 vaiaso, e mafai ona e tuʻuina le solo i le pusaaisa mo ni nai aso. Ae e taua le teuina o le solo.

A maeʻa ona totoina fatu, e totoina i le paluga o peat ma oneone i vaega tutusa ma ufiufi i tioata poʻo ata. Malosiaga mama i se nofoaga mafanafana i totonu o le penumbra. O le taimi lava e aliaʻe ai pine muamua, e tatau ona aveese le "taualuga". O le tausia o ia fualaau o le fafagaina lea o se vaifofo vaivai o le faʻamalaina ma le faʻasusu. E le talafeagai le tatalaina o le eleele, aua e mafai ona e faaleagaina le totogo.

Vailaʻau faʻamaʻi

Boxwood, e ui lava i ona aoga aoga, o se vailaʻau oona, aemaise laʻau, e sili atu le faʻaoga o totigilima pe a faigaluega, ona o le ulu atu i le gutu o se vaega itiiti o se laau e mafai ona mafua ai le ogaoga o meaʻai. Ma le vavalalata fesootaʻiga o meaʻai e iai mea e le manaʻomia, aua o mea e totoe o microparticles i fulufulu mamoe e mafai ona mafua ai le paʻu i se meaola.

Faʻaaoga mea totino o laupapa

O laupapawoodwood e masani ona faʻaaogaina mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, faʻapea foʻi ma togafitiga o faʻamaʻi o le cardiovascular system. E faʻaaogaina e togafitia ai manuʻa le lelei, faʻamaʻi.

E faʻafefea ona puipuia boxwood mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Afai o lau pusa e "tiga" mai le faʻavaleaina o le faasūsū ma le faʻamaʻiina o meaʻai lelei, o ona lau o le a lanu samasama. Ma o se tasi lenei o faʻamaʻi faʻamaʻi masani.

O lea la o le a matou taʻu atu ia te oe le mea e fai pe a fai o le pusa na lanu samasama. Ina ia togafitia, e tatau ona fafagaina le vao i le vaiaso e tasi mo le masina, ma ia puipuia, e tatau lava ona e filifili mea lelei mo le tausiga.

Ina ia mafai ona puipuia faʻamaʻi, e tatau ona aveese uma lau paʻu mai lalo o le boxwood, talu ai o latou o nofoaga autu e gaosia ai laau toto ma vaʻavavelevele, o ana fuamoa ma tele e fiafia e sulufaʻi i lalo o le laau.

E taua foi le faia o le "suʻesuʻega faafomaʻi" i le taimi o maʻi mama ina ia le avea lau laau ma se tagata manua o Volutella buxi, lea e oʻo atu ai i le oti o le mama.

Mulimuli i fautuaga uma e uiga i le tausiga o boxwood, o le a fiafia le laau mo oe mo se taimi umi ma lona foliga teuteu ma foliga matagofie.