Lafumanu

Togafitiga o le Pododermatitis i Rabbits

E masani lava ona feagai tagata e maua i le lapisi ma mea e le fiafia ai i totonu oa latou uarota, e pei o le malulu ma fusi i luga o latou vae. O tagata veterinarians latou te taʻua lenei mea "pododermatitis" ma fautuaina e ave ma le taua, aua i le tulaga o le tulaga alualu i luma o le maʻi e mafai ona oti le lapiti. O togafitiga o lenei faʻamaʻi e faia faʻapitoa mo manu teuteu. O lenei tusiga e taulai atu i fuataga e tatau ona fai pe afai e te mauaina faailoga o se liona i luga o ou vae i totonu o lau fagafao.

O a faʻamaʻi e fesootaʻi ma paʻu?

I lapiti, o ia ituaiga o pathologies vae e mafai ona tupu, e pei o:

  • Pododermatit (sili atu i lenei maʻi o le a talanoaina i lalo);
  • tele o manua manuʻa, abscesses, manua, gau;
  • paʻu liona i luga o tua o faʻamaʻi pipisi (listeriosis, encephalosis), atinaʻe o maʻi pipili o vae;
  • fungal phenomena, versicolor (microsporia, trichophytosis).
E te iloa? O le faamaumauga faamaumauina o le ola i le lapiti na 19 tausaga.

Seʻio tatou taulai atu i faʻamaʻi sili ona taatele - poddermatitis poʻo le dermatitis. O le faʻamaʻi e aliali mai i le foliga o le alopecia i luga o vae o vae o le meaola, maʻi o le tino ma le suppurations e mafai ona atiaʻe atili. O le meaola e tupu i le tele o le tiga pe a oso, amata ona 'aʻai le lelei, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga e mafai ona maua se taunuʻuga leaga, e aʻafia ai le vaivai ma le septicemia (faʻamaʻa toto).

Mafuaaga o le Pododermatitis

E mafai ona i ai ni mafuaaga se tele mo foliga mai o sana:

  • mamafa tele;
  • felafolafoloa i totonu o sela;
  • genet predisposition (mo se faʻataʻitaʻiga, ituaiga tupu);
  • ufiufi fagu vai i luga o vae;
  • Pipi e fai si umi (o le meaola e faʻasolosolo sese le lala o le tino, e mafua ai le faʻavaeina o tagata valaʻau);
  • le lava po o le tele o gaoioiga afi;
  • faatalale i tulaga mama mo le tausiga ma le tausiga o lapiti.

Matou te fautuaina oe e faamasani i ituaiga eseese o lapiti: paʻepaʻe paʻepaʻe, gutu mataʻutia, Farani fulufulu mamoe, marder, Rex, Angora, lanu uliuli, pepe, Viennese blue, flandre, Soviet chinchilla.

Vitio: mea uma e uiga i le poddermatitis (mumu o paʻu) ma le auala e tau ai

O le tele lava o taimi, o matua matutua e mamafa tele, ae o le toʻatele o tagata matutua o le susu. E le gata i lea, o lapiti lapiti mai le 3 masina e ono mafai ona foliga mai o saito: latou te matua malosi ma feaveaʻi, lea e mafai ona mafua ai le mulivae vaivai o le kalu pe afai e togafitia lelei.

Ituaiga faʻamaʻi

E lua ituaiga o poddermatitis: faʻamalosi ma purulenti. Se ata pupuu i ituaiga taitasi.

Aseptic

Aseptic Pododermatitis - mumū o le paʻu e aunoa ma le i ai o le microflora pyogenic i le manua. O manu e iai faʻamaoniga nei:

  • mimiti (lameness) pe a siitia;
  • faʻaititia le siʻitia o le tino (le masani mo lapiti - 38-39 ° C);
  • leai ni paʻu o le piniki po o le samasama samasama.
E te iloa? O mata o le lapeti ua faatulaga i se auala e mafai ai ona latou matau mea o tutupu mai tua, e aunoa ma le liliu o latou ulu.

Purulent

Purulent Pododermatitis (septic, bacterial) - pullent inflammation o le paʻu. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi ua vaevaeina i le tele o ituaiga-meaola - maualuga ma loloto.

O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e faʻaalia i faailoga nei:

  • fiva;
  • manino limo pe a siitia;
  • ogaoga tiga i nofoaga o le mumu;
  • o le i ai o manuʻa, vaʻa, i taimi mulimuli ane o loʻo i ai fistulas ma le purulent released.

Vaega o le maʻi

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai e tele ni vaega, ma e tofu lava ma ona lava uiga. Tatou te auiliiliina i latou i auiliiliga.

Liona le maualuga

Manua le maualuga - e aafia ai pologa pito i luga o le ao. Afai e iloa lelei e lē e ona le manu ia faʻailoga o maʻi, o le togafitiga o le a manaʻomia ai se mea itiiti.

Maʻi afaina

O le afaina o le laasaga lea o le amataina o le purulent pododermatitis, pe a afaina ai vaega ole afaina i microflora pathogenic. Afai e te uia fua talafeagai i le taimi ma amata se togafitiga lelei, e mafai ona vave togafitia le manu maʻi.

Fufuluina o tui

Laʻu tino - o le ulu atu o le faʻamaʻi i totonu o maso totonu o paʻu. I le taimi lenei, o le maʻi ua togafitia umi ma faigata, e oʻo i le manaʻomia mo taotoga. A maeʻa ona faʻamaloloina o loʻo i ai se avanoa e toe foʻi ai Pododermatitis i se meaola.

Lagona loloto

O le tele o le faʻaleagaina o le tino sili ona ogaoga pe a oʻo atu le maʻi i le ponaivi o mea o loʻo i ai ma manulele e mafua mai i le afaina mulimuli. E leai se fomaʻi e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga mulimuli e uiga i togafitiga ma le ola, ae e faigata ona taʻua i latou e lelei.

E te iloa? E mafai e lapisi ona oso i se mamao e oʻo atu i le 3 mita.

Togafitiga tulafono

E pei ona uma ona matou taʻua, o le poddermatitis therapy i uluaʻi laʻasaga e maua ai ni faʻamanuiaga lelei. E sili le sailia o se fesoasoani mai se fomai tipitipi poto ma faia uma togafitiga faafomai i lalo o lana vaavaaiga. O le a filifili e le fomaʻi le metotia o togafitiga o le a aoga mo lenei mataupu.

Le faʻamaʻi paʻu

O le laasaga muamua o le fufulu ma faʻamaʻi le manua. Fusi, hematomas poʻo suppurations i luga o paʻu ua faʻamamāina lelei, ona faʻamaʻiina lea i le 3% hydrogen peroxide (Chlorhexidine poʻo se vaiinu o le iodine 1-2%) e faʻatagaina). O le faʻatinoga e faia i aso taʻitasi ma le tele o taimi. O le tele o taimi o togafitiga e mafua mai i le mea moni e faapea, pe a mavae nisi o suppurations, o le a aliali mai fou.

Injections e faia i totonu o le tino ma le faʻaaogaina o le Baytril antibiotic poʻo lona tutusa. O le antibiotic o loʻo faʻaaogaina i le fua faatatau o le 30 iunite i le kilo o le mamafa o le soifuaga (mulimuli i faʻamatalaga tuʻuina).

Afai o loʻo afaina le manua, e tatau ona togafitia i le paʻu (faʻataʻitaʻiga, Dermatol poʻo le Tetracycline) poʻo le sulu (Ksidikol ma le cortisone). E mafai foi ona e faʻaaogaina le suauʻu Vishnevsky, Levomekol poʻo le Guardguard.

Aoao atili e uiga i le faʻatulagaga o le fale mo le lapiti: o le filifilia ma le fausiaina o le fale, le gaosiga o fafaga (suauu) ma ipu inu.

Injection

Tagata faʻapitoa e faʻaaoga togafitiga faʻamalosi tino. Faʻasoa ma Baitril poʻo lona analog Bicilin. O injections e faia i totonu o le tino. Injections e maua ai le tele o fualaau oona. E sili le ulufale i tua o le ogavae o le lapiti. O le tele o vailaʻau ma le 5% o vailaʻau e 1-2 mg mo pepe ma 5 mg mo lapiti matutua. O le umi o togafitiga e tatau ona 5 aso.

Laei

I vaega ua afaina o fusi i le suauu. O le sao o le laei e taua tele, e faalagolago i le aoga o togafitiga. Taualumaga:

  1. Aumai se laumei faʻalanu faʻapitoa, lea e faʻaaoga pe a faʻaaogaina le maʻa. E le o toe umi ona ia alu i luga ma taofiofi umi atu. O le fulufulu mamoe masani, ao taʻavale, tuʻuina atu i le manu nisi faʻasalaga faaopoopo. Faʻamau se palu faʻatasi ma le fuga, faʻamamaina i le manogi tele.
  2. Faʻaaogā se laupepa sauniuni i le mama faʻamamaina o vae. Susulu i luga ma se vaega itiiti o fusi ma faʻapipiʻi le pepe. Sock e tatau foi ona faʻamau i se fusi gau.
  3. Ia mautinoa ia uuina le manu i ou lima mo le 15-20 minute. O le mea lea o le ae mautinoa ai afai e amata e le lapiti ona faʻaalu ese se fusi faʻalelei, o le a galue pea se vaega o vailaʻau.
E taua! Mo se laei manuia, e tatau ai ona tausisia le lapiti i se tulaga lea na te gaoioi ai i se mea itiiti e mafai ai. O le mea aupito sili ona lelei o le tuʻu lea o le manu i tua o lē e ona i luga o vae. O lenei tulaga e mafai ai e oe ona faʻalelei le ulu o le fagafao i le va o le itu ma le tulivae.
Faʻaalu lou taimi i le taimi o le faʻatinoga, fai mea uma ma le maeʻa. E tatau ona suia le fusi i aso uma, ona faʻamalosia lea o togafitiga. Ia onosai, aua atonu e 30-40 aso e faʻamaeʻa ai.

Vitio: Togafitiga o le Pododermatitis i Rabbits

Togafitiga e ala i metotia a tagata

Ua manatu le Kaleula o se vaifofo lelei mo togafitiga o le poddermatitis. O lenei mea totino ei ai aʻafiaga o measina ma ua fautuaina e tagata faʻamaʻi faʻamaʻi e avea ma faʻamaʻi pipisi. O le falala i luga o le calendula e fufulu ai manuʻa pe tuʻuina atu talosaga na faʻamamaina i le masini i le meafaigaluega mo le 5 minute.

1 sipunipuni o fualaau mamago mago o se laau totino poʻo nisi laulaau fou mo se ipu vai inu. Faʻafiafia le kulupu i le vevela o le potu. Faʻasusu se pito i luga o le sipuni poʻo se fasi ie laititi ma le tincture ma faʻaoga i paʻu o loʻo aʻafia. O le tampon e faia mo na o le 5 minute, mulimuli ane e faʻaaogaina se fusi i paʻu. O le taualumaga e matua saogalemu lava, e manaʻomia le tauaveina i ni nai taimi i le aso.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e fafaga ai lapiti i le vai, o le a le mutia e mafai ona e fafaga ma e le mafai, ma le auala e fafaga ai lapiti i le taumalulu.

Mo le vaitaimi o togafitiga, e manaʻomia e manu le faʻaleleia o meaʻai. I le avea ai o se faʻaopoopoga aoga, fafaga au meaʻai ma vailaʻau vailaʻau. Tuʻu atu ia i latou le 'upega (poʻo le plantain), laulaʻau paʻu (poʻo strawberries), calendula, ato a le leoleo mamoe.

Vitio: auala eseese e togafitia ai le poddermatitis

Fuafuaga puipui

Lerapy natoptyshey - o se tau e sili ona taugata ma le taimi, o lea e manaʻomia ai le puipuia o lona atinaʻeina. O fua puipui e fesoasoani i lenei:

  1. O aiaiga o lapiti e tatau ona tausisia tulaga faatonuina o le mama aʻiaʻi. Cages, mea e momoe ai ma isi mea e faʻaaogaina e manu, ia fufulu vave ile fasimoli ile vai vevela.
  2. Mataitu le vevela ma le susu o le ea i totonu o le fale;
  3. Faatulaga lelei le fafagaina o manu - e tatau ona tuʻuina atu o latou tino i vitamini talafeagai uma ma isi elemene aoga.
  4. E tatau i tagata taʻitoʻatasi ona i ai le avanoa e faʻafeiloaʻi ai i le vai mama.
  5. Afai o oe o le a tautua i le aofaʻi o le lapiti, muamua tuʻu ni laʻei faʻapitoa ma le saogalemu.
  6. Aua le tausia manu ola maloloina ma i latou ua maeʻa maʻi. I le faatauina mai o lapiti fou, taofi i totonu o le puipuiga mo le 30-45 aso, mulimuli ane e mafai ona e totoina i le lafu manu.
  7. Pe a faimalaga manu, fafaga poʻo faʻamaumauga, aua le faʻaaogaina se isi tagata, faʻaaoga e na o se fale tumaoti ma se tino e faʻamaʻi.
  8. Vave vave ona tui. O tagata taʻitoʻatasi ua tuiina mai le 45 aso le matutua.
  9. Mataʻituina le lelei o le mea o loʻo tafe ai manu. O le vaivai o le taotoga e taua tele, ma o sulu lava ia e tatau ona toʻa ma lautele. E fautuaina le tuʻuina o le ie vevevet, vaovao, vao vevela po o vaomago i le fola. I le tasi taimi i le 30-40 aso, togafitia luga o laupapa laupapa o sela e iai le lime.

Mo petifale i totonu, tapeti ma kapeta o loʻo faia i mea faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le linoleum, o le a sili atu ona lamatia. O nei mea uma e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le poddermatitis. O le savalivali solo i luga o luga o luga, o lapeti e fufulu ai o latou mulivae vaivai. Fiafia fiber cotton.

E taua! Ao e savali i lau fagafao i le fanua, ia mautinoa e le o tamoe i luga o le oneone, asplt or pebbles. O le pito sili ona taliaina o le eleele ma le mutia.

O le mea lea, e manaʻomia e tagata o le lapiti ona manatuaina, i le taimi muamua, e le o se mea e sili ona matautia. Ae ui i lea, e taua le faʻaitiitia o lenei mea leaga i se taimi vave e mafai ai. Ma ina ia aua nei aumaia mea e le afaina ai au fagafao ma ia lapataʻia i latou mai le taina, e tatau ona e gauai atili atu i tulaga o lapiti ma, pe afai e tatau ai, saʻo mea sese.

Lelei lelei E faigata ona togafitia ma e le o taimi uma e galue ai. E sili atu le faigofie ona fai le puipuiga. O le iuga e 50 i le 50. 1. Tausia paʻu ma le peroxide. Afai ei ai ni anufe, ona faʻamalulu lea ma toe ave faʻatasi ma le peroxide. 2. Togafitiga manua ma se kemumu afi poʻo ni oloa faapena ma faataga ia manua e faʻamago. 3. Toto se lapiti i luga o se palapala vaivai ma mamago (vaovao). E tatau ona i ai le tele o vaomatua i totonu o se fale puipui !!!

Taumafai ma tusi au matauga iinei.

Sosaiete a le Ea Nofofua
//fermer.ru/comment/788778#comment-788778