Laʻau

Teu laau: auala e ola ai

Kapalai o se laau, e afua mai i Etiopia, le aiga o Marenov. Mo se taimi umi na le amanaiaina o se aganuu i totonu ona o le talitonuga i le lavelave o lona galueaina. Ae ui i lea, ma le tausiga lelei, e mafai ona e ausia e le gata o le fuga o lenei laau toto e le masani ai, ae maua foi fua mo le faia o se kofe moni inu.

Totoga o laau

Mai i le tele o ituaiga o kalafe, e na o le tolu ituaiga e talafeagai mo tulaga i totonu.

VasegaFaʻamatalaga
ArapiFaʻau faʻamau faʻatasi ma laʻau o olive ma elonina. O latou foliga e lamolemole, ma o totonu e paʻu. E i ai ni mea laiti laiti (e le sili atu ma le 2 cm), e fuga fugalaau fugalaau, mulimuli ane o fua lanu paʻu o loʻo gaosia e pei o vine. E selesele fatu pe a maeʻa le 8 masina. E tupu i le 5 mita.
Dwarf NanaLe sili atu i le 1 mita le maualuga. Ua iloga i le tele o fugalaau ma, o se taunuuga o le tausiga lelei, o se fualaau lelei tele o fatu. E ala i le veleina ma le tuiina o se laau, e mafai ona e tuuina atu i ai se foliga lauiloa.
LiberiaLe ituaiga sili ona lauiloa mo le ola i le fale. O laulaʻau e tetele, e oʻo ile 40 cm. O fugalaau e aoina i se faʻamalama malamalama e tele foʻi. O fua e mumu pe moli.

Fale faʻaleleia fale

Afai e te manaʻo e maua se fale maloloina, e fautuaina e mafaufau i se numera o nuanua taua.

Nofoaga, malamalama

O se kofe e fiafia i le malamalama, o lea e sili ai ona tuu i le itu i saute, sautesasae, ma faamalama i saute sisifo. Ae o le mea e le mafai ona faʻataunuʻuina, pe a tuʻuina i le faamalama i matu o le a faʻagesegese le tuputupu ae, o le a le atoatoa le fugalaau. Laʻau na fautuaina ina ua uma le fanau mai.

E manaia tele, o nisi taimi o le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe e mafai ona mafua mai i le tele o le moli, aemaise lava i laau talavou.

Lulu

O le sili i le tautotogo ma le taumafanafana o le + 21 ... + 23 ° C. Autumn-winter - + 14 ... + 15 ° C. O le vevela e le tatau ona faatagaina e pau; i le 12 ° C e mafai ona oti le laau.

Totogi

E manaomia e le laau le maualuga o le susu. E oʻo lava i le faʻaauau pea ona sasaina atonu e le lava.

Soo

E manaomia e le laau eleele le palapala: humus, turf ma lau lau, oneone, ave i le tutusa tutusa, faatasi ai ma le faaopoopoina o vaega e lua o le peat. O ia ituaiga mea e faaaoga pe a totoina laau laiti ma mo tagata matutua e suia.


Ia mautinoa ia faʻaaoga alavai. E sili atu le faʻaopoopoina o vaega ninii o sphagnum moss, o lea e mafai ai ona e faʻamausali le palapala palapala ma lona malosi.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia le fafagaina tele o le kofe; i le taumalulu, e le taua tele le faamamaina. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le timu susu.


Talu ai ona o le kofe e alu mai le susu mai le ea, e tatau ona sosolo i aso uma. E fautuaina foi e solo i se omomi pamu. Mai lea taimi i lea taimi, e sasaa mai le laʻau i le vai mafanafana pe sasaa le vai i totonu o se fata.

Fertilizer

O le kofe ua faʻasaina i le tautotogo ma le taumafanafana, i le vaitau o le tuputupu aʻe, e le talafeagai lenei i le taumalulu. Paluga poʻo le faʻavalava o loʻo i luga o le eletise e talafeagai. E mafai foi ona e faʻaaogaina se vaifofo o paʻu moa (500 ml i le 1 lita o le vai). O le isi filifiliga o se vaifofo o le falaoa o le ponaivi (200 g i le 10 kilokalama o le fanua). Faʻamuʻu i lalo o le aʻa, ao susu le eleele.

Mai le amataga o le tautotogo i muamua fulufulu, ua fafagaina le kofe i fugalaau faʻapitoa mo rosa ma azaleas, e tatau ona e faia lenei mea i aso uma.

Trimming, faia o se laau

A maeʻa le totoina muamua o le kofe i le eleele, i le tausaga mulimuli ane, e ola le laau i le maualuga o le 20-25 cm. I le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau, ua amataina ai i totonu o lālā axillary - o fatuga o lālā i le lumanaʻi. O le tuputupu ae o le tupu e tupu malosi i le tausaga lona lua o le olaga. I le taimi lea, o le teuteuina o le laau e le fautuaina. O lala e ola faʻatasi i le ogalaau, ona o lenei pale ua maua ai se foliga matagofie.

Suiga

I le tautotogo, o tausaga muamua uma e tolu, o le laau ua totoina. I le amataga, o le ipu mo le laau e tatau ona sili atu ma le 12 inisi le lautele. A maeʻa ona faʻaleleia le gafatia e 5 cm i taimi taʻitasi. I le tolu o ona tausaga, ua lava le toe gafa i le tasi taimi i le 3 tausaga, ae e tatau ona suia le 3-5 cm o le pito i luga o le eleele e tasi i le tausaga. Afai e le mulimulitaia nei tulafono, o le a le totogo le laau.

Totoina o se laau

O vaega o le totōina o laau e faʻatatau tonu lava i le auala filifilia o le faʻaleleia.

Tofiga

E lua metotia mo le faia o se mea totino atoatoa:

  • fatu;
  • taʻavale.

Fanauina o fatu

O fualaau faisusu e fai ma masani e le faʻavelaina. Laasaga Germination:

  • Suʻe fatu (faaumatia le atigi). O lenei faiga e faia e le vailaʻau (faʻaitiitia vave o le fatu i le gau i totonu o le sulfuric poʻo le chlorhydric acid) poʻo le masini mechanical (notch, file) method.
  • Sook le saito ua saunia i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae (Zircon, Epin poʻo Kornevin).
  • Faʻapena le eleele muamua (sili atu i le afa masina ao le i amataina). E tatau ona aofia ai eleele eleele vela (tasi vaega), peʻa ma oneone (lua vaega), e mafai ona e faʻaopopo le pefu.
  • Liligi le suavai i totonu o le fagu, mea teuteu sauni, ave se saito ma faʻapalapala e faʻaloloto e tusa ma le 1 cm i le palapala.
  • Liligi, ufiufi i se mea manino (tioata, ata).
  • Tuu i totonu le malamalama, ae le o le susulu o le la. Taofi le vevela ile potu + 20 ... + 25 ° C.
  • Vaʻaia taimi taʻitasi le fale ma faʻamafu le tau.

Afai e te mulimuli i tulafono pe a uma le masina, e tatau ona selesele fatu. A oʻo mai laulaʻau, e tatau ona faʻagata. E tatau ona ave le ulo i le limite o le sili atu i le 7 cm, ae loloto lava. Ia mautinoa e puipuia le fatuina mai le la. A maeʻa le masina, toe fai le suʻega, ave se pusa lapoa.

Laʻau

O lenei metotia e tele mea lelei:

  • 100% taunuʻuga autu i tulafono;
  • o meatotino a le tina matua ua faʻaaogaina uma i le fou;
  • o fua o le tuputupu ae o se laau ua uma ona sosola, ua faaitiitia, o lona uiga e mafai ona e vave maua vave fua muamua;
  • tuputupu ae laau i le lautele.

Tulaga o Cherenkovaniye:

  • Saunia le mea e sui ai, mo le faʻaaogaina o se paluga o le perlite ma le peat. E tatau ona matala, tumu i le okesene ma susu.
  • Sasaa le eleele maeʻa ma se vaivaiga vaivai o le potassium mo taimi uma mo le faʻaaogaina.
  • Saunia se afifi, mo lenei mea, mai le ogatotonu o se tagata matua, filifili se lala e tasi le tausaga le matua, tipi i se naifi malosi e tolu senitimita i lalo o le laupepa.
  • I le vaega pito i lalo i le va o lala fou e seleseleina, ia faia ni meaʻai ma se nila e sili atu ai aʻafiaga o aʻa.
  • Faʻasaga le tipi i se fofo e faʻaolaina ai le tuputupu ae o le aʻa mo le tolu itula. Mo se faataitaiga: o se sipuni sipuni o le meli i le 200 ml o le vai poʻo le ¼ kuluma o le Heteroaxin i le 1.5 lita vai.
  • Faʻamau i luga ina ia togi ai na o lalo. Ona totoina lea o le meaʻai i le palapala, faʻalauteleina e tusa ma le tolu senetimita, ma o le vaega atoa i lalo ole laupepa pito i lalo o le eleele. Sili i le polyethylene (taga, ata) ma pu mo le mauaina o le okesene ma le susu pe a pulupulu.
  • Tuu le fagu i totonu o se potu malulu. O le vevela aupito sili ona lelei mo le aʻafia o le seleselega e + 25 ° C.

Faamai ma faigata faigata i le tuputupu ae

I le taimi o le tuputupu ae, e osofaia e le iniseti le kofe (vailaau miti, fua), faʻamalositino, aemaise lava, siʻi.

Mo nisi o nei faʻafitauli, e tatau ona e fufulu le lau o itu uma e lua ma se omomi e faʻamaluluina i le vai inu. Seiloga pe a maeʻa lenei mea e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o le parasite, e pei o Actellik poʻo Karbofos.

10 pata o soʻo se tasi o nei oloa e ave ma faʻafefe i le 10 lita o le vai. Afai o le kofe e matua afaina i meaola faalafua, ona tatau lea ona toe totoina. O le va o togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ile vaiaso.

O le ava malosi e aoga i aphids, latou te fufulu uma itu o laʻau. Faʻasaʻo, e faʻaaogaina le sulfate apamemea.

E taua foi le manatuaina o le tele o tulafono:

  • pe a totoina i le le lelei o le eleele, o le laʻau o le laau e ono paʻu;
  • afai o le vevela o le potu i lalo ifo o le +10 tikeri, e mate le laau;
  • pe a fai o totonu o le potu lauʻeleʻele lauʻeleʻele lau.

O afea e faatali ai mo le seleselega?

A ola se laau mai fatu, o le a le muamua muamua fua muamua nai lo le fa tausaga mulimuli ane. O se laau e tupu aʻe mai le seleseleina e fua mai i le tausaga muamua o le fuga.

Afai e te mulimulitai i tulafono uma ua faʻamautinoa mo le tausiga o kofe, e le gata o se puna o meainu inu, ae o le teuteuga foi mo lou fale mautotogi. Mai fatu, e mafai ona e faia ituaiga uma o mea teuteu.

E talitonuina o le kofe e fesoasoani i le tau faasaga i le le mautonu ma le vaivai. Faʻaaogaina e afaina ai toto ma faateleina ai le toto. E i ai taimi e faʻaaogaina ai mo le faʻaʻona.

E taua le matauina, e tusa ai ma tulafono a Feng Shui, o lenei laau o loʻo i ai le tele o mea taua. E talitonuina pe a tuʻu i totonu o se fale, faʻaleleia le uelefea ma fegalegaleaiga faaleaiga. O lenei laau ua lauiloa o se ituaiga o tupe.

Pe a tuu lenei laau i totonu o le potumoe, o se aiga umi ma malosi e mautinoa. O lenei laau e tosina malosi ai le malosi i totonu o le fale, lea ua avea ma mafuaaga e amata ai ona totoina se kofe.