Faʻatoʻa totoina laau toto

Vaega o le tuputupu ae o rosa, pe faapefea ona tupu se rosa mai se fugalaau

O Rose o le masiofo o fugalaau. Fugalaau matagofie ma le manogi sili ona manogi - o se auala sili e faamalie ai oe lava poʻo e pele ia te oe. O se rosa e fuga mai i totonu o le togalaau o le a le mafai lava ona aveesea lona matagofie ma lona atamai i isi fugalaau. O ia, o se faailoga o le alofa, lauiloa ma le agaalofa, o le a musuia oe i mea fou ua ausia.

E tele taimi e te manaʻo ai e tupu aʻe se rosa mai fugalaau na tuʻuina atu ia te oe e tagata o lou aiga, aiga, uo, ae e tusa lava pe o le a lau taumafaiga, e le taliaina ma e mamago lau seleselega. I lenei tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe le auala e totoina ai se fatu rosa mai se fualaau e aunoa ma ni faafitauli.

E faʻapefea ona saunia sauniuni mo le tuputupu ae

Faʻapupulaina o rosa i le tipi - Le auala pito sili ona lauiloa ma lelei e maua mai ai foliga tutusa. Ina ia mafai ona faʻalauteleina lau rose ma filifili foaʻi, e te le manaʻomia tele.

E talafeagai le saunia o se rosa mo le tipi: faʻafefete i se ipu o fugalaau i totonu o se pakete vai i po uma, ma tuu i totonu o se fagu vai mama mo se aso. O le tipiina e mafai ona faʻatino pe a amata ona paʻu fugalaau.

Tatou te filifilia mea mo le faapipiiina. E tatau ona avea o se rosa ma se malosi malosi ma ola laulaau. Muamua tipi le ulutala muamua, faʻamaʻoina i lenei auala. Pe a latou oʻo atu i pine ola, ona vavae ese lea o le aʻa i le 15 cm, ma maua ai le 2-3 tumutumu.

A maeʻa sauniuni, ona faʻafefeteina lea i se faʻamaoniga lelei o soʻo se tuputupu ae e faʻaleleia mo le 24 itula.

E taua! Manatua, mo le vavaeeseina o le mafiafia o le mea e tatau ai ona itiiti ifo i le 0.5 mm.

Sauniuni o le eleele mo le totoina o ni meaʻai

Mo le totoina o togalaau e te manaʻomia ai se mea masani, lea e faigofie ona faʻatau i le faleoloa. E le gata i lea, e mafai ona saunia lenei pusa i le fale e aunoa ma se tau tele.

Mo lenei e tatau ona e faʻafefiloi 2 vaega o fanua o le togalaau, 2 vaega o le humus ma le 1 le oneone. Faʻamaʻi le eleele ma le maeʻaeʻa, tosoina o le lumps ma 'aveʻesea le maama.

Mo se faʻalavelave saogalemu o le vavaeina, ua fautuaina e faʻamafanafana le eleele i totonu o le ogaumu - o le a fesoasoani e faʻaitiitia faʻamaʻi eseese.

E te iloa? Mo le faapipiiina o le vaega pito i totonu talafeagai o le au.

O le maualuga aupito maualuga o le tane, lea e te fuafua e toto ai le piniki pinisi, e 20 cm, i le mea e toetoe lava o le taina atoa o le a lalo. I le pito i lalo o le suāsusu aua neʻi galo le tuʻuina atu o le alavai - o le a le mafai ai e le vai ona faʻavaivai ma laveaʻi aʻa o le vaʻaia mo le tupu atili.

O le taimi lava e sauni ai vaega uma, e mafai ona e totoina se faaopoopoga kuka mai se fugalaau o rosa, e aunoa ma le faagaloina e faʻalolotoina i le eleele.

E faʻapefea ona tupu se fatu i pateta

E moni lava na e faʻalogo e uiga i le auala e ola ai roses ma le fesoasoani a pateta. E faʻaaogaina e le au fai togalaau faʻapitoa, e le o se popole. I lenei auala, e mafai ona e tupu aʻe se rosa e tupu i lau togalaau, ma se rosa mai se fugalaau.

Afai ua uma ona e saunia le vavae, ona tatau lea ona e saunia pateta. Fugalaau e sili ona fetaui lelei ma lapoa. Ia siaki lelei i latou mo mea leaga poʻo maʻi.

Aveese ma le faaeteete mata i luga o le pateta e puipuia ai lona aʻafia. Faatasi ai ma se manoa maamaa, ia fai ni meaʻai i totonu ma taofi pito pito i tua o le tipi i ai iina.

O le taimi nei e mafai ona e totoina ni lapisi i le eleele e aunoa ma le fefe neʻi latou le maua le susu - o le pateta o le a le mafai ona latou faʻamago.

E faʻafefea ona aʻafia ni vaʻaiga i le vai

O le isi auala e faʻafefe ai le vavaeina i totonu o le vai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia le vavaeina ma se atigipusa vai mama.

Mo lenei faiga, e sili ona lelei le kukaina, aua e mafai ona aofia ai siama vai ma maso. I totonu foi o le vai e mafai ona e faʻaopopoina ai malala, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa faʻapitoa ma puipuia ai le fugalaau.

E te iloa? O taimi taʻitasi, e tatau ona faʻaopopo i le vai se lua mataua o le faʻaaogaina; o le a aoga mo le tupu aʻe o le tipi.
E tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa o laʻau e le paʻi i le vai, aua e mafai ona amata ona pala vave.

O le malosi e tatau ona tapunia i pepa alumini poʻo pepa, ma faia ni pu i totonu mo ni mea e selesele ai.

E taua! E le tatau ona tuʻuina ni afaina i le susulu o le la, aua e mafai ona faʻamago. Vaʻavaaia taimi taʻitasi mo aʻa fou ma luga aʻe i vai fou.

A oʻo mai aʻa e leva ona faatalitali i ai (20-30 aso), o le ae matauina o latou fausaga e ese mai le fausaga o aʻa o na mea na vave ona totoina i le eleele. E sili atu le faigofie ma sili atu ona manino. O aʻa e ola aʻe i le vai, e foliga mai e pala ma matua pala. E mafai ona faigofie ona faaleagaina e ala i le toe totoina ile eleele.

O nisi taimi e totoina ai e le laau ni aʻa fou nai lo nei, ona e le lelei ona fetuunai i le eleele ma mamae i se nofoaga sili atu ona malogo. O le laau mai le vai e tatau ona faʻapipiʻiina i totonu o se moli uila pe a oʻo mai aʻa o le seleselega i le 5 cm.

E te iloa? Afai o le aʻa e umi ma umi atu nai lo le 30 aso i totonu o le vai, ona sili atu lea ona faigata mo i latou ona nofo i totonu o le eleele.

Afai e te tuputupu ae i le taumalulu, e sili ona tuu i totonu o le potu i luga o le windowsill i luga o le la. O lenei metotia e le aoga i taimi uma, talu ai e itiiti lava le okesene mo aʻafiaga lelei i le vai.

O le mea lea, o le aʻafiaina o meaʻai i totonu o se pusa e iai le palapala poʻo le oneone e sili atu ona faigofie. O le taunuʻuga o le totoina o roses o le seleselega mai se fugalaau i le vai e faalagolago i le vaitau, mea amata ma lou onosaʻi.

Auala e aʻafia ai se rosa i totonu o le afifi

O lenei metotia e sili atu ona lelei nai lo le taimi muamua, ae e le ese mai ai. Mo le mea lenei e te manaʻomia se meaʻai sauniuni, lea e tuʻu i se fagu vai mama.

I le pito i luga o le faletupe ona nonoa se afifi, ma tuu ai se tamai pu mo le ea, ina ia le tumau ai le laau i totonu o le greenhouse conditions. O le fagu fagu e tuʻuina i lalo o se moli mumulu.

E taua! O lapisi lanu e ono paʻu ma e tatau ona aveeseina mai le afifi i le taimi lava lena.
A maeʻa pe a ma le 15 aso, ona amata mai ai lea o pi muamua mai tumutumu. I le taimi muamua, o laulaau i luga o le a mumu, ae i le aluga o taimi o le a latou lanu meamata. Ona latou manaomia lea o le tipiina i se mata matala mo le faapipiiina.

E mafai ona e faʻaopopo sina vai inu vai inu vai.

O le faagasologa o le fausiaina o rosa ia tipi umi. E tusa ma le 30 aso o aʻa amata e amata ai le auala. A oʻo mai aʻa (2-3 cm), e tatau ona totō le fatu i totonu o se ulo.

Ufiufi i le paʻu palasitika e tasi, aua le nonoa, ma tuʻu ai mo 2-3 vaiaso. Vaitaimi, e tatau ona fausua le laau i se vaifofo faigofie o le faʻamaʻi ma le puaa.

Totoina o laau, auala Burrito

O le burrito auala e taʻua foi o le auala e le mafaamatalaina.. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e afaina lau rosebush e sili ona e fiafia i ai, pe e te manaʻo e totoina rosa meaalofa, ma ua maeʻa ma totoina sina mea laiti, o le a sau le auala laveaʻi - faʻapupulaina i se nusipepa.

Muamua e tatau ona e saunia le vavae. Talu ai e leai ni aʻa ma ni pulupulu, e tatau ona sili atu le mafiafia o gaʻo. Latou te taofiofia le sili atu o le susu nai lo le vevela

O le tipi e tatau ona tusa ma le 20-25 cm le umi. Vaavaai ma le faʻaeteete i lauʻau mo faailoga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E tatau ona aveese lau. E manaʻomia ona faʻaeteete ma le faʻaeteete aʻa i fugalaau mo le tuputupu aʻe aʻa.

E tatau ona gaugau se tasi i le tasi, nonoa pe "burrito", ma afifi lelei i se nusipepa. Mai i luga e manaʻomia ona faʻafeinu i le vai, ae le o le maelega.

E tatau ona susu le nusipepa, ae aua neʻi paʻu. Ina ia puipuia le susu faifai pea o le talitonuga, e tatau ona e tuu i totonu o se pusa palasitika.

E te iloa? O lenei metotia e mafai ai ona saunia ni mea se tele, o lea e mafai ai ona e suʻeina le susu e ala i le saunia o nisi o "burritos".

Ina ia mafai ona mauaa aʻa, e tatau ona e tuu le fusi i se mea pogisa faatasi ai ma se vevela tumau o + 18-20 ° C. O vaiaso uma e tatau ona e siakiina le tulaga o le vaʻaia i totonu o nusipepa, ma, pe a manaʻomia, ia faʻafefe. Pe a ma le 30 aso, o le a aliaʻe aʻa.

E faʻapefea ona tupu se togafiti faʻasolo Trannua

I lenei auala, e le o le auala e totoina ai lena mea taua, ae o le faagasologa o le sauniuni o le vavae. E tatau ona latou saunia i se auala e faaosofia ai le tafe o le paʻu i totonu o le ala.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia i luga o le papa o se rosa e te fiafia i ai, tipi ese le pito o se fuga ua mamae. O le aʻa e tatau ona i totonu o le vai, i le ogatotonu o le la.

A maeʻa ni nai aso, o le a e matauina ua fesuisuʻi fatuga, ae e le manaʻomia ona e faʻatagaina i latou e puʻe. Vavae vave le aʻa i totonu.

E te iloa? Pe a oso le pupuʻu, o lona uiga ua maua e le laau le malosi e faʻaauau ai le ola, ae mo le vavaeina o le laau ua afaina i le oti.

O le taimi sili mo se ituaiga metotia o Iuni-Iulai, pe a uma le galu muamua o le fuga. O le tipi e tatau ona oʻo ile 20 cm le umi.

E tusa ai ma le auala a le Tranois, e tatau ona totōina i se nofoaga lanu, talu ai ona o ia tulaga o loʻo aʻafia ai le aʻa. E tusa ai ma lenei metotia, e tatau ona totō vave laau i se nofoaga tumau. Ma sili atu i mea uma mo ni nai vaega - mo le aoga o le ola.

Totoina i le maualuga o le 45 °, o le mea lea o le a maua ai e le siaki le tele o le okesene. Matou te ufiufi le meaʻai i se fagu paʻu, pisi ma ufiufi i le mutia ma lau. Ae le tele, talu ai o le la e tatau ona oʻo i le vavae.

O isi tausiga e tutusa lava ma auala masani. Tata le eleele ile fale mo le okesene. O se fagu e ufiufi ai laau, tuʻu ai seia oʻo i le taumalulu, tusa lava pe iai ni lau.

O lenei ua e iloa le totoina o se rosa mai se fugalaau i le fale. O le tele o metotia o le totoina o rosa mai le vavae, e pei ona mafai ona e vaai i ai, e televave. E na ona e manaʻomia e te filifilia au lava, o le mea e sili ona talafeagai mo oe ma fua mai.