Spider mite

Kohia - teuteu lau vao

E toʻaitiiti fai togalaau e iloa pe o le a le kohia. Ae o le tagata lava ia, po o ata o le laau lea e faia ai brooms, atonu na mafai ona vaaia mea uma. O le kohia sili ona matagofie ma le faʻafefeteina e maua ai avanoa e le gata mo le faʻaaogaina. Faafetai i le aufaifaatoʻaga, o le laau, sa faʻaaogaina mo le faia o brooms, i aso nei ua maua se olaga fou, e aofia i le tele o lanu susulu. Kohia - o le mea maeʻa lenei mo le suia o lau togalaau, ma e na o ia lava tulaʻi ma lelei atili tausiga mo ia. O le a tatou talanoaina lenei mea.

Tulafono faavae o le totoina o le kohii

O le tuputupu ae o kokhii o se faiga e sili ona manaia. O lenei laau e fiafia tele i le vaega. Ae afai e leai ni nofoaga faapena e totoe i le togalaau, ona aua nei faʻavaivai, e mafai foi ona totoina le kohia i nofoaga pogisa. O le fesili autu pe o le ai ai le malamalama mai lea taimi i lea taimi. Afai e te faʻaaogaina atoa le laau o le la, o le a faʻagesegese ai le atinaʻe.

E taua! I le vaomatua, o loʻo ola le kohia i vaega o le vaomatua. O se tasi lenei o vaega o lona galueaina.
O afea e totō ai kohiyu? O tagata gaosi fatu e masani ona totoina lena laau mai ia Mati e oo atu ia Aperila 20. Ma toto i le eleele i le faaiuga o Me. O le mea lea, o le kohia e mafai ona faʻaopopo i le lisi o fualaau totō lea e seleseleina a latou fatu i Mati.

I le tulaga o le palapala, o kokhiya e le lelei tele. O le a mauaa aʻa i totonu o eleele leaga o vaomatua. Ae e le taliaina e Kohiya eleele eleele ma suavai. O le maualuga o le matua kohii e mai le 75-100 cm.

O faʻatau togafiti poto e faʻasino atu lena mea O lenei fatuga o le saolotoga-alofa. I nofoaga mafolafola, i le leai o ni "tuaoi", e sili atu le lelei o kokhiya nai lo o ona uso a tagata poo isi laau. O se nofoaga vateatea e mafai ai e Kochia ona faateleina le tele o vegetative. I le tulaga o le faatapulaa o avanoa i isi laau, o le a amata ona fuga le laau i luma atu o le taimi, ma o mea teuteu o ona fugalaau e le o talisapaia. O lenei mea e faamalamalamaina ai le mea moni E le mafai ona ola Kohiya ile fale i totonu.

E te iloa? O le uluaʻi laau i le lalolagi, o loʻo ola e oʻo mai i le aso, o le pine pine i le United States e 4500 tausaga.

Vaʻaiga lelei mo vao vao

I le vaitau o le vavao o le kohia e tatau ona tatala vave, veleina, fausua le eleele ma fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi. O laei pito i luga e manaʻomia le ulu i le taimi muamua i le aso lona sefulu talu ona tulaʻi mai i se avanoa tatala, ma le taimi lona lua - masina mulimuli ane.

E taua tele le faia o le vai kohii i le leai o se timu. E talafeagai lenei mea e puipuia ai le ola i se vaitau e itiiti ifo lona taua. A maeʻa le faapaleina o le pale ma le tuputupu ae malosi, e mafai ona e fafagaina le meaʻai i le faʻamalosi o le kulimi. Afai o le kahia e gata i meaʻai, o le a mou atu. O le le lava o laʻau e pau ma foliga leaga.

E fiafia foi o ia i le eleele lelei, o le vao o le a tuputupu ae sili atu ona matagofie.

Toto ma fai se togavao o kohii

E pei ona taʻua i luga, e talia lelei e Kohiya le teuteuina. E na o se fesili lavamaʻeu le matagofie o le tipiina o le paʻu vevela.Aemaise lava talu ai e mafai ona e tuʻuina atu toetoe lava o foliga uma o le a umi se taimi.

Ua leva ona faia ma e oo lava i le aso ua masani ona faaaoga fualaʻau laau, e aofia ai le Kokhii, i le tulaga o elemene eseese ma fuainumera. Mai mea lalaga, i se faaopoopoga i fagu, o le ae manaomia maea ma fusi.

O le pito sili ona faigofie o le poloka. Ina ia fausia se pusa ola o le kohii ma se faga 1 m, e lima laau e manaʻomia. Latou te manaʻomia le faʻaleleia i tulimanu o se sikuea i se mamao e 80 cm. O le lima kohia ua totō tonu i le ogatotonu. Ona faʻataʻitaʻiina lea o le pito i tua o le lumanaʻi i luga o le eleele ma faʻavae le fausaga. Muamua, o se mea faʻataunuʻuina ua faia: o se pito o le lua senitimita e totoe i luga o le faʻavaa. O le lauulu e amata mai le pito i luga ma faaauau i luga o itu. "Mama" amata i le maeʻa ai o se siaki mataʻitusi o le vaʻaia.

E taua! E tusa ai ma fuainumera, o le cochia e tatau ona vavaeina i le lua vaiaso, ae faalagolago i le mea e manaʻo le tagata fai togalaau e maua mai o se taunuuga. O le tuputupu ae o lenei laau o se mea e matua faateia ai lava mo le au fai togalaau.
E faʻapefea ona tipi Kohya i le foliga o se polo? Sei tatou fai atu i le taimi lava lena, o lenei pulou o Kochia o loo faia "i mata". Mo i latou e ola aʻei le kohia mo le taimi muamua, matou te fautuaina muamua le tipiina o le pusa, ona faʻasolo ai lea ma faʻapipiʻi i foliga o se avanoa. A e aʻoaʻo e faia se polo mai le kohii, o le a faigofie ia te oe ona tipi ese ata o manu, e pei o le pato ma le tamai mamoe. Ma, ioe, eseese fuafuaga pompons, papa ma mauga.

O le fatuina o se koluma poʻo se pusa vaovao e tatau ona ola i se nofoaga e malamalama lelei mai itu uma. Aʻo leʻi amata ona tipiina le laau, faʻataʻamilo i le nofoaga o le laau tuʻu maʻa - o le faʻavaa lea. Faia se lauulu lauulu, alu ese mai le fuainumera ma faʻafeiloaʻi pe liliu pe leai.

E taua! I le taimi o le seleselega, ia mautinoa o le tulaga o le taʻavale e matua maualuga lava.
Mo le tipiina o se kohiyu ma se paʻu, e tatau ona e tusia se lio faataamilo i ai. Faʻasolo nisi o alalaʻau taiala i luga o le paʻu ma faʻamau i luga. I le taimi o le lauulu, alu i se liʻo mai luga i lalo. Taumafai e fai i le mea sili lava e gata ai.

Ina ia fausia se siʻosiʻomaga mai le kohii, e tele tausaga e alu ai. Haircut Kochia o le a tupu i ni tulaga se lua. I le taimi muamua, ua fausia le laau e avea o se foliga lelei. O se maea manaia, e ese mai le lanu, ua noatia i le pito i lalo o le ogalaau o kohii ma afifiina i le pito i luga. Manaomia ia manino le faatumauina o le uiga o le manaʻoga ma le mamao i le va o uila. Ma le isi, ia faʻaoga le maea i le pito i luga. Faʻasaga le seleseleina o le pito o le sosoʻo. A maeʻa ona pasia e se seleulu, faʻapipiʻi solo.

E te iloa? O le upu "borscht" na muai faaaogaina i le laau o le Siberian hogweed. O ia o se vaega o le supa e tasi o le mea autu. Mulimuli ane i lenei tulaga o le borsch ua le aoga.

Vaʻaiga o kohii

O ituaiga uma o kohii e amata ona totoina e fatu, lea e toto i le fale i le ogatotonu o Mati. O le fatuga e le vaivai, ae le o le Spartan tulaga e mo ia. Sili atu ona lelei le tumau i le vevela ile 18-20 ° C. O le mea lea, e sili atu le totoina o fatu i totonu o le kiona, ona, pe a latou ola i totonu o fualaau aina, fesiitai i latou e tatala palapala. O se cochia maaleale na faatoa amata ona ola ae mafai ona fasiotia e ala i pogisa o Mati.

O le sisiina o fatu ua totoina i totonu o le palapala, e tatau ona e faia se centimeter grooves ma tuu se mamao i le va o latou e le itiiti ifo ma le 30 cm. O fualaau e manaʻomia le sili atu o le malamalama i le taimi muamua. E le tatau ona eli loloto ia i latou, ia na o le lolomiina i lalo ma sina eleele. E tatau ona matua fafagaina. Faatasi ai ma le leai o ni susu susu o le a leai se malosi.

A oʻo i le tele o fualaau pe a ma le 7 cm, o le taimi e piki ai, o lea e tatau ai ona e iloa pe faʻafefea ona pipiʻi kohiyu.O taamilosaga e lauiloa e atiina ae ai le aʻa o se laau toto ma faʻamalosi ai aʻa ma fatuga. E pei o isi laau, Kofoia e Kochia i ni pusa eseese ma foliga o ni laulaau. E mafai ona totoina i se tasi mea tetele ina ia latou atinaeina saoloto e aunoa ma le faalavelaveina o le tasi ma le isi.

Mo le totoina o laau toto, eli faatasi ma le eleele e aunoa ma le faaleagaina o aʻa aʻa. Tausia o fualaʻau ma pe a uma ona pikiina seia oʻo i le faaiuga o Me, seia oʻo i le maualuga 20 cm.

Faʻafesoʻotaʻiga ma isi laau totō i le faʻasologa o laufanua

O Kohia i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua ua naʻo le faʻamalosia o le vaʻaia o le vaʻavaʻa. O le laau e masani ona faʻaaoga mo le fausia o puipui, mamanu o fugalaau, tuaoi o lanu meamata. O le vasa o le taumafanafana e teuteu ai soʻo se mea e fai ma alpine slide. O Kochia o le a faʻaaogaina soʻo se vali ma ona lanu meamata. E maua se malosi malosi i le togalaau o rosa. O se tuufaatasiga o kohii ma le lavender i luga o se alide slide o le a faia ai e ou tuaoi le lotoleaga. O lapisi Zigzag, ata matagofie ma foliga ata, e oo lava i loto ma pepe taalo e mafai ona vavaeeseina mai kohii.

Kochia, toto i totonu o se moega fugalaau, toe suia atoa lona foliga matagofie. Kochia o se tagata taʻaloga masani. Na faʻaaogaina ma le manuia e le au tusitala fanua. I le tau mafanafana, e taʻalo ai le lanu meamata; i le tautoulu, e sui lanu i le lanu samasama ma le mumu, e foliga mai e lelei le fugalaau. Ma i le faʻatasi ai ma le chrysanthemum O Kohia e matagofie tele. I fugalaau, e tipiina lala o kohii i laupepa. O vaega mamago e mama ma faʻaaoga foi i ni fatuga eseese.

E te iloa? I vaitau o Pasila, e tupu ai se laau, o le sua lea e suia ai le suauu tiso. Copaifera langsdorffii e oo atu i le 50 lita o le suauʻu i le tausaga. E leai se aoga e ola ai i luga o se fua tele, ae o le tele o faifaatoaga e mafai ona ufiufi le tau o le soya e ala i le totoina o ni laau faapena.

Le faʻaogaina o le kohi i vaega eseese

O Kohia o se laau teuteu matagofie ma se pale i le tulaga o se lalolagi. E foliga mai e pei lava o se laau e tasi na totoina, ma o se vaega o moega fugalaau. E pei o se faamamafa i luga o le taua, o se elemene o luma o togalaau ma mafutaga o fale. Luga lelei vaega o le toto.

Kochia o le a teuteu le togalaau o le rose, alpine slide poʻo le puipui. Totoina kohiyu, e mafai ona e fatuina ni lalelei matagofie i tafatafa o le nofoaga o fugalaau, i luga o auala poʻo tafatafa o fugalaau. Ae e sili ona lelei le totoina i autafa o maa poʻo le fatuina o se mea teuteu. O Kochia na faʻaputuina auala vaʻaia ma faia ai puipui.

I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o le ata na faʻaaoga e Kochia i le olaga i aso faisoo. Mai lenei laʻau laʻau na malosi ma palasi mo se taimi uumi, o le mafuaʻaga lea na pipii i ai le igoa "vao veve".

E leʻi puipuia le kohii ma le homeopathy. O fualaau e faʻavae i luga o lenei togalaau e togafitia ai eczema, faʻamaʻi o le urogenital system, erysipelas o le paʻu, fulafula ma le rūmāmati. Cochia decoctions lelei le leo. E avea o se vailaʻau faʻasolosolo ma faʻasolosolo, faʻasolosolo ma laxative.

I vailaau Saina i luga o le faavae o meaʻai o kohii e faʻamalolo ai ituaiga paʻu o le paʻu ma faʻamaʻi fao. O fualaau fou o kohii e faʻaaogaina i le kuka, faʻaopoopoina i vasega muamua. E faapena foʻi le fafagaina o nei meaola e fafagaina i anufe malati ma pusi a le lafu.

E te iloa?O le laau i luga o le pakiaka pito sili ona matutua ua tupu i Suetena, ma o lona matua e 9000 tausaga.

Cochia pest control

O le mea e sili ona malosi ma matautia mo manufeʻai mo Kochia o le apogaleveleve. Afai o se upega taʻavale mataʻutia o loʻo i luga o lau o se laau, o lona uiga na osofaia e se meaola. Ina ia faʻaumatiaina, e tatau ona togafitia le togafiti faʻatasi ma se iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, Neoron. E tasi le mililita o le vailaau o loʻo faʻamaʻapeina i totonu o le lita o vai. Faʻasaga ma toe faia pe a maea se lua vaiaso.

E pei ona e malamalama mai a matou tala puupuu, o le totoina ma le sili atu le tausiga o lea mea e le manaʻomia ai se tele o taumafaiga. E faʻapupula e le auvaʻa le tele o faʻaoga. Ma o le le mautonu ma le maualuga o le puipuiga o maʻi eseese e liliu ai le tausiga o le kohia i le fiafia.