Hay

Alfalfa Cultivation Technology

Alfalfa - vailaʻau faʻamaʻi mai le aiga legume.

Ua ola Alfalfa e fafaga manu mo togafitiga faafomai ma gastronomic.

E faapefea ona toto le alfalfa

Ua totoina Alfalfa i le amataga o le tautotogo, pe a susu le eleele ina ia le mate le fatu. O aso patino mo le luluina o le alfalfa e faalagolago i le tau o le eria, e masani lava o le masina o Aperila.

O le filifiliga sili mo le totoina e mafaufau i le taimi ao lei oʻo i le malulu o le taumalulu, i lenei tulaga, o fatu e toilalo ma maua ai lagona ia Me.

I luga o laufanua vaʻavaʻai e faʻataʻapeʻapeʻa, o le taimi muamua i luga o le fausaga, o lona lua i le isi itu. O fatu e totoina pe tuu eseese pe e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma isi laau totino.

Fualaau sauniuni mo le lulu

O fatu fatu o le Alfalfa ua i ai se atigi maʻa, o lea ua lafoaʻi i oneone ae lei toto. Ona tatau ai lea ona totogo fatu mo se aso i totonu o le vai, ona oso ai lea ina ia aua le pipii faatasi pe a faʻaaogaina.

E masani lava, e iai se fesili a tagata o le taumafanafana: pe faapefea ona piki fatu fatu o le alfalfa ina ia puipuia ai mai meaʻai ma isi faʻamaʻi. I totonu o faʻatoʻaga, e 80% paʻu susu TMTD (pesticide) e faʻaaogaina i le fua faatatau o le 3-4 kilokalama o le vailaʻau i le 1 tone o fatu.

E le manaomia le tolaina o fatu ua faaleagaina, o le a le maua ai se lelei. Ina ia faateleina le fua, o fatu e togafitia i le taimi e tasi ma le sodium molybdate ma le togafitiga.

Filifiliga muamua

O Alfalfa e mataʻutia i aganuu anamua. E sili ona lelei le lūlūina pe a uma le togitogi poʻo le laina o fua. O Alfalfa lava ia o se vailaau lelei mo le tele o laau toto.

Toso ma fomaʻi

E taua le iloa pe faapefea ona toto le alfalfa, auala e saunia ai le eleele mo le luluina. Mo le mauaina lelei o se fanua seleselega ua saunia muamua. I le tautoulu, o le togalaau ua matua loloto ona suatia ma faamamaina lelei vao, ona tatau ai lea ona tui le togalaau.

A o le suotosinaina, ua malepe le malosi o le eleele, ua tumu le palapala ma tumu i le okesene. Talu ai ona o le alfalfa e fiafia i le eleele lafulemu, faʻaaoga mea faʻalaʻau ma mea faʻaleleia o minerale.

Faʻaaoga meaʻai (4-6 kg) ma le 40-50 g o le superphosphate e faʻafefiloi ma fugalaau faʻasili i se ratio 2: 1.

Auala e tausi ai le alfalfa

O le tuputupu ae o le alfalfa e le faigata tele. Faʻasusu, faʻaleleia ma puipuia mai meaola faalafua - o nei mea uma o le a maua ai se tuputupu aʻe lelei ma fua o le seleselega.

E te iloa? Na aumai le tama o Alfalfa i Europa i le seneturi lona lima. Sa faʻaaogaina e fafaga ai solofanua.

Faʻasa: mea uma lava

I le tausaga o le lūlūina muamua o le suāsusu, e faʻatinoina pe a tutupu le totō i le 15 cm le maualuga. E le tatau ona sili atu le soona fai. O le fagu faʻalua i le taimi na faʻaalia mai ai pupuʻu, pe tusa o le lua o lona tolu o Iuni.

Le vai e sosoo ai pe a uma le mowing muamua ia Setema. E le faigata mo se laau ona maua mai le susu ma meaʻai mai le eleele, o lea e tupu ai le laumei lanumeamata i tulaga mataga.

O Alfalfa e tele lona galulolo, ma o le inu malosi tele e mafai ona mafua ai le germination ma le vaivai vaivai. A faʻasūina le vaeluaina o le alfalfa i le lua pe tolu taimi.

O le taimi muamua e manuia ai se laau; fausua lona lua i le taimi o le taliga; lona tolu i le taimi o le tino. Afai o le 'upega tafaʻilagi e loloto le vai eleele, e faʻaitiitia le vaiinu.

Laʻei pito sili: e manaomia?

Ua lelei le toleniina o le laau ma le minerale ma fugalaʻau. I le faʻamuamua, o le faʻaleleia o le fuga ma le tuputupu aʻe, e faʻaaogaina fugalaau aʻo le i luluina pe suaina. E sua lelei le suotosina mo le suotosina, ma le gaʻo i le amataga o le tautotogo.

Pulea vao

I le taimi e totogo mai ai, o le alfalfa e mafai ona gafatia i le pala o le palapala. Pe a totoina le toto, o le pito i luga o le eleele e televave i vao e aofia ai le alfalfa i le paolo ma taofia le fua. O le mea lea, e tatau ai ona lūlū vao-parasite ma faia ia le sili atu nai lo le masina o Iuni.

O le seleselega a Alfalfa mo le fafaga

E tele taimi e faʻailoa ai Alfalfa i le fafagaina o manu. I le taimi o le faʻavaeina o le vaomatua e fafagaina ai le tamaititi, i le vaovao i le taimi atoa o le fugalaau.

Lua pe tolu moa o le metotia aupito sili lea: o le mutia e le aoga meatotino ma moa taitasi. O le taimi muamua e sili atu ona lelei le moa pe a oʻo mai faʻafitauli, le taimi lona lua pe a latou fuga.

Pe a faaluaina le moa i le taimi o le lūlūina o meaʻai ma elemene aoga (carotene, protein) e sili atu nai lo le mowing aʻo leʻi amataina le faʻaoga.

O le moa lona tolu o loʻo faia i le faaiuga o le taumafanafana - Aukuso. Mulimuli ane e le o fautuaina e moa, aua o le mutia e leai se taimi e toe faʻaleleia ai le aofaʻi tatau o meaʻai faʻapitoa mo le taumalulu.

E taua! O le maualalo ifo o le maualuga o le moa o le a faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o le mutia, ma o le a faʻaitiitia le aofaʻi o faʻaʻau. Ina ia aloese mai na gau, o le tipi e tatau ona i le maualuga e valu senitimita.
Pe a selesele le alfalfa mo vaomatua mo meaʻai a le lafumanu, taumafai e aua nei togi le mutia ina ia mafai ai ona faʻasaoina le tele o lau laʻau.

O ituaiga ituaiga o alfalfa

Le numera o ituaiga alfalfa - e silia ma le selau. I le natura, e mafai ona e maua le mutia ma laau iti o laititi ma ituaiga e oʻo i le mita le maualuga. A o tupu le fale, o le tele lava o le laau e fafaga ai moa, laiti ma povi.

O Alfalfa e aoga foi mo le tino o le tagata, e faavae i luga o le faia o meaʻai ma vailaau, faapea foi mea teuteu. O nisi o ituaiga e sili ona lauiloa o:

Vaʻai alfalfa, poʻo samasama. E oʻo atu i le mita le maualuga, e fuga mai i ona samasama lanu samasama, ona faʻapupulagaina lea o se foliga e pei o se selesaito.

Filifili. O le tau maualalo o fatuga taʻitasi, fuga, faʻapipiʻi paʻu paʻu ma le fatu e tasi.

Alfalfa lanumoana po o fualaau aina. E fuga mai i fugalaau paʻepaʻe poʻo le lanumoana, e pipiʻi i luga o laʻau ma lau, ma o le fua o loʻo i ai i le foliga o se selu. E faʻatupulaʻia i le mita le maualuga.

Tului O le alfalfa e pei o se meli, e le tuʻuina atu e ala i se 'aiga poʻo se vao vao. O le tofo o le meli e patino lava, ma o le manogi e pei lava o le mint. Umi suamalie, lanu amber.

Mea aoga o le alfalfa

O Alfalfa e aofia ai le tele o vitamini, toetoe o vaega uma o elemene, acids ma isi mea aoga. O nei vailaʻau uma o loʻo maua i se foliga e faigofie ona digestible, lea e mafai ai e oe ona ave le laau i meaai e aunoa ma se faʻaopoopoga faʻaopoopo.

E mafai e Alfalfa ona saturate le tino ma le calcium, magnesium, potassium, fluorine ma le uʻamea. E mafai ona fesoasoani i le ania, faatasi ai ma le faʻatonutonuga o tulaga o hormonal i tama talavou ma fafine meli.

Alfalfa aveese le toxins mai le tino, faaitiitia le cholesterol. O le faʻaaogaina o le alfalfa e pei o se vailaau faʻasoifua maloloina e fesoasoani i le tele o maʻi eseese:

  • popole ma le atuatuvale;
  • tuʻimomomoʻo ma abrasions;
  • faʻatasi faʻamaʻi;
  • maʻi maʻisuka;
  • faafitauli o le faʻaaogaina o le vai;
  • maʻi paʻu;
  • otaota;
  • faafitauli i le gastrointestinal tract;
  • malulu ma gutu o le isu;
  • gasegase ophthalmic;
  • prostatitis ma mea.
E mafai e Alfalfa ona fesoasoani i fafine e le lava le susu i le taimi o le lactation. Ina ia faia lenei mea, ia tipi le lauti ma le faʻaopoopoga o le alfalfa. I vailaʻau, o le alfalfa ua leva ona faʻaaoga uma i le mama ma le faaopoopoina o isi mea.

Alfalfa o se vao e faʻaaogaina i le cosmetology. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona faʻaititia le faʻamalosi, faʻamalosi ma toe faʻafouina le paʻu, faʻateleina lona gafatia.

O pusa - maso e faʻavae i luga o le alfalfa e faʻaleleia ma faʻaolaina ai le paʻu, e fufulu mama, peʻa ma kulimi e faʻafefe ma faʻafouina. O le faʻaaogaina o lauulu e maua ai le malosi o le susulu, faʻafefeteina i latou i vitamini ma faʻaitiitia ai le faʻamalosi.

E aoga foi Alfalfa i le kuka. E faʻaaogaina e avea o se mea e 'ai, mea suamalie ma salati i le vao fou, faʻasusu i fatu tao.

A faʻaaogaina le alfalfa e sili atu le taua i le mafaufau i le faʻailoga. Afai e te maʻi, e tatau ona e suʻeina le aafiaga o le alfalfa i lou tino. Lubricate le paʻu i luga o le alofilima o le tulilima ma se teuteuga poʻo le fusi o laau, pe afai e leai se tali, e mafai ona e faʻaaogaina, ae amata ile tootoo.

E faʻasaina le faʻaaoga o le alfalfa i faafitauli o le autoimmu, faatasi ai ma le faʻaitiitia o le toto totoina, faʻavavevaveina o le maʻi o le manava poʻo le gastritis. E le fautuaina e tuʻuina atu i tamaiti e oʻo i le tolu tausaga ma fafine maʻitaga.

Faʻalogo! Aua le aoina vao mo lou lava faʻaaogaina i le fanua - atonu e sosolo i vailaʻau oona.
Afai o oe o se tasi o togafitiga masani, ole vailaau e pei o le alfalfa e matua tatau lava i lou fale mafanafana.