Laʻau

Faʻapipiʻi puʻupuʻu - totōina ma tausi, faʻaleleia

O le afifi snapdragon o se tasi lea o fugalaau matagofie e mafai ona tupu i luga o le eleele. Peitai, o lona tuputupu ae e le mafai ona tuua i se avanoa, e manaʻomia e le fale le tausiga.

Faʻapipiʻiina o le mailei

O le mailei ile vaʻaia ua taʻua o se laufanua lauiloa, o loʻo iai se aʻafiaga aʻa e fesoasoani ia te ia e ola ai i le taumalulu. O se foliga teuteu lea. O nisi o tagata fiafia e liua i totonu o se fale e totogo, e ui lava e matua gafatia lava tulaga o auala.

Fugalaau

Totoina ma le tausiga

Snapdragon - o se faʻamatalaga o le fugalaau, totoina, faʻamaʻi

Ina ia mafai ona totoina se laau toto, e tatau ona e: muamua saunia le palapala, fatu, toto laau mo snapdragons. Afai o mea uma lava e lelei ona tausia ma tulimataʻi, ona lelei lea o le iuga.

Laʻau ma vailaʻau talafeagai mo le tipi

O faleoloa fugalaau ua i ai ni mea tuʻufaʻatasia o le lalolagi. Ae ui i lea, o se paluga talafeagai e mafai ona faia tutoatasi. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi palapala eleele ma oneone. Ona tatau lea ona togafitia i se vaifofo pisia poʻo se vai inu. O lenei faiga e faia aʻo lei totoina fatu.

Soo

Taua!E tatau ona faʻalogo i le tulaga o le palapala, lea o le a tupu ai le laau i le lumanaʻi. E tatau ona i ai ni mea aoga. I le i ai o se mea eleelea maualuga, ua faʻafefeteina i le faapalaga, paʻu, organic ma mineral tuufaatasia.

E fautuaina e faʻamama le eleele. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le faʻafeinu poʻo le pamu moli. Malosiaga e tatau ona filifilia e amanaʻia le umi o le aʻa. Mo laau laiti-tutupu, e mafai ona e filifilia se gafatia e 3 lita. Mo le ogatotonu, o mea tetele e talafeagai.

Malosiaga

E faʻapefea ona saunia lau

O nisi o gaosi oloa e faia ma faatau atu ni fatu ua uma ona saunia mo le totoina, i luga o le afifiina lea e mafai ona e vaai i ai i lea laasaga ma lea laasaga o faatinoga. Pe a faʻaaogaina ia mea, e le manaʻomia le togafitiga. O lona uiga, ao le i tulaueleele, latou te le manaʻomia ona faʻanofo. O nisi taimi atonu e talafeagai le taʻeina o le ogaumu o fatu.

Totoina o laau toto mo laau

Bacopa e leai se uiga - tuputupu ae, tausiga, totoina

O se tasi o tulaga taua mo le tuputupu ae lelei o le puleaina o le vevela, faapea foi le avega mama. O le vevela aupito sili ona lelei o le vevela mo le totoina o laau e 20-25 º. I le i ai o le malamalama lelei, o le palapala o le eleele, o le a tupu mai muamua le tupu muamua pe a mavae le 7-8 aso. A maeʻa foliga, e tatau ona e mataʻituina le vevela ma le malamalama i totonu o le potu.

Taua!E tatau ona faasolo ina faasolosolo malie le faʻaitiitia o le vevela i luga o totogo. Ua faia lenei mea ina ia mafai ai e le faʻalapotopotoga ona faigofie ona faʻafetaui i tulaga o loʻo tatala ai le eleele.

O le faʻaitiitiga o loʻo faia i le auala lenei: o pusa ei ai lanu o le lumanai e faʻalatalata latalata atu i pupuni, faʻatulagaina faʻavaitaimi faʻavaitaimi masani. O le maualuga o le maualuga e 16 ° C. O le taimi e lele ai e faasolosolo malie mai le afa itula i le tele o taimi i le aso mo le 30 minute. I lenei tulaga, o le ata tifaga e muamua ona siitia, ona aveese loa lea. A maeʻa lenei mea, ona faia lea o le filifiliga muamua.

Fatu laau

Faʻaleleia o fafo ma tausi mulimuli ane

O le fesiitaiga o fualaau i le eleele o le isi laasaga i le gaosia o snapdragons. O loʻo faʻatinoina i se taimi ua maeʻa mafanafana le palapala, ma o lona vevela i le po o lona uiga lelei.

Taua! Ina ia mafai ona lanu ma manaia le lanu, o le eleele e tatau ona le mautonu i le suavai ma ia iai se aofaiga o meaʻai e lava.

I lenei tulaga, o le mamao i le va o laau e tatau ona mai le 15-20 i le 35 senitimita, e fuafua i le ituaiga snapdragon. Ole loloto o le lua i le taimi o le totoina e le tatau ona sili atu i le 5-7 cm. E masani lava ona tupu i le faaiuga o le tautotogo - o le amataga o le taumafanafana. O nisi tagata fai togalaau e fautuaina nisi fafagaga i lenei taimi. E tatau ona aofia ai le potassium, nitrogen ma le maika. I le taimi lava e tasi, e le tatau foi ona paʻu le faʻaaogaina i le laau lava ia.

Fatuina o fatu

E mafai ona e totoina se fugalaau mai fatu. O lenei faʻatinoga e talafeagai i nofoaga vevela. Ua salalau fatu i luga o le palapala susu. Mo le tuputupu ae vave, o fatu e mafai ona ufiufi i se ata tifaga. I totonu o le itu i matu, e lūlū avanoa i luga o le aluga o le kiona. O lenei mea e faigofie ai ona ulu atu i le eleele, ma faʻamamaina foi.

Aso e faʻapipiʻi ai le mailei

Vaʻalele Ampbic - Vaʻaina, Toto ma Tausia

O le totoina e tatau ona faia i le faaiuga o le taumalulu (aso mulimuli o Fepuari) i le itu i saute. I eleele malulu, o aso e agai i le masina o Mati, o lona ogatotonu.

Faʻaiga ma fafaga

O le uluai fafagaina na faia i le 14 aso talu ona maeʻa. I le taimi nei, o loʻo faʻaaogaina fualaʻau o le mineral ua saunia mo le totoina o laau totō. O le isi laʻei pito i luga e faia i le isi 10 aso peʻa a uma le lua o le suavai. E faia lenei mea e faʻamalosia ai totogo ma mautinoa le lelei o fugalaau i le lumanaʻi.

Taua! E fautuaina le faʻaaogaina o le mea e tasi. O fualaau e faʻafeinuina e faʻaaoga ai le pani. O le faitioga mo le manaomia o le faʻamaina o le faamamaina o le eleele palapala luga.

O laau matutua e fafaga i le taeao. I le taimi lava e tasi, o se auiliiliga taua o le le mafai ona faatagaina le vai e ulufale i vaega lanumeamata o le laau poʻo le fugalaau lava ia. O lenei mea e mafai ona oo atu ai i lona maliu.

Faamai ma meaola faalafua o le fugalaau

Ma le tausiga lelei, e seasea lava ona maʻi le laau. Ae ui i lea, o loʻo i ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻalavelave e ono lamatia mo faʻamalama. Faatasi ai ma meaola faalavelala e: o laumei, anufe, fuainumera iniseti, lapatai.

O faʻamaʻi nei e ono aafia ai le fugalaau:

  • Septoria;
  • lapisi
  • o le vae e lanu uliuli;
  • aʻa poʻo le lauulu e pala.

Vaefaʻailoga o le mea faʻapipiʻi

E i ai le tele o ituaiga o snapdragon. Latou te eseese i le telē o fugalaau, o latou lanu, o le tele o pupu.

Lampion

O lala o lenei ituaiga e mafai ona oʻo atu i le mita i le uumi. O ona puaa e tumau i le taimi atoa o le taumafanafana. O le tele o le tele o le tasi puʻe e mafai ona tusa ma le 50-70 senitimita. O le pulapula latou lava e lanu lanu ma e toulu lava. E masani ona tupu aʻe i totonu o pusa. O se ituaiga meaola e le masani ai lea e iloga i lona matagofie. E faʻatusatusaina foʻi i se paʻu paʻu ma e taʻua o le "fugalaau lauulu."

Candy Showers Mix

O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le mea moni e faapea o se tasi lea o le muamua e totoina ma tupu aʻe e faʻaaoga fatu. O lenei mea faʻapipiʻi e iai lala e oo atu i le 30 cm le umi. O ona aʻa e malolosi ma fesuisuiaʻi. Le lanu o fugalaau e matua ese lava. O ona uiga e matua tele lava, i foliga vaaia foliga tutusa lava i polo. E le gata i lea, o le isi vaega o le ituaiga e tele ma faaumiumi le fugalaau, tutoatasi mai le umi o le ao.

Faʻapipiʻiina le mailei mama o se mea e le lelei tele. Afai e tausia lelei, faʻafeinu, o le a fiafia i le tele o ona fua.