Laʻau pele

O laau sili ona matagofie mo le togalaau ma se faʻamatalaga ma se ata

I le taimi nei, e toʻatele faifaatoaga e ola i luga oa latou fuafuaga e le gata o fualaau faisua ma fua, ae o laau foi e mafai ona teuteu le nofoaga. O nei, e aunoa ma se masalosalo, fausaga teuteu ma le tele o latou ituaiga ma foliga o le a mafai ai ona faamalieina soʻo se manaʻoga. I totonu o lenei tusiga o le ae maua ai faʻamatalaga e uiga i ituaiga sili ona lauiloa o ia ituaiga o laau, lea o le a fesoasoani e fuafua ai le tulaga o le filifiliga ma filifilia le teuteu sili ona talafeagai mo lau 'upega tafaʻilagi.

Faamoemoega o laau teuteu i totonu o le atunuu

Faʻaaogā togavao teuteu mo lau togalaau e mafai ona ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻalauiloaina e pei o se mea teuteu faʻafiafia, e pei ona mafai ona faʻatulagaina i se isi vaega, tupu aʻe e pei o se puipui, tuaoi faʻataʻamilo i se fugalaau poʻo ni auala. E le gata i lea, e masani ona faʻaaogaina mo le faʻavave. Laʻau i luga o le vaeluaga vaevaeina o le nofoaga i totonu o vaega. O le puipui o ia laau o le a puipuia mai le susulu o le la. E lelei le teuteuina o puipui le lelei ma ni laau teuteu uumi, e puipui ai togalaau aina e manaomia. E fetaui lelei mo le nofo toatasi.

O fualaau aina, o le tele o laau laʻau o le a avea ma se faʻamalo ma se teuteuga matagofie. I le tautotogo, o le a latou fiafia ia te oe i se mea manaia manogi, ma i le tautoulu - faatasi ai ma se lanu matagofie o laulaau. E le gata i lea, o fua lava ia o se taui taua mo le cottager mo galuega uma. O nisi o laau totō e faʻatoʻa faʻatoʻa le togalaau, ae o conifers, e ui i lea, e faʻapea foʻi ma vaovao o le a avea ma faʻamuamua o soʻo se fuafuaga. Ua totoina i le ogatotonu o le tuufaatasiga ma totoina o se pa i vaega tetele. Latou te le vaʻavaʻai e faʻatasi ma fugalaau, mo se faataitaiga, o se rosa. Ae, e tatau ona amanaia le mea moni e le o rosa uma e fetaui ma na ituaiga tuaoi.

E te iloa? O loʻo i ai se ituaiga o mea teuteu teuteu e pei o "meaola o le aquarium".

Ituaiga o laau teuteu

E tele ituaiga o laau teuteu e faʻavae i uiga eseese.

O lea la, ona o le malulu, faʻafeiloaʻi malulu-malulu (Siberian hawthorn, Sirenia deren, cedar elive, pine mauga), malulu malulu (Tate honeysuckle, laʻau masani, viburnum masani, thuja sisifo, ma isi) ma malulu faʻamaʻi-tumau (o dog rose, Chubushnik, quince Japanese, masani masani, ma isi).

E faavae i luga o manaoga o laau i le susuluina, o le tele o laau teuteu teuteu ua vaeluaina photophilous (lilac, rowan rybinolistny, hips, ma isi), semi-susulu (o calyxes, chubushnik, elder elder, yellow acacia), malu-faapalepale (hazel, mumu turf, monemus, masani masani, ma isi). E ese foi fugalaau, laʻau teuteu, fualaau suamalie o laau.

E mafai ona e faʻavasegaina ituaiga o laau teuteu ma faʻalagolago i le tuputupu ae o laau (le faʻamalosia, tele le maualuga, umi) po o le vaitaimi o la latou teuteuga silisili. Mo se faataitaiga, o le magnolia e sili ona teuteuina i le tautotogo, ola aʻe i le taumafanafana, ola i le tautotogo, ma teu i le taumalulu.

E te iloa? O le faʻavasegaga lautele o laau toto e vaevaeina i latou i ni vasega se 4: rosettes, parasitic ma semi-parasitic, faʻasalalau-e leai ni laʻau ma moa faʻamaʻi ma faʻapipiʻi faʻamaʻi pine tele.

Lisi o laau teuteu mo le togalaau ma se faʻamatalaga ma se ata

O le isi, o le a tatou talanoa e uiga i nisi o togavao sili ona manaia, taʻutaʻua, ma o latou igoa ma faʻamatalaga.

Fugalaau suamalie teuteu mo le fale mafanafana

O nei laau e le gata o se teuteuga mo le togalaau, ae maua ai foi ni faamanuiaga, ae masani ona manaʻomia le tele o tausiga.

Laʻau pele. O lenei laau toto ua maua le lauiloa i totonu o faifaatoaga ona o lona natura mataga, e masani lava o le lelei o le seleselega ma foliga tutusa lelei. I le vaitau o le fugalaau ua ufitia tele i fugalaau lanu piniki. Malamalama malamalama, e tutusa ma le lagona, e ufiufi ai laupepa ma pulupulu (mo lenei laau o lona igoa). E sili ona lelei le totoina o laau teuteu i totonu o se togalaau matala ma susulu, i totonu o se eleele e tumu i mea oona.

Kalina. O se laau lauiloa i totonu oa tatou togalaau. E taua o se amulet malosi. E fuga mai ia Me ma Iuni i fugalaau paʻepaʻe ma se manogi o le meli. I le autumn, o fua e mumu ma teuteuina le vao i taumalulu uma. Kalina e le faʻafefeteina, e tupu ma fua mai i le toetoe o soʻo se vaega o le togalaau.

Rosehip. Faʻafeiloaʻi i mea manogi teuteu, o latou igoa e fesootaʻi ma vailaʻau vailaʻau, e pei o le lelei o ona fua, e mauoa i vitamini C, ua faʻalogo tagata uma. O loʻo i ai ituaiga o meaola e faʻataʻitaʻiina i fugalaau faʻaluaina matagofie, e le maualalo i rosa i lo latou lalelei, e ui lava o loʻo i ai foi i latou e faia se pa puipui ma puipui. O se faʻalauiloa tele lea o meaʻai e faigofie ona talia le gafa ma le teuteuina. Faʻavave vave. Lagolagosua i lalo o le paolo, ae sili atu ona lelei i nofoaga lanu.

Gooseberry. Tausia pea fualaau mo le tusa ma le 25 tausaga. Ae, afai e te filifilia po o fea laau toto e totō i luma o le fale i tulaga o le maualuga o le maualuga ma le malulu, o le a le aoga lenei togavao mo oe, aua e le taliaina ia ituaiga tau. I nofoaga lelei, e le lava le faasusu i le taumafanafana ma le malutaga i le taumalulu. Gooseberries e masani ona ola i luga o le pa ma iu ai ina maua se puipui lanu meamata. O fua e aoga tele aua latou te aofia ai le tele o vitamini C, phosphorus ma elemene.

Laʻau faʻamalosi vavalalata

E masani lava, o tagata nonofo i le mafanafana e filifilia ni mea matagofie mo la latou togafiti, lea e le gata ina fiafia ai mata i le taumafanafana, ae mafai foi ona tetee atu i le malulu ma le malulu. O le a tatou faʻamatalaina nisi oi latou.

Shrub pyatilniki (e taua foi "Kele Kuril ") - ogaoga le malulu e mafai ona tupu e oʻo lava i tulaga faʻalavelave. E oʻo atu i le 1.5 mita le maualuga. E fuga mai ia Iulai seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. O ona fua, e amata i le amataga o le autumn, e mafai ona faʻaaoga e fai ai le lauti.

Frost resistant usigela - matagofie matagofie, matagofie matagofie laau. Latou te le lelei, ma o soʻo se eleele e talafeagai mo la latou faʻatoʻaga. E mafai ona ola filemu i totonu o le penumbra, ae o se nofoaga lelei-e sili ona lelei. Aua le manaʻomia le tele ma le masani ona inu. Toto vave i le 2 m, ma fuga i le tausaga lona lua. O le fugalaau e amata mai ia Me ia Iuni ma o loʻo faʻaalia i ni lanu piniki mumu i luga o vao, ma mulimuli ane latou fiafia i lanu lanu meamata.

O se laau e pei o kiona e faʻafeiloaʻi foi le malulu o le taumalulu. O le taimi vavalalata o loʻo i le amataga o le taumafanafana ma e tumau ia Setema. O fugalaau paʻepaʻe, e pei o lili o le vanu, ma fualaau papaʻe, o loʻo aliali i luga o lālā i le taumalulu uma, e le mafai ona faʻaaoga. E oʻo atu i le maualuga e 2 mita le maualuga. Laʻau mumu-e manaʻomia, ma i isi tulaga e leai ni manaʻoga faapitoa.

E te iloa? I le aotelega, e tusa ma le 50 ituaiga o laau totō e faʻafefe i le malulu na faʻaaoga mo mea teuteu i le ogatotonu o le atunuʻu.

O mea manogi matagofie o Coniferous

O mea manogi matagofie o le Coniferous e taua o se mea faʻamaonia i le toetoe lava o soʻo se fofo o fuafuaga mo le laufanua. O le sili ona lauiloa oi latou o mea nei.

Juniper. E tele, vaapiapi ma paʻu, ituaiga o vevela. O nisi o nei laau toto, totoina i se vaega, matagofie le tuufaatasia ma maʻa tetele. Laʻau faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le paolo ma le malulu. E mafai ona faʻamaoni e oʻo lava i timuga malulu.

Pine Mountain Pumilmo - O se vao vavao faʻasalalau, e masani ona faʻaaogaina i togalaau. E lanumoana lanumeamata, 3-5 cm le umi. E oʻo i le 1.5 mita le maualuga ma le 3 mita le lautele. E sili atu lona lelei i nofoaga lafulemu, faia sina ufiufi, ae i totonu o le paolo o le a mamae. E sili le fiafia i eleele laulelei, ae o le a ola i luga o se isi mea. Laʻau faʻamaʻi ma le vevela.

E taua! Le lava le faapalepale o le faʻamaʻaina o palapala, vai faʻafefe.

Cypress O laʻau e faʻasaina ma le malulu, ae latou te lagona le lelei i nofoaga paolo. Aua le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, maua ni lanu lanumeamata lanu meamata, foliga matagofie.

Cryptomeria. E sili ona lelei le totoina o lenei laau i se nofoaga lanu. O loʻo i ai ni mea maualuluga ma umi mea e tosina atu ai i latou lava i auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cryptomeria japona e manaia ona e maua ai se lanu mumu-enaena i le taumalulu.

Yew togafiti lemu le tuputupu aʻe o vao vao. E iai ituaiga o mea e masani ona faʻaaoga mo pa puipui (mo se faʻataʻitaʻiga, vavi), o loʻo i ai i luga (60 cm le maualuga), o loʻo i ai ni mea e fausia ai le lapisi (vavalo vavalo). E tupu aʻe i le la ma i lalo o le paolo.

Evergreen Ornamental Shrubs

I luga o le fugalaau o laau iti ua matou vaetofia magnolia. E lauiloa e pei o se pa puipui. Malosiaga o le ola o le tagata lava ia o aʻa. E fuga mai i le amataga o Me ma oʻo atu i le ogatotonu o Iuni ma faʻalavelave o lanu samasama. O le taimi atoa e fiafia ai le mata i laʻau susulu ma tautau o vine pouliuli. Soʻo se faʻamalama o le a faia mo ia, ae o le vai e le mafaʻalofia o le a taitai atu ai i le pala o aʻa.

Heather masani e le gata i laau totō e umi se vaitau o le fugalaau (afa lona lua o le taumafanafana), ae faʻamaina foi i laau teuteu lea e le maumau lona matagofie e oʻo lava i le taumalulu. O lona maualuga e na o le 60 cm, o lona uiga, o se laau laititi. O ia o se mea e uiga i le tuufaatasiga o le eleele, ae manaʻomia le tele o le susulu o le la.

O nisi ituaiga tusina o loʻo i ai foi taimi masani e taofia a latou teuteuga i le gasologa o le tausaga. E le manaʻomia e tausi le tausiga faʻapitoa, aua e le lelei le eleele, o le malu puipuia-laau ma le fetaui lelei.

Holly (holly). O ona fugalaau e mafai ona lanumeamata pe fesuisuiaʻi ma lau paʻu lanu. Mamanu ma fugalaau laiti e le mafaamatalaina. O fua e inu, ma o le a matua i le tautoulu, latou te tumau i luga o le laau i le taimi o le taumalulu. E talia toleniga, paolo-faapalepale, sili ona fiafia ile eleele malulu.

Vaega o le tuputupu ae o laau teuteu i totonu o le togalaau

E le gata i lea, e tatau ona filifili po o fea vao e totoina i totonu o le atunuu, e tatau foi ona e iloa mea autu o la latou tekonolosi tau alamanuia, a leai o le a le umi le fiafia o le matagofie o le vao.

E taua! E talafeagai le totoina o laau teuteu i le tautoulu, aʻo lei amataina pulu, po o le tautotogo, i le vaeluaga o vaeluaga o le palapala ma le fagua o fatugaʻo.

Saunia ia lua mo le totoina o le tautotogo i le tautoulu ma faatumu i fugalaisa, ae o le totoina tuusao o le a fetaui ma i latou i le tele o aʻa o le laau. A e faʻatau mai laau, ia mautinoa o aʻa e le mago, ma aʻo lei totoina, tuu i totonu o le vai mo ni nai itula. E mafai ona e faʻaopopoina mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae. Ia mautinoa ia aveese vaega na aʻafia o aʻa. Ia manatua foi o laau teuteu e manaʻomia se avanoa. E totoina i le mamao o le 70-80 cm, ala - 1.2-1.5 mita, umi - e le itiiti ifo ma le 2 m. E manaʻomia e laau vevela le teuteu taimi, mulching ma le tausiga, ma mafaufau i uiga o se ituaiga ma ituaiga eseese. Na matou taʻuina atu ia te oe le mafuaaga, ituaiga o laau teuteu, saunia igoa ma faʻamatalaga o nisi, ma mafua ai le tele o manaʻoga mo laʻau. Filifili e tusa ai ma lou tofo ma teuteu lau 'upega tafaʻilagi, mautinoa e mafai ona e mauaina se mea mo oe lava i se lisi tele.