Faatoaga

Le mea sili i laulaʻau lanumeamata - vasega Renet Simirenko

Pe a filifilia se apu, e masani ona filifilia e le au fai togalaau ituaiga eseese o taimi. O le toʻatele e faamemelo i le fiafia o Rennet Simirenko o le fiafia i le fiafia e le taatele.

O fua lelei lelei, vine mamago-o le tofo suamalie o fualaau aina ma le faiga o togafitiga o le tausiga o laau o ni sao sili ona lelei i lenei mea.

O le a le ituaiga?

O le ituaiga "Simirenko" e sau mai le vao a le aiga (Malus domestica) ma e faatatau i le group varietal "Renet". O le mauaina saʻo, lenei togi ua tuai le taumalulu. E tatau i tagata tomai faapitoa ona mafaufau i le "Renet Simirenko" o le ituaiga sili ona lelei i meaai ma mea tau eletise i totonu o laau o le apu ma lanu lanumeamata o fua.

Apia "Simirenko" e faasino i le taumalulu e teuina seia oo ia Iuni po o Setema foi pe a tupu i togalaau ma zaluzheniem (vao vao vao).

O le ola sili ona umi (pe a ma se tausaga) e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina lelei o mea teu faʻapipiʻi, atigipusa ma se pulou ile vevela ile 0 i le 4 ° C poo se pusaaisa.

O ituaiga taumalulu e aofia ai foi i le Autalavou, Orlovskoe Polesie, Berkutovsky, Bratchud ma Vityaz.

Faʻasalaga

O le avea o se ituaiga e leai sona aoga, "Renet Simirenko" e manaomia se latalata vavalalata i le aano eletise o ituaiga "Aydared", "Memory Sergeyev", "Korey", "Kuban spur" po o le "Golden Delicious".

O le laau Apple "Simirenko" o se vaega o le pollinated, o loo nonoa i le taimi e tasi e tusa ma le 11% o fua uma.

Faʻamatalaga faʻamatalaga Faʻateleina Simirenko

O laau eseese "Simirenko" e matua maualuga lava, umi, i luga atu o le lapopoa ma le eseese o pale.

Autumn fiafia, Shtriel, Aperila, Bogatyr ma Aromatny e iloga foi i lo latou umi.

I luga o lanu enaena uliuli ma se lanu enaena po o le mumu, o loo i ai ni laulaau lautetele o lanu lanumeamata lanumoana ma pito uamea, ma faia ai se pale.

O le fuga o fugalaau paʻepaʻe o le laʻau laʻitiiti i lenei apu e tuai, ma o le seleselega e tupu i le ogatotonu o le autumn. O felafolafoaiga fefiloi, o lona uiga, i luga o ituaiga fualaau aina eseese, e pei o le tao, kolchatki ma fualaau aina suamalie.

Pe a teuteuina, ia faaeteete ia aua nei aveeseina lala i ni fualaau aina suamalie. A leai, o le tele o le seleselega i le lumanai o le a matua faʻaititia.

Apples "Renet Simirenko" tu i luga le lanu po o le lanu lanu meamata ma se paʻepaʻe paepae ma susulu i luga o le pa, i le vevela o le taumafanafana, e paʻi atu i se mumu malu. E faapena foi mo se ituaiga, o le natura le i ai o ni tamai kelu i luga o le paʻu e oʻo i le 7 mm i le lapopoa ma e 2-3 2-3 fasi fua i fualaau aina - o se faailoga faapitoa lea o le ituaiga.

O fua o le apu apu i lala mo se taimi umi, faatalitali mo le seleselega.

O le tele o apu o le tele poʻo le tetele, o le mamafa e oʻo i le 200 gma o le foliga e eseese mai le taamilosaga faataamilo i le lapotopoto. O le fua o le fua e lamolemole ma e oʻo lava i ai, faʻapea foi ma le tutusa. O manogi manogi sili ona suamalie "Simirenko" e maua ai se tofo suamalie ma le manogi suamalie.

O fomaʻi faapitoa latou te fautuaina lenei ituaiga, e le o aofia ai anthocyanini, mo tagata ei ai maʻi faʻaleagaga ma mo mea taumafa paleni.

Faʻasologa o talaʻaga

"Renet Simirenko" na salalau, muamua na aliali mai i luga o le Faatoaga Plato i le Cherkasy vaega i Ukraine. O le pule o le togalaau, L. P. Simirenko, na iloa faafuasei lenei ituaiga ma sa matua fenumiai lava.

E le o manino pe o le laau e tupu mai i se fatu e le o iloa pe o se tasi o mea ua leva ona galo. I le lumanaʻi, "Simirenko" na matua faʻaleleia ma salalau i le lalolagi atoa.

Itumalo o tufatufaga

O le tele o apu Renet Simirenko ua fautuaina mo le galueaina i le itu i saute o Rusia, i le pusa o Central Black Earth, i Kuban ma Iukureini. O Apple Renet Simirenko e sili ona lelei ona atiina ae fua i le steppe po o vaomatua-steppe zones, lea o le mafanafana o le tau ma le tamaoaiga i le eleele e fausia ai tulaga uma mo lenei mea.

I le totonugalemu o Rusia, e mafai e le fai togalaau ona feagai ma faigata - o lenei ituaiga e le eseese i le faigata o le taumalulu ma o nisi taimi e leai se totogi e oo lava i le itu i saute. O se mafanafana mafanafana ma le faʻaeteetega fesoasoani o le a fesoasoani e foia le faafitauli.

Afai e te manaʻomia se ituaiga taumalulu, faʻalogo i le Veteran, Winter Beauty, Moscow Late, Orlovskoye Polesye

Tuuina atu

"Simirenko" e faatatau i le tele o ituaiga eseese o meaʻai. O le fua muamua o le seleselega e na o le ono tausaga o le olaga e maua ai. Afai e te faʻaaogaina se faʻaoga puupuu mo le faapipiiina, e mafai ona faʻatali mo le seleselega mo le 4 tausaga. O laau talavou e fua mai i le tausaga, ma le tele o tagata matutua - i se tulaga maualalo po o le 2 tausaga.

Muamua, e aumaia e apu taitasi le 12-15 kilokalama o fualaau aina, ma i le 10 tausaga le matua - e tusa ma le 100 kg i le tausaga. I le avea ai o se tulafono, ua aveese le fualaau aina i le faaiuga o Setema po o le amataga o Oketopa.

O fua lelei e faʻaalia i ituaiga nei: Bryansk, Orlov, Marina, Antonovka ma Aport.

Toto ma tausi

O le totōina o le apu o loʻo fautuaina i le tautoulu ae o loʻo i ai pea le masina atoa aʻo lei oʻo i le malulu. (i le vaitaimi ole Setema 20 - Oketopa 15), poo le amataga o le tautotogo (i le sefulu tausaga mulimuli o Aperila).

Afai e tuai le togalaau i le tautoulu ma totoina seia oo i le aso 20 Oketopa, e sili atu le ola o le apu apple i le eleele, ma i le tautotogo e totō ai. I totonu o le togalaau i luga o le fanua, o le tulaga sili ona lelei o le tulaueleele o loʻo taua i lalo: 0.8-1 m i le 2.5 m.

Ina ia lelei le totoina o le laau o le apple o le Renet Simirenko, e taua tele le tausisi i le polokalame lenei:

  1. Tatou teli se lua (e sili atu i le 7 aso ao lei totoina), e 60 cm loloto ma 1 le mita le lautele. O le laumei lalelei pito i luga o le eleele e aoga mo le faatumuina o le lua - tatou te gagau i le isi itu e ese mai le pito i lalo.
  2. Muamua saunia le pi mo le lagolago o le laau. Matou te susunuina lona pito i lalo ina ia le pala le pi laau.
  3. Matou te saunia le eleele. Faʻalelei le eleele ma le faʻaopoopoga o le oneone oneone ma le peat o le filifiliga sili lea. Ae afai e faʻaaoga oneone oneone, matou te faʻalauiloa atu le humus poʻo le peat i totonu.
  4. Faʻamamā le pito i lalo o le lua i se suo ma faʻatumu i le palapala lea na teuina ma faatumulia i humus - se mea e tusa ma le 20 cm le mafiafia.
  5. Afai e manaʻomia faʻamaʻi - 1 pe 2 pakete o le fafie ma le manua.
  6. Paʻu moe o le avanoa o totoe o le lua o le eleele lafulemu poʻo eleele sauniuni lelei. E tatau ona i ai se faaputuga e tusa ma le 20 cm le maualuga.

Mataʻituina - afai tatou te le amanaʻiaina le faʻatumu lelei o le lua, e tatau ona tatou faʻapipiʻiina se fatuga e leai ni aʻa ma ono lamatia ai lona saogalemu.

  1. Matou te tulia se pi i le ogatotonu o le komi.
  2. O le fesoasoani e taofi le fatu i luga o le lua, o aʻa o le laau ua saʻo i foliga o se mauga.
  3. Tatou te momoe i aʻa i le tumutumu o le eleele lafulemu ma susulu lemu i lalo. O le aʻa (o le mea e ulu ai le ogalaau i totonu o aʻa) e tatau ona tu i luga aʻe o le eleele. Afai e faʻalolotoina, o le a mate le fua.
  4. Vai le laau - 3 pe 4 pakete o le 10 lita ia taʻitasi.
  5. Matou te mulimuluina le eleele i tafatafa o le ogalaau ma le sawdust.
  6. Matou te fusifusia le fatu i le pi ma se faapipii valu-valu.
  7. I le lumanai, e tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i tulafono uma mo le tausiga o le apu.
E tāua tele - o le lelei ma le tele o fua o le seleselega e faʻalagolago i le maeʻa lelei o le tausiga ma le tausisia o tulaga uma.
  1. Faʻasa. E tatau ona faʻaauau pea le vai o le laʻau ola pea, puipuia le eleele mai le faʻamamago - e tusa ma le 3 taimi i le vaitau, 3-5 pakete i le laau. O le leai o le susu o le a aʻafia ai le tuputupu ae o tipu, ma, o le mea lea, o le seleselega i le lumanaʻi.

    E amata mai i le faaiuga o Iulai, faʻasaina le faʻasaina ina ia sauniuni le apu mo le taumalulu. O tulaga masani mo le aofaʻi o pakete mo laau e fua mai fua, e tasi, e ui i lea, e tatau ona faia le suavai i vaega nei: i le taimi o le fugalaau, aʻo le i faia ovaries ia Iuni, 2 pe 3 vaiaso aʻo le matua matua. Faʻataʻitaʻia le faʻapipiʻi o le faʻaleleia o vai faʻavaivai.

  2. Laʻei pito sili. I le tautotogo ae leʻi amataina le vaitau o le tuputupu ae, e fafagaina le apu i le faʻamaʻi faʻamaʻi. I le autumn e tatau ai ona faʻafefiloi laau ma manua ma mea faʻalavelave.

    O le fafagaina o le apu ma le ammonium nitrate e tatau ona avea ma ala le lelei. Ua faʻafefiloi faʻamaʻi fuālaʻau i totonu o le togalaau e tusa ma le 30 cm le loloto i le meaʻai.

  3. Teuteu. I laau laʻau talavou, na o le taamilo e le itiiti ifo ma le 60 cm le umi e tatau ona tipi. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻasaoina le tuputupu ae o le tasi le tausaga, lea o le tele o fua o loʻo fusifusia.
  4. O le pale mafiafia ma lala paisa i le taimi o le taumalulu e moomia ai le masani ma le taimi e faʻatautaia.
  5. Togi. Apple "Simirenko" e masani lava ona tumau le lamala ma vevela, e le mafatia i matagi malolosi ma e le o fuaina. Ae ui i lea, e le fiafia o ia ile malulu malulu, e le faʻafeiloaʻi gutu, o le mea e faaleagaina ai shtamb ma lālā i le itu i saute.

    O le mea lea, e manaʻomia e le laau ona faʻapipiʻi aʻa ma mulumulu le pristvolnogo lio i le tautoulu. Mulch o le a tautua paʻu, compost poʻo humus. Ona o le saoasaoa o le tuputupu ae o laau, o le krone ua afaina i le malulu o le vave vave ona toe faaola.

    E le gata i lea, o laau talavou e manaʻomia mo le nonoaina o ogalaau.. Faatasi ai ma le matua, e faʻamaunuʻu le paʻu ma o le a le toe fefefe ia i latou. O le isi auala lelei e puipuia ai se pusa o le faʻamamaina o le lime poʻo le penisina.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ae paga lea, o le apu "Simirenko" e foliga mai o le paʻu ma le paʻu.

O le puipuia o nei mea leaga o le masani lea o le lamolemole masani o le pale.

E masani lava o le apu o le apu na afaina mai le lafu o le tausaga talu ai. E le gata i lea, afai o maʻi laiti e maʻi, o le a matua faigata lava ona faʻasaoina le laau.

Ina ia aloese mai faafitauli, e tatau ona mu uma laulaau tuai, o fualaau ma lala ua paʻu i le tausaga talu ai.

Afai e maʻi pea le laau o le Simirenko, e le tatau ona e faʻaaogaina le vai o Bordeaux. E aʻafia lelei le faʻamaʻi, ae faʻalavelaveina le tuputupu aʻe o laulaau fou. E sili le faʻaaogaina o se tasi o fualaau oona nei: Polycarbacin (40 g), Acrobat M (25 g), Euparine (10-15 g) poʻo le Didan M (25 g).

Ua faʻaitiitia le oloa i le 10 lita o le vai ma faʻaaoga i vaiaso uma. Mo taunuuga sili ona lelei, o vailaʻau e sui. E faʻatautaia foʻie le tamaititi le paʻu - o le gaioiga e faia tutusa.

Afai e vevela ma vevela le taumafanafana, e fautuaina e le au atamamai le togafitia o le laau ma se tasi o mea faigaluega na lisiina i luga ae 2 vaiaso aʻo lei pikiina apu. A leai, atonu o le a aʻafia le fua i le paʻu ma pala i taimi o teuina. O le faʻagasoloina o loʻo faia ma le faʻaeteete, ma e taulai faapitoa i le pito i lalo o lau ma luga o apu.

O malo masani i togalaau fualaau aina o ni iniseti leaga e pei o ni fualaau suamalie, laumei, mina, moa, ma togi.

O le puipuia o le laau mai meaola faalafua, i le tautotogo e tatau ai ona fufulu i vailaʻau ma le kopa, ma aʻo le i fuga mai - faatasi ai ma le paluga o "Zolona" ma le "Skor".

E taua le aua neʻi galo e aveese vao. E faapena foi E fautuaina le tuʻuina o se fasi pepa pepa i luga o se ogalaau. O lenei mea o le a taofia ai meaola faalavela ma taofia ai i latou mai le ulufale atu i le pale..

I le amataga o le tautotogo, aʻo lei oʻo mai le fugalaau ma le amataga o le tafe, E mafai ona e sosogiina se apu ma se vaifofo o le 700 g o Uria i le 10 lita o vai.

O lenei faiga e faʻaumatia ai iniseti uma e puipuia mai le tautoulu i luga o le laau ma lalo. Ona faʻatasi lea i le masina, e mafai ona e suluina "Simirenko" ma sauniuniga faʻapitoa e pei o le "Fitoverm", "Garden Garden Garden" poʻo le "Agravertin". Aua nei faalavelave i le gaioiga o le togalaau "Zircon", fesoasoani e faateleina le tumau o le apu ma lona tetee atu i faamaʻi.

Eseese "Renet Simirenko" - o se filifiliga sili lenei mo le tele o fai togalaau. Maualuga maualuga, teteʻe i lāmala ma matagi, faʻasaoina umi o fua suamalie - o nei mea uma e le mafai ona toilalo. E tatau i se tasi ona fetuutuunai i le tausiga o le apu - ma o le a le fiafia le fai togalaau.

Vitio Fesootai: