Faʻatoʻa totoina laau toto

E faʻafefea ona filifili togavao mo le togalaau, ituaiga masani ma ituaiga o laau

Afai e te manaʻo e teu lau togalaau i lanu matagofie, lanu ma i le taimi lava e tasi fugalaau le lelei, totō i luga o lau 'upega tafaʻilagi se sui mai Fafalous Africa - gatsaniyu. I le gasanii tele ituaiga ma ituaiga igoa. E taua foi o Gebiya poʻo le afu Aferika.

O lenei fugalaau mananaia vave vave faʻaletino i totonu o tatou latitudes. O le chamomile aferika o se laau lauiloa i lona laufanua iloga, ae i lo matou eria ua tupu ae mo le tausaga e tasi. O le umi o le olaga e faalagolago i le tausiga lelei, ae e oo lava i le au fai togalaau e le mafai ona lavea le laau i taimi uma.

E masani lava e le ola le fugalaau fugalaau i le tau malulu, aua e le teteʻe i le malulu. Ae o loʻo i ai se vaifofo: i le faaiuga o le taumafanafana, e tatau ona e eliina se laau mai le eleele avanoa ma faʻapipiʻi i totonu o se ulo. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona filifili le gatsanyu, i le amanaʻiaina o le tulaga faapitoa o meaola mo le togalaau.

E te iloa? Gatsania e mafai ona maua e le gata i le togalaau. Ua tupu i totonu o fagu, i fugalaau, luga o le auala, i rockeries, tatalaina falefeta ma e oo lava i auala o le aai. E faʻalagolago i le ituaiga o gaioiga.
Gagana Masania e sili ona lelei le fusia faatasi ma le tele o fugalaau ma laau teuteu. Ona o lona laʻitiiti (e le sili atu i le 30 cm), ua totoina i totonu o pusa faatautau. O le lanu o le lanu gatsanii - mai le tafe o le pastel e susulu ma susulu.

O ituaiga o ituaiga o chamomile aferika na mafua ona o le laasia o ituaiga vao. O nisi o sui o le gaoseni gaosiolosi o loʻo i ai penefiti faapena. E le gata i lea, faafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, o se ituaiga fugalaau e maua mai ai peti e lua. Ae o loʻo i ai ona mea sese - o lenei meaola e le o fatuina ma toe gaosia na o ni mea e toso ai.

E taua! E mafai vave ona totō Gatsaniyu i vases, i le taimi mafanafana e tuʻu ai i fafo, ma i le amataga o le tau malulu e aumaia ai i totonu o le potu.
Mafaufau i ituaiga e sili ona lauiloa o gala ma se faʻamatalaga oa latou ituaiga.

Gatsania snow paʻepaʻe

O lenei ituaiga o gaassa o loʻo i ai lau lanu paʻepaʻe. Latou te faia se laupepa eletise, mausali i le faavae ma faatasi ai ma paʻu i le ogatotonu.

O le laisy White Aferika o se tasi o nofoaga autu i totonu o le togalaau, aua e masani ona fiafia le mata i lona lanu papaʻe. Snow-white gatsaniya masani ona faaaoga i le mamanu o tuaoi ma fugalaau fugalaau. E le lelei le tausiga ma fuga mo se taimi umi.

E te iloa? Gaania o le a foliga lelei pe afai e te totoina faatasi ma isi laau, mo se faataitaiga, i le togalaau i luma o le vao, luga o puipui. E mafai foi ona e faʻaaogaina lenei fugalaau e pei o ni paʻu susulu i le lanu. Gatsania e manuia lelei ma isi laau totő, ma tipi ni fugalaau o le a sili ona teuteu ai soo se teuga.

Gaosa fugalaau toʻatasi

O nei meaola e oo i le 10-15 cm le maualuga, e iai ni fugafuga, o laulaau uumi o foliga fesuisuiai, e afua mai i luga ma e papaʻe mai lalo sei vagana ai le veto tutotonu. Inflorescences e mama lanu samasama, e oʻo ile 5 cm le lautele. O lenei ituaiga o gaassalo e toto mai i le ogatotonu o Iulai ia Setema. I le taimi lea, e foliga mai o se kapeta matagofie matagofie.

Gatsania peacock

O ituaiga o paʻu-paʻepaʻe ma fulufulu o le kiona-o le paʻu-paʻepaʻe e leʻi faʻalauteleina i totonu o lo tatou atunuu, ae o le gaosania peacock ma ona ituaiga e sili ona lauiloa.

O lenei ituaiga meaola e puupuu lava le laʻau, lau lauusiusi, oʻo atu i le 20 cm le uumi, i luga ae lanu meamata ma se mataʻu malosi, ma lalo ifo papaʻe. Giosania peacock e iai ni mea tetele e oʻo i le 8 cm le lautele, fugalaau samula samasama ma se lanu moli lanu ma se mea uliuli. O lenei ituaiga o chamomile Aferika e fuga mai i le ogatotonu o Iulai seia oo i le faaiuga o Aukuso.

Gaiso umi-fana

O lenei ituaiga o chamomile Aferika e oʻo atu i le 15-20 cm. O laʻau na salalau, o lau laititi e tipi, lauulu i luga, pito i lalo ma se paʻepaʻe papaʻe. O le maualuga e oʻo i le 7 cm le lautele, o fugalaau e samulima, auro, uʻu ma se lanu enaena. E amata le fugalaau i le pito i tua o le taumafanafana ma toetoe lava a oʻo i le taumalulu.

E taua! I le amataina o le vevela ao le i toe totoina vao vao i totonu o eleele eleele, e tatau ona faapuupuuina pine e afa.

Gashania susulu

O le mea sili lea ona mataʻina ma matalelei ituaiga faʻatoʻa. Gashiania e manaia tele ma vave ona lavea mata, aemaise pe a fuga i le togalaau. O le mea autu o lenei ituaiga o le fuga, lea e na o le taimi lava e oso mai ai le la. O le taimi atoa, o le a tapunia ai tumutumu o le gattania matagofie.

Gahona laina

O lenei ituaiga fugalaau e fai ai se rosette o laʻau matagofie e vaneina ma se pito o le lagona i le pito i lalo. O fugalaau e lapopoa, lanu enaena ma le eseesega o laʻau ma fasi manu i luga o petals. O le gatsaniya e ola pea seia oo i le malulu, e fiafia o ia i le malamalama ma e tetee i le lamala.

O le mea sili ona lelei o nei meaola uma e tupu i luga o le malamalama, lau ma le laufanua lelei. O fatu e tatau ona toto i luga o fualaau aina ia Mati. O le luluina o le luluina o se vaega o oneone susu. O le a aliali mai i le lua i le fa vaiaso. I totonu o le eleele tatala o laina eletise na totoina ia Me.

Gatsania Cirrus

O lenei ituaiga fugalaau na maua lona igoa ona o laulaau paʻu. O nisi laau toto e mafai ona i ai ni lau suo. O le aʻa o le gaserus gasie e oʻo atu ile 20 cm le umi. Fugalaau - fuga, moli ma se nofoaga pogisa i le fale. Latou te fausiaina ni mea e fai i lalo o ato.