Laʻei pito sili

Faʻalelei honeysuckle: totoina ma tausi

O se faʻamatalaga atoa o uiga o lenei fale e tuʻufaʻatasia ai le tele o feteenaiga. I totonu o lenei aiga ei ai uma maualuluga ma maualalo. Fugalaau Wood ma lianovidny. I fualaau suamalie po o faiga teuteu. E sili atu i le 200 ituaiga o lenei laau ua lauiloa.

Mea e teuteu ai honeysuckle: ituaiga ma ituaiga

O le honeysuckle teuteu e masani lava ona aofia ai ituaiga o meaola o loo i ai ni foliga o le vao. Latou te ola lelei i le taimi o le tautotogo-taumafanafana, o le mea lea ua faʻaaoga lelei ai nei ituaiga o togalaau i togalaau.

Curly Honeysuckle

E lua ituaiga autu sili ona lauiloa iinei: lanu enaena ma le honeysuckle. O le mea muamua e faʻaumatia ona lālā i le 6 mita, ae mafai ona na o le aʻe i le 2.5 mita. Kapipol e puipuia mea uma i lona ala. Faʻafiafiaga teuteu talafeagai mo le faʻaleleia o se tulimanu fiafia, mo se faataitaiga, gazebos. Na ia faia se puipui matagofie.

E taua! Kaprifol o se vailaʻau vevela, ma i le itu i matu e ono le ola.
O laulaau o le honeysuckle e fai ai ni sauga uiga ese lea e aliali mai ai fuga lanu piniki-moli, ma pe a uma lena - fualaau mumu. Brown honeyleckle e sili atu le vevela ma manumalo i lalo o le faavaa. E tasi, a itiiti ifo ma le faalua i le tausaga, e fuga mai le lanu moli. I itulagi o loʻo i ai taumalulu malulu, o le honey suckle e le fua mai. O lanu sili ona lanu o ni togi "Fuchsioides" ma "Vaufaʻatasi Taualoa".

Sulu Honeysuckle

O ituaiga sili ona lauiloa o ituaiga vao o Tatar honeysuckle. O lenei laau e atoatoa ona fetuunaʻi i le maliliega leaga. E alu atu i se ogalaau e maualuga atu i le 2.5 mita, ma amata ona fuga mai le tolu tausaga. E oo atu i le faaiuga o le tautotogo, o le honeysuckle e avea ma piniki, lea e avea mulimuli ane ma lanu mumu. O le leo o fugalaau e eseese i ituaiga.

E taua! Afai o le eleele i totonu o lau togalaau e le lava le lau, e fautuaina e totoina ni vaovao susu o Zabelli i se nofoaga lanu. E le mafaamatalaina tulaga masani, e oʻo i le tasi ma le afa mita, ma fugalaau matagofie o le paolo ulaula e ola ai i luga.
Ina ia faʻaalu le togalaau faʻatoʻaga, toto aluga honeysuckle. O se ituaiga lea o honeysuckle, e oʻo atu i le maualuga o le tusa ma le mita ma avatu ni fualaau mumu-mumu. E le gata i lea, o le samasama e maua ai le lanu moana. I le tautotogo, e tumu i lanu paʻepaʻe-lanumeamata ma samasama, lea ua suia i fua lanumoana e ala i le ogatotonu o le taumafanafana.

Totoina o suauʻu susu

E sili atu le suamalie o le suka i le autumn. I laau toto elemene e sili ona lelei pe a mafai, e sili atu le maua o ni vao i le taimi e tasi. Afai e toto le honeysuckle e avea o se pa puipui, ona e manaʻomia lea ona e le mamao atu i le afa mita. I le tulaga o le totoina o vao, e tatau ona i totonu o le afa mita.

E taua! Mafaufau muamua i le nofoaga o le tulaʻi mai o le honeysuckle, e pei o le laau ola e tusa ma le 35 tausaga.

O fea e toto ai

Ma o lau togalaau o le honeysuckle e masani lava ona fiafia i mata, ma o lona tulaueleele ma toe tausia lelei e le aumaia ai se faʻalavelave, O tulaga nei e tatau ona amanaia:

  • E le tatau ona i ai se siosiomaga oona. Aua o le faʻamautuina o ia mea o loʻo faʻaaoga ai le lime, lea e faʻaofiina i totonu o le eleele i ni vaega patino.
  • O le susu o le eleele e tatau ona tutusa. O le mea autu na le aoina e le rhizome le vai.
  • E sili atu le susulu o honeysuckle i nofoaga e faʻamalamalamaina, e ui e mafai ona ola i le paolo.
  • Honeysuckle - o se mea lalelei. Ina ia puipuia le matagi mai le faaleagaina o laulaau, fugalaau ma fua o le honeysuckle, aua le totoina i vaega maualuluga.

Auala e filifili ai ni fatu

Taumafai i le mea sili e mafai ai ona faʻamalamalama faʻatasi ma le au faʻatau uma auiliiliga e uiga i le laau e maua mai: o le a le ituaiga, o le a le suamalie o fua, o le taimi e fua mai ai, o le seleselega mai le vaomatua ma le isi.

E taua! O nisi taimi e oo lava i tagata tomai faapitoa tomai ua sese i ituaiga eseese o laau. O le mea lea, e fautuaina e faʻatau fualaau i na o tausi tausimai poʻo mai i le togalaau tutoʻatasi o loʻo ola faʻatasi ma o latou faʻatau oloa.
Fautuaga pe a filifilia filifiliga o lenei laau:
  • Vaovao vao e lua pe tolu tausaga. I lenei tulaga, mo ni nai tausaga o le ae maua se seleselega lelei.
  • O lala o le laau e tatau ona fetuutuunai, e le mago, e aunoa ma le faaleagaina. Ia mautinoa ia siaki ma le faaeteete ia vao taʻitasi.
  • Afai e te maitauina sina paʻu o le paʻu o fualaau aina, aua le faʻasalaina oe. O se uiga ese lenei o aganuu.
  • Faʻalogo lelei i aʻa. E tatau ona avea ma faupuega. O se faʻaopoopoga o le i ai o pipiʻi i luga o lālā.
  • E sili atu ona lelei le faʻatau o ituaiga eseese o honeysuckle, a itiiti ifo ma le tolu. E le pine ae e faʻateleina oe lava ia.
E te iloa? Faatasi ai ma le faitau fiaselau o ituaiga o honeysuckle, e na o ni nai mea e mafai ona taumafa. O le taʻutaʻua sili ona taʻutaʻua o ituaiga eseese uma o le wolfberry.

E faʻapefea ona toto le suamalie

  • Tili lua i le 40 cm³ i se mamao o le tasi ma le afa mita le tasi i le isi, pe afai o le ituaiga o fanua o loʻo tulaʻi mai e le o iai, ma le 2.5 m mo ituaiga uʻamea.
  • I pu taʻitasi e manaʻomia e tuʻu ai pakete e lua o le faapalaga, 50 g o le superphosphate ma 1 kg o le apa. Afai o le eleele e tele naua i le oneone, ona faaopoopo lea o se pakete e tasi ma nisi o suauu paluga i le tele o le faapalaga.
  • Liligi vai i vaieli. Faʻasolo mea e aofia ai seia oʻo ina tufatufaina atu le susu. I le ogatotonu o le lua, fai se faaputuga faaputuga ma tuu se fatu laau i luga. E tatau ona tufatufaina lelei aʻa i luga o le faaputuga. Aveese aʻa male mago.
  • Tuu sina paluga i totonu o le lua ma sasaa i le vai. O le eleele e tatau ona pipii mau i aʻa. Faatumu le vaieli ma lelei le vai. Talu ai o aʻa o le honeysuckle e ola faʻatasi, ona suavai lea i lalo o le aʻa.
  • A maeʻa le tulaʻi mai o le honeysuckle e tatau ona vave faʻaleleia le lalolagi.
  • A o totoina fatu o le suamalie, sui i va o ituaiga eseese. O le a avea lenei ma palota sili ona lelei i le vaitau o le fugalaau, lea o le a maua ai le seleselega sili. O loʻo i ai tamaʻi tane ma fafine, o le faʻamalosia o le mea e tupu ai le satauro.
  • O le suamalie suamalie i le teuteuina pe a uma le totoina e le manaʻomia. O lenei mea e mafai ona faʻatuai tele ai le ulufale atu o le vao i le fua o le fua.
  • Tausia le vao mo le tolu tausaga. Ona mafai ai lea ona e fiafia i fua suamalie.
  • E te iloa? O fualaau suamalie suamalie e maua ai se aoga aoga i le cardiovascular system, o se faʻataʻitaʻiga lelei, antiseptic ma diuretic. O togalaau e lelei tele mo le gaosia o le suka gaosia ma faaleleia ai le fausiaina o meaʻai.

    Honeysuckle tausiga

    Honeysuckle e manaʻomia: faʻainu vai masani, veleina, velaina o le palapala, mulching, faʻaaogaina vave o fomaʻi, faasaʻo lelei ma puipuia mai ituaiga uma o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

    Faʻaiga ma fafaga

    Suavai suavai e tatau ona faʻalelei ma i le tau vevela. I le tau o le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faateleina le suavai ina ia aloese mai le oona o le seleselega atili. Afai o le tau e le vevela tele, ma e masani ona timu, ona faasusu lea e tatau ona faʻatinoina i le 4 taimi i le vaitau. I lalo o togalaau taʻitasi e manaʻomia ona sasaa ifo i le 10 lita o vai.

    2 tausaga talu ona tulaʻi mai le suauu, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. I lenei vaitau, e le tatau ona fafagaina vao. Fertilizers e tatau ona faia i le tolu tausaga. Fiafia mea tau mea ola. I le faaiuga o le tautoulu, tufa atu 5 kilokalama o le faapalaga, 100 g o le pefu ma le 40 g o le superphosphate i luga o sikuea mita taʻitasi. Aʻo leʻi tatalaina le gaʻo i taimi o le tautotogo, faʻaopopo le nitrate ammonium i le fua faʻatatau o le 15 g i le sikuea mita. E mafai ona liligi le 10 lita o le vai i lalo o laau taʻitasi ma se sipuni sipuni o urea.

    Mo le taimi lona tolu i se vaitau, e fafagaina le honeysuckle pe a uma ona fua. I le amataga o Iulai, e tatau ona e faʻasuina le eleele i se vaifofo o le nitroammophos i le tele o le 30 g i le pakete vai. E mafai foi ona e faʻafefe 2.5 kilokalama o le slurry i le 10 lita o le vai.

    Lafoaʻi eleele

    A faʻamalūina lelei le palapala, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete, faʻatasi loa ona aveese vao. O amioga faʻamalosi e le mautonu, talu ai aʻa o le honeysuckle e le loloto. Afai ei ai le mulch i luga o le fasi fanua, ia e alu i le faagasologa, ae i lenei tulaga, e le tele lava.

    Faʻasalaga

    Honeysuckle e matua faafetai lava mo le mulimulitaʻi, aua e le faatagaina vao e ola ma puipuia ai le vevela o luga o palapala palapala, sosoo ai ma le vevela. O Mulch e mafai ona avea ma peat, sawdust, nusipepa poʻo le humus.

    Totoina

    O le veleina o le vao e talafeagai pe a uma ona faʻamusu. E tatau ona aveese vao leaga uma na aliali mai. I le taimi o le tautoulu, aua neʻi aveesea lau lau paʻu i le aʻa. O se punavai faʻaopoopo o le mana ma mea faʻasaʻo.

    Teuteu

    O lenei laasaga i le totoina o le laau e taua tele ma e iai ona lava uiga, o le faʻatulagaga e faʻalagolago i le ituaiga. O le faʻaleleia o honeysuckle e manaʻomia ai le faʻapitoa ma sili atu ona teuteu. O le teuteuina e faʻaleleia ai le matagofie o foliga vaaia o ituaiga teuteu, faʻamalolo, tuʻuina atu le malosi mo le tuputupu aʻe mulimuli o le lauusiusi matagofie. I lenei tulaga, e tatau ona e totoina vao i tau uma. I le taumafanafana, e tatau lava ona e aveese lala e faʻalavelave ai i laau.

    O le teuteuga muamua e faia faapitoa i le tele o le manaʻomia. O isi mea uma - mo le matagofie ma tausia le foliga manaomia. I le tulaga o ituaiga taumafa, o le teuteuina e tatau mo se seleselega lelei. Ae o nei ituaiga eseese e sili atu e le teuteuina i le fitu tausaga. O le teuteuina i lenei tulaga e tatau ona faia ma le faaeteete lelei, aua o le tuputupu ae o le ogaumu e telegese lava.

    E te iloa? Afai oi ai le tulimanu a tamaiti i lau togalaau, e mafai ona e teuteu i le meli o le East Eastern. E fua mai fualaau suamalie ma suamalie ma maloloina lelei o le a fiafia iai tamaiti.

    Tofiga

    E mafai e le honeysuckle ona faʻateleina e ala i fatu, e ala i le vavaeina o vao, toso ma le taoto. O metotia taitasi ei ai ona lava lelei ma mea le lelei.

    Honeysuckle fatu

    Faʻalautele nisi o vine mama i luga o pepa vaivai ma faʻalautele i latou ile centimita. A uma ona faʻamago, tuʻu se tausaga i le isi itu, gaugau le pepa ma teu i le vevela o le potu. E mafai ona teu fatu mo le 2 tausaga.

    Afai e te manaʻo e totoina fatu i le tausaga a sau, ona maua lea o le mea na totoina i le masina o Iuni, e tatau ona e tuʻu i totonu o se eleele susu, tapunia ile 1 mm. Tuu le pusa faʻapipiʻi pipi i totonu o se lauʻeleʻele poʻo lalo o le tioata. Tausia le siaki o le susu o le pito i luga. A maeʻa le 20 aso e tatau ona amata ona vaʻai fua. I le faaiuga o le tautoulu e tatau ona e ave le koneteina i le togalaau. Afai o loʻo totoina i totonu o se tau malulu, o lona uiga, o le totogo i lalo o le kiona o le a lelei le vaitau.

    Afai o le totoina o fatu o le suamalie e tupu i le ogatotonu poʻo le tautotogo, e tatau ona faaseʻe le laasaga o le greenhouse germination ma le pusa i lalo o le kiona. I le tautotogo, e tatau ona amata ona tuputupu ae. Ina ia faatelevaveina le totoina o fatu, i le tautotogo e tatau ona faia i totonu o le kiona. A oʻo ina latou ola i le 3 cm ma le 4-6, lafoaʻi fualaau. E tatau ona faʻatino le faʻatinoga e tusa ai ma le 5x5 polokalame i luga o le togalaau faʻatoʻaga.

    Vai suavai, aveese vao mai le togalaau, faʻamalo le eleele. O le tausaga na sosoo ai, totoina fatu e tusa ai ma le polokalame 20x20. A maeʻa le 4 tausaga, o fualaau aina o le ai ai fua muamua. Fuafua le tofo o fua o latou taʻitasi. O i latou e sili ona fiafia i ai, ma e tatau ona faʻauluina i le fale tumau. A maeʻa le 8 tausaga, o le maualuga o lo latou fuaina mai o le a matua faateleina. O isi fualaau e mafai ona tuʻuina i luga o le laʻau lanumeamata.

    Faʻaleleia e tipi

    E oʻo atu i le 200 fasi seleselega e mafai ona maua mai le tasi laau matutua matutua. Mo le toe gaosia o le suamalie o le honeysuckle, e tatau ona saunia ni mea vevela o le laau i le amataga o le tautotogo, seʻia amata ona fuga mai le amata. O le umi o le tipi e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 cm. E mafai ona e totoina tuusaʻo i luga o le togalaau pe a maeʻa maeʻa le eleele pe a uma le malulu malulu. Faʻapipiʻi le tipi i le eleele i le 10 cm. O le mea autu o le tumutumu pito i luga e tumau i luga ae o le fogaeleele. Mai le pito i luga, e tatau ona ufiufi le 'au i se ata koli e mafai ai ona saʻo lelei ona aʻa. O le seleseleina o le a aʻa i totonu o le masina.

    Faʻaleleia e ala i le taoto

    E mafai ona faʻaleleia e ala i le taoto pe a oʻo ina tupu aʻe le suauu i totonu o se togavao matua. I le masina o Iuni, e tatau ona e faʻamalo le eleele faʻataʻamilo i vao ma fai sina siʻi luga o se faaputuga. I le pito i lalo o le togavao, filifili nisi o Omega sili ona malolosi o tausaga tutusa. Faʻamau i latou i le eleele ma faʻapipiʻi i le uaea i le tele o nofoaga. Ona fufuluina lea o se palapala i le 5 cm ma le vai i taimi uma. I le amataga o le tautotogo e sosoo ai, faatasi ai ma le fesoasoani a se tagata faʻamalosi, vavae ese nei laupepa mai le tina ma totoina i latou i lo latou nofoaga tumau. A maeʻa le 2 tausaga, o le a avea ia taʻiala taʻitasi ma suʻega o le sulu.

    Vaeluaina o vao

    I le tautotogo o le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, seia oʻo ina fulafula, ona vaevaeina ai lea o le ono-tausaga le honeysuckle i ni vaega tutusa. O le isi, o vaega e manaʻomia ona faʻaaogaina ma faʻaleleia i nofoaga fou. Afai o se laau ua filifilia mo le vaeluaga ua foliga mai ua matua tele, o le a le ola le laau.

    Matou te faʻamauina le suavai mo le taumalulu

    E tele vailaʻau o le honeysuckle e faʻafeiloaʻi e pei o gutu malulu e oʻo i le -50 ° C. Ae o iinei, o se capricole, mo se faataitaiga, e le o ia te ia lena tutumau, o le mea lea o sauniuniga mo le taumalulu e talafeagai. E tatau ona tosina uma i luga o le eleele, ma aveese mai lagolago. O le mea lea, latou te sili atu le ufiufi o le kiona. E mafai ona e tuʻuina i luga o se paʻu paʻu ma ufiufi i laulaʻau.

    E seasea ona fiafia le togitogi i le honeysuckle, o le mea lea, e le afaina tele ai lona paʻu. Ae o manulele e mafai ona faaleagaina fua o fualaau aina. Ina ia aloese mai lenei mea, e mafai ona e ufiufi le vao i ato gaosi po o masi lelei.

    E te iloa? E tusa ai ma nisi o tagata suʻesuʻe, o le honeysuckle e faʻafefeteina se manogi e faʻavaivaia ai le atuatuvale ma le popole.