Totogi

Vladimir tiute o solofanua mamafa

O ni tiute mamafa, e lauiloa e pei o "loli mamafa," o se tasi o le tele o solofanua. O le mafuaaga o lenei meaola e sau mai lona igoa; Ole tele o taavale mamafa e faʻaaogaina e ave ai avega mamafa. E ui o le solofanua muamua na fausia e faaleleia atili ai isi ituaiga, o ona gafatia na tuuina mai e le isi, ituaiga eseese o gaoioiga, lea e leai lava se tutusa. O le loli mamafa lea na avea ma lagolago autu mo tagata faigaluega i faatoaga. Faafetai i lenei solofanua, o le 20 seneturi na matua aoga lava i le lalolagi sikolasipi.

O le taua tele o nei solofanua e faigata tele ona faʻamaualugaina, aua aʻo leʻi atinaʻe le masini na faʻaaogaina lautele i soo se vaega o loʻo manaʻomia ai avega mamafa. Ae paga lea, o le gaosiga o pisinisi na faʻaauau pea ona aʻafia ma ave le mamafa o loli i tua. Ae ui i lea, i le tele o itulagi latou te faʻaaogaina i le auala tutusa e pei ona i ai muamua.

1. Vaaiga

Vladimir Draft Carrier o se solofanua lapoa tele, lea ei ai lona lava uiga o foliga vaaia. A o tautala e uiga i le mamafa o lenei tagata lelei, e mafai ona ia ese mai le 900 i le 1200 kilokalama. O le solofanua e lapoa, umi (mai le 165 i le 175 cm).

I le fusi o le fatafata - e oʻo atu i le 200 cm, metacarpus - e tusa ma le 30 cm. O le ulu malosi e faʻamalosia e se faʻamatalaga manino, faʻailoa talatala, se uumi umi, ma le atoa ma le atoaga atoa.

O le tino o le solofanua e lautele, o loʻo afaina ai le tauau o le tauau, e faʻapitoa ona atinaʻe lelei vae. O le mamafa mamafa o le Vladimir ei ai maso lelei, o lona uiga ma e faapitoa le tu i tua o le tua ma le croup.

I le pito i lalo o vae e masani ona i ai le lanu papaʻe lautele "totini". O le suti o le loli mamafa a Vladimir o le pito sili lea o le bay ma le mumu, e ui lava o loʻo iai foʻi loli mamafa ma le mamafa.

2. O mea lelei

O le mamafa o le loli Vladimir ua taʻua o se tasi o mea aupito sili ona taua ma taua mo le fausiaina o ituaiga o tiute mamafa. E naʻo le tasi foliga e mafai ona mafaufauina, o le a le tele o galuega e mafai ona ia faia. O le aoga sili o lenei solofanua o le malosiaga. O se tulafono malosi tele e faigofie ai ma faigofie ona fai galuega e le mafai ona faia e se tagata.

O le tuufaatasia atoatoa o uiga lautele o uiga masani o isi ituaiga uiga lelei - matagofie, malosi, galue malosi, malosi - o le mamafa o le loli Vladimir o se faailoga faapitoa o uiga sili ona lelei o ituaiga sili ona lelei.

I le faaopoopo atu i tomai faʻapitoa faaletino, o le solofanua e faʻaalia lelei le faʻaleleia ma le alofa tunoa mo ni ituaiga tele. O le matagofie o le fegasoloaiga, faatasi ai ma malosiaga faaletino, e avea ai le Vladimir Heavy Draft o se faʻatoʻaga lautele.

3. Le mautonu

O le mea lautele, o se solofanua mamana e tatau ona i ai ni nai faaletonu, ma o latou, e ui lava e le o mea uma. O se tasi o mea autu e faʻaaogaina o se tino papaʻu, lea e faʻapipiʻiina e se mūmū vaivai ma le mafolafola. Ae ui i lea, e le aveesea ai le mea moni o lenei ituaiga o solofanua o se tasi lea o mea silisili i le lalolagi i tulaga faaletino.

Ona o lona telē tele, e foliga mai o se solofanua e tatau ona i ai le avega ma le saoasaoa. Ae o le tala fatu lenei, ona o le mamafa o le loli Vladimir e mafai ona faatoilaloina le 2 kilomita le mamao ma se mamafa faaopoopo o le tasi ma le afa tone i le 5 minute. Atonu o le televave o le saoasaoa o le a le oʻo i le maualuga o le maualuga o le solofanua poʻo le Akhal-Teke o solofanua, ae o le tele o le tumau ma le lelei o le solofanua o le a sili atu ona taua ma aoga.

O lenei solofanua e lelei mo le faatoaga. I le 1935, ina ua vaʻaia muamua e lenei ulumatua le malamalama, na faʻauuina ai o ia o se tuaa o isi ituaiga mamafa. Peitai, ina ua mavae ni nai tausaga, sa maitauina e saienitisi se malosi uiga ese, tumau ma le gafatia e fetuunai ai i soo se fanua. O lenei vaega na avea ma se tasi o mea sili ona taua i le tufatufaina atu o lenei solofanua.

4. Uiga

E ui lava i le tele o le solofanua, foliga taufaamatau, o le amio o le saʻo tonu lava lea. E masani lava, e tutusa lava le toʻafilemu ma le maresi. O lenei ituaiga o solofanua e masani lava ona faʻaaogaina i lē e ona ma tuʻu atu i totonu o le 'au e aunoa ma ni faʻafitauli.

Faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai pe a fai e le lelei le tagata e togafitia le solofanua. I le nofoaga latou te nonofo ai, e faigofie lava ona fetuunaʻi loli mamafa a Vladimir, latou te faʻaaoga vave e galue vave.

Talu ai ona o le "Vladimir residents" e matua malolosi, o sui talavou e ono le usitai muamua i lē e ona, tatalaina. Ae o sina togafitiga lelei ma agaalofa o le a aumaia ai le sootaga i se maualuga maualuga, mulimuli ane o se fesoasoani sili atu ma faamaoni nai lo lenei loli mamafa e leai lava.

5. Vaega

Vladimirsky loli mamafa o le a galue e aunoa ma se tetee i soo se taimi o le tausaga. O tulaga o le tau e le oi ai se matafaioi e faatatau i le galuega a se solofanua, lea o le a usitai i se aso kiona ma le vevela.

O lenei ituaiga o solofanua ua faamoemoe mo le sopoʻia ma mo le fausiaina o ituaiga fou. O le mea lea, o se taunuuga o le fefiloi o le toto, "Vladimirtsy" na mafua ai le tele o ituaiga ituaiga o loli mamafa.

I le tautalagia o maʻa o loʻo i ai i le taimi lena O le faaleleia atili o ia lava, o Vladimirsky loli mamafa na gauai atu ai i le atinaʻeina o uiga lelei o isi solofanua: maso maso, lapoa ma le lautele i le lautele, malosi ma se malosi tele o le malosi, tumau ma le galue malosi.. O le mea faʻapitoa, e faʻaaoga ai filifiliga, e mafai ona maua se solo lelei i le matagofie ma le malosi faʻapitoa, lea e le mafai ona faʻatusalia ai ituaiga mama e sili ona mama.

I le lalolagi faʻaonaponei, sa faʻaaogaina le Vladimirtsev e avea ma fesoasoani ma le fesoasoani tulimanu. Talu ai latou te toʻa, paleni ma e le o matamuli, o latou malosi faaletino e mafai ona faʻaalia i le sili ona lelei mo le tulimanu.

6. Vaega o tausiga

Soo se solofanua, e tusa lava po o le a le mea e tupu ai, po o le a lava le igoa e taua, e fiafia e lelei ona teuteuina. I le faʻaopoopoga i vao masani ma vao, lea e faʻaaogaina e avea ma faavae i le taumafa o meaai, fatu ma vitamini e taua tele mo lenei ituaiga o solofanua.

O le mea moni, e le tatau ona faʻafefe le solofanua, aua e mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi tiga o le manava. Ae ui lava i lea, o le masani masani o meaʻai o le a laʻititi ma e le lava, aua o le au Vladimir e tele galuega latou te faia i aso uma (pe a fai o le faatoaga). O le mea lea, e tusa ai ma isi ituaiga o solofanua, latou te manaomia 1.5 taimi sili atu saito.

Vitamini e aʻafia ai. Afai e te le tausisia pea le malosi o le puipuiga o le solofanua, afai e te le avatu ia te ia vitamini i aso uma, o se taunuuga o le galuega ua faia ma le le lava o elemene talafeagai, e mafai ona maʻi tigaina. Ma le isi, ona o lona tele, e manaʻomia ai nisi vitamini nai lo le isi solofanua. E le gata i lea, o le mafuaaga o le faamai e mafai ona avea ma se vaega itiiti o le ea mama. O se mea manaʻomia lenei mo le manuia o le vailaau mamafa a Vladimir. I le tulaga o le le lava o le ea, ala e le masani ai, o le a vaivai o ia io tatou mata.

O lenei solofanua sili atu nai lo se isi lava manaoga faafomaʻi. E mafua lenei mea i le tele o galuega ua faia, lea e mafai ai ona faʻaleagaina ma mafatia e aunoa ma le faʻaalia. O le mea lea, o se asiasiga i le vete e manaʻomia 5-6 taimi i le tausaga.

E ui o lenei ituaiga e fesuisuiaʻi i soʻo se tau, e le mafai ona fufulu i le taumalulu. E pei foi o isi ituaiga o solofanua i sea tulaga, ua faamamaina i latou, o se loli mamafa o le a faigata ona mama nai lo se solofanua masani. Ae i le taumafanafana, faʻafefe le solofanua i aso uma, e masani lava, pe a maeʻa le galuega, ma, e masani lava, i le vai mafanafana i totonu o tuaoi talafeagai.

O lenei solofanua o se fitafita sili ona lelei i le lalolagi atoa ma o loʻo i ai tulaga faʻalelei tino lelei, lea e lagolagoina e uiga lelei ma foliga lelei.