Fua o le gaosiga

O tulafono faavae o violet tuputupu ae "The Bronze Horseman"

Mo le tele o tausaga i le lalolagi atoa, o loʻo galulue faʻatasi tagata i le faʻatoʻaga. Fugalaau fugalaau i potu, i togalaau ma luga o auala.

I le atoaga o le tala faasolopito o lenei tulaga, o se numera tele o ituaiga o laau toto sa suʻesuʻeina ma atiaʻe. E faʻaaogaina mo mea teuteu, faʻapea foʻi vailaʻau ma mea manogi.

E i ai ituaiga o fugalaau e le faʻaleagaina e tausia, ma i totonu ia i latou o violets. O ituaiga uma o violetiti e matagofie i la latou matagofie, ae o le aso o le a tatou talanoa e uiga i le ofoofogia o ituaiga o violet "The Bronze Horseman".

Eseese uiga

Mai ituaiga eseese o violet e mafai ona iloga "The Bronze Horseman". E i ai se vaʻaiga umi, matagofie. O le tausiga e faigofie, e oʻo lava i se tagata amata e mafai ona taulimaina. Fugalaau tetele ma lush. O pito o petals ei ai foliga vaaia. O le fuga e toe 10 masina. Buds i le taimi o fugālaau tetele. O latou fuainumera e laiti, ae o lenei mea ua faʻaleagaina e lo latou tele. Lafoaʻi lauulu lanu meamata.

Talafaasolopito o le amataga

O le fua o le violet "The Bronze Horseman" na fafagaina i le 2011 e le faifaatoaga mai Ukraine Elena Lebetskaya.

Na feagai le faifaatoaga ma le galuega o le mauaina o fugalaau e le masani ai o le a tuufaatasia ma se paolo o laulaau. O le nuʻu uma o tagatanuu uma o le itu a Aferika i Sasae. O le mamalu o le kovana o lenei itumalo o le isi igoa mo violet - "Saintpaulia".

O faʻamatalaga e uiga i isi violets na gaosia e E. Lebetskaya, o latou faʻamatalaga ma ata e mafai ona maua i se isi tusitusiga.

Vaaiga Faʻaalia

O le laau i le taimi o lona atinaʻe e fai ai ni laina o laulaau.. E masani ona tautau pito, e le o iai se foliga vaaia o le vao.

O lefolafola pepa o loʻo i ai se foliga lapotopoto ma pito i luga. I luga o se faaputuga pulou. Laʻau talavou o le lanumeamata lanu meamata. O lau matutua e maua ai se uliuli lanumoana. Le lanu o lau o le tasi le leo. Pe a fatuina le roetette o lau uma o le a tutusa lava lanu.

3-5 tumutumu ua faia i luga o le pulumu e tasi. Latou te fuga uma tutusa. O le ogatotonu o petals ei ai se lanu piniki ma le paʻepaʻe. O pito e le mafaamatalaina, lacy, vevety, moli lanumeamata poʻo le lanumeamata lanumeamata. I luga o le tuaoi o le piniki ma le lanumeamata e mafai ona iloa atu le paolo paʻu, lea e mafua ai ona maua lenei ituaiga violet. I totonu o le fugalaau e 2 maa, 2 carpels ma le 1 pistil i le ovary.

E pipiʻu ma tino, e pala. I le ogatotonu, o loʻo faʻapipiʻi ia laʻau agai i luga; i laina, latou te feosofi i itu. E tatau ona e faʻaeteete pe a faʻavasegaina, e mafai ona faigofie ona gaui ia aʻa..

O le aʻa e vaivai ma laiti. E manaomia e ia eleele palapala, susu ma le ea. Pe a faʻavasegaina aʻa e togafitia ma le faʻaeteete (e mafai ona tuʻu i se ato poʻo se atigipusa).

O fatu e fananau i totonu o tamai atigipusa. E tatau ona mataituina tulaga faapitoa mo lo latou matutua. Ina ia ausia lenei mea e le faigofie, naʻo se tagata poto masani e mafai ona faia.

Tausia mea

Lenei laau toto mo le tuputupu ae lelei e manaʻomia se potu mafanafana ma susu. E tatau ona teuina le vevela i le 15 - 22 tikeri o le vevela. I le vevela i luga pe lalo ifo o lenei faʻaʻailoga, o loʻo iai faʻamaʻi.

A oʻo ina tupu aʻe i luga o le faamalama i le taumafanafana, e alu atu le fugalaau i le pito o le faamalama sill e aloese ai mai le susulu o le la, ae i le taumalulu e alu ese le laau mai le vevela latalata i le la. Tusia lenei ituaiga o tagata o le Saintpaulia e le mafai ona tu.

Tuputupu ae le "Tagata Foafaʻatasi" i matu, sisifo ma faamalama i sasae. I le itu i saute, latou te le faʻatuina ina ia le mu le laau ". E tatau ona faasalalauina le moli. Mo le taumalulu, e tatau ona tuʻuina atu i le laau le malamalama faʻasaga mai moli mumulu. A le o lea, o le a faʻavaivaia le taamilosaga, ma o laulaau - ua mou.

Laʻu faatagaina mo le fugalaau - 50%. E le mafai ona sosolo ona o le atinaʻe o microflora pathogenic. E tatau ona tuu i tafatafa o le tane taʻele i vai. E tatau ona masani ma faʻateleina le faʻatau.

Moisturize le palapala i le aso e tutusa ma le tele o vai. I le taumalulu, o le faimamago e faia i le vaiaso, i le taumafanafana - 2 taimi.

Ole maualuga o le susu o loʻo mate mai le pale. O vai leaga leaga e faʻaaoga mo lenei ituaiga violet.. I lenei tulaga, o le laau lava ia na te mauaina le tele o le susu e manaomia.

I le fafagaina, o lenei ituaiga o Saintpaulia e le o se mea faigata. Vavalati le mea o loʻo i totonu o le eleele lautele. A oʻo i le vaʻaiga e faʻapitoa faʻatasi le minerale. E faʻatau atu i faleoloa fugalaau. Pe a saunia se fofo, o se fua o le 2 taimi e itiiti ifo nai lo le mea o loʻo taʻuina i totonu o faatonuga e manaʻomia. E faʻaaogaina fugalaau ile 2 i le 3 vaiaso.

Totoina ma tuputupu aʻe tulafono

O le eleele mo lenei fugalaau e tatau ona tatalaina ma faaopoopo i ai le perlite ma le vermiculite.

O lenei mea e mafai ona faʻatau i le fauina poʻo le kukaina oe lava. O lenei mea e manaʻomia ai le laulaʻau, eleele vavave ma peʻa i le maualuga o le 3: 2: 1. Ole alavai ile pito i lalo o le ulo e tatau ona i ai ni iliili ma ni mea ua gaui.

Mo le violisa o le Copper Horse, o pusa papaʻu e talafeagai. O ipu e pei o ni mea e sili atu nai lo fagu.

O le limite o le tank e tatau ona 10 - 15 cm ma e leai. E talafeagai mo le atinaʻe lelei o le aʻa, ao faʻamalosia lelei e le laau ia tumutumu ma lau. O ipu sili ona lelei mo lenei Saintpaulia e faia mai mea masani. (omea, laumei, laupapa ua faʻalauteleina).

O lenei violē e le manaʻomia ona vaʻaia ona o se aʻa vaivai. Mo ia, o le toe utaina i le ono masina e sili atu ona talafeagai. Pe a fesiitai atu i le aʻa o le polo, sasaa le meaʻai, faʻafefe faʻapipiʻi i le vai.

Mo le toe gaosia e faʻaaoga ai laʻau, o lea e mafai ai ona e maualuga le germination. Faʻasologa o le faʻaleleia o fatu e faʻaaoga ai na o le aufaatoaga poto masani, aua o se faagasologa galue. Ae o le auala lea e maua ai iuga mataʻina, ona o le tele o ituaiga o violets na fafagaina.

Maʻi ono mafai

O le Bronze Horseman e masani lava ona faʻaalia i maʻi pipisi.

Faatasi ai ma le mea e masani ai le mumu, lanu enaena ma le enaena, o le aʻa e pala. O le atinaʻeina o faʻamaʻi e afua ona o le le usitaia o tulafono ole agrotechnology (vailogging, vai malulu, vevela maualalo, ma le maualuga).

Mo togafitiga faʻaaogaina nei vailaʻau:

  1. Maxi
  2. Aktara.
  3. Faʻailoga-fai.
  4. Tulafonoofit.
  5. Fitoverm.

Pests:

  • aphid;
  • pine;
  • vavae;
  • nematodes.

Pe a aliali mai, aveese vaega uma e aʻafia. Faʻatasi ai ma nei iniseti e pipii taʻavale lelei.

O ituaiga ituaiga violets e pei o le "Cherry", o le lauiloa "Pansies", e pei o lili o le vanu "Greenhouse effect", o le "Blue Fog", o le "Chanson" susulu, o le fuga o le "Isadora", o le "Fairy" ", E pei foi o ituaiga uma e fiafia i ai o violets series" Optimi. "

Faaiuga

Vaioleti "O le Bronze Horseman" faatasi ai ma ona fua faatupulaia e tumu ai le potu ma faapaleni ma lona matagofie. E manaʻomia se taumafaiga ma le faʻaeteete e faʻalautele le fugalaau.. O le Saintpaulia e tatau ona puipuia mai le susulu o le la, ia ogatasi ma le vevela ma le malulu. Manaomia masani le fafagaina o mea e faalagolago i le taimi o le tausaga. I le taimi o le fugalaau, e manaʻomia e le laau ni minerale faaopoopo.